2008 őszi babák (beszélgetés)
nyomj egy F5-öt és akkor frissít!
Sziasztok!
Rekag, nagyon édi a kis Flóra:). Ilyet még én sem hallottam, hogy túl nagy méhlepény. Legalább biztos ellátmánya van a kislányotoknak;).
Reka jo a kep de nem Flora arca :D,hanem a 2csikos teszt.Valahogy nem sikerult a kepet feltenni:(.
Én inkább nem erőltetem, ha ő nem akarja. Ha ott lesz velem előtte, akkor úgyis el tudja dönteni, hogy bejön-e vagy kint marad. Én ezért biztos, hogy nem orrolok meg rá, végül is a vakbélműtétemen sem volt bent senki.
Akkor nagyon jók a kilátásaim! :)
Nem mindenkinek jók a vitaminok,én sem szedtem semmit sem az elsőnél,sem most.És vikivel is minden rendben ment.A sogornőm ugy meghízott tőle,a mai napig nem tudja leadni.Gyümi meg zöldség,mindennél jobbak,és még talán olcsob is mint a vitamin.Szülésnél meg nem lesz baj,tudja a doki,hogy mit kell csinálni.
Akkor te protekciós voltál,hmmm?:-)))
Álitolag az első szülés tart a legtovább,a következők már könyebbek lesznek.
Akkor jo :) nagyon drukkolok nektek,hogy minden rendben legyen.
Ténylega várakozás lehet sokkal rosszabb. Nekem nem nagyon volt időm félni. előszöris nem is tudtam, hogy amit érzek, az-e amit éreznem kell, csak a biztonság kedvéért mentünk be reggel a kórházba, mert a páromnak el kellett volna utaznia. Aztán megvizsgáltak, és és mondták délre baba lesz. Na, akkor ijedtem meg, de már vittek is ide, meg oda, nem volt idő pánikolni már, és valóban, 11:56-kor megérkezett a drágám. Sajnáltam is a szobatársam, már egy hete bent feküdt. Én meg, bementem, letettem a cuccom, és bő 3 óra múlva betoltak a helyemre.
a doki szerint nem, majd meglátjuk, azt mondta az utolsó hetekben úgyis elkezd kicsit sorvadni, ha mégis túl nagy marad, akkor fontolóra vesszük a csázsárt, de egyelőre arra koncentrálunk, hogy természetes szülés lesz :)
Es szulesnel nem fog gondot okozni a mehlepeny merete?
köszi, már írtam oda :)))
mindjárt felokoskodom a képet a tündérkémről :)
igen, ezt mondta a doki is :)
meg képzeld 2x akkor a méhlepényem, mint normál esetben, a fél méhemet beborítja, úgyhogy nekem kifejezetten megtiltotta a doki a vitamin-szedést :)
Szia Reka!
Orulok,hogy Floraval minden rendben,azt viszont nagyon sajnalom,hogy kinyilt a mehszajad.Nekem nem volt ilyen jellegu problemam,de en is ugytudom hogy semmi gondot nem okoz.Esetleg a pocakosok es pocaklakok forumban tobbet tudnak mondani.Ott van marinave77 ha jol tudom neki 2100 as regota.
Sajnos ebben nem tudok sgíteni,de nem kell megilyedni.Most már egy kicsit le
kell lassítani,pihizni.
Sziasztok!
Tegnap voltunk uh-on, nemsokára felteszem Flóra buksijáról készült képet.
Sajnos a külső méhszájam 3100-as, vagyis 1 ujjnyira kinyílt, úgyhogy mostantól nem szabad emelnem és sokat kell pihiznem, meg duplájára emeltük a magnézium adagot és ha kell akkor Diaphyllint kell szednem, ez erős görcsre van.
Van vagy volt valaki, akinek ennyi idősen nyitott volt a külső méhszája? A doki azt mondta ne aggódjak, csak figyeljek kicsit oda arra, hogy mostantól nem szabad megerőltetnem magam.
Mikor vikivel bementem,hogy elfolyt a vízem,éjféltől reggel 6-ig nem nyúltak hozzám,várták,hogy megjöjenek a fájások.Addig 12-en szültek meg a másik szobában,és én azt végig hallotam.Na amikor reggel 6-kor szóltak,hogy most én jövök,hát nagyon be voltam sz...Én sem tudtam,hogy mi vár rám,de nagyobb volt a félelmem,mint az egész szülés.
A véres valóságból sem fog ugymond semmit látni,ha a fejednél lesz.Kérdeztem én is apát,de nem látott semmit,pedig ő vágta el a köldökzsínórt.Utánna meg mikor már a méhlepényt kell kinyonmi,ő elment a babával a tisztitáshoz.Ugy hogy mire visszajött én már kész voltam,és már feküdtem a tiszta ruhában az ágyban.
Es arra meg nem gondoltatok ,hogy a fejednel alljon a parod?Nalunk is igy volt.Nem feltetlenul kell a lenti dolgokat nezni.Mert hat ha nem lesz ott amikor megszuletik a baba lemarad a furdetesrol stb...
Egyetértek, a kényes és valljuk be, sokszor gusztustalan dolgokat nem biztos, hogy meg kell örökíteni, előtte és utána lehet kattogtatni, az jó. Én is arra gondoltam, hogy apa a végkifejletnél ne legyen bent, tehát amikor már a véres valóság látható. Amíg szenvedek meg vajúdok, remélem fogja a kezem.
Akkor ebben is egyetértünk! :)
Teljesen egyetertek.Nekem az egyik rokonom szulesenel az apukaja volt bennt es mindent fotozott az intim dolgokat is beleertve.Hat en a ferjemnek sem engednem hogy ott fenykepezzen nem hogy az apukamnak.Dehat mindannyian masok vagyunk :).Szerintem boven eleg ha egy gyerek a szuletese utani pillanatokat latja.
Egy csodálatos dolog,főleg majd mikor a hasadra teszik először.De ezt leírni nem nagyon lehet,minden szülés más.De nem kell tőle félni,kicsit fáj,de ahogy megszületik a baba,elfelejtesz mindent és csak ő fog számítani.
jo jo, de valahogy megis csak le lehet irni.
Szerintem nem igazan lehet leirni,hogy milyen a szules.Foleg azert nem mert minden szules mas.pl nekem az elso tobb mint 16 ora alatt lett meg a masodik kevesebb mint 2 ora.
Pedig volt egy pár velünk járt szülés felkészítőre,ott az apa mindent vett premier plánba.Azt mondta,hogy majd a gyereknek megakarja mutatni.Nem tudom,hogy majd a gyerek mit fog hozzá szólni,én biztos elsülyednék a gyerek elött,hogy lát ugymond szét tett lábbal kinlodni.Tudom hogy ez természetes dolog,de nem gyereknek való.
Milyen maga a szules? Mondjatok mar el!
En csak filmekben lattam...de...nagyon kivancsi vagyok az erzesekre.
Maga a szülést mi sem vettük fel,az a mi magán ügyünk,nem tartozik senkire.Ő már csak akkor fényképezte mikor odaadták nekünk és megfogtuk,és mikor tisztitották.Vitte is egyből mutogata a családnak,olyan büszke volt a fiára.
További ajánlott fórumok: