2009 áprilisi babát várók beszélgessünk (beszélgetés)
Na én most kíváncsiságból szopi után lefejtem a cicimet, evett a törpém 110grammot, és még jó 20-at sikerült, úgyhogy tuti elég neki a tej. Pedig ez az a cici volt, amiben kevesebb termelődik. Na ennek örömére elkezdtem fejni a másikat is, és abból simán lefejtem 100-at, majd abbahagytam, mert úgy is ez lesz a soron következő a szopinál. Addig meg úgy is termelődik elég.
Ja és én azt mondom, ami nekem bevállt, hgoy még ha az egyi ciciből is szoptatsz, fejd le azt is és a másikat is, és így be fog indulni a tejtermelődés. Persze folyadék az fontos.
Ja és azok a szoptatásból megmaradtak? Mert mondtad, hgoy mintha elapadna a tejed. Mert ha valóban csak annyit tudsz lefejni, akkor pótold minden féleképp, de ha ez meg plusszban maradt, akkor nincs semmi pánik, egy pár napig fejd, és törekedj arra, hogy minden egyes napnál 10ml-vel többet fej, és hidd el,hgoy beindul. Nekem is így kezdődött, alig volt, fejtem-fejtem, néztem hgoy na igen több, majd megint többet sikerült lefejnem, aztán megint (ja ésé a napi átlagot nézd, hgoy több, mert nem mindig ugyanannyi van) és mostmár elég.
Én nem akarok beleszólni, de az én mellem nem csak hogy sebes volt hanem szó szerint cafatokban, mint már írtam, és én úgy szoptattam, és nem akarok hazudni, de pár nap múlva gyönyörűen helyre jött, még a hiányzó részek is elkezdtek benőni, és mostmár mint ha mi sem történt volna. Na én biztos hoyg következőleg is így csinálnám. Pedig baromira fájt, de az igaz, hogy pont amennyire fájt annyira örültem hgoy elkezdett szopizni, és nem kellett fejni.
Pannácska is írtó cuki, és olyan szép haja van.
Ja és igen, az aznapi tejet össze lehet önteni, sőt, mondjuk ha 3 óránként fejsz, akkor még nem is kell egyből a hűtőbe rakni hanem megvárhatod a következő fejést, és azzal a hűtőbe, de tudd, legalábbis én így tudom, hogy a frissen lefejt tejet nem szabad ráönteni a hidegre, de majd ha mind hideg nyugodtan összeöntheted, sőt még a másnapival is, mert tej a hűtőben 2 napig is lehet, a fagyasztóban meg fél évig.
Nagyon aranyos Oli, mi is akarunk kengurut, de én úgy tudom, hogy két hónapos kortól lehet ezeket használni. Igaz vannak olyanok is amiket újszülött kortól, de azok baromi drágák. Kaptunk a déditől pénzt, hgoy vegyünk valamit a picinek, és én kengurura gondoltam, hogy milyen jó lesz majd.
Úgy tudom hogy össze lehet önteni az 1 napi adag tejcsit!
Kocska!Aranyos nagyon Olivér!:)De már ülteted?
minekünk a születési súly 3000gramm hazaengedési:2910gramm és az 5 hetesen meg 4200gramm volt de már biztos van 5kg a kis drága
Olika ás Pannácska is nagyon édes babóka
sziasztok!
Dama ma éjjel is nagyon jól aludt, 9-től majdnem 4-ig, de ekkor 1 órát elvoltunk, mosolygott ezerrel, meg beszélgettünkj, mondta, hogy he meg hő, olyan édes, és még csak 1 hónapos:)és utána éjjel elaludt magától és ma délben is a kiságyan. pedig eddig ez csak ölben meg cicin sikerült, azt hittem teljesen elrontom, de úgy néz ki ilyenkor még nem lehet és beigazolódik, ahogy én gondoltam, mert mindenkinek azt mondtam, hogy ilyen picike babát még nem lehet elkényeztetni, mert csak az igényeit jelzi
Hát, akkor az én mellemmel baj van, mert már 2 hete, hogy bimbóvédővel szoptatok, aztán most párszor szoptattam anélkül, na megint tökre fáj. De szerencsére a bébinek mindegy, mert így is, úgy is eszik, meg nem is nyel sok levegőt. Úgyhogy szerintem így fogom csinálni, ha kicsit gyógyul, akkor leveszem, egyébként meg visszateszem.
akkor azt hiszem a későbbiekre vonatkozóan, ezt jól megszívtuk!:DDD
Lehet már volt téma, a lefejt tejet össze lehet önteni, mondjuk az egy napi adagot? Mert nekem kicsit gázos 10 ml-ket külön adagolni a gyereknek...
Az elején csak néha raktam az ágyunkba aztán kényelmesebb volt fekve szopiztatni az ágyba majd szépen el is aludt ott és soha nem volt szívem felkelteni hogy átrakom az ő ágyába nah azóta csak a mi ágyunkba érzi jól magát
nah, én is pótoltam a képeket!:)))
én tegnap vettem a mülleres teát.Tegnapi csavargás miatt 2óránként evett és volt tej..
Csajok, egész éjjel nem aludtunk! A gyerekem nem sírt, de egész éjjel gügyögött, olyan volt, mintha kávézott volna este! Még csak jelét sem mutatta, hogy fáradt vagy vmi... Negyed 5 körül beraktam a saját takaróm alá, nah ott a melegben beájult!(meg én is):DD
de van a dm-ben, meg a babboltokban is, szóval akinek nem írtak fel, attól még tud venni, csak teljes áron. De nagyon sokáig elég egy doboz nekünk 2 hétig, és teljes áron 1800ft.
Nagyon édes kiskrapek! Vagány a farmerszerkója!:)))
lehet receptre kapni, így jóval olcsóbb, de anélkül is lehet venni, féléves korig az 1-es számú tápszereket lehet adni a kicsiknek. Mi kint vettünk hippet ausztriában, biós cucc, nagyon fincsi!:)
én úgy tudom hogy fél év vagy 3 hónap alatti csecsemőnek való tápszert csak receptre lehet kapni?
Nagyon király az a hinta!Egy ilyen az én seggemet is elringathatná néha!
párom is akar magának olyat :)
Ma szinte egész nap csak abba volt a hangját nem lehetett hallani pedig eddig picsogott ha egyedül volt a szobába nah de ha már 39900-ért megvettük neki akkor csöndbe is kell maradnia benne remélem az elemek is sokáig bírják
bizony....
az első napokban riasztottam a párom bimbóvédőért,mert a könnyem folyt.Aztán ott a kórházban mondta a védőnő,hogy próbáljam meg kihúzni nélküle,ameddig csak tudom,mert miután meggyógyul és már tudnék nélküle szoptatni,lehet,hogy már nem fogadja el nélküle.Nameg azzal nagyon sok levegőt nyelnek.Most örülök,hogy megfogadtam a tanácsát,mert néha így is azért tekergünk,mert mohók vagyunk és sok levegő megy le!Igaz,most van itthon 2 cs. bontatlan bimbóvédő,de elfér!
Riett:nagyon jó az a hinta,tetszik!El tudom képzelni,hogy ellehet benne,ilyenben én is ejtőznék!Mennyibe került?
További ajánlott fórumok: