2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
A pocak formája is csak néha ad "útmutatást":)
Egyik barátnőmnek tipikus fiúpocakja volt, mégis lánya lett:) A második babánál (fiú) pedig várták, hogy szülés előtt leszálljon a pocak, merthogy annak ugye "így kell lenni", aztán született egy 59cm-es bébi, szóval akkor derült ki, hogy nem is volt helye leszállni, még a lábfeje is hátra volt szorulva szegénykének.
Én leginkább jókat mosolygok a véleményeken és összefüggéseken, úgyis minden kiderül majd időben:)
Én azt remélem a visításra való hajlam és ilyesmi talán elkerülhető az úgynevezett "csendes" szüléssel, vagy ahhoz hasonló körülményekkel:)
Hál' Istennek a dokim is segít ebben majd, nekem ez nagyon fontos mióta kicsit utánaolvastam a dolgoknak.
Akkor én írtam fordítva bocsi:))
De én így tudtam...
nem pont fordítva van???
ebben bízik hajnalok is, hogy ha fent van a pocakja, akkor biztos fiú lesz.. mert többünknek, akik lányt várunk egészen lent van a hasa... mint pl. az enyém is...
nekem is van, hogy bekeményedik a torna után a hasam, de ilyenkor beveszek egy magne B-t...
hát mind a ketten a párommal rossz alvók vagyunk, + én mikor megszülettem 3hónapig egyfolytában visítottam, anyumék nem tudtak már velem mit csinálni... hát ennél mindenképpen csak jobb lehet:-))))
Jó reggelt!
A mozgás nekem legelőször csak "buborékozásféleség" volt, gyengécske rúgást ezután kb 2 héttel éreztem először és szép lassan erősödik minden. De minden baba más, lehet olyan helyzetbe fordult, ahogy eddig még nem amióta nagyobbacska, ezért érezted olyan erősen!:) És nálam evés után, ülve mindig jobban érezhető minden, és legtöbbször a jobb oldalon. Apukájának én babóm is csak ritkán mutatja meg mit is tud, a kezektől általában megnyugszik, de tegnap este megint jó kis mocorgás volt:D Az volt a gyanúm, hogy próbál visszajutni a kedvenc jobb oldali helyére, mert kismama torna után egy darabig inkább az alhasamnál éreztem őt:)
Eszembe jutott pár kérdés:
-aki szokott tornázni: nektek is bekeményedik utána a pocak? elmúlik magától, de fura volt
- ajánlott már valakinek bimbókiemelőt a védőnő?
netán használja is már egyikőtök?
R75: lehet hogy így tényleg könnyebb lesz a babával:) De az is előfordulhat, hogy ő jobban alszik majd nálad, mostanában többektől hallottam, hogy egész éjszakát átalussza a bébi, vagy csak egyszer ébred fel:) Mázlisták:D Én világmormotája típus vagyok.
Na, most meló:S Majd jövök ahogy tudok, szép napot addig is!:)
alakul a pocakod neked is..:-)))
nekem is óriási, majd ha lesz időm, akkor csinálok este képet!
Szép jó reggelt!
De jó nektek, hogy már a papa is érzi a rugdosást. Sajnos nálunk csak én szoktam érezni, főleg munka közben és esténként. De nem annyira erősen. Pedig a mikor UH-on vagyunk akkor mindig nagyon izgága a picike:)
Raktam fel képet a pocimról:)) Már most sajnálnak az ismerősök hogy mekkora hasam lesz:)
hát nálam változó a rúgás... egyszer nagy, máskor alig érzem.. az elsőre pontosan nem emlékszem, de azért lehet érezni... tegnap pl. egész éjjel rúgkapált:-)))
amúgy én is eddig csak középen éreztem.. erre mostanában a jobb oldalon rúg.. valszeg forog.. mert ugye még faros..
Akinek mar mozog a baba, az most mondjon velemenyt!Ma ebed utan ugy ereztem,ahogy ucsorogtem,mintha v.ki egy baromi nagyon rugott volna a hasamba a jobb oldalon.Nagy az elso rugas?Meg is ijedtem.Eddig a bal oldalon mocorgott.Lehet,hogy megfordult multkor.Paran megkerdeztek ikreim lesznek-e.Nem tudok rola,az UH-n egy baba volt.Ciki,mi?
Sajna elneztuk a datumot a papiron,nem penteken,csak szerdan megyunk UH-ra.:(((
hát mikor a párom 4éve a kocsiját vette, mi még nem is jártunk:-))))) igy nem tudott családban gondolkodni:-)))
de amúgy biztos szuper az autótok..
Sziasztok!Udvozlet az ujaknak!
Bugyi ugyben en is tangat hordok,ami meg ramjon persze es francia alsot,az a legkenyelmesebb.
Ani ani!Nagyon drukkolok.Tuti minden OK!
Mi eddig csak a kocsiba vettunk egy "Baby a fedelzeten"(angol persze) akasztot.Otthon meg nem lattam,de itt mindenkinek van.Legalabb meno-manom lesz.:) Az elso rucijait pedig most rendelem meg ujsagbol.Olcso is,ajandekot is kapok+kedvezmenyt es ingyenes a szallitas.Nagyon jopofa dolgot kap a picurkank,majd meglatjatok,ha megjon.:)))
A kocsit illetoen mazli,hogy kombit vettunk 3 eve.Elarulom csak azert vettuk meg,mert ez volt az elso Pecsen belole,amire buszkek vagyunk.Egy Honda Civic kombi,full extra es meg a pacik is duborognek.Minden belefer,komplett furdoszoba is es ez komoly!Kiprobalva!Ugy megyunk haza is,eldontott hatso ulessel,cuftig pakolva.A baba mellett o eletunk ertelme,bar hulyen hangzik.Nagyon sokat dolgoztunk,hogy kifizessuk,el sem hinnetek.
én meg sem éreztem az óraátállást.. amúgy is sajna szar alvó vagyok:-(((( vasárnap a mostani idő szerint fél 8kor ébredtem, ami ugye eredetileg fél 7-et jelent:-((((
asszem nem lesz gond az éjszakázásokkal a baba miatt:-)))))
én is tangát hordok, úgyhogy én is lassan kezdek bajban lenni, viszont az Intimissimiben vettem varrás nélküli bugyit és az baromi jó...
amúgy a C&A-s nadrágok szerintem jók.. felsőket én általában nem a kismama részlegen veszek, mivel mindenhol most ez a tipikus kismama felső a divat, úgyhogy szerintem most tök jól lehet öltözködni...
a tipikus kismama divatot amúgy én is gyűlölöm és kivagyok tőle, de most szerencsére a divat szerintem nekünk kedvez..
Most elköszönök, sosem kerülök ágyba időben...
Benneteket is megvisel az óraátállítás? Én alig voltam magamnál munkába menet reggel...
Nah, jó éjt mindenkinek, holnap jövök!
Szia!
Még én sem vettem semmit, még egy zoknicskát se. Nem babona, csak eddig alig volt rá vágyam, ez még csak most kezdődik:)
Persze barátoktól már lesz néhány alig használt dolog, pl kiságy, hordozó, autósülés:)
A gondolatbanbeszélgetés meditációnak számít?:) És egy kérdés, mi a helyzet ezzel a kapcsolattal miután a baba megszületik? Akkor is "fennmarad"?
Sziasztok!
Megvolt a 21.heti uh délelőtt, és minden rendben a picivel:)) Csak a nemét nem tudták még megmondani, amin nagyon csodálkozok, olvasva titeket, hogy már hetekkel előbb is látták a babátok nemét. Nem kulcsolta a lábait, láttam a fenekét is:D Mégsem. Szóval ha a doki nem látott semmit, akkor nem lehet, hogy azért, mert lány?:))) Tudom, ez kombináció, de hát nagyon kíváncsi vagyok!:)
Legközelebb valamikor 20-a után megyünk 3d-s uh-ra, az még olyan soká van...
Szia! Igen én próbálkozom a meditációval, fogalmam sincs mennyire sikerült,de gondolatban kapcsolatban vagyok a babámmal minden nap szinte v. reggel v. este, a lépcső téma nem megy folyton vagy egy pincében érzem magam ha lefele megyek , ha pedig fölfele akkor meg a mennyországra gondolok, egyik hely sem szimpatikus számomra, így nem lépcsőzők hanem csak úgy elmélkedek.
Ha nálamnál is kisebb a pocid akkor tényleg kicsi lehet, de nekem a doki azt mondta hogy a baba mérete jó és ez számomra megnyugtató volt, bár nekem már egyik nadrágom sem jó mert szorítja a pocim és ez nagyon kényelmetlen, főleg hogy ülőmunkát végzek.
jajj, én egy a C&A-ban láttam kismama bugyit és majdnem elsírtam magam, hogy én ugyan OLYAT fel nem veszek! akkora volt, mint egy ház. Monjuk a sztorihoz hozzá tartozik, hogy én 95%ban tangát hordok, és mivel szinte minden gatyám csípő fazonú volt egyik sem jön fel a hasamra, és ezért nem zavarnak. Drukkolok, hogy a végén se kelljen majd kismama bugyit hordanom, mert az nekem tuti nagy trauma lenne. És most lehet hülye p****nak nézni :)
Ani ani! Én is sokat gondoltam rád, és örülök, hogy ilyen pozitív a hozzáállásod!
Viki021! Gratulálok a kisfiúhoz! tesói biztos nagyon örülnek a kisöcsinek!
Azt hogy értitek, hogy a baba éhezik? Én úgy tudtam, hogy ő folyamatosan kapja a táplálékot a szervezetünkből.