Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 decemberében születő babák és anyukáik fórum

2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)

11185. 79d1943975
2009. jan. 10. 17:27

helló anyukák, látom nem sok időtök van nektek sem. ma végre kijutottam vásárolni ruhát, de a baba többet kapott, mint én, de olyan boldogan vettem neki!! nemsoká levegőzünk az erkélyen, apa ma itthon van, talaritunk, most tereget, olyan aranyos. anyu meg főz, igy van kis időm.

hasfájás: se hire se hamva mióta ma 80 at adok a picinek. akkor tényleg túlette megát. viszont nem értem hogy amikor 40-60 tudok fejni a cicijeibúl, ma 15 perc alatt 10 et tuott csak enni belőle. ez hogy lehet? sok óra telt el, mégiis???

jó hétvégét mindenkinek!!

ui: már ugye senki nem pocakos?

11184. d@nu (válaszként erre: 11182. - Móni83)
2009. jan. 10. 17:14

Tanácsadásra mentek valamikor? Hátha a gyerekorvosnak van valami ötlete.

Mi jól vagyunk, köszi, szépen fejlődik a lányka. :) Nálunk még csak most jön a mélyvíz, a férjem jövő héttől kezd dolgozni, akkor kiderül, hogyan boldogulunk itthon hármasban. :)

11183. Noémi 23
2009. jan. 10. 12:15

Sziasztok,

30 hetes Kismama vagyok....és pár napja a szokásos folyásom, nagyon szúros szagú lett, nem lett több, se kevesebb, de nagyon kellemetlen szagú. Tudtok segíteni ti találkoztatok-e hasonlóval??

11182. Móni83
2009. jan. 10. 12:12

Sajnos nem:(! Azt mondta a védőnő, hogy várjunk vele 1 hetet, addig kenegessem neki tetránnal/klorociddal! Remélem hamarosan elmúlik neki, mert szerintem elég csúnya! Amúgy olyan mintha megkarmolta volna!

Ti hogy vagytok?

11181. d@nu (válaszként erre: 11180. - Móni83)
2009. jan. 10. 12:08
Kiderült, mi van Kitti buksiján?
11180. Móni83
2009. jan. 10. 10:38

Sziasztok!

Én nem tudom, hogy mennyit eszik egyszerre Kitti baba, de hogy tegnap megmérte a védőnő és 2 hét alatt hízott 700g-ot meg nőtt 3 cm-ert az biztos!

Nálunk a szopi még mindig mellbimbó védővel történik, de így jobb nekünk!

Szopis teából tegnap megittam 2 bögrével és olyan szinten beindult a tejem, hogy valami hihetetlen! Úgy hogy egyenlőre leállok vele, mert az éjjel úgí fájt a mellem, hogy valami hihetetlen! És még fejnem is kellet, mert nem bírtam volna ki a következő szopiig!

Remélem minden anyuka lés kisbaba jól van! Mindnekinek kellemes hétvégét!

11179. smonika13 (válaszként erre: 11177. - 79d1943975)
2009. jan. 10. 10:09
Én is szoktam...
11178. smonika13
2009. jan. 10. 10:08

Sziasztok!

Tanácstalan vagyok.Segítsetek!!

Hasfájós Rozi.Valaki azt mondja,kevesebbet adjak neki,valaki azt,akkor csak az első tejből kap,ami ugye cukros s szintén felfújja.

Tegnap s tegnapelőtt végigsírta a napot,igaz,éjjel aludt,de nagyon nyugtalanul,fel-fel sírt.Na meg zöld volt a kakija.Kb.60-90gramot eszik,de nem mérem mindig.Kb.3óránként eszik.Mit tanácsoltok?Ja,és mindent kipróbáltunk már amit ilyenkor lehet.

11177. 79d1943975 (válaszként erre: 11176. - Ildenc)
2009. jan. 9. 21:27
szia, akkor te is sirsz? én is ... örülj hogy sok a tejcid, az nagyon jó. látom neked sincs időd. majd később beszélünk. pusz
11176. Ildenc
2009. jan. 9. 19:48

Sziasztok!

Nagyon régen voltam már itt.

Mindenkinek gratula a szebbnél-szebb gyermekeihez!!

Gyönyörűek mind!

:)

Ja, és BUÉK!!

Remélem, hogy mindenki jól viseli a gyermekágyas időszakot.

Mi felváltva sírunk a gyerekkel.

:(

Néha jobb, néha rosszabb.

Majd megszokjuk egymást. Tejcsi van és a kisasszony szépen gyarapszik.

Mindenkit sokszor puszilok-azaz puszilunk!!!

11175. Csibe22 (válaszként erre: 11174. - 79d1943975)
2009. jan. 9. 18:30

szia!

ügyik vagytok h megy a szopi, hát nekem egyre kevesebb a tejem pedig iszom a teát is bőven, de semmi hatás. jól vagyunk amugy , növögetünk, dumálunk nézelődünk , nagyon kis cuki .

11174. 79d1943975 (válaszként erre: 11137. - Csibe22)
2009. jan. 9. 15:00
szió! igazad volt múltkor, kezdünk bele jönni a szopiba, csak lenne több tej. már 50 -60 is van , de reggel csak 10 volt, nem értem. többet nem etetetem túl, az tuti.nálatok mi ujság? ti már nagyok vagytok hozzánk képest:-D
11173. 79d1943975 (válaszként erre: 11142. - Rétirigó)
2009. jan. 9. 14:58
sziia, köszi a tiippet, demár lehet hogy nem kell, megtanultunk ülve szopizni, igy egyszerűbb, beadom a szájába összenyomva, és végül is alakul. ja, és nekem is nézelődik, csak az a baj hogy ha nem alszik, nncs időm semmir, mert nem lehet otthagyni... mii még csak azt erkélyajtóban levegőzünk. puszi
11172. 79d1943975 (válaszként erre: 11150. - Az anya)
2009. jan. 9. 14:56
szia! mi is azt az orrsprat használjuk, aztán kiszivom, és iigy kap levegőt, néha tök ilyesztő. légzésfigyelő berisztott többször, én is rohantam, de kamu volt , lejjebb vettem az érzékenységet 3-4 közé, igy most jó. szopi teát két félét iszom, 3 filter egy literbe, mert a sok teától s fájhat a hasa. tegnap a hasfájásra a dokiija javaslaata: reggeé én igyak kamilla teát, az neki is jó. lázmérővel segitsek neki pukizni, és hason fogjam, közbe körbe simizzem a hasát. meg vmi görcsoldót kell venni, ami a pociba a buborékokat lekötni vagy mi?...olan borzasztó, ugy zokogott, és én is vele.
11171. 79d1943975
2009. jan. 9. 14:51

kérdés lányok, ti hogyan számoljátok ki menyiit egyen a babó? nekem a csupasz súly szor 150, osztva az etetések számával (7 el) .

és nem szabad túllépjem, mert akkor pocii fájása van. 2,5 hetesen elég a 80 gr? tej és pótlás együtt?

11170. 79d1943975 (válaszként erre: 11153. - Sicike78)
2009. jan. 9. 14:50

szia!

ezexerint nem csak nekünk van orrdugulásunk? néha szegény alig kap levegőt, panel, meleg, por. kaptuk neki a tengervizes orrsprayt, nem szereti,de muszáj. aztán kézi szivó. iigy jön ki a trutymó. napi kb 3x csináljuk.

fejés: te tudsz kifejni valamennyiit evés u tán? én nem, kiiüriiti teljesen. szinte nem is fejek, mert csak a másiikból tudok, de az meg nem teliik vissza neki addigira.

11169. 79d1943975
2009. jan. 9. 14:45

sziasztok, pár szabad percem van, bekukkantok.

remélem mindenki jól van. nekünk car napok voltak, éjjel nem aludtunk, aztán csak ettünk ettünk, 80gr helyett 100 at adtam neki, végül tegnap kiihivtuk a gyerekorvost, mert egész nap alvás nélkül üvöltött szegény , túl sok volt a kaja, feszült a gyomra, szóval nem adhatok neki annyi kaját. a szop már jobban megy, nem iis fáj annyira, de még mindig kevés a tejciim sajnos.

időm nincs, gondolom nektek sem.

elsmerésem a több gyerekeseknek, elképzelésem nincs hogyan csináljátok.

11168. Móni83
2009. jan. 9. 12:51
köszönöm szépen a tanácsokat! Aranyosak vagytok! Akkor majd jobban odafigyelünk a kicsire! Reméelm ezen is hamar túl leszünk!
11167. d@nu
2009. jan. 9. 12:24

Ez az informedről:

"A koszmó esetén érdemes aktívnak lenni. A megelőzésére igen jól bevált módszer, hogy akár még az arcon megjelenő pattanások nélkül is, a hajmosást puha babakefével végezzék! Amikor pedig a pattanások jelentkezése már sejteti a koszmó kialakulását, akkor feltétlenül a fenti módszer szerint mossanak hajat.

A már kialakult koszmó kezelése azért fontos, mert ez a felrakódás nemcsak csúnya, hanem hajlamosít a bakteriális és gombás felülfertőződésre.

Hogyan kezeljük a koszmót? A rendszeres napi hajmosás alapfeltétel. Célszerű a hajmosás előtt kb. 1 /2 órával tisztított, gyógyszertári napraforgóolajjal bekenni a koszmós területet, majd már olajos állapotban a babakefénél erősebb, nem műanyag szőrű fogkefével vagy körömkefével kell megpróbálni ledörzsölni a felrakódást. Ugyancsak segít a koszmós felrakódás fellazításában, ha kamillateás pakolást tesznek az érintett területre 20-30 percig. A hajmosás után, de akár napközben is érdemes többször megkefélni az érintett területet. Nagyon sokan tartanak a nagykutacs feletti bőr kefélésétől, félve attól, hogy megnyomják a kutacsot és ezért valami károsodás éri a csecsemőt. Ettől nem kell tartani. Tapasztalni fogják, hogy ő maga a kiságy rácsához nemegyszer sokkal nagyobb erővel nyomja a fejét. Jó szolgálatot tehet a hajmosásnál, a dörzsölésnél egy mosdókesztyű is. Makacsabb, nem javuló esetekben mindig kérjenek tanácsot a védőnőtől vagy a gyermekorvostól."

Ezt a pattanás dolgot (tejpötty) már máshol is olvastam, úgyhogy esetleg akinek tejkiütéses a picurkája, annak érdemes lehet odafigyelni a hajmosásra is jobban.

Egyébként van koszmó ellen sampon is, azt is érdemes lehet kipróbálni.

11166. d@nu (válaszként erre: 11165. - Móni83)
2009. jan. 9. 12:01

Én sem láttam. :)

Fejbőrön ebben a korban (hacsak meg nem ütöd, meg nem karmolja...) koszmón kívül nemigen nézhet ki más "sebszerűen". Ha picit körömmel megpróbálod óvatosan megkapirgálni és "simán lejön", akkor az. Ez igazából lerakódott bőr, szép fokozatosan lehet eltávolítani.

"Koszmó

Néhány baba fején koszmó alakul ki. A koszmó sárgásbarna színű, vastag felrakódás a hajas fejbőrön, amely a rossz vérkeringés miatt alakul ki elhalt hámsejtekből és a bőrmirigyek faggyújából. Nem jelent veszélyt, de a kezelése jó ideig eltarthat, ezért jobb megelőzni a kialakulását.

Ha a koszmó első jeleit tapasztalod, minden nap mosd meg és szárítsd meg a baba haját. Sűrű fésűvel fésüld át a kicsi haját, egyszer az egyik, majd a másik irányba. Ha a gyermek fején mégis kialakul a koszmó, elmulasztásához babaolajjal dörzsöld be a kicsi haját és hajas fejbőrét. Egész éjjel hagyd a fején az olajat. A következő reggel mosd meg a baba haját, és ekkor egy sűrű fésűvel könnyen eltávolíthatod a koszmót. Ezután általában eltűnik a barnás felrakódás.

Ha a csecsemőnek kiterjedt koszmója van, amely egészen a homlokáig és a szemöldökéig is lehúzódik, kérj a gyógyszerésztől erre a célra készített sampont, vagy használj 2%-os vazelint, amelyet csak pár óráig kell a baba fején hagyni, majd a felrakódás eltávolításához fésüld át a kicsi haját sűrű fogú fésűvel. Ha a koszmó még így sem múlik el, fordulj a gyermekorvoshoz."

Ez a libero oldaláról van, kb. ezeket szokták tanácsolni - bár a babaolajas bedörzsöléshez elvileg elég kb. 1-2 óra is, nem kell egy éjszakán át rajta hagyni, elég csak az esti fürdetés előtt bekenni.

11165. Móni83
2009. jan. 9. 11:12
ÉS ezzel mit lehet kezdeni? Mert délután már bejelentkeztünk a bőrgyógyászhoz is, mert a védőnőm nem tudta megmondani, hogy mi az! Igaz csak telefonon beszéltem vele- nem látta!
11164. d@nu (válaszként erre: 11162. - Móni83)
2009. jan. 9. 10:29
koszmó
11163. d@nu (válaszként erre: 11161. - Me1inda)
2009. jan. 9. 10:29

[link]

[link]

itt letöltheted a kitöltési útmutatókat

11162. Móni83
2009. jan. 9. 10:26

Sziasztok anyukák!

Nálunk a taj kártyát és a lakcím kártyát is a kórházban intézték úgy hogy mielőtt haza jöttünk mi már meg is kaptuk!

Hát az a kitöltési útmutató szerintem semmit nem ér ami fennt van a MÁK-nak a honlapján! De nekem elég ügyesen sikerült kitöltenem! Apa már szerdán be is vitte, kiváncsi vagyok mikor lesz belőle valami!

Képzeljétek: nőtt egy seb szerű valami Kitti baba fején- pont a kutacsán- nem tudja valaki véletlenül, hogy mi lehet az? Köszönöm előre is a segítséget!

Szép napot mindenkinek!

11161. Me1inda
2009. jan. 9. 10:14

Sziasztok!

Nem tudja vki, h van-e vmi útmutató a gyed, anyasági..stb igénylőlapok kitöltéséhez? Így elsőre nekem totál káosz, el is tettem gyorsan :P

11160. d@nu (válaszként erre: 11152. - Hoxa)
2009. jan. 8. 19:13
Nálunk kelleni nem kell. A csípőszűrést felénk csak akkor javasolják, ha valamilyen eltérést tapasztalnak. Az UH anno még talán kötelező is volt, persze már nem TB-támogatott, de azért melegen ajánlja a háziorvos, hogy csináltassuk meg, és azt is ajánlja hozzá, hogy hova menjünk. :P Mi már "csakazértsenem" oda megyünk, de megyünk - remélhetőleg valamikor a 6. hét környékére sikerül is időpontot kapnunk.
11159. d@nu (válaszként erre: 11158. - Smonika13)
2009. jan. 8. 19:06
Amennyire én tudom, olyankor szokott előfordulni, ha mondjuk túl sokat eszik a baba, illetve ha sokszor szopik keveset - azaz csak az első tejből eszik. Ha jól rémlik, akkor a laktózzal van összefüggésben, mert talán az színezi el a székletet, és a hígabb első tejben több van, mint a kalóriadúsabb hátsóban.
11158. smonika13
2009. jan. 8. 18:36

sziasztok!

Mit tudtok a zöld kakiról,miért lehet?

11157. Me1inda
2009. jan. 8. 15:47
hazaértünk :) Jázmin jót aludt :D azért a sparban nézelődött egy sort :P
11156. Csibe22 (válaszként erre: 11152. - Hoxa)
2009. jan. 8. 14:36
Gratulálok a kiscsajszihoz, nagyon szép baba:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook