2008 májusi-júniusi babák Anyukái (beszélgetés)
A kedvesem is mondta,hogyha lehet akkor majf ő is megnézné ezeket a videókat,ha már nem lesz ott a szülésnél./ezt én akartam így,ő meg nem tiltakozott/Nem tudom mit fog kiváltani belőle,de ha én pasi lennék,tuti,hogy nem mennék be amikor a párom szül.Több helyről is hallottam/ismerősök,barátok/,hogy rosszul sült el az apás szülés és sajna apuka azóta más szemmel néz a kedvesére és közel nem kívánja annyira mint azelőtt.Én ezt teljesen meg tudom érteni és nem ítélek el egy férfit sem aki nem akar a párja fejénél állni mikor az szül.
Mindenki döntse el maga,hogy neki mi a jó,de én soha nem kényszeríteném a páromat,hogy legyen benn velem/merthogy ilyen nők is vannak ugye/.
De azért én minden leendő apukával megnézetnék egy-két szülést,hogy tudja mi vár rá.
Én nem szeretném,ha benn lenne még akkor sem ha ő ragaszkodna hozzá,kellemetlen lenne nekem ha így látna.
Csak ennyi jutott még eszembe ennek kapcsán.
Akkor a te pocid is szépen megnőtt.A múltkor a boltban támadott le a csemegepultos kiscsaj,hogy mostanában milyen nagy minden kismama pocija...
Szép napfénysárga a szobátok,akárcsak a miénk lesz:)A kiságy még nálunk darabokban a sarokban,a leendő babaszoba meg egyelőre lomtárként üzemel,a pelekázó meg konyhaszekrény:)Kedden jön végre a rendeltetés szerű konyhaszekrény,de addig még holnap ki is kell festenem a konyhát,mert apa dolgozik sokáig.
Szisztok!
Szép vasárnap délutánt kívánok mindenkinek.
Apa annyira beijedt, attól, hogy nyitva van a méhszájam, hogy gyorsan neki állt a pici szobájának. Mi is elkészültünk a babaszoba tapétázásával, a kiságy is megérkezett. A héten megjön a babakocsi is.
Füllyukasztásról:
A Biankámnak már a kórházban a csecsemős kiszúrta, a Dorka hat hetes volt, amikor kilövettük a fülikéjét. Ha a Hanna tényleg Hanna lesz és nem Gergő neki is pár hetes korában ki fogom lyukasztatni a fülét.
A szülésről annyit, hogy én két napig próbáltam megszületni. Bianka lányom reggel nyolckor jelezte, hogy világra kivánkozik. Délben repesztettek burkot, délután negyed hatkor lett meg. A Dorka viszont az első fájástól számított öt órán belül meglett. Remélem a mostani pocok is sietni fog.
Panni az anyaságról csak annyit, hogy szerintem teljesen természetes amit érzel. Én 20 évesen sazültem a lányom és szinte hetekig furcsa volt, hogy nem ketten vagyunk a párommal, hanem hárman. Nem is mertem senkinek sem beszélni, arról, hogy mit érzek, mert azt hittem hülyének néznek majd miatta.
Sandra!
Látom már csak egy hónap van hátra!
Helyetted is nagyon izgulok!:-)
Sziasztok!
Orsi,köszi a bíztatást,mi is minden ilyesmit megbeszélünk.Remélem ez használni fog és minden rendben lesz.
Én nem a szüléstől félek,tudom,hogy nagyon fog fájni és hogy utána még hetekig nem leszek csúcsformában(nem az alkakomra gondolok),de mivel szerdán túléltem a fogászatot,így mostmár gyerekjáték lesz a szülés:-))))))))))
Vettünk ágyneműgarnitúráta bre***n-ban,6980ft volt,három részes és rózsaszín.Bár nagyon ellene voltam ennek a színnek,egyszerűen nem bírtam ellenállni,annyira tetszett!
Mostmár van függönyünk is (micimackós:-)) és már csak a pelenkázó hiányzik a nagyobb dolgok közül.
Április 6.-án lesz itt Debrecenben Baba expo,már alig várom,állítólag tök jó!
Egyébként nem akarom kifúratni a fülét,csak érdekelt,hogy ti hogy gondoljátok.Talán majd ha nagyobb lesz és ő is szeretné.Elvégre nem az én fülem,majd ő eldönti:-)))
Jó reggelt Kismamák!
Látom sehol senki:(No mindegy szép vasárnapot!
Sziasztok
2008. március 30.
Várólista:Dudorka, Moksika, Livcsa
3. trimeszter
1. Erithrea 7 nap
2. Manóka80 15 nap
3. Andinka 16 nap
4. Duncan 21 nap
5. Banya76 29 nap
6. Afrodita 31 nap
7. S.Sandra 36 nap
8. gyopár 49 nap
9. Oroslya 50 nap
10. ice kuszi 52 nap
11. diagonalt 52 nap
12. Gabb 53 nap
13. Bársonyfül 57 nap
14. krisztin 60 nap
15. Marineva77 61 nap
16. Virdzsi 61 nap
17. Panni85 62 nap
18. Füles01 62 nap
19. Zizi81 64 nap
20. Adra77 65 nap
21. Babuci25 68 nap
22. Szabotimi 68 nap
23. Tucsmag 70 nap
24. mókuslány 70 nap
25. Polimeli 70 nap
26. t.erika 71 nap
27. Bebe82 71 nap
28. zsuika 77 nap
29. Sara1986 78 nap
30. Andi1977 79 nap
2. trimeszter
31. Zsuzsa74 90 nap
32. Lili13 101 nap
33. Kkinga78 102 nap
34. Mókicaaa 117 nap
35. Annelly 117 nap
36. Time 127 nap
37. R75 131 nap
38. Macskanő73 157 nap
39. Ilchie 161 nap
40. Mókica 161 nap
41. Vandancsi 166 nap
42. Rekag 168 nap
43. Mézeszserbó 185 nap
1. trimeszter
44. Panga 204 nap
Mi is baromira vágytunk egy picire,csak előbb le akartam diplomázni.Így nagy kérdés volt,hogy vajon mi is legyen,meg tudjuk-e csinálni.Ezt a doki is tudta,mert évek óta hozzá jártam,és hallotta a hangomból a bizonytalanságot,hogy még nagyon nem tudjuk mi lesz.De azt hiszem ő adta meg tudat alatt azt a pluszt,hogy nem is lettem volna képes elvetetni...megmutatta az UH képet.Alig bírtam tartani magam,amíg kiértem a rendelőből.Ott aztán eltörött a mécses,és a kh falát támasztva sírva hívtam fel Atillát,hogy dobog a szive...
Aztán úgy döntöttünk,ha állandóan arra várunk,hogy tökéletes legyen minden,akkor már a saját nagyszülei is lehetünk egyből a picinek.
Jajj tapéta:Azt elfelejtettem mondani,hogy jól kenjétek le a szélét is,és festésnél ne ijedjetek meg,ha feljön egy picit a széle,ez a nedvességtől van,és ah szárad úgy majd szépen vissza fog mászni a falra.
Amikor mi ezt csináltuk,akkor nagyon megijedtünk,hogy adtuk a szarnak egy nagyon drága pofont,de aztán egy festőismerős megnyugtatott minket.Ha száradás után is marad 1-2 feljött sél,akkor azalá kendetek festéket vagy tapétaragasztót,és simogassátok vissza a falra.
Érdekes, én nem attól félek hogy meg tudom-e szülni, vagy hogy jó anya leszek-e.(Biztos vagyok benne,hogy baromi szigorú anyuka leszek,és kissé poroszos nevelést fog kapni a leányzó,de inkább mintsem 15 évesen teherbe essen.)Nem is a felelősség,és tudom,hogy a kapcsoltunk igenis nagyon erős,amikor megismertem Atillám,akkor tudtam,hogy ő az,és nekem nem kell más.Inkább csak egy kis elmélkedés volt a régebbi dolgok felett,hiszen azt az életmódot is szerettem.
No féreértés ne essék ezt is nagyon,hiszen a világ egyetlen kincse sem kellene a kis rúgkapáért cserébe,és tudom,hogy jól döntöttünk,amikor leszavaztuk az abortuszt.
Sziasztok! Látom anyaság, vitaminok,fülbelövés volt a téma az elmúlt napokban! Az utóbbihoz annyit tennék hozzá, hogy mivel kisfiút várunk, így nincs erre az irányba nyitott kérdésünk! :)
A vitaminokról már egy párszor leírtam a véleményem!-, még mindig nem szedek semmit, csak olykor egy kis vasat+magnéziumot! Anno nagyanyáink sem éltek velük és mégis,szép, egészséges gyermekeket szültek!Szerintem megfelelő orvosi ellenőrzés mellett, ez az elkövetkezendőekben is így lesz,"csodaszerek" nélkül is!-,de ugyebár "Kinek a pap,kinek a papné!"!
Az anyasággal kapcsolatban, szerintem valamilyen szinten minden anyuka fél tőle valamennyire, legyen az akár az első, második,stb. babája! Én is félek a szüléstől, ahogy egyre jobban közeledik, az azt követő életünktől, a kis manótól, sőt egyre több kérdés merül fel bennem és a páromban is, hogy mégis milyen lesz ezentúl az életünk,jó szülők leszünk-e,stb.! Most már egy kis jövevénnyel többen leszünk; már nem csak egymás iránt, hanem érte is felelőséggel tartozunk! Szerintem az anyaság a világ egyik legszebb és legnehezebb dolga egyaránt,de ha van melletted valaki,aki szeret,bátorít és ez oda-vissza működik,akkor történhet bármi, mert ti ott vagytok egymásnak!
Panni85: Kitartás, ne aggódj biztos jó anyuka leszel!-, lehet az elején nem igazán fog menni minden zökkenőmenetesen,de hidd el hamar bele fogsz jönni! A félelmeidet és a gondolataidat oszd meg a pároddal, kérd ki a véleményét,kérdezd meg ő hogyan lát dolgokat és beszélgessetek sokat! Nekünk bevált,remélem nektek is menni fog és segít neked!
Most egy gyors témaváltás!-,tegnap neki láttunk a festésnek, a WC-vel kezdtük tesztelés képpen,de szerencsére sikerrel jártunk! Délután kezdjük a szobát!Egy kicsit félek tőle! Remélem nem fog visszaválni a tapéta! A kék szín mellett döntöttünk,aztán a többit, majd még meglátjuk!
Reggel voltam ágyat venni,kedden szállítják! Bízom benne,hogy addigra kész leszünk a festéssel!
Most lépek,mert szalad a konyha, meg vár még rám egy kis ruhazsákolás,ide-oda pakolgatás,stb.!
Mindenkinek kellemes hétvégét!
Nem erről van szó Éva:)Ha fontosabb lenne,akkor nem tartottam volna meg anno októberben,amikor kiderült,hogy mi is a helyzet.Csak (talán) Panni elkezdte mondani,hogy aggódik milyen lesz az anyaság,és nekem az jutott az anyaságról eszembe,hogy teljesen felhagytam a régi életvitelemmel,és mennyire fura ez most íg visszagondolva.Hogy finoman fogalmazzak baba előtt nem voltam az az anyatípus:)
A vége pedig azt akarta kifejezni,hogy majd,amikor baba a nagyszülőknél lesz,van három is plusz az én nagyim,aki még csak 70 éves,akkor azokra a napokra visszatérnek majd azok a napok,amikor nem volt még a kis béka.Most egyértelmű hogy ő és Atillám a legfontosabb nekem.
Akkor félreérthető voltam?
Én nem arázok azon,hogy mi lesz,ha megszületik,csak egy kicsit attól félek,hogy be leszünk ide zárva,és teljesen megváltozik az életünk.Nem ugorhatunk le a sarki kiskocsmába meginni egy sört,tudom,hogy ez az állapot csak 2 nyárig fog tartani,aztán 1-2 hétre úgyis átvállalják tőlünk a nagyik,és akkor minden olyan lesz,mint amikor még csak ketten voltunk.Újra lehet menni koncertre,sörözni stb.
Tök ellentétes vélemények:
No én a vizesedésben találtam egy ilyet.Rengetegen mondják,hogy ha vizesedsz,akkor igál minél több folyadékot,mert akkor a szevzeted kevesebb vizet raktároz.A másik tábor meg azt mondja,hogy ne igyál túl sok folyadékot,napi max 1,5 liter, mert akkor nem raktároz el annyi vizet a szervezet.
A védőnőm ma is aranyos volt...tény,hogy sokat szedtem fel,de annak tükrében,hogy vizesedem nem is annyira biztos,hogy sok az a sok.Most éppen 15 kilónál járunk,és úgy döntött,hogy diétáznom kellene.Semmi édesség(mondjuk ez várható volt,és eddig se csokiztam agyon magam),napi max fél liter tejecske:(,kevés sajt.Csak az a kérdés,hogy műtrágyalén nevelt(vízkultúra) agyon vegyszerezett szarokat kellene ennem,ami primőr zöldségként mosolyog a boltok polcain?No erre nem vagyok hajlandó,inkább még 5 kiló...
Ha rakatni szeretnétek, azt mindenképpen pár hetes, vagy akár pár napos korában érdemes.
Később már egyre nehezebb, a fájdalmat (márpedig fáj, nem is konkrétan a belövés, hanem utána)nem viselik könnyen, kis kezével odakap, rosszul alszik stb...
Sziasztok!
Tegnap itt volt a párom unokatesója és hozták a hat hetes babájukat is.
Amikor megláttam,nagyon fura érzésem volt.Igazából rettenetesen besz..tam,hogy mi lesz,ha a megszületik a babánk.Mennyire fog megváltozni az életünk,fogom e eléggé szeretni,meg úgy egyáltalán,hogy mi lesz majd.
Eddig még nem gondoltam ilyen dolgokra,de ahogy közeleg az a bizonyos nap,egyre jobban izgulok,és mindemellet nagyon félek is.
Ez természetes érzés lenne?
Én magne B6-ot 3X2 szedek. Az orvos azt mondta, ezt kb. a 36.hétig szedjem így.
Sokat görcsöltem és a keményedések ugyanúgy meg vannak most is. Ha aktívabb napokat élek többször is. Sőt éjszaka a lábam is beszokott görcsölni.
A túlzott magnézium a vas felszívódását gátolja, ezért nekem napi egy tablettát ebből is fel írt a doki, 3 óra különbséggel kell bevenni.