Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

13268. Alexa77 (válaszként erre: 13266. - 09e7548a84)
2008. nov. 8. 18:43

Hűha, sajnállak!:-( Pocsék lehet, én már rég kiakadtam volna.

Nem tudok mást mondani, sok erőt, kitartást!

13267. Alexa77 (válaszként erre: 13265. - 09e7548a84)
2008. nov. 8. 18:41

Először én is frászt kaptam, de Réka nagyon ügyes, már a kiságy rácsába kapaszkodva próbálja felhúzni magát ülő helyzetbe, ha a kezembe kapaszkodik, sikerül is neki (nem én húzom föl, csak tartom a kezem) és amikor már ül, akkor nagyon stabilan teszi. Tudom, hogy korai, de Réka mindent korábban csinál, mint kellene. Egyedül megszületni nem tudott korán, sőt, eléggé megvárakoztatott, azóta meg ezerrel nyomul előre a fejlődés útján. A gyerekorvos is kiakadt a múltkor, amikor az oltást kaptuk, szerinte a Réka fejlettsége kb. 5 hónaposnak felel meg. Ezzel szemben 3 hónapos múlt... Mit csináljak vele?

Amúgy nem beleszólásként értékeltem, hanem jótanácsként, szóval köszi!:-)

13266. 09e7548a84
2008. nov. 8. 17:26

Hej lányok, asszonyok. Nálam aztán kiborult ma a bili. De becsületesen. És megint szegény férjem fejére. Pedig nem igazán ő volt a hibás. Csak a szülei egyszerűen kiakasdztanak. De úgy rendesen. AZ apósom volt itt csütörtökön és meglepetésként ki akarta fizetni a mestert, aki a házunkat festette (vakolat). MEg is lepődtünk kellemesen, mire kijelentette, hgoy nem adja a fiának a pénzt, hanem elviszi a mesternek. A férjemnek viszont abban a pillanatban nem volt ideje elmenni vele, mert festette az ajtót, kb tíz percre lett volna még szüksége. Mondta neki, hamár nekünk szánta, nyugodan hagyja itt a pőnzt, majd mi kifizetjük. Mire apósom kereken kijelentette, hogy nem hagyja, mert a Marko ide fogja adni nekem. Előbb azt hittük viccel, de amikro négyszer-ötször egymás után elismételte, akkor megértettük, hogy komolyan mondja. el is ment, magával is vitte a pénzt. Cudarul rosszul esett. Nincs fekete kasszám, nem lopom a családi bugyellárist. Teljes egyetértésben költjük a pénzünket, nem tudom, mire föl volt ez a reakció. Na jó, elmúlt. Erre jön az anyósom, megkérem, ne vegyen Anitának csokit, mert sok édességet kap a műhelyben (itt van az udvarunkban a férjem műhelye, autókat javít, és persze akárki jön, édességgel kedveskedik a gyereknek anya bánatára). Jó, nem vesz. ELmennek a boltba, jönnek vissza, mit látok, majszolja ám a gyerek a csokit. A férjem rákérdez, mi ez, hát tudjátok, mit válaszolt. Á, ugyan, ez csak egy kis kókusz csokibevonattal. LS ez velem így bveszélte meg, ugye? - még rá is kérdezett, hgoy a fia előtt mentsem ki. Ez már nálam is több volt a soknál. Más: templombajáró protestánsok vagyunk, mit hallok vissza, a gyerekem a harmadik sorban ülve a templomban eszi ám a csipszet a szolgálat alatt. (értsd csörög, rág, csámcsog...) Döntsük már akkor el, mit akarunk, ha a gyerek nem a templomba való, inkább ne vigyük, mintsem így viselkedjen. Pedig már mondtam neki néhányszor, ne vigye, ha pedig éppen viszi, akkor legalább ne bent egyen a mise alatt.

OLyan jól esett kipanaszkodnom magamat. Velük úgysem érdemes beszélni. PRóbáltam már, sohasem ért semmit. PEdig nincsenek valami hú de milyen elveim.

13265. 09e7548a84 (válaszként erre: 13224. - Alexa77)
2008. nov. 8. 17:13

Nem akarok beleszólni a dolgotokba, de ilyenkor még elég kicsik a gyerkőcök az egyedüli ülésre. Vigyázni kell, mert a gerincük hat hónapos korukig nem elég erős a testük tartására.

De tiétek a döntés, meg te látod, Réka mennyire fejlődött, milyen nehéz, hogy tartja magát. Nekem csak első olvasásra korainak tűnt az ülés. Főleg a pónin.

13264. annelly
2008. nov. 8. 14:43
Jajj, elfelejtettem: azt hallottam nem tudom mennyire igaz, hogy mikor mensi is van, akkor sósabb lesz a tejcsi, és ez nem olyan fincsi a babáknak. Nem tudom mennyire igaz.
13263. bumbu23
2008. nov. 8. 12:38

Sziasztok!!!

Vanet:Mi nem bent lakunk Londonban.A King's Cross-tol egy 20 perc vonattal.Hatfield a varoska neve.

13262. annelly
2008. nov. 8. 11:44

Sziasztok! Hát termeltetek rendesen 2 nap alatt 5 oldal, szinte mint régen. Nem is tudom, hol kezdjem a hozzászólást. Ja igen

Körülmetélés: Én nem bánom, ha valaki megteszi, hagyomány vagy vallás ide-oda, én csak akkor tenném, ha egészségügyileg indokolt volna, azt gondolom a sapis verzió is tud higiénikus lenni, ha rendesen ki van pucolva a garbó alatt:) (persze nem ítélek el senkit érte, félreértés ne essék, csak én másképp látom).

Alszás: Mi egy szobában alszunk, és el sem tudnám képzelni, hogy külön szobába tegyem. A kiságy olyannyira a nagyágy mellett van, hogy csak 1 ember fér el a kettő között. Eleinte velünk aludt, de szerettem volna külön tenni, hogy ne legyen nagy csatám később, de türelmes voltam és nem erőltettem, csak próbálkoztam, aztán kb 2 hónapos korára megszerette a kiságyat (kb 2 hétbe tellett). Reggel családi lustizás a nagyágyban, de csak akkor, ha már világos van, ebből tudja, hogy az éjszaka az alvásé. Persze nem mindig gyakorolja, de hát östenem, majd szép lassan kialakul az is. Még mindig 2 óránként fenn vagyunk éjjel, de már kezdem megszokni, szerintem a fogacskája miatt. Ja és el ne felejtsem, egy éves koráig mindenképp szeretném ha velünk lenne, utánna meg majd meglátjuk, ahogy igényli.

Miki: azért olyan fura a színe meg az állaga, és azért görcsöl különösen, mert ez a menstruáció ugyanúgy "keletkezik" mint a többi, csak jóval több idő áll rendelkezésére. A szülés óta sokkal jobban megvastagszik a méh nyálkahértyája, mint egy ciklus alatt, az elhalt rész a tetején bomlásnak indul (szag, állag), és a vastag endometrium leválását erős alhasi görcsök kísérik.

Remélem nem untatlak benneteket a szakzsargonommal.

13261. Mókicaaaa
2008. nov. 8. 10:55
Mindenkinek szép szerelmetes hétvégét!!!!
13260. Mókicaaaa
2008. nov. 8. 10:24
kicsit előhoztad belőlem a nosztalgiát, de jóóóóóóóóóóó volt!!!
13259. Mókicaaaa
2008. nov. 8. 09:56
Vani én Londonban ismertem meg Életem értelmét, Ealingen laktunk, nagyon szerettem...
13258. Mókicaaaa
2008. nov. 8. 09:55
Vanikám csodagyünyörű ez a kiscsaj!!!
13257. Mókicaaaa
2008. nov. 8. 09:54
A D vitamint, nekünk is naponta kell, a K vitamint az új szabály szerint elég havonta egyszer...
13256. Mókicaaaa
2008. nov. 8. 09:54
Martone örülök, hogy rendben van Apósod, parancsoljatok neki pihenést!!!
13255. Mókicaaaa
2008. nov. 8. 09:53
Hát nem tudtam tegnap jönni, de látom ti még diskuráltatok a történéseimen, mindenkinek tényleg nagyon köszönöm a hozzászólásait, Tündérek vagytok! Megható hogy ennyire próbáltok segíteni, ezer hála érte!!!!
13254. Mókicaaaa
2008. nov. 8. 09:52
Szijjasztok Drágaságaim!
13253. Vanet (válaszként erre: 13251. - Alexa77)
2008. nov. 8. 09:24
:) cuki vagy Gabka :)
13252. Alexa77
2008. nov. 8. 06:43
Kimaradt a legfontosabb: Martone örülk, hogy szépen javul az apósod, továbbra is minden jót neki!
13251. Alexa77
2008. nov. 8. 06:41

Anka, tévedsz, igenis érdekel, merre laktál!:-)

Vuck, a szilánkosra törhető üveg nekem sem barátom. Mindig aggódom, nehogy a gyerkőc is kapjon belőle, na meg az én kezemet is elvágta...

Martone, bele se merek gondolni, mi lesz, ha majd Rékát kell oviba vinni...

13250. Lili13
2008. nov. 7. 22:56

Nalunk is van D vitamin, itt nem csepp, hanem izesitett lotyi (naponta 1ml, ami 400 IU-nak felel meg).. K vitamint nem tudom kaptunk-e szulesnel, mivel nalunk tapszer is volt az elso harom honapban, ezert nem izgulok miatta..

Mi megvarjuk az 5-5.5 honapot a hozzataplalassal, meg mindig kikopi a nyalat, nem hiszem, hogy jol menne, nem is nagyon erdekli meg, en nem banom:)

13249. vuck
2008. nov. 7. 22:22
ja, és azt mondanom sem kell, hogy csupa nyál és mindent megrág :-))
13248. vuck
2008. nov. 7. 22:18

hello.

a vitaminokat mi is úgy adjuk: napi egy csepp D, havi egy ampulla (nem tudom, ki találta ki, hogy szilánkosra törhető üvegből legyen)K.

a védekezésről: én is a Cerazettet kaptam, de mindig elfelejtem bevenni, szóval rontom az esélyeit. a nőiség havi "átka" még nem jelentkezett szerencsére.

a fogzás nálunk okoz gondokat. teljesen ki van fehéredve és meg van duzzadva az ínye, ma már kenegettem dentinoxxal is. éjszaka fel-felsír, nappal is nyűgös, főleg délután. látom rajta, hogy kínlódik szegény. érdekes, hogy állandóan ülésbe húzza fel magát, háton meg zokog. lehet, hogy úgy nem lüktet neki annyira...

13247. martone82
2008. nov. 7. 18:30

Szóval Móki és a többiek! Ez ám a lelkiismeret furdalás...

De majd megtudjátok ti is miről beszélek. Mire 3-at számolok megnőnek ezek a manók aztán ott is lesz "kivert kutya tekintet" meg "krokodil könnyek" meg "de ugye ha szépen megeszem az ebédet majd jösz értem?" és hasonlók...

Jajjj.. még most is elszorul a szívem ha rá gondolok... :(

13246. martone82
2008. nov. 7. 18:25

Ja, bocsi! 5005 grammot akartam írni!!!!

;)

Szóval nálunk most ez a helyzet.

Meg az,hogy Bendi egész héten ovis volt, tegnap meg ma már ott is ebédelt és jövő hétfőn ott is aludhat... sajnálom is a drága nagyfiút, de neki a gyarkőcök közt jobb helye van.

Az óvónéni szerint is csak addig sír, míg engem lát. Aztán abbahagyja és beletörődik hogy ott a helye...

13245. martone82
2008. nov. 7. 18:22

Ja! Nemtudom írtam-e mostanság hogy Csenge most a héten már átlépte az 5 kg-ot. számszerint 5005dkg.

:)

A drága szentem aztán meg majd' 4 hónapos. De most már viccelődöm is vele mikor megy fürdeni: "Sonka lábán kucu néni fürödni döcög"...

Jólvan na, magához képest persze.

Szóval most már azért belehúz a drága kincsem.

Eszi a sütőtökpürét, a krumplit, almát, sütőtököt, paradicsomos krumplit, cukkinis főzeléket meg hasonlókat. Persze mindezt olyan pépesen és felhigítva, hogy a cumisüveg pépes etetőjén kiférjen... de szereti.

13244. martone82
2008. nov. 7. 18:19

Sziasztok!

Csenge babó most szundít, mi meg itt vagyunk az anyósoméknál. Bendi szokás szerint rosszalkodik.

Pedig most kicsit visszavehetne, mert apósomat hálistennek ma hazahozhatta a Laci, úgyhogy most itthon pihen. A történtek ellenére egész jól van, itthon hamarabb gyógyul majd.

13243. Vanet
2008. nov. 7. 18:13
... eszembe jutott... Balham volt a tube megálló neve, ill. Clapham ami még közel volt, ez a fekete vonalon Wimbledon felé... na jó abbahagyom gondolom senkit sem érdekel bocsi :)
13242. Vanet
2008. nov. 7. 17:38
Bumbu már rég akartam kérdezni, h hol laktok, én is éltem Londonban, délnyugat Londonban, most sehogy sem jut eszembe a neve (már 6 éve) vmi Bvel kezdődött a neve, a 3.zónában volt... de nem is ez a lényeg.... hanem h. ti melyik részben laktok?
13241. 127f14054c (válaszként erre: 13240. - Bumbu23)
2008. nov. 7. 17:20

Bumbu...en kb 2 hete..almaval, aztan sutotokot adtam tapszerrel keverve...:-)

A dokinenei tanacsara majd zoldseglevessel folytatjuk....csak termeszetesen nem varunk ket hetet ahogyan javasolta:-)

13240. bumbu23
2008. nov. 7. 16:58

Sziasztok!!!

Akkor nem ertem itt miert nem kell abszolult D vitamint adni a babaknak.Elsetaltunk delelott a rendelobe a furdetokrem receptert.Kicsit vegre kisutott a nap, es mi rohantunk spejzolni belole.:-)Foztem egy na bodon huslevest.Aki ker nyissa az ablakot.Igaz nem olyan mint a hazai de azert megteszi.

Kinga:hany honaposan kezdted a hozzataplalast?Bocsi elfelejtettem.Gondoltam megvarom a negy honapos fordulot es akkor adok en is legalabb gyumileveket mar.

13239. time
2008. nov. 7. 15:57

Szegény Szuzi! (Nekünk is az van:) Szegény Szurgó és szegény Áron! Bizony, lehet a levegő a ludas. Mikor írtam azokról a sírós szopikról, akkor mi erre jöttünk rá. Azóta szerencsére többnyire sírás nélkül van ugyanez. Bár nem mindegyik szopinál. Vákumot csak akkor tud csinálni, ha nem zavarja a levegő. Nem is csak előtte, hanem közben kell sokszor büfizetni ilyenkor. Mondjuk így sokkal több idő, de megelőzhető vele valamelyest a nyüglődés. Nálunk ez most a héten kezdődött újra. Volt vagy két hét szünet. Aggódom, hogy nehogy a gyarapodása kárára legyen, így gyakorlatilag egész nap próbálom becsrrkészni egy kis szopira a Drágát.

Anka, nagyon szépek vagytok a képen! Olyan archaikus! ;)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook