Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 augusztusi babavárók fórum

2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)

3101. R75 (válaszként erre: 3096. - Eracica)
2008. ápr. 1. 19:33
én is tettem fel friss pocakos képet:-)))
3100. ani ani (válaszként erre: 3099. - Krisztina13)
2008. ápr. 1. 17:01

Így igaz, majd meglátod.

De akkor sem kell elkeseredni, ha mégis sor kerül majd a vizsgálatra (mondom én, aki totál para voltam előtte) mert annyira rutin dolog, hogy nem történet semmi baj sem :)

3099. Krisztina13 (válaszként erre: 3098. - Ani ani)
2008. ápr. 1. 16:21

Köszönöm az info-kat!!!

Én még nem gondoltam végig, hogy melyiket csináltatnám, mert egyikről sem tudtam semmit igazán.

Persze én is inkább azt mondom, hogy nekem fájjon, mint a babynek.

Csütörtökig próbálok nem pörögni rajta, mert felesleges.

3098. ani ani (válaszként erre: 3095. - Krisztina13)
2008. ápr. 1. 16:11

Én a 12. héten voltam kombinált teszten (vér + uh) az istenhegyin, ez olyan mint az integrált első fele. Jó lett az eredmény. Majd a 16. héten a quarter teszt (vér), na ez nem lett jó, down kockázat 1:260 - ez csak egy statisztikai adat, nem váltja ki a korionboholy-vételt, mert a szúrás 100%-os tényleges eredményt ad.

Mi ezért csináltattuk meg. Elvileg a magyarországi norma szerint ez negatív eredmény, de az európai norma azt mondja, hogy ha 300-nál magasabb a kockázat akkor az már "veszélyeztetett". Az összes doki azt mondta nekem, hogy azért ez a különbség, mert kölséges a vizsgálat és nem akaródzik itt elvégezni akárkin - vagy valami ilyesmi.

Drukkolok, hogy megúszd, remélem jók lesznek az eredményeid. Túlélhető a szúrás, de roppant kellemetlen. Nekem még most is fájdogál a hasam. Bár tény, hogy ha újra kellene csinálni, akkoris ezt választanám és nem a magzatvízvételt, mert ez a variáció legalább nem szúrja át a burkot és nincs hatással a babóra.

3097. eracica
2008. ápr. 1. 15:53
Én nemsokára a vércukorvizsgálatra készülök....nálam ennyi a vizsgálódás...
3096. eracica (válaszként erre: 3082. - Hajnalok)
2008. ápr. 1. 15:49
Hááát igen, már akkora, ha túl sokat eszem, kényelmetlen a gyomromnál, de hol van még a vége???
3095. Krisztina13 (válaszként erre: 3092. - Ani ani)
2008. ápr. 1. 15:04

Szóval szép sorban:

A 12. héten voltam vérvétel + UH-on az Istenhegyin, ott minden szuper let, 1:10ezerhez, hogy nem ok a baby, úgyhogy megnyugodtam.

Amúgy nekem eddig semmi komplikációm nem volt, magától lett a baby (még védekeztünk is, szóval nagyon akart jönni...) nem voltam rosszul, nem hánytam, még hízni se híztam.

A Péterffyben a Templom dr-nál fogok szülni (ő előtte a Schöpfi-ben volt, gondolo, azért küldött odda...)

Amúgy tök jó lenne együtt lenni a Kh-ban... :)))

Az AFP-m lett rossz, azaz 0,7, most várom a vérsavóból az eredményt + vcr UH ez lesz csüt-ön, és akkor döntik el, hogy hogyan tovább.

Remélem, megúszom a szúrást. Az istenhegyi quarter tesztje nem válthatja ki? neked miért kellett megcsinálni?

3094. R75 (válaszként erre: 3091. - Krisztina13)
2008. ápr. 1. 15:02
valszeg azért volt, mert tegnap majdnem 9re értem haza, és majdnem éjfél volt mire ágyba kerültem:-))
3093. hajnalok (válaszként erre: 3090. - R75)
2008. ápr. 1. 14:49
Egyszer én is, ezért most reggel csinálom ha időben ébren vagyok és nem kell futni melóba v. hétvégén amikor is lustizni szoktam ébredés után.
3092. ani ani (válaszként erre: 3077. - Krisztina13)
2008. ápr. 1. 14:39

Sziasztok!

Krisztina igen, a Péterffy-ben, Kia doktornál.

Genetikai vizsgálaton az istenhegyi géndiagnosztikán voltam, biopszián pedig a schöpf-méreiben. Igen, 29-et kelle érte fizetni.

majdnem egyidősek vagyuk, most nézem... :)

Én a biopszia előtt elmentem még a Magzati diagnosztikai központba ahol Magyarország legjobb uh gépe található, ebből egy darab van kicsiny hazánkban. Elképesztően gyönyörű a képe, hihetetlen miket csinált a babával - mármint a képpel - forgatta, eret festett, hihetetlen élmény volt. Ott Timmermann Gábor doktornál voltam. Ő egyébként szintén Péterffy-s.

Azt mondták, hogy ha már integrált teszt eredény, az AFP (ami nekem az egyedüli jó eredményem volt) "a legkevésbé érdekes adat"

Mit javasoltak?

Voltál már az istenhegyin a vérvételen?

Szívesen megadom a doki mobilját, akinél a biopszián voltam. Egy tündér...

3091. Krisztina13 (válaszként erre: 3090. - R75)
2008. ápr. 1. 14:24

:)))

írtam, hogy ezért érdmes nem elalvás előtt elkezdeni, mert akkor tutti a szundi...

bár, ahogy olvasgattam, te elég rossz alvó vagy, úgyhogy ha ez elalvás-technikának is jó, akkor nagyon jó... :)

3090. R75 (válaszként erre: 3079. - Krisztina13)
2008. ápr. 1. 14:21
bevallom őszintén, én elaludtam a "lépcsőzés" közben tegnap:-(((
3089. hajnalok (válaszként erre: 3086. - Krisztina13)
2008. ápr. 1. 13:54
Sztm. ezt nem kell tanítani ez majd jön magától ösztönösen, főleg ha a párod mát csinálta ezeket akkor azt nem felejti el az ember soha.
3088. hajnalok (válaszként erre: 3086. - Krisztina13)
2008. ápr. 1. 13:51
Nem titok, Ausztriában van a munkahelye legálisan kinti cég foglakoztatja, épületgépész különböző beruházásokra kell utaznia amit bevállal a cége és a kivitelezés próbaüzemelés után jön a következő állomás.Többnyire Bécs és Linz környékén szokott melózni,és akkor általában vasárnap éjjel megy és csütörtökön estére itthon van, de most messze vannak Dél-Tirolban és onnan 10 naponta jöttek haza.Tegnap jött meg éjjel most egy hetet itthon lesz ezt jutalomba kapták mert előbb végeztek .
3087. hajnalok (válaszként erre: 3084. - Viki021)
2008. ápr. 1. 13:45
Hát ha ez így működne hogy a gólyának írnánk levelet, és hozná a kislányt akkor bizonyára már lenne legalább egy lányom, de mivel nem így van így minden lehetséges még...
3086. Krisztina13 (válaszként erre: 3085. - Hajnalok)
2008. ápr. 1. 13:44

Mit csinál apa külföldön, ha nem titok?

Amúgy az én párom konkrétan tapasztaltabb, mint én, mert van egy 14éves nagyfiunk (viszont ott nem én vagyok a vérszerinti mama, csak imádom, ezért nem hívom mostohának), szóval olyanokat mesél etetés, büfiztetés, pelenkázás... stb. ügyekben, hogy a végén még ő fog engem betanítani a melóba :)

3085. hajnalok (válaszként erre: 3079. - Krisztina13)
2008. ápr. 1. 13:41
Elképzelhető, bár az első két fiúnknál nagyon odatette magát,szó nélkül felkelt éjszaka, pelenkázott,fürdetett,a későbbiekben is ha tehette elment velük osztálykirándulásokra,vándortáborba, sőt mindkét fiúnál amikor kivették a mandulájukat ő volt velük a kórházban ,akkor még itthoni munkahelye volt és mindennap hazajött estére, most ez nem így lesz.Szeretne a szülés utáni héten két hetet itthon lenni velünk, ezért tacsizunk a szabijaival, lehet hogy még a nyaralást is hanyagoljuk hogy inkább együtt legyünk a kezdetkor.
3084. viki021 (válaszként erre: 3044. - Hajnalok)
2008. ápr. 1. 13:36

Csak simán Samu lesz a babó neve.Nálunk mindenkinek rövid neve van.Bence,Fanni,most meg Samu:))))

Remélem nektek pedig lánykát hoz a gólya:))))

3083. hajnalok (válaszként erre: 3078. - Krisztina13)
2008. ápr. 1. 13:34
Ami nálam bevált az is Intimissimi, tényleg baromi kényelmes, és szetm. az ára lehet hogy kb. annyi mint a speckó mkismamambugyié.
3082. hajnalok (válaszként erre: 3075. - Eracica)
2008. ápr. 1. 13:30
Hú de szép formás hasi, na ez most köldök alatti vagy köldök feletti???Olyan szép gömbölyű!
3081. Krisztina13 (válaszként erre: 3040. - Time)
2008. ápr. 1. 13:18

Jöttek új nyári cuccok a 2in1-ba, és abból még teljes a méretsor!

Én is 3ast vettem az egyik rövidnaciból, az a rendes 42-esnek felel meg, úgyhogy érdemes újra benézned.

Amúgy a képed alapján nem tűnsz "nagynak"... :)

3080. Krisztina13 (válaszként erre: 3042. - Miccer)
2008. ápr. 1. 13:16

Az éhezést úgy értem ,hogy ha eszel, azt "egyből" kapja ő is, ha pedig éhes vagy, akkor a szrevezetedből le kell bontani tápanyagot, ami eljut hozzá és az időbe telik, és addig ő bizony éhezik. :(

Úgyhogy ne diétázzatok, légyszi légyszi légyszi!!!

3079. Krisztina13 (válaszként erre: 3073. - Hajnalok)
2008. ápr. 1. 13:12

Szerintem csak annyi, hogy apa már túl lenne a kezdeti nehézségeken.

A pasik nem nagyon tudnak mit kezdeni az újszülöttekkel, inkább majd fél éves kortól, mikor már rendesen lehet dögönyözni a kis manókat.

Bár a Te párod már gyakorlott kispapa... :)

A meditációhoz:

ha nem jön be a lépcső, akkor hagyd a fenébe! Az a lényeg, amit érzel, ha te megtaláltad a csatornát a baby-hez, akkor az úgy jó és kész.

2008. ápr. 1. 13:09

jó volt tegnap olvasgatni a bugyi-problémákat... :)

Jó ötlet az Intimissimi varrás nélküli, szerintem én is veszek egy párat.

Visszatérve a pocakokra, mindenkié más, én nem mernék a baby nemére következtetni belőlük.

Lehet, hogy lassan én is lefényképezem az enyémet, bár még mindig töltött zokni vagyok inkább, mint kismama :)

2008. ápr. 1. 13:06

Sziasztok!

Ma voltam genetikai tanácsadáson (pénteken derült ki, hogy alacsony az AFP-m.)

Ani ani! Láttam, hogy Te is a Péterffyben szülsz? Te hol voltál genetika+korion biopszián?

Szóval, kedvesen elbeszélgettek velem, nyugtatgattak, de SEMMIVEL NEM TUDOK TÖBBET!

Ugyanis csütörtökre lesz meg a vérsavóból az én májhormonommal az összehasonlítás és majd akkor vcr UH, és ezek alapján döntik el, hogy megszúrnak-e.

Feleslegesen vettem ki egy fél nap szabit, feleslegesen reménykedtem, tart tovább a rémálom...

És ami aztán végleg feltette a pontot az i-re, hogy közölték, hogy a méhlepényből a mintavételt (amit ők javasolnak, más megoldás nincs) nem támogatja a TB, tehát 29.000 Ft.

Ehhez képest az Istenhegyi MAGÁN! géndiagnosztikán szinte ingyen volt a vérvétel + UH 28,000-ért...

Olyan ideges vagyok, hogy majd felrobbanok.

És akkor mindenki azt mondja, hogy élvezzem a babavárás minden pillanatát... Köszi!

3076. R75 (válaszként erre: 3075. - Eracica)
2008. ápr. 1. 12:20

szia!

de szép pocid van... mennyivel feljebb van, mint az enyém... na este akkor tutti csinálok ilyet én is:-)))

most ettem.. visszaültem dolgozni.. nahát asszem a baba is falatozik:-)))) akkorákat rúgdos..

3075. eracica
2008. ápr. 1. 11:48
Sziasztok, nem titkolózom tovább...nekem ekkora van, meg lehet nézni, különben nekem is elég hirtelen, kb. 3 hete nőtt ekkorát és a súlyom is.
3074. R75 (válaszként erre: 3073. - Hajnalok)
2008. ápr. 1. 11:33

hát az álom nem tudom, hogy mit jelent:-))) én akkor sületlenségeket álmodom, hogy csak na...

a férjem viszont 61centivel született:-)))) és én is csak 160centi vagyok, de remélem azért ennél picibb lesz a babánk...

kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak majd pénteken az UH-n, hogy most mekkora...

3073. hajnalok
2008. ápr. 1. 10:55
Képzeljétek apa mesélte hogy azt álmodta hogy egy óriási 62 cm-es babánk született, és ahogyan megfogta olyan szép nagy volt , nem mint egy újszülött.A történethez hozzá tartozik hogy én 155cm magas vagyok jelenleg 57 kg-al, tehát nekem ekkora babám nem igazán lehetne.Jelent ez valamit?
3072. hajnalok (válaszként erre: 3068. - R75)
2008. ápr. 1. 10:51
Édes vagy, de én már nem bízok semmiben, sőt csak akkor hiszek majd a dokinak is ha 100 %-osan állítja hogy fiú v. lány.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook