2009 augusztusban születendő babák... (beszélgetés)
:)))
az elején,amikor neki élltam,én is imádtam,aztán azt is megbántam,hogy megszülettem,azt hittem,mire végzek vele,leszállnak a tökeim is...:)))de azért jó volt...
Teljesen igazad van.. igen, már utána olvastam, kettészeli egy sövény a méhet. Van külön fórum ahova sok kismama írt akik kihordták így a picit.. volt akinek gondot okozott... reméle nála rendben lesz de felháborít, hoyg nem magyarázzák el neki mitől lehet ez és mivel többen véreznek emiatt neki is összefügghet vele.
Keres orvost a lakhelyén, de mondtam neki kap pár órát és ha nem talál olyat aki ma rendel akkor valahogy elmegyek érte mert ez így nem mehet tovább. Az idegeskedés árt nekik és igenis tessék elmagyarázni mi ez menniyre komoly stb. És írjanak fel gyógyszert.
Köszi egyébként :)
na ezt sikerült kétszer,azthittem nem mentette el...na mindegy...
tettem fel én is képeket a naplómba babaruha ügyben...aki szeretné kuksizza meg....
nincs itt senki????...:((
A barnázás sokmindenre utalhat, többek között progeszteron-hiányra. Ilyen esetben egy igazán gondos orvos először prog.szintet mérne, az alapján döntene a továbbiakról, de a gyakorlatban nagyon ritkán mérnek, többnyire hasból írják fel a progi-készítményeket (többnyire Duphaston 2-3x1-2, vagy Utrogestan, 3x1-2 szemet, esetleg Utrogestan hüvelykúpot, de arról sokan nem mondanak jókat.)
Van olyan irányzat, akik pedig úgy gondolják, hogy nincs nagy jelentősége, hogy kap-e progeszteront, sokkal fontosabb a fizikai kímélet, konkrétan fekvés, és olyan is van, aki mindkettőt egyszerre fontosnak tartja. HA hiány van, akkor a progi elengedhetetlen, de ha nincs, akkor sem árt ha felírják, kicsit több lehet. A 12-13. héttől a méhlepény átveszi a prog. termelését, addig a petefészek termeli, ha bizonytalanság van, akkor kell a gyógyszeres támogatás.
A másik, s szarv vagy amit annak mondanak, lehet a méh fejlődési rendellenessége, ami megneheztítheti, zavarhatja a beágyazódást, ezzel nem lehet most sokat kezdeni, de legalább elmondhatná neki valaki pontosan, hogy mit lát. Lehet a méhben egy kis elválasztó sövény, lehet ún. kétszarvú még. Ilyenkor nehezített lehet a magzat fejlődése, valszeg végig veszélyeztetett terhes lenne, nagyobb a vetélés esélye, de ehhez is kéne egy rendes orvos, aki megállapítja. Nem terhes állapotban, ha olyan az elváltozás, lehet műteni, néha jól korrigálható dolgok ezek.
Vió, ha megteheted, vidd el egy megbízható dokihoz a barátnődet, nincs más megoldás, mert ami eddig történt, az kóklerség. Nekem is volt orvos, aki a 2. terhességemnél, vérzéssel-görccsel, egy vetélés után, azt mondta, hogy ugyan már, ha el akar vetélni, úgyis elvetél, a másik szépen felírta a progeszteront és szigorúan lefektetett. Lehet, hogy amúgy is megmaradt volna, de így biztosan megmaradt a baba...
Jegesmacííííííííí:))))
Imádom a mackókat:)
A baba érdekében bármit szerintem!
és inkább ha már most van probléma akkor legyen is a legjobb kezekben,mert ez most a legfontosabb!
Találsz valami érdemlegeset??
Talán jobb is úgy elmenni h konkrétan valamire rá lehessen kérdezni h ne nézzen más teljesen hülyének az összes orvos mert most nagyon úgy néz ki h azt csinálják!Remélem rendben lesz minden!
elhúzom a csíkot,majd még bekukk...tettem fel a méhesünkről egy képet a naplómba,meg mindjárt teszek fel mégegyet és lépek...szisztok...
Vio,te meg ne idegeskedj,mert nem tesz jót...reméljük a legjobbakat...
csőőőőőkutya....