2008 májusi-júniusi babák Anyukái (beszélgetés)
lányok!
eddig ki hány kilót hízott?
vizesedés kinél van? vagy bármi más testi tünet?
a rosszulalvás kinél jelentkezett?
nem kaptatok még senkitől homeopátiás tanácsadós füzetecskét?
van direkt kismamáknak szóló is!
2 vékony füzet, az első a várandós kismamáknak szól a 2. már s születéstől a gyermekkorig nevet viseli
Fejfájásra a Belladonna nevű homeós szer nekem bevált.
A másik problémádra nem tudok most így kapásból semmit, de ha körülnézel a neten biztos, hogy gyorsan találsz erre is természetes tippeket.
Szia!-, és nem lehet kérni, hogy ne tépjék ki, hanem menjen minden a természet útján?
Székrekedésre nem tudtok valamit?-, valamint fejfájásra? Mostanában annyira fáj a a tarkóm,hogy nem sok kedvem van bármit is csinálni!
Sziasztok! Orsolya!!!
Caulophyllum C5 és Cimicifuga C5 v. C9.Akkor, ha leáll a vajúdás, vagyis ha nem tágul kellőképpen a méhszáj és már oxytocint akarnak beadni, akkor ezeket felváltva beszedni, segít visszaállítani a belső oxytocin áramlást.
Arnica 9 v. 12. A szülés után vérzéscsillapíó és fájdalomcsillapító. A gyermekágyas időszakra.
A méhlepény megszületése alapban nem fájdalmas, ha magától hagyják, hogy megszülessen és van is rá lehetőség. Általában a szülés után fél-egy óra. De a kórházakban előszeretettek kiráncigálják, kitépik a baba megszületése után, és így bent nagyobbak a sérülések, sokkal nehezebben és lassabban gyógyul.
Persze, kérdezd meg. Bár sajnos a legtöbb orvos mereven elzárkózik a homeopátiától...
Gyógynövényboltban nem árulják őket (legalábbis én nem tudok róla), gyógyszertárban keresd, vagy én a DM-ben is láttam múltkor homeós szereket.
Gondolom mielőtt bármelyiket is elkezdeném szedni, konzultáljak előtte az orvosommal!
Patikában is be lehet szerezni a termékeket vagy csak gyógynövényboltban?
SZÜLÉS ELŐTT, ALATT ÉS UTÁN
• Pulsatilla
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 6 héttel előbb elkezdhető szedése, mint a várt szülési terminus. A szülés után akkor ajánlott, ha nem indul meg a lochia (váladék) folyása.
Adagolás:Pusatilla D6 vagy C6 2x1 tabletta
• Caulophyllum
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 3 héttel előbb elkezdhető szedése, mint a várt szülési terminus. Elősegítheti a méhnyak „megérését”, azaz felpuhulását, a fájások rendszereződését, hatásosságát.
Adagolás: Caulophyllum D4 vagy C4 2x1 tabletta
• Cimicifuga
Javasolt: szülés megkönnyítésére, különösen akkor jó, ha túl gyengék a szülési fájdalmak.
Adagolás: Cimicifuga D1 vagy C1 félóránként 3-5 csepp
• Gelsemium
Javasolt: ha nem akar rendesen tágulni a méhszáj.
Adagolás: Gelsemium D4 vagy C4 1-2 óránként 1 tabletta
• Chamomilla
Javasolt: túlzott fájdalomérzékenységnél, idegesség, nyugtalanság esetén.
Adagolás: Chamomilla D4 vagy C4 fél-egy óránként 1 tabletta
• Bellis perenis
Javasolt: a szülés után a placenta lelökődésének megkönnyítésére, a gátmetszés sebének gyorsabb gyógyulására.
Adagolás: Bellis per. D3 vagy C3 3x1 tabletta
• Arnica
Javasolt: zúzott, fájdalmas sérülések esetén, főleg akkor, ha a betegek erőtlenek, azaz szívesebben nyomják az ágyat, nem akarnak mozogni, erős a váladék folyása, továbbá a hüvely és a végbél közti repedést is képes meggyógyítani.
Adagolás: Arnica D6 vagy C6 3x1 tabletta
• Staphysagria
Javasolt: egyenes vonalú sebzések (császármetszés) gyógyulásának gyorsítására, valamint a katéterezés okozta „sértések” miatt fellépő hólyaghurutszerű állapotok ellátására.
Adagolás: Staphysagria D4 vagy C4 3x1 tabletta
,SZOPTATÁS SORÁN AJÁNLOTT SZEREK
• Borax
Javasolt: intenzív tejfolyáskor, ha közben a mellek nagyon fájnak, vagy ha szoptatáskor az ellenoldali mell erős fájdalmát tapasztalja valaki.
Adagolás: Borax D3 vagy C3 3x1 tabletta
• Phytolacca
Javasolt: intenzív tejfolyáskor, a mellek nagyon fájnak és csomósak.
Adagolás: Phytolacca D2 vagy C2 3x1 tabletta – ha a tejtermelést el akarjuk apasztani
Phytolacca D4 vagy C4 3x1 tabletta – ha a tejtermelést csak csökkenteni akarjuk
• Acidum phosphoricum
Javasolt: ha a tejtermelés azért csökkent, mert túl kimerült vagy fáradt a kismama.
Adagolás: Borax D4 vagy C4 3x1 tabletta
• Lac defloratum
Javasolt: ha elnyúlik a tejtermelés megindulása és túl kevés tej termelődik.
Adagolás: Lac defloratum D6 vagy C6 3x1 tabletta
• Bryonia
Javasolt: olyan emlőgyulladások szere, ahol az emlők kemények, súlyosak, a fájdalmak fokozódnak a legkisebb mozdulatra is, a betegek csak melltartóban képesek tolerálni a fájdalmakat.
Adagolás: Bryonia D6 vagy C6 3x1 tabletta
• Belladonna
Javasolt: ha a gyulladás lüktetéssel jár, valamint jól észlelhető a vöröses színű duzzanat és forróság.
Adagolás: Belladonna D6 vagy C6 3x1 tabletta
A felsorolt szerek használatát természetesen célszerű beszedésük előtt homeopátiában jártas szakemberrel egyeztetni. Azt, hogy kinek melyik – esetleg itt fel sem sorolt – szerre lehet szüksége, és mit mennyi ideig érdemes alkalmazni, a szakemberek tudják leginkább megítélni.
Sziasztok!
Oroslya én egyszer bemásoltam ide valahonnan ezeket a homeos szereket, mindjárt megpróbálom visszakeresni!
Szia!
Tudnál írni bővebben a homeopátiás szerekről?-, méhszájtágulás,fájdalom- és vérzéscsillapítással kapcsolatban!
A méhlepény születése fájdalmas?
Sziasztok!
Panni ez furcsa, bár én csak magamból indulok ki, hogy nálam hogyan van.
Én havonta egyszer járok dokihoz, de mindig megvizsgál, hogy a méhszájam milyen állapotban van. Ráadásul én az 5 hónapban váltottam dokit, de az előző is ugyanígy járt el.
Amúgy nekem sem volt semmi panaszom a múlt hétig, mégis így történt, ahogy leírtam.
Évi,ilyenkor a legjobb megoldás némi bájolgás kíséretében egy új ruhát kérni a kedvestől!
Biztos van amivel le tudod venni a lábáról,bármennyire nem szeret költeni!:-))))))))
Sziasztok!
Nem tűntem el tegnap,csak nálunk nincs csak mobil internet,ami néha önálló életet él és olyan lassú lesz,hogy az idegrendszerem azt már nem tudja elviselni.Így olyankor jobbnal látom abbahagyni a netezést.Mondjuk akkor mégis eltűntem.Mindegy.
Sandra,nekem még nem volt hüvelyi vizsgálatom azóta,hogy kiderült a baba.
Mondjuk rákszűrésem az volt,de más egyéb nem.
Biztos mondta volna a doki,ha meg akar vizsgálni.Mondjuk hála az égnek eddig semmi panaszom nem volt a keményedéseken kívűl,az meg ugye normális.Lehet,hogy nálatok máshogy zajlik a terhesgondozás?
Éva!!!
A múltkor olvastad Hoxa üzenetét a Pocakos topikban?A várandós listához ajánlott segítséget-valamilyen táblázatot...
Még erre válaszolok,de utánna rohanok!!!!
Mi nem veszünk légzésfigyelőt.A barátainknak van.Jó drága,ráadásul állandóan beriasztott,nem volt egy nyugodt percük sem:(Így már a 3.nap után kihajították a kiságyból!!!
A mérleg fontos.Valószínű,hogy kölcsönözni fogjuk a védőnőtől,vagy a barátoktól.De lehet,hogy veszünk?Még ezt nem döntöttük el.De kell,hogy lássam mennyit fog rajta a tejcsi:)
Remélem...De mostanában direkt idegesít (vagyis inkább én tornázom fel magam) ő meg röhög rajtam, persze ezzel még idegesebb leszek.
Csak azt nem tudom, hogy elengedik-e majd?