Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk fórum

2009 áprilisi babát várók beszélgessünk (beszélgetés)

12562. 9d6cbcbded
2009. jan. 28. 20:56

Sziasztok!

Szerintetek, ha 4 nap múlva lépek a harmadik harmadba , attól még kiadják a csomagot?

Kérnek vmilyen papírt?

12561. culko
2009. jan. 28. 20:54
na jóéjt, én megpróbálom eltenni magam holnapra:)szépálmokat:)
12560. culko (válaszként erre: 12555. - Stella1)
2009. jan. 28. 20:36
ha megint tapasztalod sztem is menj dokihoz, jobb félni mint megijedni, én is mennék.
12559. culko
2009. jan. 28. 20:36
a védőnőnek el kellett volna ezt mondania, amikor odaadta azt a könyvecskét, ha nincs könyvecske, akkor kérd tőle el, mert azt meg kellett volna kapnod.
12558. culko (válaszként erre: 12556. - Baloghany)
2009. jan. 28. 20:35
a védőnőtől kaptál tájékoztató könyvecskéket a kiskönyveddel együtt, az egyik hátoldalán van egy nyomtatvány, ki kell tölteni, a könyvben pedig benne vannak a megyénkénti beváltóhelyek, ott a papír ellenében kiadják neked a csomagot, a könyvecske: Felicitas-VÁrandós Mamák Tanácsadója
12557. Stella1 (válaszként erre: 12550. - Kocska)
2009. jan. 28. 20:29
Nem csinálok semmit,csak ülök,vagy állok (nem sokat,mert akkor nagyon fáj a derekam)egész nap!
12556. baloghany (válaszként erre: 12550. - Kocska)
2009. jan. 28. 20:26
Mi ez a felicitas csomag ? Én erről nem tudok semmit.
12555. Stella1 (válaszként erre: 12549. - Culko)
2009. jan. 28. 20:23
Koszi,ez részletes volt.........de semmiképpen sem szűrtem le belőle jót,mivel eléggé fájt és sokáig tartott,de hascsikarás is volt a dologban.Na és még nem vagyok 33 hetes,csak 29......ajaj.....ha esetleg ma is érezném,akkor holnap irány az orvos!
12554. culko
2009. jan. 28. 20:21

stella: ezeket több helyről szedtem össze neked, de fórumokat te is fogsz találni, azokat direkt nem írtam, csak cikkekből ami fontos lehet, vagy érdekes.

bocs attól, aki nem olvassa és egy kicsit hosszúnak találja:)

12553. Stella1 (válaszként erre: 12548. - R-iett)
2009. jan. 28. 20:19
Köszike...:))))
12552. culko (válaszként erre: 12550. - Kocska)
2009. jan. 28. 20:19
na,én is ma váltottam ki azt a csomit:) de mi csak nézegettük a kádakat meg ágyneműket plédeket, hőmérőket matracokat...stb.:)
12551. culko
2009. jan. 28. 20:18

23. hétre írják:

Ezen a héten már érezheted, amint méhed elkezdi az összehúzódások gyakorlását. A méh simaizomszövete ciklikusan húzódik össze és ernyed el - akkor is, amikor nem áll fenn terhesség -, és ez a mozgás a baba növekedésével egyre kifejezettebbé válik. Ezeket a rendszertelen, - a nőgyógyászok szerint - fájdalmatlan vagy menstruációs görcshöz hasonló élményeket Braxton Hicks kontrakcióknak hívják, és bármily ijesztőek is, teljesen normálisak. Általában a has alsó részének megkeményedését észlelheted, ami nagyjából 15 másodperctől egy percig tart. Gyakrabban jelentkeznek egy fárasztó nap vagy edzés után, szeretkezést követően illetve különösen stresszes helyzetben. Nem ritkán a szervezet vízhiányos állapotával állnak összefüggésben, ezért érdemes nagy mennyiségű folyadékot fogyasztani. Aggodalomra csak akkor lehet ok, ha az összehúzódások fájdalmassá válnak, vagy egy óra leforgása alatt legalább négyszer észleled őket. Ebben az esetben azonban mindenképp fontos, hogy kezelőorvosod is tudjon róla, mert a kontrakciók idő előtti szülésmegindulás jelei lehetnek.

12550. Kocska (válaszként erre: 12541. - Stella1)
2009. jan. 28. 20:18

Stella lazits a költözködésben!De én is hallottam,hogy lehetnek már jóslófájásaink.Edz a méh, jobb esetben...

Képzeljétek elmentünk ma a felicitas csomagért,de nem volt.De elmentünk egy másik baba boltba és végre vásároltunk a párommal közösen.van KÁDUNK!VAN KÁDUNK!Tök jó,majd,rakok fel képet és leírom oda még miket vettem.

12549. culko
2009. jan. 28. 20:16

Jóslófájások

A 33-34. héttől észlelhetőek a jóslófájások megindulása. Ez segít abban, hogy a szülés idejére a méh felkészüljön és a méhszáj éretté váljon, felpuhuljon. Ezek az összehúzódások fájdalmatlanok, a méh keményedését lehet érzékelni, általában rendszertelenül jelentkeznek, többnyire napszakhoz kötötten. Fontos, hogy ha rendszeressé válnak az összehúzódások, beszéljen orvosával vagy keresse fel a választott kórházat, hiszen lehet, hogy megindult a szülés. Ennek különösen a 37. hétig nagy a jelentősége, mert addig koraszülésről beszélünk, melyet jó eséllyel meg lehet állítani, ha időben kerül kórházba.

A Braxton–Hicks-féle kontrakciók: jóslófájások. Nevüket arról a két nőgyógyászról kapták, akik elsőként írták le a jelenséget a hivatalos szakirodalomban. Teljesen normális, mindennapi jelenséget jelöl. Általában a nap ugyanazon szakaszában jelentkeznek a szülés előtt pár héttel, ritkábban, mint ötpercenként, és főleg pihenés hatására egy-két órán belül abbamaradnak. Sok esetben a szülés is a nap ezen szakaszában indul meg, ezért sok kismama azt hiszi, ezek is csak jóslófájások, de a valódi kontrakciók pihenés hatására nem múlnak el, és az idő előrehaladtával erősödnek és sűrűsödnek.

A terhesség előrehaladtával a méhizmok összehúzódása a teljes rendszertelenségből halad az egy centrumból kiinduló ingerület által létrejövő valódi összehúzódásig, ami szüléskor a méhszájat kitágítja.

Ezek az un. Braxton-Hicks kontrakciók, amelyek 5-20 Hgmm belső nyomásfokozódást eredményeznek, rendszertelenek, a terhesség előre haladtával erejük nő. A gyakorlati megítélés alapján jellemzőjük, hogy a méhszájat lényegében érintetlenül hagyják. Előfordulásuk természetesen nő traumák, pszichés stressz, fizikai megerőltetés hatására és innen sokszor észre sem vehető az átmenet a méhszáj nyílása felé vezető útra.

12548. r-iett (válaszként erre: 12546. - Stella1)
2009. jan. 28. 20:03

[link]

itt is van 1-2 dolog ötlet stb de van egy oldal a gyakori kérdések és ott a keresőbe beírod és nagyon sok találat lesz kérdésekkel válaszokkal rá stb

12547. Stella1 (válaszként erre: 12543. - Culko)
2009. jan. 28. 20:01

Gondolhatod......rengeteg minden lepörgött a szemem előtt!!

Egyébként nem csinálok semmit,mivel nincs mit,csak nézem a munkásokat,számomra csak akkor indul a meló,ha kész lesz ez a két szoba!

12546. Stella1 (válaszként erre: 12542. - R-iett)
2009. jan. 28. 19:59
Hol olvastál róla,mert nem találok semmit?
12545. culko
2009. jan. 28. 19:58
én se csinálok dél óta semmit, csak fexek, vagyis félig ülök:9 folyamatosan ennék vmit, már ettem du. túró rudit, csokit, sósat, tejberizst, elméletben vacsira, de megint ennék vmit, kész vagyok, elaludni nem bírok, de majd leesik a fejem olyan álmi vagyok...
12544. andika5
2009. jan. 28. 19:56

Sziasztok.

Énis nagyon álomkóros voltam ma,rengeteget aludtam,de már álmos vagyok megint.

Én mindig a Dreft sensitivvel mosok nagyon szeretem,öblítőt silant veszek a sensitivet,de láttam már a Gabinak kimondott babáknak való öblítőt,szerintem ki fogom próbálni.

Nekem 2000-es volt a méhszájam 22 hetesen,de nem mondta a doki,hogy baj lenne,azt mondta rendben van.

Stella szerintem is lehet már jósló fájás.

12543. culko (válaszként erre: 12541. - Stella1)
2009. jan. 28. 19:55
úúúúúú gondolom hogy megijedhettél....én tuti megijedtem volna nagyon, főleg azok tudatában amit leírtál....se szoba, se kórházi csomi se semmi....
12542. r-iett (válaszként erre: 12541. - Stella1)
2009. jan. 28. 19:53

Szia

A 30.héttől előfordulhat már azért pihenj sokat és szedd a magnéziumot

12541. Stella1
2009. jan. 28. 19:46

Sziasztok!

Csajok,volt már nektek jósló fájásotok?

Én sem tudtam,hogy az volt,csak ahogy anyának meséltem Ő mindjárt rávágta,hogy ezek bizony jósló fájások voltak és ezt csak az első babánál lehet érezni.Viszont azt nem tudta megmondani,hogy mikortól jelentkezik.

Képzeljétek,a szívbaj jött rám az éjjel......1 órakor fölébredtem arra,hogy nagyon fáj a hasam,a derekam,a combom is húzza a görcs.Először azt hittem a hasfájásra,hogy nagyon kell csak pisilni,ki is mentem,de nem használt.Néztem az időt,de nem időszakosan történt,azon gondolkodtam,ha 1 órán belül sem múlik,akkor költöm a férjem és irány a kórház.......de hogy ilyenekbe belegondoltam elkezdtem (fekve) szédülni.......gondoljatok bele,30 hetesek leszünk csak,a felújítás közepén vagyunk,nincs is kórházi cuccunk összepakolva.......stb......Nameg azt sem tudtam pontosan,hogy ezek fájások-e,honnan is tudnám milyen,ha fájásaim vannak????Hiába mondja azt mindenki,hogy azt érezni fogjuk.....?????

Aztán elmúlt és el is aludtam.Elvoltam egész nap,volt egy kis hasmenésem,ennyi,igaz annak volt alapja,mert tegnap össze-vissza ettem mindent.Semmilyen folyásom sincs,babócám is mocorog rendesen,az éjjel is csak úgy ficánkolt.....úgyhogy nem rohantam orvoshoz,jövő héten úgyis 3. rutin.És azért anyában is bízom,de elég ilyesztő volt!

12540. culko
2009. jan. 28. 19:22
én eddig is lenort használtam, csak nem tudtam hogy abból is van sensitiv, mindig az újfajta illatokat vettem, de most már majd akkor kifigyelem a snsitivet is:) nem szívesen váltam volna meg ettől a fajta öblítőtől, mert nagyon szeretem
12539. katyi23
2009. jan. 28. 19:11
Á,szerintem ez nem reklám, az öblítő Lenor sensitiv, a mosószer Tide sensitiív
12538. katyi23 (válaszként erre: 12536. - Culko)
2009. jan. 28. 19:10
Hát nem kifejezetten babamosószer, csak ezt szokták használni mosásnál. Elvileg minden ami sensitív, azzal lehet mosni. Én mosószert is sensitívet és öblítőből is azt vettem. Állítólag ezeket a baba bőrére fejlesztették ki. Ismerőseim is ilyet használnak. Nem tudom hogy lehet e mondani milyen márkájú, de régen ezt a fajta mosóport tix-ként lehetet kapni, ugyanolyan narancssárga csomagolású az öblítő meg eléggé reklámozott fajtából van.
12537. culko
2009. jan. 28. 19:02
most ettem tejberizst én főztem, vagyis inkább gyümölcsrizs, mert azt is tettem bele, nagyon fini volt, ez volt a vacsi:)
12536. culko (válaszként erre: 12535. - Katyi23)
2009. jan. 28. 17:57
milyen babamosószer?
12535. katyi23
2009. jan. 28. 17:25

Hú, látom még mindig pangás van. Itt is tegnap óta esik az eső megállás nélkül, úgyhogy még boltba se mentem, mert nincs valami közel, én meg sajnos nem tudok vezetni.

De ma kimostam az összes tetra pelenkát, meg kifogót, most száradnak. Olyan jó illat van most itthon, ez a babamosószer isteni illatú. Az összes radiátor teli van, mert azért bespájzoltam vele, hogy elég legyen.

12534. r-iett
2009. jan. 28. 15:35

Sziasztok

Köszi culko már ki is nyomtattam péntekre ez lesz a menü :)

12533. culko
2009. jan. 28. 15:25
r-iett: feltettem a levesreceptet:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook