2008 őszi babák (beszélgetés)
ezt sem mondták nekem. annyit mondott a doki, hogy 5-6 hónapos korban el kell kezdeni a hozzátáplálást, mert kiürülnek a baba vas és ásványi anyag raktárai.
Nekem a háziorvos mondta, hogy a vörösvérsejtek élettartama 90 nap, tehát mostanában hal el a babák első vörösvérsejtje, amit még tőlünk nyertek el. Az újakat viszont már ők "gyártják" és ehhez jól jön segítségként a vas. Így hát vascseppeket szed, amit egyébként nagyon kedvel, mert finom csokis...
Hát, te tényleg csak bekukkantottál. :)))
Tegnap meg letolta a torkán a kanalat... adtam be neki a gyógyszerét, egyszercsak megragadta a kanalat, nem tudtam tőle elvenni. Elengedtem, kíváncsi voltam rá, hogy mit csinál, erre beletolta a szájába. Olyat öklendezett, hogy még a könnye is kicsordult. Amúgy nektek nem kell vasat adni a picinek?
:)))) töki is nyöszörög :) a cumitól szabályosan öklendezik! Néha a kezétől is :)))
Marcinak abszolút nem kell a cumi. Próbáltam korábban adni neki, volt, hogy el is fogadta, de már másnap nem... legutoljára, amikor beletettem a szájába elkezdte rágni. Így aztán nem erőltetem. Mostanában az ujját szopizza, ha meg akarja nyugtatni magát, és nyöszörgő hangokat ad ki. Erre alszik el.
akkor ez se egyedi, Bencus is lefektetem este és vagy háromszor be kell menni hozzá, és még szopizik! Sajnos nekünk a játszóscumi nem megy, sőt a cumit is csak mostanában fogadja el, eddig poharaztunk!
Mennem kell, lányok majd még benézek!
Sziasztok
Sziasztok!
Bezike, nagyon klasszak a képek! Kicsit irigykedem, gyönyörű helyen jártatok:).
Nálunk nem volt gond az éjjel, csak miután lefektettem, azután nem sokkal kellett bemennem kb. kétszer megsimizni és odaadni a cumiját, de egyből visszaaludt. Mióta ilyen szép idő van, akkorákat alszik kint az erkélyen! Pedig napközben csak félórákat szokott szunyókálni, kétszer vagy háromszor.
Nekem viszont nagyon fáj a fejem a frontoktól és aludni se nagyon tudtam az éjjel.
Nem azért írtam,csak vannak olyan védőnénik és emberek akik bebeszélik az anyukáknak,hogy etesse rendszeresen a gyereket,hogy könnyebben szokjon majd le a tejcsiről.Én is amit lehet megkóstoltatok vele egy-két kanállal,hogy ízlelgesse az ízeket.Viktornak már 5hónaposan az anyatej mellé már adtam bébipapit,imádta,többféle ízben van,és mégis szopizott 8hónapos koráig.
Szerintem jön valami front, törpe megérzi nagyon, ha a meleg jön alig alszik, a hidegre meg bevágja a szunyát 2 óránként!
A tegnap éjjel nálunk is zűrös volt, Marci szinte óránként felébredt, és nem csak nyöszörgött, ahogy szokott, hanem hangosan sírt... nem tudom, mi lehetett a baja. Én egyelőre csak almalevet adok neki, de azt is csak néha.
Na jó azért nem zabálja magát vele tele, egy két kanálkával, anyatejcsivel dúsítva! Úgy élvezi, hogy apa is eszik, meg ő is!
Szia munya!
Én nem adok neki semmit a tej mellé,a gyümiket csak próbálgatom.6hónapos koráig szerintem elég a tej és egy kis gyümölcs,gyümölcslé.Én Viktornál is így csináltam.Miért kéne amúgy meg mellé etetni,ha van elég tejed.Ez nem szent írás,hogy mellé kell etetni,te döntöd el mit szeretnél.A tápszeres babáknál szokták hamarabb elkezdeni a bébikajákat, legalábbis sógornőméknél úgy volt.
Na én is, nem pocakja miatt, hanem mert mindig úgy néz szegénykém, mikor eszünk :)! Almácskát, meg körtécskét, meg már kipróbáltuk a kecskeméti sütőtököset is! Most pl. nincs kaka két napja, úgyhogy még várok estig, utoljára almácskát ettünk, lehet, hogy attól!
Igen. :) kb. 2 hete én már adok neki gyümölcsöt is. Várni akartam a 6. hónapig, de sokat kínlódott szegénykém a pocakjával.
Na majd kipróbálom!!! Egyébként, hogy vagytok Flóra baba???? Ő szopizik még?
Esetleg tedd át másik cicire, olyankor fel szoktak ébredni. Én a fülét szoktam Flórának piszkálni, vagy az arcát csipkedni, arra általában felébred.
Eszik rendesen, minden hónapban legalább 1 kg hízik! Csak elalszik szopi közben, és az istennek nem tudom felkelteni már akkor! Akkor is ezt csinálja, ha ebédre adok neki valami papit, utána még szopizik is, még sem alszunk. Ja, szopizunk, tejem is van rendesen!
ÓÓ nálunk is néha megdől a rendszer, tegnap Flóra is 4x kelt, szerintem ő se tudja miért. De általában jók az esték, úgyhogy nem panaszkodom.
Szopizik Bence? Nem lehet, hogy nem tömi meg a pocakját rendesen?
Kitta te is adsz neki egy kis kaját a szopi mellett? Engem majdhogynem letoltak, hogy miért etetek mellé!
Bezi! Nagyon szép helyeken jártatok, jó nektek! :)
Sziasztok!
Réka tök jó lenne nálunk is, de 7kor fürci aztán kb. 1 óra nyűglődés, 8kor kb. alvás, aztán éjfélkor kel! Volt olyan éjszakánk, amikor óránként ébredt :))) Most pl. tegnap este csak egyszer kelt fel!
Szia Kitta. Nem is szokott ilyen jó idő lenni, nagyon nagy szerencsénk volt. Pont 1 nappal indulás előtt hűlt le az idő, esett az eső is, fújt a szél, de addig nagyon szép volt az idő. Amin nagyon röhögtünk, hogy míg mi, magyar turisták trikóba, rövidnaciba, strandpapucsban jártunk, addig a helyiek prémes csizmában, nagykabátban, garbóban... a rokonom szerint ők az évszakhoz öltöznek, nem az időjáráshoz. De hát képzelj el egy kellemes májusi napot... megnéztem az ajándékodat, tényleg nagyon szép, olyan kis édes a babóca benne.
Nagyon szép helyen voltatok és ti is szépek vagytok marcival.Nem is gondoltam ,hogy ilyenkor ilyen jó idő van Cipruson:-)
sziasztok!
Nálunk se volt net,a t-online vezetek elszakadt azért nem volt,de nálunk volt olyan oldal ami bejött többek közt a hoxa is.mi digisek vagyunk.
Tegnap adtam 2kiskanál őszibarackot,nagyon tetszett neki:-)))
Nézzétek meg az adatlapom,mit küldött nekem brigibaba,nagyon szép:-)))
További ajánlott fórumok: