Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 augusztusi babavárók fórum

2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)

3071. lillenet
2008. ápr. 1. 10:04

A pocak formája is csak néha ad "útmutatást":)

Egyik barátnőmnek tipikus fiúpocakja volt, mégis lánya lett:) A második babánál (fiú) pedig várták, hogy szülés előtt leszálljon a pocak, merthogy annak ugye "így kell lenni", aztán született egy 59cm-es bébi, szóval akkor derült ki, hogy nem is volt helye leszállni, még a lábfeje is hátra volt szorulva szegénykének.

Én leginkább jókat mosolygok a véleményeken és összefüggéseken, úgyis minden kiderül majd időben:)

3070. lillenet (válaszként erre: 3066. - R75)
2008. ápr. 1. 10:01

Én azt remélem a visításra való hajlam és ilyesmi talán elkerülhető az úgynevezett "csendes" szüléssel, vagy ahhoz hasonló körülményekkel:)

Hál' Istennek a dokim is segít ebben majd, nekem ez nagyon fontos mióta kicsit utánaolvastam a dolgoknak.

3069. Molly001
2008. ápr. 1. 09:08

Akkor én írtam fordítva bocsi:))

De én így tudtam...

3068. R75 (válaszként erre: 3067. - Molly001)
2008. ápr. 1. 09:04

nem pont fordítva van???

ebben bízik hajnalok is, hogy ha fent van a pocakja, akkor biztos fiú lesz.. mert többünknek, akik lányt várunk egészen lent van a hasa... mint pl. az enyém is...

3067. Molly001 (válaszként erre: 3064. - Hajnalok)
2008. ápr. 1. 09:03
Én elvileg lányra számítottam pont ezért mert fent van. De a doki az utolsó UH-on egyértelműen megállapította hogy fiú, így nem hiszek már a lent a pocak fiú fent a pocak lány dologba:))))
3066. R75 (válaszként erre: 3065. - Lillenet)
2008. ápr. 1. 08:57

nekem is van, hogy bekeményedik a torna után a hasam, de ilyenkor beveszek egy magne B-t...

hát mind a ketten a párommal rossz alvók vagyunk, + én mikor megszülettem 3hónapig egyfolytában visítottam, anyumék nem tudtak már velem mit csinálni... hát ennél mindenképpen csak jobb lehet:-))))

3065. lillenet
2008. ápr. 1. 08:53

Jó reggelt!

A mozgás nekem legelőször csak "buborékozásféleség" volt, gyengécske rúgást ezután kb 2 héttel éreztem először és szép lassan erősödik minden. De minden baba más, lehet olyan helyzetbe fordult, ahogy eddig még nem amióta nagyobbacska, ezért érezted olyan erősen!:) És nálam evés után, ülve mindig jobban érezhető minden, és legtöbbször a jobb oldalon. Apukájának én babóm is csak ritkán mutatja meg mit is tud, a kezektől általában megnyugszik, de tegnap este megint jó kis mocorgás volt:D Az volt a gyanúm, hogy próbál visszajutni a kedvenc jobb oldali helyére, mert kismama torna után egy darabig inkább az alhasamnál éreztem őt:)

Eszembe jutott pár kérdés:

-aki szokott tornázni: nektek is bekeményedik utána a pocak? elmúlik magától, de fura volt

- ajánlott már valakinek bimbókiemelőt a védőnő?

netán használja is már egyikőtök?

R75: lehet hogy így tényleg könnyebb lesz a babával:) De az is előfordulhat, hogy ő jobban alszik majd nálad, mostanában többektől hallottam, hogy egész éjszakát átalussza a bébi, vagy csak egyszer ébred fel:) Mázlisták:D Én világmormotája típus vagyok.

Na, most meló:S Majd jövök ahogy tudok, szép napot addig is!:)

3064. hajnalok (válaszként erre: 3061. - Molly001)
2008. ápr. 1. 08:49
Szép pocikád van,ez már igazi kismama poci, nem lehet félreérteni és olyan kerek, mintha fönnt lenne, te hogy érzed?
3063. R75 (válaszként erre: 3061. - Molly001)
2008. ápr. 1. 08:20

alakul a pocakod neked is..:-)))

nekem is óriási, majd ha lesz időm, akkor csinálok este képet!

3062. R75 (válaszként erre: 3060. - Time)
2008. ápr. 1. 08:19
finoman?? hát nem tudom, az én kedves kislányom iszonyatosakat rúg néha..
3061. Molly001
2008. ápr. 1. 07:46

Szép jó reggelt!

De jó nektek, hogy már a papa is érzi a rugdosást. Sajnos nálunk csak én szoktam érezni, főleg munka közben és esténként. De nem annyira erősen. Pedig a mikor UH-on vagyunk akkor mindig nagyon izgága a picike:)

Raktam fel képet a pocimról:)) Már most sajnálnak az ismerősök hogy mekkora hasam lesz:)

3060. time (válaszként erre: 3059. - Ani58)
2008. márc. 31. 22:36
Nekem csak a 20. héten mozdult meg először, mikor betöltöttem a hetet. Bár előtte is volt valami még ennél is halványabb mocorgás hetek óta, de a betöltött napon teljesen egyértelmű volt, de nem erős. Most este érezte az Apukája először. Egy kicsit csalódott is volt, azt hitte, erősebb mozgásról van szó. De hát egy kislány nagyon finoman mocorog! ;)
3059. Ani58 (válaszként erre: 3058. - R75)
2008. márc. 31. 22:27
Csak egyszer csinalta,igy nem tudom eldonteni,hogy mi van.Pedig mostmar tenyleg itt lenne az ideje,hogy rugdalozzon,nem?
3058. R75 (válaszként erre: 3056. - Ani58)
2008. márc. 31. 22:24

hát nálam változó a rúgás... egyszer nagy, máskor alig érzem.. az elsőre pontosan nem emlékszem, de azért lehet érezni... tegnap pl. egész éjjel rúgkapált:-)))

amúgy én is eddig csak középen éreztem.. erre mostanában a jobb oldalon rúg.. valszeg forog.. mert ugye még faros..

3057. Ani58 (válaszként erre: 3055. - R75)
2008. márc. 31. 22:19
Az biztos!Nagyon halas kis auto!Rendben is tartjuk!Anglia 2* oda-vissza,8800 km minden gond nelkul.Es tudom,hogy a baba is biztonsagban lesz.Kell ennel jobb?
3056. Ani58
2008. márc. 31. 22:17

Akinek mar mozog a baba, az most mondjon velemenyt!Ma ebed utan ugy ereztem,ahogy ucsorogtem,mintha v.ki egy baromi nagyon rugott volna a hasamba a jobb oldalon.Nagy az elso rugas?Meg is ijedtem.Eddig a bal oldalon mocorgott.Lehet,hogy megfordult multkor.Paran megkerdeztek ikreim lesznek-e.Nem tudok rola,az UH-n egy baba volt.Ciki,mi?

Sajna elneztuk a datumot a papiron,nem penteken,csak szerdan megyunk UH-ra.:(((

3055. R75 (válaszként erre: 3054. - Ani58)
2008. márc. 31. 22:15

hát mikor a párom 4éve a kocsiját vette, mi még nem is jártunk:-))))) igy nem tudott családban gondolkodni:-)))

de amúgy biztos szuper az autótok..

3054. Ani58
2008. márc. 31. 22:11

Sziasztok!Udvozlet az ujaknak!

Bugyi ugyben en is tangat hordok,ami meg ramjon persze es francia alsot,az a legkenyelmesebb.

Ani ani!Nagyon drukkolok.Tuti minden OK!

Mi eddig csak a kocsiba vettunk egy "Baby a fedelzeten"(angol persze) akasztot.Otthon meg nem lattam,de itt mindenkinek van.Legalabb meno-manom lesz.:) Az elso rucijait pedig most rendelem meg ujsagbol.Olcso is,ajandekot is kapok+kedvezmenyt es ingyenes a szallitas.Nagyon jopofa dolgot kap a picurkank,majd meglatjatok,ha megjon.:)))

A kocsit illetoen mazli,hogy kombit vettunk 3 eve.Elarulom csak azert vettuk meg,mert ez volt az elso Pecsen belole,amire buszkek vagyunk.Egy Honda Civic kombi,full extra es meg a pacik is duborognek.Minden belefer,komplett furdoszoba is es ez komoly!Kiprobalva!Ugy megyunk haza is,eldontott hatso ulessel,cuftig pakolva.A baba mellett o eletunk ertelme,bar hulyen hangzik.Nagyon sokat dolgoztunk,hogy kifizessuk,el sem hinnetek.

3053. R75 (válaszként erre: 3051. - Lillenet)
2008. márc. 31. 21:49

én meg sem éreztem az óraátállást.. amúgy is sajna szar alvó vagyok:-(((( vasárnap a mostani idő szerint fél 8kor ébredtem, ami ugye eredetileg fél 7-et jelent:-((((

asszem nem lesz gond az éjszakázásokkal a baba miatt:-)))))

3052. R75 (válaszként erre: 3042. - Miccer)
2008. márc. 31. 21:46

én is tangát hordok, úgyhogy én is lassan kezdek bajban lenni, viszont az Intimissimiben vettem varrás nélküli bugyit és az baromi jó...

amúgy a C&A-s nadrágok szerintem jók.. felsőket én általában nem a kismama részlegen veszek, mivel mindenhol most ez a tipikus kismama felső a divat, úgyhogy szerintem most tök jól lehet öltözködni...

a tipikus kismama divatot amúgy én is gyűlölöm és kivagyok tőle, de most szerencsére a divat szerintem nekünk kedvez..

3051. lillenet
2008. márc. 31. 21:42

Most elköszönök, sosem kerülök ágyba időben...

Benneteket is megvisel az óraátállítás? Én alig voltam magamnál munkába menet reggel...

Nah, jó éjt mindenkinek, holnap jövök!

3050. lillenet
2008. márc. 31. 21:41
Bugyi ügyben már nekem is válogatnom kell, de szerencsére sok a rugalmas nálam is. Eddig azt sem tudtam, hogy létezik külön kismamabugyi:D
3049. lillenet
2008. márc. 31. 21:38
Ani ani, nagyon drukkolok, hogy tényleg minden rendben legyen. Egyébként a megérzésekben én nagyon hiszek, úgyhogy szerintem nem lehet semmi gond, ha így érzed:)
3048. lillenet (válaszként erre: 3033. - Krisztina13)
2008. márc. 31. 21:36

Szia!

Még én sem vettem semmit, még egy zoknicskát se. Nem babona, csak eddig alig volt rá vágyam, ez még csak most kezdődik:)

Persze barátoktól már lesz néhány alig használt dolog, pl kiságy, hordozó, autósülés:)

A gondolatbanbeszélgetés meditációnak számít?:) És egy kérdés, mi a helyzet ezzel a kapcsolattal miután a baba megszületik? Akkor is "fennmarad"?

3047. hajnalok (válaszként erre: 3046. - Lillenet)
2008. márc. 31. 21:36
Lehet hogy nem volt benne biztos a doki és nem akart neked fals infót adni.Az enyém is ezt mondta az utsó Uh.-n, hogy nem látja jól és nem akar tévedni, igaz én akkor még csak 16 -17 hetes voltam, de nem láttuk mi sem hogy mi van a lába közt Manócskának.Persze már mi is nagyon kíváncsiak vagyunk és ebből adódóan alíg várjuk a következő UH.-t, pont úgy mint ti.
3046. lillenet
2008. márc. 31. 21:30

Sziasztok!

Megvolt a 21.heti uh délelőtt, és minden rendben a picivel:)) Csak a nemét nem tudták még megmondani, amin nagyon csodálkozok, olvasva titeket, hogy már hetekkel előbb is látták a babátok nemét. Nem kulcsolta a lábait, láttam a fenekét is:D Mégsem. Szóval ha a doki nem látott semmit, akkor nem lehet, hogy azért, mert lány?:))) Tudom, ez kombináció, de hát nagyon kíváncsi vagyok!:)

Legközelebb valamikor 20-a után megyünk 3d-s uh-ra, az még olyan soká van...

3045. hajnalok (válaszként erre: 3042. - Miccer)
2008. márc. 31. 21:26
Dehogy vagy hülye p...csa,én is tangát hordok és az a különbség most hogy a szűkebb fazonuak már nem kényelmesek azokat most hanyagolom, azonban van néhány ami gumi nélküli nagyon jó fazon nyúlik minden irányban, ha akarom a hasam alá rakom ha akarom a hasamra húzom, ezeket sima fehérnemű boltban vettem nem olcsó de nagyon kényelmes szinte nem is érzem hogy rajtam van, és nagyobb méretet vettem, "S" helyett "M"-est és "L"-est.
3044. hajnalok (válaszként erre: 3034. - Viki021)
2008. márc. 31. 21:18
Jaj de jó !!!Gratulálok Samuhoz a teljes neve Sámuel lesz v. csak röviden Samu?És persze a legszuperebb hogy minden rendben van veletek!Jah, már lelkileg teljesen felkészültem hogy fiam is lehet , úgy hogy már fiú nevem is van egy darab, Milán.Csak még apát kell letesztelni vele.Persze én jobban szeretnék valami más hírt hallani a 20 hetes Uh.-n mint te!
3043. hajnalok (válaszként erre: 3033. - Krisztina13)
2008. márc. 31. 21:13

Szia! Igen én próbálkozom a meditációval, fogalmam sincs mennyire sikerült,de gondolatban kapcsolatban vagyok a babámmal minden nap szinte v. reggel v. este, a lépcső téma nem megy folyton vagy egy pincében érzem magam ha lefele megyek , ha pedig fölfele akkor meg a mennyországra gondolok, egyik hely sem szimpatikus számomra, így nem lépcsőzők hanem csak úgy elmélkedek.

Ha nálamnál is kisebb a pocid akkor tényleg kicsi lehet, de nekem a doki azt mondta hogy a baba mérete jó és ez számomra megnyugtató volt, bár nekem már egyik nadrágom sem jó mert szorítja a pocim és ez nagyon kényelmetlen, főleg hogy ülőmunkát végzek.

3042. miccer (válaszként erre: 3040. - Time)
2008. márc. 31. 20:24

jajj, én egy a C&A-ban láttam kismama bugyit és majdnem elsírtam magam, hogy én ugyan OLYAT fel nem veszek! akkora volt, mint egy ház. Monjuk a sztorihoz hozzá tartozik, hogy én 95%ban tangát hordok, és mivel szinte minden gatyám csípő fazonú volt egyik sem jön fel a hasamra, és ezért nem zavarnak. Drukkolok, hogy a végén se kelljen majd kismama bugyit hordanom, mert az nekem tuti nagy trauma lenne. És most lehet hülye p****nak nézni :)

Ani ani! Én is sokat gondoltam rád, és örülök, hogy ilyen pozitív a hozzáállásod!

Viki021! Gratulálok a kisfiúhoz! tesói biztos nagyon örülnek a kisöcsinek!

Azt hogy értitek, hogy a baba éhezik? Én úgy tudtam, hogy ő folyamatosan kapja a táplálékot a szervezetünkből.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook