2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Hűha, sajnállak!:-( Pocsék lehet, én már rég kiakadtam volna.
Nem tudok mást mondani, sok erőt, kitartást!
Először én is frászt kaptam, de Réka nagyon ügyes, már a kiságy rácsába kapaszkodva próbálja felhúzni magát ülő helyzetbe, ha a kezembe kapaszkodik, sikerül is neki (nem én húzom föl, csak tartom a kezem) és amikor már ül, akkor nagyon stabilan teszi. Tudom, hogy korai, de Réka mindent korábban csinál, mint kellene. Egyedül megszületni nem tudott korán, sőt, eléggé megvárakoztatott, azóta meg ezerrel nyomul előre a fejlődés útján. A gyerekorvos is kiakadt a múltkor, amikor az oltást kaptuk, szerinte a Réka fejlettsége kb. 5 hónaposnak felel meg. Ezzel szemben 3 hónapos múlt... Mit csináljak vele?
Amúgy nem beleszólásként értékeltem, hanem jótanácsként, szóval köszi!:-)
Hej lányok, asszonyok. Nálam aztán kiborult ma a bili. De becsületesen. És megint szegény férjem fejére. Pedig nem igazán ő volt a hibás. Csak a szülei egyszerűen kiakasdztanak. De úgy rendesen. AZ apósom volt itt csütörtökön és meglepetésként ki akarta fizetni a mestert, aki a házunkat festette (vakolat). MEg is lepődtünk kellemesen, mire kijelentette, hgoy nem adja a fiának a pénzt, hanem elviszi a mesternek. A férjemnek viszont abban a pillanatban nem volt ideje elmenni vele, mert festette az ajtót, kb tíz percre lett volna még szüksége. Mondta neki, hamár nekünk szánta, nyugodan hagyja itt a pőnzt, majd mi kifizetjük. Mire apósom kereken kijelentette, hogy nem hagyja, mert a Marko ide fogja adni nekem. Előbb azt hittük viccel, de amikro négyszer-ötször egymás után elismételte, akkor megértettük, hogy komolyan mondja. el is ment, magával is vitte a pénzt. Cudarul rosszul esett. Nincs fekete kasszám, nem lopom a családi bugyellárist. Teljes egyetértésben költjük a pénzünket, nem tudom, mire föl volt ez a reakció. Na jó, elmúlt. Erre jön az anyósom, megkérem, ne vegyen Anitának csokit, mert sok édességet kap a műhelyben (itt van az udvarunkban a férjem műhelye, autókat javít, és persze akárki jön, édességgel kedveskedik a gyereknek anya bánatára). Jó, nem vesz. ELmennek a boltba, jönnek vissza, mit látok, majszolja ám a gyerek a csokit. A férjem rákérdez, mi ez, hát tudjátok, mit válaszolt. Á, ugyan, ez csak egy kis kókusz csokibevonattal. LS ez velem így bveszélte meg, ugye? - még rá is kérdezett, hgoy a fia előtt mentsem ki. Ez már nálam is több volt a soknál. Más: templombajáró protestánsok vagyunk, mit hallok vissza, a gyerekem a harmadik sorban ülve a templomban eszi ám a csipszet a szolgálat alatt. (értsd csörög, rág, csámcsog...) Döntsük már akkor el, mit akarunk, ha a gyerek nem a templomba való, inkább ne vigyük, mintsem így viselkedjen. Pedig már mondtam neki néhányszor, ne vigye, ha pedig éppen viszi, akkor legalább ne bent egyen a mise alatt.
OLyan jól esett kipanaszkodnom magamat. Velük úgysem érdemes beszélni. PRóbáltam már, sohasem ért semmit. PEdig nincsenek valami hú de milyen elveim.
Nem akarok beleszólni a dolgotokba, de ilyenkor még elég kicsik a gyerkőcök az egyedüli ülésre. Vigyázni kell, mert a gerincük hat hónapos korukig nem elég erős a testük tartására.
De tiétek a döntés, meg te látod, Réka mennyire fejlődött, milyen nehéz, hogy tartja magát. Nekem csak első olvasásra korainak tűnt az ülés. Főleg a pónin.
Sziasztok!!!
Vanet:Mi nem bent lakunk Londonban.A King's Cross-tol egy 20 perc vonattal.Hatfield a varoska neve.
Sziasztok! Hát termeltetek rendesen 2 nap alatt 5 oldal, szinte mint régen. Nem is tudom, hol kezdjem a hozzászólást. Ja igen
Körülmetélés: Én nem bánom, ha valaki megteszi, hagyomány vagy vallás ide-oda, én csak akkor tenném, ha egészségügyileg indokolt volna, azt gondolom a sapis verzió is tud higiénikus lenni, ha rendesen ki van pucolva a garbó alatt:) (persze nem ítélek el senkit érte, félreértés ne essék, csak én másképp látom).
Alszás: Mi egy szobában alszunk, és el sem tudnám képzelni, hogy külön szobába tegyem. A kiságy olyannyira a nagyágy mellett van, hogy csak 1 ember fér el a kettő között. Eleinte velünk aludt, de szerettem volna külön tenni, hogy ne legyen nagy csatám később, de türelmes voltam és nem erőltettem, csak próbálkoztam, aztán kb 2 hónapos korára megszerette a kiságyat (kb 2 hétbe tellett). Reggel családi lustizás a nagyágyban, de csak akkor, ha már világos van, ebből tudja, hogy az éjszaka az alvásé. Persze nem mindig gyakorolja, de hát östenem, majd szép lassan kialakul az is. Még mindig 2 óránként fenn vagyunk éjjel, de már kezdem megszokni, szerintem a fogacskája miatt. Ja és el ne felejtsem, egy éves koráig mindenképp szeretném ha velünk lenne, utánna meg majd meglátjuk, ahogy igényli.
Miki: azért olyan fura a színe meg az állaga, és azért görcsöl különösen, mert ez a menstruáció ugyanúgy "keletkezik" mint a többi, csak jóval több idő áll rendelkezésére. A szülés óta sokkal jobban megvastagszik a méh nyálkahértyája, mint egy ciklus alatt, az elhalt rész a tetején bomlásnak indul (szag, állag), és a vastag endometrium leválását erős alhasi görcsök kísérik.
Remélem nem untatlak benneteket a szakzsargonommal.
Anka, tévedsz, igenis érdekel, merre laktál!:-)
Vuck, a szilánkosra törhető üveg nekem sem barátom. Mindig aggódom, nehogy a gyerkőc is kapjon belőle, na meg az én kezemet is elvágta...
Martone, bele se merek gondolni, mi lesz, ha majd Rékát kell oviba vinni...
Nalunk is van D vitamin, itt nem csepp, hanem izesitett lotyi (naponta 1ml, ami 400 IU-nak felel meg).. K vitamint nem tudom kaptunk-e szulesnel, mivel nalunk tapszer is volt az elso harom honapban, ezert nem izgulok miatta..
Mi megvarjuk az 5-5.5 honapot a hozzataplalassal, meg mindig kikopi a nyalat, nem hiszem, hogy jol menne, nem is nagyon erdekli meg, en nem banom:)
hello.
a vitaminokat mi is úgy adjuk: napi egy csepp D, havi egy ampulla (nem tudom, ki találta ki, hogy szilánkosra törhető üvegből legyen)K.
a védekezésről: én is a Cerazettet kaptam, de mindig elfelejtem bevenni, szóval rontom az esélyeit. a nőiség havi "átka" még nem jelentkezett szerencsére.
a fogzás nálunk okoz gondokat. teljesen ki van fehéredve és meg van duzzadva az ínye, ma már kenegettem dentinoxxal is. éjszaka fel-felsír, nappal is nyűgös, főleg délután. látom rajta, hogy kínlódik szegény. érdekes, hogy állandóan ülésbe húzza fel magát, háton meg zokog. lehet, hogy úgy nem lüktet neki annyira...
Szóval Móki és a többiek! Ez ám a lelkiismeret furdalás...
De majd megtudjátok ti is miről beszélek. Mire 3-at számolok megnőnek ezek a manók aztán ott is lesz "kivert kutya tekintet" meg "krokodil könnyek" meg "de ugye ha szépen megeszem az ebédet majd jösz értem?" és hasonlók...
Jajjj.. még most is elszorul a szívem ha rá gondolok... :(
Ja, bocsi! 5005 grammot akartam írni!!!!
;)
Szóval nálunk most ez a helyzet.
Meg az,hogy Bendi egész héten ovis volt, tegnap meg ma már ott is ebédelt és jövő hétfőn ott is aludhat... sajnálom is a drága nagyfiút, de neki a gyarkőcök közt jobb helye van.
Az óvónéni szerint is csak addig sír, míg engem lát. Aztán abbahagyja és beletörődik hogy ott a helye...
Ja! Nemtudom írtam-e mostanság hogy Csenge most a héten már átlépte az 5 kg-ot. számszerint 5005dkg.
:)
A drága szentem aztán meg majd' 4 hónapos. De most már viccelődöm is vele mikor megy fürdeni: "Sonka lábán kucu néni fürödni döcög"...
Jólvan na, magához képest persze.
Szóval most már azért belehúz a drága kincsem.
Eszi a sütőtökpürét, a krumplit, almát, sütőtököt, paradicsomos krumplit, cukkinis főzeléket meg hasonlókat. Persze mindezt olyan pépesen és felhigítva, hogy a cumisüveg pépes etetőjén kiférjen... de szereti.
Sziasztok!
Csenge babó most szundít, mi meg itt vagyunk az anyósoméknál. Bendi szokás szerint rosszalkodik.
Pedig most kicsit visszavehetne, mert apósomat hálistennek ma hazahozhatta a Laci, úgyhogy most itthon pihen. A történtek ellenére egész jól van, itthon hamarabb gyógyul majd.
Bumbu...en kb 2 hete..almaval, aztan sutotokot adtam tapszerrel keverve...:-)
A dokinenei tanacsara majd zoldseglevessel folytatjuk....csak termeszetesen nem varunk ket hetet ahogyan javasolta:-)
Sziasztok!!!
Akkor nem ertem itt miert nem kell abszolult D vitamint adni a babaknak.Elsetaltunk delelott a rendelobe a furdetokrem receptert.Kicsit vegre kisutott a nap, es mi rohantunk spejzolni belole.:-)Foztem egy na bodon huslevest.Aki ker nyissa az ablakot.Igaz nem olyan mint a hazai de azert megteszi.
Kinga:hany honaposan kezdted a hozzataplalast?Bocsi elfelejtettem.Gondoltam megvarom a negy honapos fordulot es akkor adok en is legalabb gyumileveket mar.
Szegény Szuzi! (Nekünk is az van:) Szegény Szurgó és szegény Áron! Bizony, lehet a levegő a ludas. Mikor írtam azokról a sírós szopikról, akkor mi erre jöttünk rá. Azóta szerencsére többnyire sírás nélkül van ugyanez. Bár nem mindegyik szopinál. Vákumot csak akkor tud csinálni, ha nem zavarja a levegő. Nem is csak előtte, hanem közben kell sokszor büfizetni ilyenkor. Mondjuk így sokkal több idő, de megelőzhető vele valamelyest a nyüglődés. Nálunk ez most a héten kezdődött újra. Volt vagy két hét szünet. Aggódom, hogy nehogy a gyarapodása kárára legyen, így gyakorlatilag egész nap próbálom becsrrkészni egy kis szopira a Drágát.
Anka, nagyon szépek vagytok a képen! Olyan archaikus! ;)