2008 decemberében születő babák és anyukáik (beszélgetés)
Azért agyalok a sütin én is, mert azt szeretném, hogy Levcsi jót tudjon enni belőle hisz ez az Ő 1.szülinapja lesz ☺ Jövőre már nem okoz ilyen fejtörést a süti ☺
Kitaláltam a BABATIRAMISUT ☺ A felnőtt tiramisut módósítom úgy, hogy kihagyom a mandulalikőrt és nem kávéba hanem kakaóba mártogatom a babapiskótát ☺
Sziasztok!
Dísz nálunk is lesz,sógornőm küldte Angliából,igazán csajos!A kalap nagyon jó ötlet!
És hmmm,oroszkrém,nyamm-nyamm
Sziasztok!
Nálunk oroszkrém torta lesz, meg jó kis buli.
Apával kitaláltuk, hogy feldíszítjük a lakást, meg veszünk olyan kis kalapkákat mindenkinek.
Sziasztok!!
Köszönöm a jeleket!!:)
még mi sem döntöttük el, hogy milyen lesz...ez valahogy eszembe sem jutott, pedig annyi inden van már a fejemben, már sok mindennel kész is vagyok ☺
készülök nagyon. első szülinap egyszer van ☺
Sziasztok!
Nálunk a torta az már biztos,hogy az lesz amiket írtam,legfeljebb nem adunk a túróból neki,a pudingban meg nem lesz vaj.Ez a sima tej+por puding lesz.
Egyébként mi is agyaltunk ezen sokat...
Szia!
Én szoktam kalácsot, tortát sima pudingal is csinálni, de szerintem a vajtól sem lesz semmi baja a piciknek.Nem úgy van , hogy minden nap ilyeneket esznek.
Tudok olyan krém receptet ahol a túrót tejszinnel kell összekeverni, nagyon finom, de sima tejszines krém is jó.
Remélem tudtam segitenni.☺
Lányok én is ilyesmi krémekre gondoltam, mert azt szeretném, hogy annyit ehessen amennyi jól esik neki, hisz ez az Ő tortája magunknak úgyis másfajtát sütök ☺
TÚRÓKRÉM: Szerintetek nem gond, hogy tele van zselatinnal? Tud valaki olyan túrókrémet amiben nincs ilyesmi?
FŐZÖTT PUDINGOS: Tele van vajjal, mert ugye azzal kell habosítani. Nem gond?
Tudna valaki másmilyen krém receptet adni????
Sziasztok!
Tegnap is voltam, de aztán jött Apa és elbitorolta a gépet, de előtte csokit adott Jázminnak, nem is keveset: egy nagy milkatáblából egy sort :S amit Mini kicsit később ki is hányt... :SSS na szóval nem tudtam írni h
KÖSZÖNÖM Mindenkinek aki gondolt rám tegnap :D
Remélem minden oké, nálunk igen, most mennem kell :)
Szép napot! :)
jó reggelt!
torta, jó kérdés. egy biztos, süsü formát szeretnénk, ha addig megszerzi a cukrász. a túró jó ötlet, Nóri pl imádja...
Kata, látod, milyen jó hogy pletyiztek rólatok ☺
Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!
Az előbb már egyszer leírtam nektek, de jött a kislányom és eltüntette!:) Most alszik, úgy hogy leírom mégegyszer!
Szóval, mi a jövő héten háromszor is megünnepeljük a kiscsajt! Kedden jönnek a kis barátai, meg lesz az első babazsúrja Kitti babának! Ott gyümölcsös túró torta lesz!
Szombaton ebédre meghívtuk a dédiket, nagynénéméket meg húgomékat (12-en leszünk), arra fatörzs tortát (pudingos), meg egy tejszínes gesztenye tortát rendeltünk!
Vasárnap meg a keresztszülei jönnek meg egy házaspár barátaink, oda meg egy oroszkrém tortát rendeltünk! (a kaja meg kaaks pörkölt lesz mind 2 nap)
Ki jut a jóból a lánynak rendesen:)!
Tényleg annyira hihetetlen, hogy 1 hét múlva 1 éves lesz! Amúgy akik már ünnepeltek azoknak minden jót kívánok!
Sajna egy kicsit mi is náthásak lettünk, bár igazából nem tudom eldönteni, hogy ez azért van mert jön a foga, vagy tényleg beteg! Bár láza nincs, csak tüsszög meg folyik az orra! Remélem hamar túl leszünk rajta!
Szép napot mindnekinek! Bocsi, ha hosszú lettem!
Szia, ez jó kérdés, már én is kérdezni akartam itt a fórumon.
Nekem túrótortát javasoltak (vmi gyümölccsel), abból a baba is ehet, végülis övé lesz a torta ☺
Szép jó reggelt amúgy mindenkinek ☺
Jó reggelt kedvenc fórum!
Torta:Nálunk főzött krémes gyümölcstorta lesz (puding töltettel) meg túró torta.Szerencsére rokon a cukrászdás csaj így biztos lehetek benne hogy jó minőségű tortát kapunk.
Szép jó reggelt mindenkinek ☺
Lányok Ti milyen krémtöltésű sütit süttök, vagy rendeltek a 1. szülinapra a gyerkőcnek amiből ehet bátran amennyit akar?
Sziasztok!
Látom volt nagy fórumozás ma:))
Örülök,hogy mindenki jól van!
Katt:Igen,jól el lettem számolva tavaly,bár én tudom,hogy mikor estem teherbe(aznap amikor kiköltöztünk a házból a felújítás miatt)☺
Taknyosság nálunk is van,nem nagyon akar múlni.Dolgozni akartam is amíg csak bírtam,jól éreztem magam és mivel Tamásommal közös a munkahely így adott volt,hogy együtt megyünk együtt jövünk.
Nálunk a karácsonyfa az idén mű lesz műanyag gömbökkel és a szokott helyen lesz,majd kari után megírom,hogy jó ötlet volt-e!☺☺☺
Most megyek naplózni,aztán nézzük a Szül.Fel.-eket.
Még holnap is itthon lesz velünk apa,olyan jó♥♥♥
A mi megismerkedésünk sem volt hétköznapi,egy munkatársunk elkezdett pletykálni,hogy van köztünk valami(mert apa húzta a csaj agyát,hogy van nője,de nem mondja meg hogy ki)pedig addig szinte nem is beszéltünk egymással.Na,de aztán!Az első randitól számítva 6 hónap múlva megvettük a házat és be is költöztünk az első közös otthonunkba♥♥♥Jövő 05.23-án lesz 4 éve,hogy eljött hozzám♥♥♥
mi sem tudjuk még, hol lesz a fa, de az biztos, hogy 1 méternél magasabb nem lehet, ha az borul, akkor sem nagy gáz. remélem...
Gligi, nem semmi történet. jó tudni, ezek után én biztos nem hívom a segítséget...
Sziasztok Drága lányok!
Tényleg mindenki nosztalgiázik már.
Mindannyian be voltunk már zsongva egy éve. Egyesek már a karukban tartották a picijüket és izgatottan olvastuk a szüléstörténeteket.
Én tuti, hogy vagy százat elolvastam, de átélni azt...
Egész más volt.
Most már mi is tudjuk, hogy milyen szülőnek lenni és tudom, hogy a kezdeti nehézségek ellenére semmiért oda nem adnánk ezt az érzést!
Ez a mi ünnepünk is, mert a baba születése által lettünk felnőttek, és így lettünk igazi család.
Mi jól vagyunk és Adri már elkezdett hízni is.Ez nagy szó, mert nagyon nem akart enni.
A karácsonyt is várjuk, de hogy a fát hová tesszük???
Valahová, ahol nem érheti el...
:)
Puszi mindenkinek!!!!
Hááát csajok ez a ma esti story itt a szomszéd háznál:
Két napja cica nyávogást lehet hallani ha kimegyünk az utcára! Figyeltük ma is honnan jöhet, de nem láttuk! Negyed 8-kor megjelentek a tűzoltók és kiderült, hogy azért jöttek mert a fán van a cica beakadva. Szomszéd házban lakó, hölgy vette észre, hogy hol van amikor a gyerkőccel az oviból jöttek haza. Meséli, hogy előszőr telefonált az állatmenhelynek, akik közölték, hogy csak kutyákkal foglalkoznak! Másodszor az állatvédőknek, akik közölték, hogy ilyesmivel nem foglalkoznak! Végül felhívta a tűzoltókat akik két kocsival jöttek ki és közölték vele, hogy a mentés költségeit rá fogják terhelni! Szép mi? Hogy merjen így az ember figyelmes állatbarát lenni?
Szép estét és sírásmentes éjszakát kívánok mindenkinek ☺
ja, de elhárítottam a bajt ☺
most viszont olyan gyomorfájás tört rám hányingerrel együtt, hogy pusztuláson vagyok...
de tényleg.
már vettem be gyógyszert de nem jobb, talán egy kicsit...
nincs mit ☺
megyek, mert a Kisasszony altájilag bűzlik...........
néztem a képeket, nagyon jó!
gyönyörű a Te Eriked ☺
Nóri fél 7-kor eszik 200 ml tápszert, aztán sokszor eszik a mi kajcsinkból is, majd fürdés után eszik még 200 ml tápszert.
de valahogy nem nagyon jön már be neki sem. illetve változó, mikor jó passzban van, akkor megszik az utolsó cseppog, még kiszívogatja a végét is, mikor nem jó passzban van, akkor alig eszik.
de mi most vettünk egy doboz tápszert, azt még megkapja és utána már tejitalat kap, ezt is megvettük már neki.
talán az jobban fog ízleni, bár lehet semmi különbség nincs közte...
majdf kiderül ☺