2008 májusi-júniusi babák Anyukái (beszélgetés)
Én most egyedül vagyok itthon, ebéd utáni takarítás, felmostam, tűzhely, konyhapult stb...
laci levitte a lányokat, és most ezerrel bömböl a kedvenc zeném, és takarítok,már csak egy kávé hiányzik. megyek is, sziasztok!
Nálunk se puszilgatják a mamák a kezét, az igaz.
De lehet hogy nem szóltam volna, én a pofiját puszilgatom, de annyit, ma is jól megdögönyöztem, nagyon tetszik neki !
Én se tudok mindig kedves maradni, sőt néha kifejezetten bunkó vagyok, már mondta a Laci is, hogy néha kifordulok magamból.
Pl. a tesco-ban a pénztárnál fizetek, és közben jön a két méteres széles partvissal a takarító, és majd kihúzza alólam a lábam. Odaszóltam jó bunkón, aztán még kicsit kiabáltam is!!
A jó életbe hadd fizessem már ki amit vettem, mert itthagyom a picsába!!!
Sziasztok,
hat mar megint jo sokat irtatok. Nem gyözök visszaolvasni, mire meg kesz vagyok Timo nem hagyja hogy irjak, igy leközelebb kezdhetem elöröl az egeszet :S
Era, sajnalom ami anyukaddal törtent, de egyetertek abban ahogy erröl gondolkodsz. Szomoru nagyon. :(
Afrodita, reszvetem.
Takaritas: anyu hasonlo volt mint ti most. Allandoan reggel, delbe esete felmosni (volt egy kutyank es jo idöben ajto kinyit, kutya ki-be jarkalhatott) soha nem ertettem hogy most ha egy kicsit labnyomos a jarolap mi van abban. Minket nem zavart, öt igen. Mai napig nem ertem meg. Mar ö is rajött hogy baromsag, es nem takarit annyit. Anno mi is montduk neki hogy ebbe fog meghülyülni. :) Bar nem hülyült meg :D De valoban rajött hogy ezt az idöt annyi masra tölthette volna. Bar rank is volt neki böven, pedig egyedül nevelt minket melo mellett. Ma napig nem tudom hogy csinalta. En aztan nem vagyok takaritomanias. Lehet pont ezert. Igyekszem mindig rendet tartani, de bevallom hogy kutya mellett vagy meghülyülök vagy megszokom. Hullik a szöre mint az allat, hullik az en hajam is, naponta porszivozhatnek vagy 5x is akar, akkor is meg lenne egy ora mulva kutyaször. Szoval mar feladtam. Ha ugy jön ki minden nap megcsinalom, de ha nem, hat nem fog verni a viz. Mar megszoktam. Aki jön hozzank is tudj hogy nalunk kutya van ez van. Amugy rend van, de olvasva a ti kecoitokhoz kepest valoszinü total mocsok :D lehet kicsit majd ver a viz ha Timo maszni kezd, de majd azt is megszokom. Amugy nalunk ebböl az elsö par napban csinaltam csak gondot, hogy atya eg, a kutyaször a gyerek kezen, fejen, stb. Ma mar nem. Persze ha latom leszedem, de mar nem erdekel. Muszaj hozzaszoknia, minel elöbb annal jobb. Amugy szerintem igaz hogy ha ezzel nö fel igenis hozzaszokik az immunrendszre is. Bar ettöl meg ver a viz mikor lerakom a pihiszekbe aztan elfordulok egy percre es csak azt hallom hogy röhög ezerrel mert Artur eppen a kepet nyalja. Engem meg ver a viz. Ezt azert nem muszaj. A kezere es az arcara figyelek. Dehat ugysem fogom tudni sokaig. Mindegy, mar kezdek beletörödni. REmelem nem lesz semmi komolyabb baja. Nekünk se lett, sok ismerösömnek van kutyaja, ott sem lett. Szoval nalunk a "kosz" kerdes kicsit mas megvilagitasban van mint egy normalis csaladban.
Fözes: utalok fözni, es mig nem költöztünk össze Gaborral nem is tudtam. Minek is strapaltam volna magam mikor anyu mindig fözött? Gondban is voltam az elejen. De ugy vagyok vele hogy igazabol mindent meg tudok csinalni ha van recept, altalaban össze is jön, Gabor szerint jol fözök, csak önmagaban utalom ezt a tevekenyseget. Viszont sütni imadok. Ezzel meg most az a bajom, hogy Gabor nem egy sütis, magamnak meg minek sütögessek. Igy is a teltkarcsu kategoriaba tartozok...es akkor meg finom voltam :D
Suly: en ugyan nem dietazok! 0 pekaru?? el sem tudnam kepezlni hogy ne egyek kenyeret, zsemlet, stb. Sütit, csoki? imadom, es eszek is rendesen. Szölöt cukor miatt tilos? ugye most vicceltek. :)) En abszolut nem nezem hogy miben van cukor, meg feherje, meg szenhidrat meg mit tudom en. soha nem is neztem, es ennek ellenere soha nem votlam dagadt. Terhesseg alatt sem figyeltem ezekre. Azt ettem ami jol esett es a 20 kilombol 0 van rajtam. Ennyi. Parom igaz kb 4 kiloval kevesebben ismert meg es mivel kicsi vagyok (158) ez a 4 kilo latszik is, es utalom is neha, de annyira meg nem hogy nekialljak fogyozni, vagy mondjuk tornazni. se kedvem se energiam. Eleg nekem a melom közbeni futkosas. De persze aki akarja csinalja. Igazabol azt hiszem meg irigyellek is titeket a kitartasotok miatt :))
Öreg nenikek: no comment. ugy hülye par ahogy van, mar nem is idegelem magamat rajtuk. a fiu lany kerdesre meg mar nem is reagalok hanem tovabbmegyek mint aki nem hallotta, mert igy legalabb megkimelem öket egy bunko beszolastol :D
viszont azt porbalja meg valamelyik hogy puszilgassa. Inkabb nyalogassa a kutyam a kezet mint idegen puszilgassa :S
Na ez jo hosszu lett, de igyekeztem gyorsan reagalni az olvasottakra amig lehet :)
Sziasztok csajok!
Kész a vadas...hurrá!!!!
Nóri kétszer kelt éjjel,de most már majd' kér órája alszik.
Még a felmosás vissza van,de azt majd ebéd után!
Sziasztok csajok!
Melcsi már két éjjel jól aludt,csak egyszer kell bemenni hozzá. Akkr cumi a szájába, és alszik tovább. Én most éjjel akkorát aludtam mint réges régen. Már 9-kor húztam a lóbört, és hajnali 3-kor mentem Melcihez, majd 5-kor kajáltatni. De mivvel még mindig göthösd vagyok úgy megizzadtam az éjjel, hogy ma ágyneműhúzás következet,és utána a szokásos takarítás! Hurrá!!!
Szia Afrodita!
Őszinte részvétem nektek. Párodat biztos nagyon megviselte az eset. Csak nem valmi betegsége volt apósodnak?
Nálun még a nagymamák sem puszilgatják Meli kewzét, hiszen mindig a szájában matat, és nehogy elkapjon valamit.
Na ha már ott tartunk, hogy ki mit utál, án azon tudnék egyszer szétrobbsani, hogy megáll a csajszi megnézni Melcsit, és természetesen vele van a kedves gyermeke(i) is, Hát nem szolna rájuk, hogy a baba játékához ne nyúljatok, mert ő még mindent a szájába vesz. De én mint anyatigris egyből rájukszólok, de nem valmi kedvesen!
jó reggelt!
És mikor 11-kor felkelt hamar visszaaludt?
Nálunk egyre jobbak az éjszakák, este 1/2 8-kor elaldut, hajnalban 1/2 4-kor szopizott aztán ismét aludt 1/2 8-ig. Olyan jól aludtam, pedig későn feküdtem le. A nagyobbik még mindig alszik, elfárad a suliban.
Rendben van, köszi.
Mikor terhes voltam kicsit vizesedtem időnként só nélkül ettem mindent, és petrezselymes túrót ettem naturba mert jó vízhajtó. A harmadik napon nem esett olyan jól, de azért jól laktam.
Jóó reggelt!
Látom én vagyok az első.A kisbogár megint feltutult 11 körül,majd csak 6kor keltett.
Rajtam már nem segít a Béres csepp!
Megyek én is....de olyan jó sorstársakkal beszélgetni!
Nem hagytunk itt, csak kidöltünk a sorból, mint megfáradt Anyukák!:-) Úgy látszik itt csak Te szedsz béres cseppet!:-)) Meg nem sértődj, csak poénnak szántam!:-)
Aludj jól! Holnap folyt köv.
Én szoktam sajtot,a soványakat lehet....még a trappista is belefér néha!
Szőlő???Az TILOS!!!Nagyon sok cukor van benne!
Télen banánt szoktam,de akkor az az uzsi,abban is minden benne van ami kell,és még laktat is.
Köszi a tanácsokat, meg fogom próbálni!:-))
Most megyek aludni, mert mindjárt reggel lesz, és ébresztőt fúj Domcsi!
Jó éjt, aludj jól!
Akkor én is megyek,...ha már így itt hagytatok!!!!
Jó éjt!!!!
Holnap folytatjuk!!!
Túró,körözöttnek,kefírrel,vagy ahogy szereted!A túró azért nagyon jó,mert nagyon laktat,és tápláló is!
Leves....bármilyen,mert folyadék és kaja egyben....mégis olyan érzésed van mintha ettél volna!Legyen az zöldség vagy húsleves!
Én szoktam ilyet is hogy paradicsomot felkockázok,összekeverem kefírrel,ha van itthon parizer vagy más felvágott azt is lehet tenni bele,egy pici vegeta és kész a fincsi kaja!Jól laksz tőle,próbáld ki!!
Hát ilyesmi gondok nálunk is akadnak, hordozót, járókát útálja!:-))
Én is elteszem magam, a párom már durmol!:-)Te is pihenj jól, szép álmokat!
Akkor tényleg nem is szólok semmit, ma tovább is elvolt, anyukámmal és párommal beszélgettünk, nagyokat röhögtünk, ő meg figyelt minket, néha ő is besikongatott.
Az a baj nem szereti a hordozót kb. 5 percig van el benne ( a kocsiban nem számít imád autókázni ) ha a konyhában vagyok abba teszem bele és kiviszem magammal. Másba nem tudom beletenni, pl. járókába mert el sem férne. Igy nehezen főzök meg, mert a szobában arézázik. Ha éppen nem alszik.