2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)
Így igaz, majd meglátod.
De akkor sem kell elkeseredni, ha mégis sor kerül majd a vizsgálatra (mondom én, aki totál para voltam előtte) mert annyira rutin dolog, hogy nem történet semmi baj sem :)
Köszönöm az info-kat!!!
Én még nem gondoltam végig, hogy melyiket csináltatnám, mert egyikről sem tudtam semmit igazán.
Persze én is inkább azt mondom, hogy nekem fájjon, mint a babynek.
Csütörtökig próbálok nem pörögni rajta, mert felesleges.
Én a 12. héten voltam kombinált teszten (vér + uh) az istenhegyin, ez olyan mint az integrált első fele. Jó lett az eredmény. Majd a 16. héten a quarter teszt (vér), na ez nem lett jó, down kockázat 1:260 - ez csak egy statisztikai adat, nem váltja ki a korionboholy-vételt, mert a szúrás 100%-os tényleges eredményt ad.
Mi ezért csináltattuk meg. Elvileg a magyarországi norma szerint ez negatív eredmény, de az európai norma azt mondja, hogy ha 300-nál magasabb a kockázat akkor az már "veszélyeztetett". Az összes doki azt mondta nekem, hogy azért ez a különbség, mert kölséges a vizsgálat és nem akaródzik itt elvégezni akárkin - vagy valami ilyesmi.
Drukkolok, hogy megúszd, remélem jók lesznek az eredményeid. Túlélhető a szúrás, de roppant kellemetlen. Nekem még most is fájdogál a hasam. Bár tény, hogy ha újra kellene csinálni, akkoris ezt választanám és nem a magzatvízvételt, mert ez a variáció legalább nem szúrja át a burkot és nincs hatással a babóra.
Szóval szép sorban:
A 12. héten voltam vérvétel + UH-on az Istenhegyin, ott minden szuper let, 1:10ezerhez, hogy nem ok a baby, úgyhogy megnyugodtam.
Amúgy nekem eddig semmi komplikációm nem volt, magától lett a baby (még védekeztünk is, szóval nagyon akart jönni...) nem voltam rosszul, nem hánytam, még hízni se híztam.
A Péterffyben a Templom dr-nál fogok szülni (ő előtte a Schöpfi-ben volt, gondolo, azért küldött odda...)
Amúgy tök jó lenne együtt lenni a Kh-ban... :)))
Az AFP-m lett rossz, azaz 0,7, most várom a vérsavóból az eredményt + vcr UH ez lesz csüt-ön, és akkor döntik el, hogy hogyan tovább.
Remélem, megúszom a szúrást. Az istenhegyi quarter tesztje nem válthatja ki? neked miért kellett megcsinálni?
Sziasztok!
Krisztina igen, a Péterffy-ben, Kia doktornál.
Genetikai vizsgálaton az istenhegyi géndiagnosztikán voltam, biopszián pedig a schöpf-méreiben. Igen, 29-et kelle érte fizetni.
majdnem egyidősek vagyuk, most nézem... :)
Én a biopszia előtt elmentem még a Magzati diagnosztikai központba ahol Magyarország legjobb uh gépe található, ebből egy darab van kicsiny hazánkban. Elképesztően gyönyörű a képe, hihetetlen miket csinált a babával - mármint a képpel - forgatta, eret festett, hihetetlen élmény volt. Ott Timmermann Gábor doktornál voltam. Ő egyébként szintén Péterffy-s.
Azt mondták, hogy ha már integrált teszt eredény, az AFP (ami nekem az egyedüli jó eredményem volt) "a legkevésbé érdekes adat"
Mit javasoltak?
Voltál már az istenhegyin a vérvételen?
Szívesen megadom a doki mobilját, akinél a biopszián voltam. Egy tündér...
:)))
írtam, hogy ezért érdmes nem elalvás előtt elkezdeni, mert akkor tutti a szundi...
bár, ahogy olvasgattam, te elég rossz alvó vagy, úgyhogy ha ez elalvás-technikának is jó, akkor nagyon jó... :)
Mit csinál apa külföldön, ha nem titok?
Amúgy az én párom konkrétan tapasztaltabb, mint én, mert van egy 14éves nagyfiunk (viszont ott nem én vagyok a vérszerinti mama, csak imádom, ezért nem hívom mostohának), szóval olyanokat mesél etetés, büfiztetés, pelenkázás... stb. ügyekben, hogy a végén még ő fog engem betanítani a melóba :)
Csak simán Samu lesz a babó neve.Nálunk mindenkinek rövid neve van.Bence,Fanni,most meg Samu:))))
Remélem nektek pedig lánykát hoz a gólya:))))
Jöttek új nyári cuccok a 2in1-ba, és abból még teljes a méretsor!
Én is 3ast vettem az egyik rövidnaciból, az a rendes 42-esnek felel meg, úgyhogy érdemes újra benézned.
Amúgy a képed alapján nem tűnsz "nagynak"... :)
Az éhezést úgy értem ,hogy ha eszel, azt "egyből" kapja ő is, ha pedig éhes vagy, akkor a szrevezetedből le kell bontani tápanyagot, ami eljut hozzá és az időbe telik, és addig ő bizony éhezik. :(
Úgyhogy ne diétázzatok, légyszi légyszi légyszi!!!
Szerintem csak annyi, hogy apa már túl lenne a kezdeti nehézségeken.
A pasik nem nagyon tudnak mit kezdeni az újszülöttekkel, inkább majd fél éves kortól, mikor már rendesen lehet dögönyözni a kis manókat.
Bár a Te párod már gyakorlott kispapa... :)
A meditációhoz:
ha nem jön be a lépcső, akkor hagyd a fenébe! Az a lényeg, amit érzel, ha te megtaláltad a csatornát a baby-hez, akkor az úgy jó és kész.
jó volt tegnap olvasgatni a bugyi-problémákat... :)
Jó ötlet az Intimissimi varrás nélküli, szerintem én is veszek egy párat.
Visszatérve a pocakokra, mindenkié más, én nem mernék a baby nemére következtetni belőlük.
Lehet, hogy lassan én is lefényképezem az enyémet, bár még mindig töltött zokni vagyok inkább, mint kismama :)
Sziasztok!
Ma voltam genetikai tanácsadáson (pénteken derült ki, hogy alacsony az AFP-m.)
Ani ani! Láttam, hogy Te is a Péterffyben szülsz? Te hol voltál genetika+korion biopszián?
Szóval, kedvesen elbeszélgettek velem, nyugtatgattak, de SEMMIVEL NEM TUDOK TÖBBET!
Ugyanis csütörtökre lesz meg a vérsavóból az én májhormonommal az összehasonlítás és majd akkor vcr UH, és ezek alapján döntik el, hogy megszúrnak-e.
Feleslegesen vettem ki egy fél nap szabit, feleslegesen reménykedtem, tart tovább a rémálom...
És ami aztán végleg feltette a pontot az i-re, hogy közölték, hogy a méhlepényből a mintavételt (amit ők javasolnak, más megoldás nincs) nem támogatja a TB, tehát 29.000 Ft.
Ehhez képest az Istenhegyi MAGÁN! géndiagnosztikán szinte ingyen volt a vérvétel + UH 28,000-ért...
Olyan ideges vagyok, hogy majd felrobbanok.
És akkor mindenki azt mondja, hogy élvezzem a babavárás minden pillanatát... Köszi!
szia!
de szép pocid van... mennyivel feljebb van, mint az enyém... na este akkor tutti csinálok ilyet én is:-)))
most ettem.. visszaültem dolgozni.. nahát asszem a baba is falatozik:-)))) akkorákat rúgdos..
hát az álom nem tudom, hogy mit jelent:-))) én akkor sületlenségeket álmodom, hogy csak na...
a férjem viszont 61centivel született:-)))) és én is csak 160centi vagyok, de remélem azért ennél picibb lesz a babánk...
kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak majd pénteken az UH-n, hogy most mekkora...