2008 őszi babák (beszélgetés)
Szóval szerinte ez a nyűgösködés szpoi közben ez az ún. szopási sztrájk, de nálunk még csak az enyhébb forma van. Általában minden babánál előjön, csak van akinél 1-2x és enyhébb lefolyású. Azért alakul ki, mert 3 hónapos korban van egy fejlődési ugrás, ami miatt több tejcsi kell nekik, de lehetőleg ugyanolyan gyorsan és csak úgy folyjon a szájukba. Szóval ez elhúzódhat akár 1-2 hétig is, amíg be nem áll a tejtermelés a baba igényei szerint. Azt mondta a nőci, hogy semmiképp ne kapjon ilyenkor se cumisüvegből teát, vagy tejet, se semmilyen pótlást, hanem inkább fél óránként vagy óránként rakjuk mellre. És így egyre több tej termelődik. Volt egy jó hasonlata: úgy képzeljük el a mellet, mint egy wc tartályt, vagyis ahhoz hogy minél több víz átfolyjon rajta, többször kell lehúzni, vagyis többször kell kiüríteni. Ha állandóan tele van a mell, akkor egy idő után nem kezd el több tej termelődni, mert felesleges. Viszont ha üres, akkor szinte azonnal küldi a jelet az agy, hogy neki kéne állni tejet gyártani.
Szóval tök aranyos volt és azt mondta bármikor hívhatom, akár ki is jön, tök ingyen, ha bármi gáz van. Ja és ebben a korban kezdenek már mocorogni a fogacskák, azért van a nyálzás és az ökölrágás. Persze fog csak pár hónap múlva lesz belőle.
Sziasztok!
Végre, pihi van....:-)
Tegnap nagyon kivoltam estére. Délelőtt megfőztem a gulyáslevest, lementünk levegőzni, utána haza, kruplispogit sütöttünk, s ebéd. Próbáltam lefektetni a Bencét, de nem nagyon akart, majd nagy nehezen 2 elött elaludt. Linett egész nap nyügi volt, alig aludt... Délután lementünk, s vettünk neki zenélő forgót az ágy fölé. Állítom jobban tetszik a 2 nagynak, mint a picinek :-DDD Estére már majdnem bőgtem... Gyerekek fel voltak pörögve, Linett a szokásos esti műsorát adta elő, kedves párom meg halál nyugodtan nézte a tv-t és várta, hogy süssem neki a bundáskenyeret (megígértem neki). Na, jól kibuktam... ÁÁÁÁÁÁÁ
Mindegy, este 10-re ágybaestem és aludtam egy jót. Na, azért nem volt zavartalan az éjszakám, mert a kisfiam sírva ébresztett, de szerencsére visszaaludt. (Vizet kért, teát, utána meg azt, hogy énekeljek....gondolhatjátok, félálomban...:-) Még jó, hogy a pici lány aludt negyed 7-ig...
Mára maradt gulyás, a gyerekek meg bucinudlit követeltek újra...nem számít, hogy tegnapelőtt is azt csináltunk! Szóval újra összedzsuváztuk a konyhát :-DDD Most alszik végre a Bence és a Lini is. Amúgy ő tegnap csinálta a parádét esti szopinál! Rángatta a fejét, tátogott, de hiába próbáltam beletenni a cicit a szájába, csak sírt, hadakozott a kis kezével, meg járt a szája körbe...kereste a cickót. Azt hittem hülyét kapok tőle. Na, aztán meguntam és beletettem a kiságyba. Sirdogált egy picit, aztán elaludt és nyomta reggelig. Mára megnyugodott a drágám :-)
A Dominika meg egy angyal mostanában. Szünet van nálunk is, ő meg segít: mosogat, felsöpör, felmos, porszívóz, tereget...stb. Kár, hogy ilyen max. havonta egyszer van :-(
Fúú...jó sokat írtam! Szép napot mindenkinek!
Na, most látom, hogy már szó volt a szopikérdésről:).
Andris képzeljétek egyre nagyobb szüneteket hagy két evés között. Akár 5 órát, így az elmúlt két napban ötször szopizott csak.
No meg jobban megy az alvás is. Ellenben most már ébred, megéhezett végre:)
Gratulálok, a kicsi lány egy hős!
Hogy van? Megy már neki rendesen az evés? Kiderült, mi a gond?
Jó reggelt :)
Én zártam én is nyitok :)
Hogy telt az éjszaka? Flóra 5-kor kelt, szopizott és 6 óta alszik. 10 körül szokott kelni, úgyhogy addig pihi. .)
Sziasztok!
En is bekukkantottam egy kicsit.Nalunk most iskolaszunet van,igy a gyerekek elszorakoztatnak egesz nap.Nem fogjatok elhinni tegnap mit jatszottak :),hogolyoztak a kertben.Tok jo ido volt -1 azt hittem megfagyok :D.A gyerekek persze boldogok voltak.Meg talan ezen a heten esni fog a ho,eloszor nem akartam hinni a szememnek.Szuri az nalunk is kb 2-3 het mulva lesz.
A kenguru szerintem nem rossz ha birja a hatad 1*2* en is porszivoztam ugy,hogy benne volt a fiam a kenguruban.A baby bjorn valoban jo,bar nekem abban is fajt a hatam,hiaba extra szuper parnazott es elvileg gerinckimelo is.
babahordozónk nekünk is van,de még nem használtam,mert valahogy nekem is az a véleményem hogy nem igazán jó a gerincének.szerintem órákra nem jó egy ujszülötett beletenni.
gaab ha meg tényleg csak rövid időre használod akkor simán belerakhatod.
sziasztok
elősször is köszike mindenkinek a dícséretet:D
mint kérdésére válaszolva,a szopi ügy nem oldódott meg úgy ahogy szerettem volna.még mindig szopizik,de közben kiegészítésképp adom a tápszert is,mert most már nincs annyi tejem ami elég lenne neki.egyre nagyobb az étvágya.de szépen szopizik a mellemből is,nem türelmetlenkedik hogy nehezzebben jön mint a cumisüvegből.
Sziasztok!
Eléggé el vagyok havazva, de azért benéztem...
Én elég kenguru-ellenes vagyok, a gerincferdülés miatt, de ma már tényleg elég sokfélét gyártanak. Ma pl. a quelle katalógusban láttam egyet amiben feltetve is lehet rögzíteni a babát, s potom 30ezer Ft...még jó, hogy ültem...:-O
Nem tudom mennyit árt nekik amúgy, de én úgy félek, hogy a Linett is beteg lesz, így inkább a hordozókendőnél maradok. (El sem tudjátok képzelni milyen pokoli egy gerincferdüléses kisgyerekre ráadni a fűzőt nap, mint nap...)
Amúgy a kendő nagyon kényelmes és nagyon egyszerű felkötni benne a babát.
Mézeszserbó! Nézz körül, biztos találsz megfelelő kengurut, amit már most használni tudtok!
Sziasztok, nekünk Chicco kengurunk van és már újszülött kortól használható, csak felénk kell fordítani a babát. 3 hónapos kor után fordíthatom kifelé, hogy tudjon nézelődni. Mi már párszor használtuk, tegnap este pl. abban altattam el, közben klopfoltam a húst. No comment...
Jaj, viszont nagy gondban vagyok, most meg nekem nem akar enni babó. Rengeteget hisztizik evés közben, reggel 9-10.20-ig etettem, addig összesen 4-szer álltunk neki. A leghosszabb egy huzamban evéssel töltött idő 5 perc volt. Aztán hiszti, sírás. Böfiztettem, lefejtem, már mindent próbáltam, de még a cumisüvegből sem kellett neki. Csak sírt és sírt... meg én is... mi a szart csináljak? most meg fél 11-től alszik. Egyáltalán nem éhes? Rekag, nektek megoldódott ez a dolog?