Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 őszi babák fórum

2008 őszi babák (beszélgetés)

11197. stefi9 (válaszként erre: 11194. - Monix5)
2009. jan. 29. 22:00
szofinak is alul marad az egyik keze az átforduláskor,azon még korrigálni kell:)
11196. rekag (válaszként erre: 11194. - Monix5)
2009. jan. 29. 20:49
nekem is erőltette anya a hozzátáplálást, hisz amikor mi voltunk babák más volt a trend. nehéz volt megértetnem vele a dolgot, de a végén beletörődött, aztán amikor elkezdtem adni Flórának a gyümölcsöt, megnyugodott végleg. :)
11195. monix5
2009. jan. 29. 17:16
Bezike almaléből milyet adsz Marcinak ?JA és mikor szoktad adni délután vagy délelőtt?
11194. monix5
2009. jan. 29. 17:15

Sziasztok Csajok ...Márk ma megkóstólta az almát!!!!Lereszeltem egy gerezdet abból adtam neki 2-3 kanállal de nem teli kanállal érdekes volt először cuppogott izlelgette a következőnél meg kivette a kanalat a kezemből és nyomta a szájába édes volt....úgy gondolom nála elérkezett az az idő amikor izeket kell vele kóstoltatni ...akartam még várni vele de a vizet is úgy issza és mosolyog utánna tehát szerintem tetszenek neki az új izek.

Márk is átfordult már hátról hasra de még nem tökéletes mert a keze mindig beszorul de majdcsak rájön.

Ja épp most mondta az egyik ismerősöm ,hogy nem szabad Starking almát adni mert abba van valami allergén ....én meg pont azt adtam neki remélem nem lesz semmi baja max 2 kanállal evett csak.

Ja visszatérve a tegnapi témára nekem is igazán anyukám az aki belémrakaja a parát ,hogy nem elég már neki a tej,már annak idején ilyenkor mi főzeléket ettünk stb stb ....Sajnos őt nem nagyon birom leállítani.mert megsértődik ..)))

11193. Munya
2009. jan. 29. 14:12

Sziasztok!

Én Bencém is megfordult tegnap, hasról a hátára, de szerintem csak annyira felnyomta a popóját, hogy az húzta el oldalra, azóta se csinálta meg.

Én gyanítom egyébként, hogy manókáink frontérzékenyek, nálunk is volt pár nap, hogy alig aludtunk valamit az éjszaka, most meg tegnapelőtt este is csak egyszer kelt fel az éjszaka, aztán meg 6 órakkor.

Azért nem gondolkodom azon, hogy kevés lenne a tejcsi, mert tegnapelőtt délben is kajcsiztunk répás-almás szutymuttyot, meg utána szopiztunk is, és mégsem aludt 1 óránál tovább, délután. Pedig pocak televolt. Visszasírom egyébként az 1-2 hónapos időszakot :)))))

11192. vviki2 (válaszként erre: 11187. - Stefi9)
2009. jan. 29. 13:28
Nagyon cuki! És milyen ügyes! Pusza neki..:-)))
11191. bezike (válaszként erre: 11187. - Stefi9)
2009. jan. 29. 13:10
Nagyon édi a kis tornászlány! Ez a rózsaszín harisnya, hát elájulok tőle.
11190. bezike (válaszként erre: 11186. - Stefi9)
2009. jan. 29. 13:09
Szofi meg biztos híres élsportoló lesz. :))
11189. rekag (válaszként erre: 11185. - Stefi9)
2009. jan. 29. 12:54
én is tornáztatom, de mégse abban fejlődik, amiben segítek neki :)) kis önfejű :D
11188. corallnet (válaszként erre: 11171. - Tonettó)
2009. jan. 29. 12:45
Onnan is igen. Olvasgattam amit találtam neten, vagy könyvekben. Olyankor próbálok keresgélni amikor valami( mondjuk a nem alvás) :)) annyira lefáraszt , hogy muszály valamit kitalálni rá.Ma pl. 3/4 4-kor kelt és 1/4 nyolckor reggel. Ezzel már nincs is semmi bajom :) mer tudok aludni ha időben lefekszem! Ja voltunk babauszin hát tök szupi volt!!! Tetszett neki és le is szívta kicsit :) Jó kimozdulni, másokkal együtt tevékenykedni. Az én babukám nem forog még... Nálunk anyukám az aki rámrakja a parát!!!Dí mindig is ezt csinálta velem is.maximalista. De már leállítottam. Ti ennyi idős korotokban már ezt...meg azt... meg már hat hetes korotoktól ezt ettél meg azt... jó akkor más idők jártak, más tanácsot kaptak az anyukák...
11187. stefi9
2009. jan. 29. 12:32
tettem fel pár friss fotot:)
11186. stefi9 (válaszként erre: 11181. - Bezike)
2009. jan. 29. 12:21
a szellemi fejlődés előnyösebb,előbb fog hoxázni mint szofi:)
11185. stefi9
2009. jan. 29. 12:20

egyre több hó van:)hihi

szerintem szofinak azért sikerült mert minden nap tornáztatom.de most én is nagyon örülök hogy ilyen kis ügyes.

11184. rekag
2009. jan. 29. 11:56

Sziasztok lányok!

Stefi nagyon ügyi a babád! Flóra nagyon lusti, még nem akar forogni, viszont lassanként elkezd kúszni, már pár centit tud előre haladni. Olyan édes :))

11183. bezike
2009. jan. 29. 11:52
szia!
11182. Munya
2009. jan. 29. 11:25
Sziasztok :)
11181. bezike (válaszként erre: 11175. - Stefi9)
2009. jan. 29. 11:13
Nagyon ügyes a kislányod, nekem Marci 4,5 hónaposan most próbálkozik a hasról hátra fordulással, de még nem sikerült neki. Ő inkább szellemileg fejlődik. Hiába, az anyjára ütött... :)
11180. bezike
2009. jan. 29. 10:41
Én pl próbáltam almapépet adni a Marcinak, de öklendezik tőle és kiköpi. Ebből látom, hogy még korai neki. Ő nincs még felkészülve a sűrűbb dolgokra. Így egyelőre csak a levét kapja. Azt viszont szereti...
11179. vviki2 (válaszként erre: 11177. - Gabibus)
2009. jan. 29. 10:39
Én sem adok Lininek mást a cicin kívül. Az almát ő is megnyalizta, de csak próba képpen....még ráér enni...
11178. bezike
2009. jan. 29. 10:36
Szia Gabibus, szerintem sincs szüksége a babádnak még semmi másra. Én is kizárólag almalevet adok neki, de inkább csak kóstoltatom. Egy nap egyszer kap, pár kanálkával. A fő étkezéseket még a szopik teszik ki és ez így is marad 6 hónapos koráig, ha a tejmirigyeim is úgy akarják. Kizárólag azért adok neki almát, hogy kezdje szokni az ízét. Ettől még nem lakik jól, az nem is célom. Mivel a tejci 6 hónapos koráig fedezi a vitamin és ásványi anyag szükségleteit, utána el kell kezdeni a hozzátáplálást. Viszont az nem megy egyik napról a másikra, van olyan baba, aki hetekig szokja az új ízeket. Én ezért kezdtem neki adni 2-3 kanál levet. Szerintem egyikünk sem úgy eteti még a babáját, hogy az jól lakjon vele. A kóstoltatás a lényeg.
11177. Gabibus
2009. jan. 29. 10:29
Sziasztok! Remelem mindenki jol van!Mi nagyon le vagyunk strapalva igy inkabb csak olvaslak benneteket,ha van 2 percem. A napokban meg en is beparaztam,ahogy olvastam,hogy szinte mindenki ad mar valamit a babajanak a cicin kivul. ;-) Erdekes mennyire meg tudja zavarni az embert,ha elso babas (de talan meg sokadik babanal is) hogy mit, hogy csinalnak masok.Mindez annak ellenere tortenik,hogy az ember egyszer mar elhatarozta mit, hogyan akar csinalni. En azt gondoltam nem adok Peternek semmit az elso 6 honapban,ha nem fontos.Vagyis ha fejlodik, novekedik es boldog,akkor nem.Aztan most olvastalak benneteket es elbizonytalanodtam....viszont en mar tapasztaltam ilyet es mielott bepanikolnek es elvetnem a jol kitervelt "erveimet", megragom nehanyszor a dolgot es megerositem magam a sajat elhatarozasomban,mert eddig meg mindig bejott.Igy aztan en tovabbra sem adok Peternek semmit.3-4 napja eloszor megnyalattam vele az almat es csak ennyit teszek egyenlore majd tobbszor is.Amugy van meg valaki,aki nem ad semmit a babajanak? Mult kedden voltunk 9210 gramm vagyis meg mindig szepen novekszunk.Mar lassabb tempoban,de ekkora meretnel mar nem is varom,hogy 30 dekakat hizzon es a tobb mozgas miatt sem.
11176. stefi9
2009. jan. 29. 08:40
monix egyébként meg tényleg az a legfontosabb hogy ne halgass másokra,szerintem úgy kell csinálni ahogy a babának és neked a legjobb,nem pedig az előírás szerint.
11175. stefi9
2009. jan. 29. 08:38

tegnap szofi már egyedül átfordult hátról hasra:)

a hasról hátra már régebb óta ment neki.nagyon meglepődtem:)

és most a legújabb mutatványa,ha ül az ölemben akkor elkezd hintázni.előre hátra az apró kis testével.le is kameráztuk csak nem tudom hogy tudnám ide feltölteni.

11174. stefi9
2009. jan. 29. 08:35
ja és éjszaka meg egyszer vagy kétszer kel.
11173. stefi9
2009. jan. 29. 08:34

sziasztok

havazik de jooooo:)bár már én is várnám a tavaszt inkább:)

a mi napirendünk:8körül kelünk,akkor pelenkázom majd etetem.10-ig bírja a fentlétet és bealszik.olyankor fél egyig alszik,megint pelenkézom etetem.kimegyünk a levegőre,az kb egy óra,majd etetem.aztán délután mindig máskor alszik el,de általában egy órát alszik csak.7kor tornázunk,fél nyolckor fürdés,fürdés után kaja és alvás.

persze ha megyünk valahova,mondjuk délelőtt dokihoz,akkor aznap mindig felborul a délelőtti és délutáni alvás.

monix szerintem ne görcsölj,bár könnyű ezt mondani,sógornőmnek 4 éves a gyereke és még mindig nincs napirendje,pedig próbálkozott vele.

11172. Tonettó
2009. jan. 29. 07:52

Ja, és jó reggelt!

Monix, kitartást kívánok, és hogy rájöjj a kettőtök számára legideálisabb megoldásra. Vigasztalásul: az éjszakázások sem tartanak örökké, hidd el! Majd nevetve gondolsz vissza ezekre az időkre!

11171. Tonettó (válaszként erre: 11170. - Corallnet)
2009. jan. 29. 07:51

Nincs is ezzel semmi baj, és senkinek semmi joga megítélni másokat. Az anya is ember, és ha olyasmit kell huzamosabb ideig csinálnia, ami meghaladja az erejét, akkor az bizony az anyaság kárára megy. Én Monix szavaiból úgy ítéltem meg, hogy nem azért aggódik, mert fáradt, hanem mert mindenki traktálja olyasmikkel, hogy mit kéne csinálnia a kisbabájának, és teljesen összezavarta. Azt gondolom egyébként, ha pl. ő saját indíttatásból arra jut, hogy tápszert ad neki, akkor nincs gond. Mégis ő tudja, mi a legjobb a kisbabájának és neki (ezen keresztül a babának is). Csak akkor van probléma, ha ezt utólag megbánja, mert egyébként szoptatni szeretne, de hallgat azokra, akik be akarják paráztatni... (ez csak egy példa volt, tudom, hogy Te nem erről írtál)

Te egyébként nem a Suttogóból vetted a tippeket? Nagyon ismerős a módszer...

11170. corallnet
2009. jan. 28. 21:38

Monix!

Én is voltam magam alatt néha előfordul , szóval szerintem sokmindentől függ. Milyen hangulata van az embernek ( időjárás, otthoni hangulat, mennyit alszol :) nem könnyű a rossz napokat megélni. És amikor három hónapig nem aludtam 3 óránál többet vagy még annyit sem én speciel nagyon kivoltam. Megbeszéltük a párommal, hogy ez így nem mehet tovább. Nagyon szépen fejlődik a babukánk, és napközben is simán a 3-3,5 ritkán 4 órákat bírja ki evések között, + álometetést is csináltam, szóval nem hittem el, hogy annyira éhes a kis manó, hogy kétóránként felkeljen. Szóval mondtam apának, Ő fog aludni a kislánykával, és este 23 órától hajnali 5-ig az ő "kislánya" :))) szóval nem etettem meg, hanem cumi esetleg tea, vagy víz és simi simi de nem kivenni. Ezt a módszert csináltam egyedül csak a 100-dik át nem aludt éjaszaka után, jártányi erő nem volt nemhogy félórákat áljak az ágya melett. Párszor sikerült is nekem véghez vinni ezt de nem voltam kitartó a fáradtság miatt így könnyen visszaestünk.Tehát apa bevállalta mert látta rajtam napközben, hogy élő hullaként mozgok. A tetőzés csak azért volt mert Lili nappal sem volt hajlandó alukálni vagy legalábbis 30-40 perces üvöltéses küzdelem után.Szóval se nappal nem tudtam pihenni sem éjszaka. Aki ezzel együtt tud türelmesen létezni oda minden tiszteletem ÖSZINTÉN! de nekem nem ment.Elfáradtam. Nos másfél héten keresztül apa kelt éjjelente és megérte :) napról napra jobb lett. Most ott tartunk, hogy ma!!! azaz az elmúlt éjjel, este 8-tól reggel hatig aludt egyhuzamba!!! hát ez csodálatos!!! persze a megszokás miatt felébredek többször éjjelente, megnézem szuszog-e? Félre ne értsen senki. Nagyon szeretem a kis babácskámat csak félálomban kis forgolódás kis szöszmörgés és anya vette ki, szopira aztán ehhez jól hozzászokott és kétoránként kelt. Olvastam itt-ott ezt azt, nem mindig válnak be a praktikák és nem minden babánál. Ez így normális. Viszont azzal egyetértek!!!! hogy mindenki azt csinálja ami neki kényelmes és jólesik! Nekem szükségem van alvásra, hogy ellássam a babámat napközben.

11169. bezike
2009. jan. 28. 18:57

Én ilyenkor már nagyon gyengéden fel szoktam kelteni a babót... amúgy a napirendről már régen letettem. Nagyjából beállt valami, de ha felborul és másnaptól másképp folytatódik, nem esem kétségbe.

2 napig volt nagyon kevés tejem, most már úgy ahogy helyreállt.

11168. monix5 (válaszként erre: 11166. - Tonettó)
2009. jan. 28. 18:37
Köszi olyan édes vagy te a múltkor is megnyugtattál teljesen igazad van én is igy gondolom csak eléggé befolyásolható vagyok azért parázok mindenen ...)))Húú ha nem lennétek csajok nem tudom mi lenne velem!!Szerintem már a diliházba lennék ...még jó ,hogy a férjem nem annyira tudja ezeket amiken parázok már biztos elvált volna...de hát valakivel meg kel beszélnem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook