Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 decemberében születő babák és anyukáik fórum

2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)

16525. moncianya (válaszként erre: 16524. - Csibe22)
2009. nov. 4. 21:59

nekünk is nagy a család, de mi idén (sem) költünk/tudunk költeni sokat, úgyhogy mindenki kis csekélységet kap tőlünk...

ez van. a lényeg, hogy tényleg szeretettel adjuk ezt ☺

16524. Csibe22 (válaszként erre: 16523. - Moncianya)
2009. nov. 4. 21:54

én is várom a született feleségeket, remélem nem alszom be rajta,

nekem sok ajándékon kell törni a fejem, sokan vagyunk. de már vannak ötletek, kockafaló viziló, tanuló szék. dömper, valami építő-

16523. moncianya (válaszként erre: 16522. - Csibe22)
2009. nov. 4. 21:27

de jó Nektek is ☺

és kiválasztottad már az ajándékot?

nekünk az ugráló zebra fix, karácsonyra kell még valami tuti ötlet...

ja Csajok, főleg Kata, ma SZÜLETETT FELESÉGEK ☺

és nekem ki szólt megint?

persze, hogy Apa...

én magamtól elmentem volna csucsuzni.

16522. Csibe22
2009. nov. 4. 21:12

sziasztok

mi is szoktunk baba talikat csinálni, hál isten van pár egyidős baba itt, és jól elvannak, tegnap pont mi is csajozni voltunk, 1 hónappal idősebb Martintól, olyan jól eljátszanak, dumálnak, meglehet zabálni őket.

én is nézegetem már az ajándékokat,

16521. moncianya (válaszként erre: 16519. - 7402d91a49)
2009. nov. 4. 19:52

de jó Nektek, én is szeretnék ilyen nagy baba-mama talikat.

néha nálunk is van, rokon baba meg a nővére, de az még csak 2 pici...

szépek vagytok ☺ (csak kár hogy Te hiányzol a képről)

16520. moncianya (válaszként erre: 16517. - Larissa88)
2009. nov. 4. 19:50

szia.

Nóri szülinapra fisher price ugráló zebrát kap, karira még nem tudom ☺

16519. 7402d91a49
2009. nov. 4. 19:35
Sziasztok,képek a naplómban!
16518. macs77 (válaszként erre: 16515. - Gligi)
2009. nov. 4. 14:46
Szia, köszi a tippet, mondjuk most spec a lábán van a cipőcske, bár ki tudja meddig :)))
16517. Larissa88
2009. nov. 4. 14:08

Sziasztok!

Én úgy hallottam régen az adventi koszorút hogy 3 rózsaszín gyertya és egy lila ha minden igaz. ( hacsak nem fordítva :$) de nálunk mindig más színű általában tavaly bordó gyertyák voltak. Idén meg még nem tudom egyenlőre de majd nézek valami szép gyertyát meg koszorút.

És ti mit terveztek a picikéknek karácsonyra? szülinapra?

16516. Gligi (válaszként erre: 16514. - Vali84)
2009. nov. 4. 14:02
Én is úgy döntöttem, hogy igy vásárolok idén gyertyát a koszorúra ☺
16515. Gligi (válaszként erre: 16508. - Macs77)
2009. nov. 4. 14:01
Olvastam a hideg lakás dolgot a naplódban és nálunk is hideg van és Levcsi is leoperálja a lábáról a zokkáját amint csak lehet! Én azt csinálom, hogy alulra adok zoknit és rá a rugit, vagy harisnyát mert így nem tudja leoperálni éééés pelenkázásnál is csak egy réteget kell levennem ☺
16514. Vali84 (válaszként erre: 16512. - Gligi)
2009. nov. 4. 13:45

Ez még idáig nem is hallottam. Köszi, hogy így felvilágosítottál bennünket. Most azon gondolkodom, hogy veszek ilyen szines gyertyákat és a régi ádventikoszorumba ilyeneket rakok.

Ténleg nagyon jó ez a fórum! Sok mindent megtudunk amit eddig nem tudtunk.

Puszika

16513. Vali84
2009. nov. 4. 13:42

Sziasztok!

Hát nekiünk érdekes meg elég sürű lesz a karácsony, mivel Dávid ép 24-én született. Szóval a születésnap is akkor lesz tartva.Pontosan még nem tudom, hogy is oldjuk ezt majd meg.Szeretném ha majd minden évben külön ajándékot kapna születésnapjára meg karácsonyra.Szóval biztos örömteli és boldog karácsonyunk lesz.

Olyan furcsa, hogy már egy év eltelt lassan.Tavaly a karácsonyt a kórházban töltöttem.Egy héttel előbb a férjemmel megünnepeltük a karácsonyt.☺De ez volt életem legszebb karácsonyi ajándéka.☺

16512. Gligi
2009. nov. 4. 13:12

ANGYALI ADVENTI KOSZORÚ

Az adventi koszorú négy gyertyája négy angyalt szimbolizál. A gyertyákat a koszorún az egymást követő vasárnapokon gyújtsuk meg. De előtte ismerkedjünk meg a négy adventi angyallal!

Az első vasárnap angyala égszínkékszínű, célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket. Az egymáshoz közeledésért gyújtsunk kék színű gyertyát!

A második vasárnap angyala piros színű, állítólag a világ összes családját meglátogatja azért, hogy az emberek szívében a tiszta szeretet nyomait keresse. Ezt a szeretetet növeljük, ha meggyújtjuk a piros színű gyertyát.

A harmadik vasárnap angyala hófehér. Hatására béke és harmónia születik a világban, megbocsájtás a szívünkben. Talán néhány napra, órára leteszünk minden fegyvert a világban. A fehér gyertyát gyújtsuk meg a békéért és a harmóniáért!

A negyedik advent vasárnapi angyala lila, célja, hogy visszavezessen bennünket, embereket az igaz és őszinte szeretethez. Gyújtsuk meg a lila gyertyát a megtisztulásért és ujjászületésért!

GYERTYAGYÚJTÁS

Az adventi koszorú gyertyáiból minden vasárnap gyújtson meg egyet, a fokozatosság jelképeként. A gyertya lángja - tűz - kiégeti életéből a felesleges dolgokat, fokról fokra tisztít, de nem porlaszt el mindent. Csak azt égeti el amit magunktól is hátra tudunk hagyni, el tudunk engedni, így jutunk megtisztulva az ünnepig. Az első gyertyát advent első vasárnapján, idén november 29-én gyújtsuk meg. Miután meggyújtotta üljön le szeretteivel mellé és mondjon el egy csendes fohászt.

16511. moncianya (válaszként erre: 16510. - 7402d91a49)
2009. nov. 4. 12:55

én is így hiszem ☺

mi Apával szőnyeget takarítottunk, felváltva...

délután meg lelépünk itthonról egy kicsit ☺

16510. 7402d91a49
2009. nov. 4. 10:32

Sziasztok!

Itt vagyok ám én is csak volt egy kis fennforgás reggel,meg már főzök mert jön a gyermekágyas barátnőnk és el akartam végezni mire ide érnek.

Karácsonyi hangulat.hmmm,mi már tegnap megkezdtük a vásárlást(igaz csak a Réka névnapjára) és ötletgyűjtést.Nagyon várom,asszem ez lesz életünk legszebb és legemlékezetesebb karácsonya.

16509. moncianya
2009. nov. 4. 09:00

sziasztok.

én is úgy tudom a színeket, mint macs...

amúgy nekem is előjött már a karácsonyi hangulatom, nekem ez ilyenkor már mindig így van.

16508. macs77
2009. nov. 4. 08:27

Sziasztok, jó reggelt. Ma jön anyukám ☺, így be tudok menni picit a városba délelőtt!!

Adventi koszorú: én úgy tudom, h van 3 lila és egy rózsaszín gyertya (vagyis 3 egyforma és egy különböző), és az egy különbözőt (rózsaszínt) a 3. vasárnapon kell meggyújtani (ne kérdezzétek miért, ennek vallási oka van, nagymamám mesélte még, ő tartja a vallását.)

Hú, ne is mondjátok, így közeleg a karácsony, ill az első szülinapok? ☺

16507. maryanyuci (válaszként erre: 16505. - Gligi)
2009. nov. 4. 07:15

Sziasztok!

Ezt nem is tudtam. Minden évben csinálok koszorút, de mindig egy színű gyertyák voltak rajta és olyan szín, ami éppen tetszett.

Elárulod, milyennek kellett volna lennie?

Én már kezdek ráhangolódni a karácsonyi készülődésre, sokat segít, hogy Domi minden nap elmondja, hogy éppen mit szeretne a Jézuskától ☺

16506. Gligi (válaszként erre: 16499. - Az anya)
2009. nov. 4. 05:41

Jó hallani felőled ☺ ☺

Sárának és Neked is jobbulást!

16505. Gligi
2009. nov. 4. 05:39

Szép jó reggelt mindenkinek ☺

Ti tudtátok, hogy az Adventi koszorún a gyertyáknak különböző, de meghatározott színűekneknek kell lenni? Most olvastam!

Ti rá vagytok már hangolódva a készülődésre?

16504. moncianya (válaszként erre: 16500. - Macs77)
2009. nov. 3. 21:06
már igen, köszi kérdésed ☺
16503. Cyntia (válaszként erre: 16502. - Csibe22)
2009. nov. 3. 21:04
:-)! Igen, köszönöm, csak most ez a dilemma, mert fájnak nagyon a lábaim, de szeretnék is szoptatni..
16502. Csibe22
2009. nov. 3. 20:31
Cynti: az jó h tudsz még szoptatni,
16501. Csibe22
2009. nov. 3. 20:30

sziasztok

nekem sincs sok időm jönni, Martin lefoglal, meg sokat sétálunk, jó kint lenni, szép idő van még, Martin is élvezi, sokat alszik is kint .

napközbe meg játszunk, sokat jön megy, figyelni kell rá. integet sokat , dumál, mutogat , minden érdekli. sokat áll egyedül , és leis tud guggolni belőle. fejlődünk nagyon,

16500. macs77
2009. nov. 3. 20:25

Sziasztok, jaj, mostanában alig tudok jönni, de azért igyekszem mindig benézni :)

Apa most fürdeti Dorkát, így most van egy kis nyugim :)))

Ma baba-mama klubban voltunk, ott is pont a h1n1 volt a téma. Mi nem adatjuk be.

Moncianya, remélem jobban vagy!

Anya: Sárának is jobbulást!

Szép estét nektek! ☺

16499. Az anya
2009. nov. 3. 19:23

Sziasztok!

Üdv újra köztetek! Remélem jól van mindenki!

Larissa köszöntelek.

Monci anya vigyázz magadra és menj mielőbb dokihoz.

Csibe Martinnak boldog hófórdúlót így utólag.

Influenza ellen oltanak az iskolába meg az oviba és kaptam egy papírt, h engedélyezem-e, h be adják. Van köztetek aki be adatta? Be szeretném adatni nekik, csütörtökön viszem dokihoz őket, meg mi is kérünk oltást. Csak nekem is meg kell vizsgáltatnom magam mert már ez a második, hónapja, h tele vagyok slejmmel reggel zöldes barnás napközbe nehezen jön fel és sárgás múltkor a tüdőgondozóba kaptam antibiotikumot amit be szedtem de nem javult:S Most stodalt szedek.

Utálom már a híradót nézni, mert már annyira félek nehogy össze szedjünk valamit. mindenki meg kapja az oltást csak Sári nem. Most is taknyos, tegnap lázas volt, ceclorettát írt neki a doki csütörtökön viszem vissza. Tiszta nyűgi és még a foga is kíntatja:(

Vigyázzatok magatokra! puszi nektek!

16498. moncianya
2009. nov. 3. 18:54

sziasztok.

köszi Csajok a jókívánságokat ☺

már jobb, most már tuti megmaradok...

16497. Cyntia (válaszként erre: 16495. - Kattantak)
2009. nov. 3. 18:46

Köszi Kattantak! Lassan csak abbahagyom...

Autósülést, mi 10 ezerből oldottuk meg. Ugyanannyit tud, mint az 50 ezres. A Corában vannak ilyen alacsony árak, már ami az autósüléseket illeti, és remélem esernyőkocsiból is van ilyen kaliberű, mert szeretnék venni egyet :D!

16496. kattantak
2009. nov. 3. 18:45

jaj, képzeljétek vasárnap megvettük az első kiscipőcskét :), egy 19-es elefantent :)... Anyira édin ment benne, jókat kacarásztunk rajta :))

és képzeljétek annyira jókislány volt Manna... még mi is nézelődtünk cipőt, meg átmentünk egy másik üzletbe.. szóval jó két órát vásároltunk.. az első félórában Mannát nyúztuk a cipőpróbákkal, utána meg nézelődtünk.. hát Manna a maradék másfél órában végig sétált az üzletekbe, egy szava nem volt, nem kellett cígölni, ment szépen a két lábán (persze még nem az új cipőben :) )..

Az eladók meg csak lestek milyen jó kislány, és milyen szépen megy :)

Ja és Apa annyira édes volt, mert elkérte a cipősdobozt, hogy had tegye el emlékbe a lánya első cipőjének dobozát :)))....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook