Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 májusi-júniusi babák Anyukái fórum

2008 májusi-júniusi babák Anyukái (beszélgetés)

9403. ad04b33206 (válaszként erre: 9390. - Sara1986)
2008. aug. 20. 08:09
attol hogy anyukadnak a hugodnal volt teje nem feltetlenül jelenti hogy a többi gyereknel is volt.
9402. ad04b33206 (válaszként erre: 9389. - Sara1986)
2008. aug. 20. 08:08
szuper dolgo, ketnyelvü lesz a gyerek. Nalunk ez van, es nagyon örülök neki hogy a fiam ilyen elönyökkel indul majd az eletben. Nem szabad kihagyni mert szuper könnyen megtanulja majd.
9401. ad04b33206 (válaszként erre: 9388. - 1397c45af7)
2008. aug. 20. 08:07
Valahogy nem tudom megallni szo nelkül. Ez van. Total egyetertek veled. sajnos bocs hogy ezt mondom többiek, de azert mondjatok ezt mert nalatok van tej es jol hizik a baba töle. Mig nem kerkültetek a masik oldalra addig ne mondjatok velemenyt azokrol akik sajnos mar ott vannak, elitelni meg plane. Valoszinüleg ha nalatok is keves lenne a tej, vagy nem hizna a babo akkor ti is probalkoznatok massal es nem varnatok hogy sirjon az ehsegtöl mig jön több tej...ha jön egyaltalan.Nekem van olyan ismerösöm aki nem szoptatott soha, nem akart. Egeszseges gyerekei vannak,imadjak a gyerekei es szuper anya. En ettöl öt nem tartom kevesebbnek.
9400. diagonalt
2008. aug. 20. 07:18
Jajj Panni!Csak eszembe jutottál.Olvastam a naplódban,h a ki*ában voltatok bútort nézni.Nézz körül szerintem az ik*a honlapján is,mert nagyon jó,és szerintem olcsóbb,mint a másik.Nagyon sok minden nincs is fent a honlapjukon.Bár azt hiszem,csak itt Pesten van ik*a,de egy utat megér,ha sokkal olcsóbban kapsz meg mindent,mint a másikban.
9399. diagonalt (válaszként erre: 9396. - Marineva77)
2008. aug. 20. 06:39
Ismerős érzés:)Belenézek a tükörbe,és látom,h a szemöldököm is elbúrjánzott.A körmeim rövidek,most ugye az a praktikus.Apa végre tegnap levágott a hajamból vagy 10 centit,mert már annyira hullott és loboncos volt...majd egyszer talán fodrászhoz is eljutok.Én sem ismerek Keszin olyan anyukát,akivel csak úgy össze tudnánk futni beszélgetni.A kialvatlanság meg már csak hab a tortán.A reggeli szopi után megint én lettem kitúrva az ágyból.Egyik oldalról apa löködött,h nem fér el,a másikon meg a gyerekre fekhettem volna rá...Így marad a Hoxa és a tejeskávé.
9398. diagonalt (válaszként erre: 9388. - 1397c45af7)
2008. aug. 20. 06:32

Erre a hugom példáját tudom hozni.

Ő két óránként evett,még éjjel is.Minden szopikor 30-60 grammokat.Fél éves koráig csak anyatejes volt,pedig akkor még az volt az irány,h 4 hónaposan,sőt már hat hetesen barackot etettek a tavaszi,nyár eleji babákkal.Anyám nagyon nehezen vészelte át az egészet,főleg,h ott voltunk még a bátyámmal ketten.

Apósom is mesélte,h Atilla is olyan volt,h egyszerre alig szopott valamit,aztán 1,5-2 óra múlva megint éhes volt.

Szerintem babája válogatja a dolgot.

9397. diagonalt (válaszként erre: 9385. - Tucsmag)
2008. aug. 20. 06:25
Gondoltam rá,h kerítek,vagy varrok egy 5,5 m-eset.Meg jó lenne egy váltó kendő,mert néha ki is kell őket mosni:)Legalábbis én 1-1 hosszabb séta után úgy le vagyok izzadva,mint egy igásló.
2008. aug. 19. 23:18

Én lezártam a témát, elolvastam a még hsz-ket.

Azt hiszem ice kuszi írta, hogy a romák nem görcsölnek a szoptatáson. megéhezik a gyerek és megszoptatják. Tény és való, hogy egy romát se láttam még, aki tápszert vett volna épp a gyerekének. És ők is emberek, (én azért még se az állatokhoz hasonlítom magunkat)

Mindemellett én is szertném ha egy kicsit több időt tudnék magamra vagy a páromra vagy akár a lakásra fordítani, de most Zita az első és hogy neki mindent megadjak amit tudok. és ha ehhez az kell, hogy melegítőben itthon azt lessem, hogy mikor lesz éhes, akkor ez lesz. Hozzáteszem ha akarnék, akkor kitudnánk mozdulni kettesben Zitával, de mivel nincs ismerősöm Kecsón így kedvem sincs, ezért maradunk itthon

Az is tény, hogy tényleg nincs időm másra mellette, se főzni, se a szakdogámat írni. De majd elmúlik és akkor elmondhatom azt, hogy mindent megtettem.

9395. gabb
2008. aug. 19. 22:07

nekem kínkeservesen és tényleg sírva jött meg a tejem az 5. nap környékén

éjjel-nappal masszíroztam és fejtem géppel a mellem

a kórházban szörnyű bunkók voltak a csecsemősök, csak 1-2 segített valamiben, de csak nagy könyörgések után :(

Annyira, de annyira akartam, hogy legyen tejem, hogy csak na. Utána rájöttem, hogy bízni kell magamban, miért ne menne?

Ittam a teát, szedtem a homeós bogyót és rengeteg ásv. vizet ittam

A szobatársaim mindegyikéből DŐLT a tej, az én gyerekem pedig éhes volt , borzasztóan éreztem magam.

Mindegyik baba 40-50 gramm körül evett, Zalánka pedig hiába cuppogtatta a acicimet, nem volt mérhető a mennyisége.

Amikor hazajöttem, a szülés utáni 9. nap volt!!!! Akkor volt neki egész napra elég a tejem!

Addig ő is kapott teát és tápszert is a kórházban.

9394. sara1986
2008. aug. 19. 21:42
még a helyedben kipróbálnám azt a teát, aminek a receptje le van írva a naplómban. Szandra is próbálta és bevált neki, amikor már alig volt teje. Csak egy két napig itta ha jól emlékszem. viszont nagyon fontos, hogy mindig frissen legyen bele darálva az öüsszes mag, uyganis a kész teák és filterek hibája, h elillanak az értékes illóolajok. Nekem oda van készítva a mákdaráló a konyhába, egy perc alatt fel tudom tenni a teámat, mivel össze vannak előre keverve a magok és akülön a levelek. Mindkettőből két kanál (mag ledaálva) megy bele a teafőzőbe kb. 1 liter vízhez. Én ebből napi két adagot iszok. Nagyon jó, ajánlom mindenkinek. És nem akartalak megbántani benneteket, de anyu példájából tudom, h akinek van valamennyi teje, annak lehet több is, akinek semmi nincs, annak sajnos nem lehet csinálni
9393. orsi26.
2008. aug. 19. 21:37
egyébként engemet az ikertesómmal anyukám szintén nem tudott szoptatni,csak alig egy hónapig,nem volt nei teje és el is apadt neki teljesen,pedig ketten szopiztunk ..
9392. orsi26. (válaszként erre: 9386. - Sara1986)
2008. aug. 19. 21:33
Hát szerintem ha neked is szülés után a 6.nap kezdett volna elindulni egy kicsi tej( nekem meg is mondták,hogy nem is lesz már,csoda hogy lett!) és azóta is alig lenne,hiába minden (teák,többszöri szopi stb) akkor te sem így látnád ezt.mert akinek van bőven,az el sem tudja képzelni milyen az,ha nincs vagy csak kevés.Én is próbáltam olyan napokat,hogy csak szopi legyen,de fel sem telt és állandóan üvöltött a kisfiam,2 óránként evett állandóan,most kezd csak 3óránként kérni..még másik,sűrűbb tápszert is kellett váltani,mert z előzővel sem lakott jól.Hidd el én is örülnék,ha cak szopizni és nem kellenne 4000Ft-kat a gyógyszertárban hagynom tápszerre 2-3 hetente..
9391. sara1986
2008. aug. 19. 21:28
a természet nem véletlen alakított minket úgy, ahogy. nem véletlen állítják sokan, hogy alapvetően majdnem minden nő tud szoptatni... hiszen az állatok is tudnak és végső soron mi is azok vagyunk.
9390. sara1986
2008. aug. 19. 21:26

nekme van időm mellette rózsakalácsot sütni, minden nap főzni apának, tornázni és takarítani plusz angolt tanulni...de biztosan csak szerncsés vagyok

érdekes anyu sem engem sem az öcséimet akik ikrek, nem tudta szoptatni, azt hitte, h nem is tud, aztán csak akarnia kellett és hugomat tíz hónapig szoptatta, magától szokott le a gyerek, amikor már minden szilárd táplálékot megevett

9389. sara1986
2008. aug. 19. 21:23

más kérdés:

Mi a véleményetek arról, ha az egyik szülő idegen nyelven beszél a gyermekhez?

9388. 1397c45af7 (válaszként erre: 9386. - Sara1986)
2008. aug. 19. 21:21
Örükj neki,hogy neked megy a szoptatás,de nem kell azért elítélni másokat mert nem akarnak egész nap szoptatni,mert a gyrek úgy szereti.Nincs olyan baba,aki óránként megéhezne és nem csak azért nyűgös egy gyrek mert éhes.Én szeretnék magammal is foglalkozni,nem egész nap melegítőben ülve lesni,hogy mit csinál a babám.Ettől még nem lesz senki rossz anya,mert szeretne magára is időt fordítani.És ha nincs elég tejem,hát nincs,nem fogom hagyni,hogy éhezzen a gyerekem,míg én azzal kínlódok,hogy nagy nehezen 10 grammot kifejjek egy nap.
9387. sara1986
2008. aug. 19. 21:09
szóval teljesen egyet értek Évával és Diagonalttal!
9386. sara1986
2008. aug. 19. 21:08

most tértem vissza

nem hagyhatom szó nélkül és szerintem sincsen túllihegve a szopi téma. Ez olyan, mint a terhesség alatti elhízás. Néhány kismama azt gondolja, hogy a védőnő szemétségből piszkálja, mintha ez lenne a legjobb dolga...

aki nem is akarja szoptatni a gyermekét azt mélységesen LENÉZEM! mégis mit képzel az ilyen nő?

én sem 3 óránként etetek, hanem sokszor gyakrabban vagy épp ritkábban. a tej eleje mndenkinek vizes, csak a hátsó tej sűrű! Ezen kívül ki honnan tudja, hogy mennyi tej vana mellében, h épp üres-e vagy sem?

mióta nekem beállt a kereslet-kínálat, azóta sosincs tele a mellem, csak ha végigalussza Maszat az éjszakát szopi nélkül. Egyébként pedig egész nap olyan, mintha nem lenne benne semmi, ha megnyomom, akkor kicsit jön. Mégis szépen hízunk és holnap le fogom mérni, h mennyiket eszik csak azok kedvéért, akik azt hiszik, h törvényszerű 100-150 millit szopizniuk. szerintem ő 60 és 100 között szív és nem kap mellé SEMMIT. Két hónap alatt 2 kg 250 g-ot hízott.

Szerintem tápszerből sem kell beletömni a gyerekbe feltétlen annyit, amennyi az üvegben van.

ja és azt sem tartom normálisnak, h nappal ciciből éjjel pedig cumiból kapja a lefejt anyatejet. Minek? Csak reggelre szétszakad az ember melle!

Ne haragudjatok, h újrakezdtem, de komolyan nem értem, hogy miért hiszitek, hogy nem kell ezt túllihegni. Szomorú, ha vki nem is akarja szoptatni a kisbabáját, egyébként az immunrendszert igazán csak a saját anya teje fejleszti!

9385. tucsmag (válaszként erre: 9383. - Diagonalt)
2008. aug. 19. 19:55
Én is magasabbra kötöm, de a séta végére valahogy kilazul, vagy nem tudom, és lejjebb csúzik. Nekem elég nehezen megy a hátul csomózás, és nagyon rövidnek tartom a kendőmet.
9384. diagonalt (válaszként erre: 9383. - Diagonalt)
2008. aug. 19. 17:03
Csak hamar elfárad a dereka:S
9383. diagonalt
2008. aug. 19. 16:58

tucsmag!

Most láttam,h ülve szereti Némó a kendőt.Nálunk is változott a helyzet.Fektetve már nem szeret benne annyira lenni,de ebben a keresztkötésben nagyon jól elvan.Sajnos a kettős keresztkötéshez a 4,5m is kevés:S így marad a szimpla keresztkötés.Mondjuk én magasabbra szoktam kötni,mint a képen nálad.

9382. diagonalt
2008. aug. 19. 16:54
Béka kiütötte magát cicivel:)Most kiterülve fekszik az ágyunkon.
9381. tucsmag (válaszként erre: 9380. - Marineva77)
2008. aug. 19. 16:50
Némó sem nagyon forgolódik! Eddig csak oldaról fordult hátra, meg hasra. Mondjuk mindig oldalt alszik el.
9380. marineva77 (válaszként erre: 9378. - Tucsmag)
2008. aug. 19. 16:15
Zita is ezt csinálja, és én is hülyét kapok tőle. bezzeg forgolódni nem akar
2008. aug. 19. 16:09

Nalunk is van ilyen neha + hozza jön meg lab is, mint aki lebegöülest gyakorol...mikor jön a kakai :D Neha a tapszertöl erölködik. Bar en ezt nem ertem, mert mindig olyan hig a cucc mint a fene. Dehat azt mondtak ez normalis.

Hat nem tudom, nalunk ezeket mar mind csinalja amit 3. ho vegere kell. Söt mar egesz jol fog dolgokat ha koncentral es szombaton hasrol hatra fordult, holott mindenhol azt olvasom hogy hatrol hasra könyebb. Bar szerintem ez egy veletlen volt mert azota se csinalta csak ezerrel probal atforudlni ha haton van. Hasrol nem, mert ugy tetszik neki.

A legujabb hülyesege hogy nekem csak vigyorog es röhög meg telegyüjti nyallal a szajat es mikor mondja a güt ilyen furan hangzik. De dumalni csak az apjaval hajlando mostanaban. Amint meglatja be nem all a szaja. Biztos elmeseli a napi dolgokat :D

9378. tucsmag
2008. aug. 19. 15:59
Én attól vagyok teljesen rosszul, hogy Némó állandóan, ha a hátán fekszik, emelgeti a fejét és a vállát. Mintha fel akarna ülni. És tök erőlködik közben. Nekem ez nagyon nem tetszik, rossz nézni. Valakinek a babája csinálja ezt?
9377. tucsmag (válaszként erre: 9369. - Ad04b33206)
2008. aug. 19. 15:57

Én azt írom, amit a baba egészségügyi kiskönyvébe írnak. Itt minden hünap fel van sorolva. Tehát ez egy nagyon általános leírás. Nálunk mindíg megkérdezik tanácsadáson, hogy miket csinál a felsoroltak közül a baba, tehát nyomon követik.

"3 hónapos korban szempontok a csecsemő pszichomotoros fejlődésének értékeléséhez:

- fejét stabilan tartja

- oldaláról a hátára fordul

- hasra téve kitámaszt

- kezét nézegeti

- tárgyak felé nyúl, megfogni próbálja

- elnyújtott hangokat hallat (aa, öö, gii).

Szimmetrikusan kapálódzik, rugdos. A 3. hónap végére karját, lábát ki tudja nyújtani. Ökölbe szorított kezét egyre többször nyitogatja, ujjait többnyire lazán nyújtva tartja. Oldalra fordulással próbálkozik. Oldalra nyúlva az elérhető tárgyakat érintgeti. Kezét nézegeti, tekintetével hosszasan követi az arcot, és a tárgyakat. A fölé hajló ember szemébe néz, rámosolyog. Szoptatás alatt tekintetét édesanyjára szegezi. Emberi hangra, halk zajra (pl. ajtónyitás) felfigyel. Elnyújtott hangokat ad, gőgicsél. A fogfejlődés kísérőjeleként fokozott nyáladzás kezdődhet."

9376. diagonalt (válaszként erre: 9375. - Ad04b33206)
2008. aug. 19. 14:49
Már Béka sem enged mindig olvasni.néha leteteti velem a könyvet.
2008. aug. 19. 14:38
Ha en szopi - vagy annak imitalasa - közben nem a fiatalurra figyelek akkor balhezik :)
9374. ad04b33206 (válaszként erre: 9370. - Diagonalt)
2008. aug. 19. 14:36

en nem meggyözni akartam senkit es nem is vitanak fogtam fel. Mindenki elmondta a velemenyet :) Amugy en pl vennek tejet de itt meg nem is hallottam hogy lenne ilyen :S

A hazimunkaval hasonloan allok, ha tudom csinalom ha nincs ra idö akkor nem. Mar nem erdekel. Szerencsere Gabor tudja milyen Timo es ebböl soha nem volt meg "gond"

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook