2009 áprilisi babát várók beszélgessünk (beszélgetés)
Lett egy kis hőemelkedése Hédinek, de csak 37,5 volt a hője a popijában. Benyomtam neki egy fél kúpot, na azon aztán először meglepődött, utána pedig elkezdett ordítani, alig bírtam megvígasztalni! Még szerencse, hogy pont előtte kakkantott egy nagyot, úgyhogy remélhetőleg lesz ideje a kúpnak felszívódnia.
Akik már kaptak oltást: Ti méregettétek éjszaka is a lázát, vagy csak kézrátétellel néztétek meg?
:) hááát igen, de ollllyan álmi voltam, ő meg nem sírt....
át kell adni, én csak nézem, meg ha kell segítek: lásd: lefogom....
Nagyon ügyes ez a Léna! Simán kitornázza magát egészségesre! Kérdés: A tornákon meg a masszázson a Te kezedben van a béb? Vagy át kell adnod valami szakembernek?
Na, jól kib***tál magaddal! :))) Adtál volna neki egy kis kaját, és mindketten reggelig alhattatok volna! Édes lehet, mikor álmában cuppog!
Á, én nem. (Bár én soha nem is mondtam) :)
Van pedig rengeteg, de minden másra sokkal jobb felhasználni... Baba alá a kiságyba, a feje alá, a babakocsiba, a pelenkázón, az orvosi vizsgálatoknál, a büfiztetésnél, a fürdőkádban... csak pont a popsijára nem... A bánatom fogja naponként kifőzögetni, mint anyámék annakidején! Minden tiszteletem azé, aki megteszi! Pedig tuti, hogy igaz, hogy - főleg a szobatisztaságra nevelés környékén - nagyon jó dolog. Merthogy ebben nem érzi magát száraznak a bébi, és annyira idegesíti, hogy inkább előbb, mint utóbb szépen szól, ha ki kell mennie. De én nem vagyok rá képes...
Ha a környezettudatosságot nézem, lehetne azt mondani, hogy választottam, hogy a szeméttelepek talaját szennyezem le sose bomló, eldobható pelenkák hegyeivel vagy a folyókat terhelem a rengeteg mosás kémiai következményével, és én tehermentesítem a folyókat... ami szépen hangzik, de ez így nem igaz!... Az eldobható pelenka kényelmét és gyorsaságát választottam! :)))
Azért annyira jó nektek! Olvasom itt mindenkinél, hogy Apával együtt jártok orvoshoz... Minket még sosem tudott elkísérni! Eddig még az összes orvosnál egyedül voltam Luluval.
Még szabira is alig engedik az apját! Még azt az 5 napot sem engedték neki kivenni, ami a szüléskor járt volna (csak 2t engedtek...)! Sőt, alig akarták elengedni, mikor előbb szültem , nem is felejtem el nekik sosem ezt a "kedvességet"!... Nem is ért oda szegénykém! :((
Előfogzáááás? Akkor végem van, és tuti, hogy minket már elért... Bár egy szavam sem lehet, mert nyűgösnek még nem nyűgös tőle... Csak alig lehet az öklét kioperálni a szájából... mind a kettőt!
Akkor most vehetek neki másik cumit, olyan pöttyöset, ami masszírozza az inyét? Pfffff!!! :((
ezt olvastam vhol, ez igaz?:
"Ha a kórházban stereil körülmények között nem történt meg a fül lukasztás akkor legkorábban már csak négy hónapos kortól szabad ezt megtenni."
nálunk apa nem bírt odanézni, mikor meglátta, mekkora a tű... én meg csak fogtam a kis kezét, máshogy nem segíthettem:(
Gréti is növekszik, most 61 cm és 4880g.
mi is hazafele vettünk fülhőmérőt, de remélem, nem megyünk el a lázig.. Hány nap elteltével lehet még láz?
ja, és voltunk kontrollon: alakul léna nyaka, már nem hetente 3x kell vinni masszázsra is meg tornára is, hanem csak heti 1x és csak tornára. de azt szeptemberig, mert a következő kontroll majd szept. 2.-án lesz.:S
plusz, béb elaludt este 9kor, és hajnal 1kor meg hallom a nagy cuppogást...háááát...mondom enni azért ilyenkor még nem!.....vissza is aludt sittysutty, csak addig cuppogott míg én felébredtem....cuppogott reggel 4ig, meg közben aludt, engem nem hagyott aludni, d eő jót pihizett, és 4kor meg nyüszögött is, így evett, és 8kor kelt utána, ami a legtökéletesebb volt, mert három negyed kilenckor kellett indulnunk a kórházba.
Megjátuk mi is a doktornénit, és bezsebeltük a 2 védőoltást! Hát, én lehet jobban sírtam, mint Hédi! Nem bírom, ha fáj neki! A kórházban is bőgtem, mikor vért vettek tőle. De nagyon ügyes volt, végig mosolygott a rendelőben.
Ja, és egy cseppet megnőtt a kishölgy, mert 1 hónap alatt 6 centit és majdnem 1200 grammot gyarapodott. Úgyhogy most 58 centi és 4600 gramm, ez azért a születéskori 50 centihez és 2460 grammhoz képest elég szép teljesítmény szerintem!
Remélem nem lesz láza, feltapasztottam a fejére egy lázmérőt, ami a kismama csomagban volt. Elég hülyén néz ki, de így legalább látom, ha gáz van. Este meg majd megmérjük a lázát rendesen.
Nagyon aranyos Laura.Látom van már fülbevaloja!
Hogy viselte a lyukasztást?Mi most akarunk neki!
Nálunk a baba a csütörtöki lázkúptol kakilt azota semmi.Szombat este mikor pukizott közben üvöltött,mintha fájt volna neki.Megprobáltam a lázmérőt de semmi.Vasárnap reggel gondoltam adok neki Laevolac szirupot,de annyit pukizott hogy inkább nem adtam neki.De kaki még mindig nem volt.Én azt is hallottam hogy annyira megemészti az tejet hogy ritkábban van kaki.de szerintem ez is hülyeség mert akkor a 5. 6.napon mikor végre kakil akkor nem lenne olyan sok és büdös.
Mivel ez a 4.nap,ha a 6. nap reggelén sem lesz semmi akkor adok neki hashajtot.
További ajánlott fórumok:
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Miskolci anyukák, babát várók, beszélgessünk!
- Első babát várók, beszélgessünk!!!
- 36 felett, második babát várók, beszélgessünk. csak pozitívan!