2009 áprilisi babát várók beszélgessünk (beszélgetés)
na benevem damát, októbertől lehet majd szavazni, egy IP címről naponta 1x, nincs sms:))))))
majd buzdítalak benneteket:) meg beizzítunk mindenkit:)))
TÖRCSI!
én már kostóltatom damát, pár kanálallal kér csak, pürésen adtam egyből, de hígabban majd sűrűbben, mindig délelőtt 2 szopi között, de volt, hogy egyből kért szopit utána, a tej miatt ne aggódj, nekem mindkét nagyobbnál volt tejem végig, míg szoptatni akartam, beáll ugyanúgy a kereslet kínálat mint eddig, igazodik a mennyiség
Stella, nem kell félni! Nem lesz semmi baj!
A mamámnak mikor kórházba került sima mirigy gyulladással, a doki azt írta a papírjára, hogy rák-gyanu!
Na ő is ki volt készülve rendesen. Ez nem jelenti azt, hogy Hunor epilepsziás, csak bizonyos tüneteket produkál. De ezer más lehet még, ami valószínűleg apróság és kinőhető!
Édes vagy, de ne aggódj menni fog ez!
Ne akarj egyből egy egész étkezést kiváltani. Először csak két szopi között adj neki finomságokat, az legyen a lényege, hogy ismerkedjen az ízekkel. Akár két hónapba is telhet mire mondjuk a déli szopit kiváltod főzelékkel. És ez így jó, nem kell sietni vele.
Csak ügyesen!:)
Ne aggódj annyira, fog ez menni magától, ügyesek lesztek Hédikével! ;) 1-2 napig adjál neki keveset, hogy lássad a reakciót (vagyis remélem nem lesz mit látnod) és utána pedig amennyit kér. Persze az ésszerűség határain belül, mert azért tudnak ám bélpoklosok lenni ezek a gyerkőcök! :) Vagy csak a fiúk ilyenek?? Szóval ha ízlik neki úgyis kérni fogja a többet. Illetve ha rákap, akkor a lé kanalazás szaporátlan lesz (meg sok levegőt nyelhet) tehát azt vagy pohárból próbálod neki vagy adhatod a püréjét is.
Hogy mikor adjad? Hát igen, mi is próbáltunk majdnem mindent. Azért csak majdnem, mert szopi után nem próbálkozom ugyanis szerintem akkor kevésbé érdeklődő a baba. Volt hogy egy ciciből szopi utána gyümi és szopi a másikból. Aztán volt olyan időszak is, hogy soknak ítéltem meg az elfogyasztott gyümimennyiséget és nem volt utána szopi (ilyenkor fejtem), de mostanság visszaálltunk a sok gyümi, kis pihi+játék és utána szopi+alvásra. Olyanunk is volt amikor 2 étkezést (tizi és uzsi) teljesen kiváltottunk, ilyenkor szintén fejtem. Aztán szépen, lassan kialakult a napirendünk és szerintem jó így Benikémnek.
Így néz ki egy napi étkezés nálunk:
- 6-7 körül szopi
- 10 körül gyümi, pihi, szopi
- 13 körül főzelék, pihi, szopi
- 16 körül szopi
- 18:30-19 körül tejpép
- 21-21:30 (fürcsi után) szopi
Ha ébred éjjel - mostanában kezdett ügyesen aludni sokat - akkor is van 1x szopi. Az időpontok ugye változtak a hónapok alatt, de úgy néz ki erre beálltunk hosszútávra.
A tejcsi nem apad el a HT megkezdésével csak ügyesen kell csinálni. Én is szeretném, hogy szopizzon még egy jó darabig, de 6 hós kora után valószínüleg szépen lassan meg fog fordulni a szopi és kajcsi aránya.
Nem követendő a példa, de mi soha nem tudtunk egy kanállal enni valamiből. Az új ízeknél az első kanálnál meglepődik, hogy nem azt kapja amit eddig. Kicsit ízlelgeti és nyitja a száját a következőért. Ha nem kap akkor meg patáliát csap, ami valahol jogos is. Hiszem szeretnéd Te is ha valami finomat megkóstolsz és nem kaphatsz belőle többet?? Szerencsére nem volt belőle bajunk és nem is lesz. Nekem a tejtermékek bevezetésével kell majd vigyáznom, mert én kicsi koromban fehérjeallergiás voltam, de az még messze van.
akkor meg minél előbb kiderül mi van, annál jobb
gyógyszert adnak és nem lesz több rángás, ha mégis valami epilepszia lesz
Sziasztok
Stella ne aggódj!!
Jaj ne idegeskedj !!! Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Bár tudom mit érzel, mert én is a vérvételi papír alapján azt hittem hogy nagyon beteg a gyerekem. Nem írom le mi, mert nem is akarok ilyenekről írni. Akkor én is bőgtem.
Húgyúti fertőzést nem mondta a doki a láz miatt ? Mert attól is lehet lázas.
Belátásom szerint:
elősször is 2 étkezés között próbáld meg a gyümölcsöt és szerintem ha ízlik neki másnap ne 2 kiskanállal adj,nyugodtan lemehet már egy deci is!Az allergizálás végett mondják elősször a kis adgot!Ezért kell délelőtt kóstoltatni,ha netán allergiás reakció jelentkezne,ne éjszaka kelljen vele rohanni!Aztán 3. nap mehet a püré is,hidd el ha ízlik neki hálás lesz érte!
Figyelj úgyis fogod látni,hogy mik sz igényei,észreveszed hamar,hogy mikor és mennyit adj!Szó szerint ki fogja magának ordítani az adagot!És ha szeret cicizni,hidd el ezek után is szopni fog!
Hunor 6szor szopik egy nap,úgy hogy már az ebédet és az uzsit kiváltottuk!
Segítsetek nekem, plíz! Olyan nagy bajban vagyok a hozzátáplálással! Tudom, hogy én lihegem túl a dolgot, de van csomó kérdésem, aztán a védőnő se úgy mondta el, ahogy én gondolom. Naszóval, jövő héten lesz Hédi fél éves, és akkor szépen lassan elkezdünk gyümizni. Először tízórai után adok neki 1 kanál almalevet, aztán másnap többet stb. Ezt értem, meg hogy 4-5 napig csak 1 fajtát aztán jön a köv. De azt mondta a védőnő, hogy ha kb. 1,5 deci levet megiszik a béb, akkor adjak neki pürét is. De tutira veszem, hogy 1,5 decit sose fog szopás után meginni. Meg egyébként is, egyik nap mondjuk kap almából már sokat, aztán jön pl. új gyümölcsként a bari, és akkor abból megint csak 1 kanállal adhatok, akkor nem marad éhes? Meg ha pürézek, akkor abból is ilyen lassan lehet emelni az adagot? Meg mikor legyen az, hogy csak kaja után szopizik nem előtte?
Olyan bénának érzem magamat. Mindenki mást mond. Tesóm szerint ne szoptassam előbb, mert telezabálva nem biztos hogy akar kóstolgatni. Mondjuk az ő kislánya 6 hónapig csak szopott, aztán a HT-sal abba is hagyta. Most akkor mi a p.cs@ legyen? Nyilván nem akarom száz évig szoptatni a gyereket, de azt se akarom, hogy ne szopjon. Biztos csak nekem ekkora probléma, de tényleg nem tudom, hogy csináljam.
További ajánlott fórumok:
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Miskolci anyukák, babát várók, beszélgessünk!
- Első babát várók, beszélgessünk!!!
- 36 felett, második babát várók, beszélgessünk. csak pozitívan!