2008 májusi-júniusi babák Anyukái (beszélgetés)
Erre a hugom példáját tudom hozni.
Ő két óránként evett,még éjjel is.Minden szopikor 30-60 grammokat.Fél éves koráig csak anyatejes volt,pedig akkor még az volt az irány,h 4 hónaposan,sőt már hat hetesen barackot etettek a tavaszi,nyár eleji babákkal.Anyám nagyon nehezen vészelte át az egészet,főleg,h ott voltunk még a bátyámmal ketten.
Apósom is mesélte,h Atilla is olyan volt,h egyszerre alig szopott valamit,aztán 1,5-2 óra múlva megint éhes volt.
Szerintem babája válogatja a dolgot.
Én lezártam a témát, elolvastam a még hsz-ket.
Azt hiszem ice kuszi írta, hogy a romák nem görcsölnek a szoptatáson. megéhezik a gyerek és megszoptatják. Tény és való, hogy egy romát se láttam még, aki tápszert vett volna épp a gyerekének. És ők is emberek, (én azért még se az állatokhoz hasonlítom magunkat)
Mindemellett én is szertném ha egy kicsit több időt tudnék magamra vagy a páromra vagy akár a lakásra fordítani, de most Zita az első és hogy neki mindent megadjak amit tudok. és ha ehhez az kell, hogy melegítőben itthon azt lessem, hogy mikor lesz éhes, akkor ez lesz. Hozzáteszem ha akarnék, akkor kitudnánk mozdulni kettesben Zitával, de mivel nincs ismerősöm Kecsón így kedvem sincs, ezért maradunk itthon
Az is tény, hogy tényleg nincs időm másra mellette, se főzni, se a szakdogámat írni. De majd elmúlik és akkor elmondhatom azt, hogy mindent megtettem.
nekem kínkeservesen és tényleg sírva jött meg a tejem az 5. nap környékén
éjjel-nappal masszíroztam és fejtem géppel a mellem
a kórházban szörnyű bunkók voltak a csecsemősök, csak 1-2 segített valamiben, de csak nagy könyörgések után :(
Annyira, de annyira akartam, hogy legyen tejem, hogy csak na. Utána rájöttem, hogy bízni kell magamban, miért ne menne?
Ittam a teát, szedtem a homeós bogyót és rengeteg ásv. vizet ittam
A szobatársaim mindegyikéből DŐLT a tej, az én gyerekem pedig éhes volt , borzasztóan éreztem magam.
Mindegyik baba 40-50 gramm körül evett, Zalánka pedig hiába cuppogtatta a acicimet, nem volt mérhető a mennyisége.
Amikor hazajöttem, a szülés utáni 9. nap volt!!!! Akkor volt neki egész napra elég a tejem!
Addig ő is kapott teát és tápszert is a kórházban.
nekme van időm mellette rózsakalácsot sütni, minden nap főzni apának, tornázni és takarítani plusz angolt tanulni...de biztosan csak szerncsés vagyok
érdekes anyu sem engem sem az öcséimet akik ikrek, nem tudta szoptatni, azt hitte, h nem is tud, aztán csak akarnia kellett és hugomat tíz hónapig szoptatta, magától szokott le a gyerek, amikor már minden szilárd táplálékot megevett
más kérdés:
Mi a véleményetek arról, ha az egyik szülő idegen nyelven beszél a gyermekhez?
most tértem vissza
nem hagyhatom szó nélkül és szerintem sincsen túllihegve a szopi téma. Ez olyan, mint a terhesség alatti elhízás. Néhány kismama azt gondolja, hogy a védőnő szemétségből piszkálja, mintha ez lenne a legjobb dolga...
aki nem is akarja szoptatni a gyermekét azt mélységesen LENÉZEM! mégis mit képzel az ilyen nő?
én sem 3 óránként etetek, hanem sokszor gyakrabban vagy épp ritkábban. a tej eleje mndenkinek vizes, csak a hátsó tej sűrű! Ezen kívül ki honnan tudja, hogy mennyi tej vana mellében, h épp üres-e vagy sem?
mióta nekem beállt a kereslet-kínálat, azóta sosincs tele a mellem, csak ha végigalussza Maszat az éjszakát szopi nélkül. Egyébként pedig egész nap olyan, mintha nem lenne benne semmi, ha megnyomom, akkor kicsit jön. Mégis szépen hízunk és holnap le fogom mérni, h mennyiket eszik csak azok kedvéért, akik azt hiszik, h törvényszerű 100-150 millit szopizniuk. szerintem ő 60 és 100 között szív és nem kap mellé SEMMIT. Két hónap alatt 2 kg 250 g-ot hízott.
Szerintem tápszerből sem kell beletömni a gyerekbe feltétlen annyit, amennyi az üvegben van.
ja és azt sem tartom normálisnak, h nappal ciciből éjjel pedig cumiból kapja a lefejt anyatejet. Minek? Csak reggelre szétszakad az ember melle!
Ne haragudjatok, h újrakezdtem, de komolyan nem értem, hogy miért hiszitek, hogy nem kell ezt túllihegni. Szomorú, ha vki nem is akarja szoptatni a kisbabáját, egyébként az immunrendszert igazán csak a saját anya teje fejleszti!
tucsmag!
Most láttam,h ülve szereti Némó a kendőt.Nálunk is változott a helyzet.Fektetve már nem szeret benne annyira lenni,de ebben a keresztkötésben nagyon jól elvan.Sajnos a kettős keresztkötéshez a 4,5m is kevés:S így marad a szimpla keresztkötés.Mondjuk én magasabbra szoktam kötni,mint a képen nálad.
Nalunk is van ilyen neha + hozza jön meg lab is, mint aki lebegöülest gyakorol...mikor jön a kakai :D Neha a tapszertöl erölködik. Bar en ezt nem ertem, mert mindig olyan hig a cucc mint a fene. Dehat azt mondtak ez normalis.
Hat nem tudom, nalunk ezeket mar mind csinalja amit 3. ho vegere kell. Söt mar egesz jol fog dolgokat ha koncentral es szombaton hasrol hatra fordult, holott mindenhol azt olvasom hogy hatrol hasra könyebb. Bar szerintem ez egy veletlen volt mert azota se csinalta csak ezerrel probal atforudlni ha haton van. Hasrol nem, mert ugy tetszik neki.
A legujabb hülyesege hogy nekem csak vigyorog es röhög meg telegyüjti nyallal a szajat es mikor mondja a güt ilyen furan hangzik. De dumalni csak az apjaval hajlando mostanaban. Amint meglatja be nem all a szaja. Biztos elmeseli a napi dolgokat :D
Én azt írom, amit a baba egészségügyi kiskönyvébe írnak. Itt minden hünap fel van sorolva. Tehát ez egy nagyon általános leírás. Nálunk mindíg megkérdezik tanácsadáson, hogy miket csinál a felsoroltak közül a baba, tehát nyomon követik.
"3 hónapos korban szempontok a csecsemő pszichomotoros fejlődésének értékeléséhez:
- fejét stabilan tartja
- oldaláról a hátára fordul
- hasra téve kitámaszt
- kezét nézegeti
- tárgyak felé nyúl, megfogni próbálja
- elnyújtott hangokat hallat (aa, öö, gii).
Szimmetrikusan kapálódzik, rugdos. A 3. hónap végére karját, lábát ki tudja nyújtani. Ökölbe szorított kezét egyre többször nyitogatja, ujjait többnyire lazán nyújtva tartja. Oldalra fordulással próbálkozik. Oldalra nyúlva az elérhető tárgyakat érintgeti. Kezét nézegeti, tekintetével hosszasan követi az arcot, és a tárgyakat. A fölé hajló ember szemébe néz, rámosolyog. Szoptatás alatt tekintetét édesanyjára szegezi. Emberi hangra, halk zajra (pl. ajtónyitás) felfigyel. Elnyújtott hangokat ad, gőgicsél. A fogfejlődés kísérőjeleként fokozott nyáladzás kezdődhet."
en nem meggyözni akartam senkit es nem is vitanak fogtam fel. Mindenki elmondta a velemenyet :) Amugy en pl vennek tejet de itt meg nem is hallottam hogy lenne ilyen :S
A hazimunkaval hasonloan allok, ha tudom csinalom ha nincs ra idö akkor nem. Mar nem erdekel. Szerencsere Gabor tudja milyen Timo es ebböl soha nem volt meg "gond"