Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 augusztusi babavárók fórum

2008 augusztusi babavárók (beszélgetés)

13301. zsugabubus007 (válaszként erre: 13277. - R75)
2008. szept. 3. 12:16

Reni!

Ugyanezt olvastam Én is csak Nálunk ez késöbb van!

este 7-9ig, aztán szopi és beájul.

13300. zsugabubus007 (válaszként erre: 13272. - Ani58)
2008. szept. 3. 12:14
Mi 6-7 között fürdetünk és sétálni a délutáni szopi után megyünk olyan 3-4 körül.
2008. szept. 3. 12:06

.....egy kis HUMOR:

Néhány évvel ezelőtt egy férfi kalandba bonyolódott egy olasz nővel,

s a nő egy éjjel bevallotta neki hogy teherbe esett tőle.

Mivel nem akarta hogy szégyenben maradjon de elvenni sem volt ínyére,

jókora összeget adott neki hogy visszamenjen Olaszországba és csendben

megszülje a gyereket.

Az egyezség része volt az is, hogy ha ott neveli fel, a gyerek 18 éves

koráig kap majd anyagi segítséget.

A nő beleegyezett, de azt is tudni akarta, a férfi hogyan szerez majd

tudomást a kicsi születéséről.

Hogy minél diszkrétebb legyen a dolog, a férfi azt kérte, küldjön neki

egy egyszerű képeslapot, s a hátoldalára írja rá: "Spagetti".

Akkor majd el is kezdi utalni a gyerektartást.

Egy napon, úgy 9 hónappal később épp hazaért kis feleségéhez.

"Drágám," mondta a nő zavarodottan, "ma kaptál egy nagyon furcsa

képeslapot."

"Add csak ide, majd később elmagyarázom" vágta rá.

Az asszony engedelmeskedett, s csak azt látta, ahogy férje arca

fehérre vált a levelet olvasva, majd hirtelen elvágódott.

A kártyán a következő állt:

"Spagetti, spagetti, spagetti, spagetti, spagetti.

Három húsgolyóval, kettő anélkül.

Küldj extra szószt.."

13298. zsugabubus007 (válaszként erre: 13295. - Krisztina13)
2008. szept. 3. 12:05
Üdv Neketk otthon és sok puszi!
13297. zsugabubus007 (válaszként erre: 13270. - Ani58)
2008. szept. 3. 12:04

Sajnálom, hogy így alakult, de emiatt ne stresszelj jobban!

Nem ő lesz az egyetlen, aki tápszeren nő!

Nekem is kell kiegészítést adnom Somának, ha azt szeretném, hogy jól lakjon.

13296. pajóka (válaszként erre: 13288. - Studio64)
2008. szept. 3. 11:56

lázmérővel csinálta, de mondta, hogy azzal csak az alsó része jön ki, vegyek szélcsövet, azt teljesen be tudom csúsztatni, és akkor a hátsó kakiból is jön ki.

már próbálkoztunk itthon mindkettővel, jött is, de közel sem annyi, mint a dokinak.

egyébként enyém gyerek 2 órát üvöltött folyamatosan a délelőtt folyamán, az imént hagyta abba.

oda lett a mintagyerekem.

2008. szept. 3. 11:28

Sziasztok Mamák és Babák! merthogy elfogytak a pocaklakók... :)

Néztem a honlapon, és mi nem vagyunk fent... :(

Molly! Nem kaptátok meg az üzenetet?

Hazaérkeztünk, megvolt az első éjszaka itthon, teljes nyugalomban.

Visszaolvasni most nem tudok. Összefoglalná valaki a történteket?

Nekem vannak történeteim a kórházból, majd mesélek...

Ani anival majdnem együtt szültünk :)

Manna egy tündér és gyönyörű! Majd teszek fel képet.

Addig is puszi mindenkinek!

13294. agica81
2008. szept. 3. 10:20

Szerencsére nálunk semmi gond nem volt,eltekintve az éjszakai 2,5 óránkénti szopizást,de ehhez már kezdek hozzászokni.Zalán nem sír hála az égnek csak nyöszörög.Tegnap óta egyre hangosabban.Szerintem tetszik neki,hogy ilyen hangot ad ki vagy foggalmam nincs.szerintetek 3 hetesen már érzékelhet ilyet?Nem tudtok valami olyan oldalt ahol le van írva,hogy melyik időszakban miket kell már,hogy csináljon?pl.most meddig láthat?még mindíg csak foltokat?

Ani sajnálom a tejcsis dolgot,de ne add fel,próbáld azért mellre tenni hátha belejön.Sógornőm is így volt és a végén 3 éves koráig szoptatta a kiscsajt(szerintem mondjuk ez már túlzás).

Nekem szerencsére visszajött a tejcsim,tegnap magamba tömtem szilárd kaját amit eddig nem kívántam,bár most sem,de muszáj,meg ittam fitolak teát+karamalzt.Hogy melyik miatt lett megint jó sok tejem azt passzolom.

13293. viki021
2008. szept. 3. 09:30

Sziasztok!!!

A tegnapi nap nálunk is gázos volt.Szinte óránként cicizett Hunor.A játszin is több anyuka panaszkodott a picurkájára,de még a nagyobbacskákat is megviselte a tegnapi nap.Nem tudom mi volt.

Kezdtem azt hinni hogy nincs tejem de ez nem igaz.

Viszont az este elég jó volt.Mi is 7 óra körül fürdünk majd szopi és alvás.Aludt is fél 1-ig a lelkem,után csak fél 5-kor kelt fel.Ez azért jó volt,tudtam aludni én is egy kicsit.

Most megint ébredezik úgyhogy megyek,aztán még jövök.

13292. R75
2008. szept. 3. 08:51
én csak egy fél centire kb. hogy berakom egy 5mp-re és nekem az elég... próbálkozz, hidd el használ...
13291. Studio64 (válaszként erre: 13290. - R75)
2008. szept. 3. 08:44
Iszonyat ügyetlen vagyok lázmérővel és szélcsővel a kezemben, mert ugrál közben és már látom lelki szememim előtt, hogy véletlen túl mélyre megy....De már kénytelen leszek kipróbálni.
13290. R75 (válaszként erre: 13288. - Studio64)
2008. szept. 3. 08:42
én lázmérővel szoktam..:-)))) illetve ezt már hallottam másoktól is... tényleg használ...
13289. Studio64
2008. szept. 3. 08:39

Miért van az, hogy ahogy a babák nőnek egyre "rosszabbak" lesznek...Hazahoztunk egy minta gyereket, aztán már szegénykém szenvedett a hasfájástól, de legalább 5 órákat aludt éjjal, most meg kezd 3 óránként felébredni éjszaka is....

Hihetetlen mértékben hízik, lehet, hogy most van nálnuk az az ugrás amit Miccer emlegetett???

Nagyon remélem.

13288. Studio64 (válaszként erre: 13284. - Pajóka)
2008. szept. 3. 08:37
Ez érdekelne, hogy a doki hogyan kakiltatta meg Botondot!Néha nem ártana nekem se rásegíteni, mert nem bírom nézni ahogy szenved a nyomástól.
13287. Studio64 (válaszként erre: 13271. - Ani58)
2008. szept. 3. 08:32
Nekem sem volt szabad a CSONKOT hintőporozni be is voltam szrva mert olyan felázott feelingje volt, de leesett 1,5 hét után és tényleg gyönyörű szép.Ez úgy látszik körzetenként más és más.Ettől van kis a kis f..szom, de nagyonAhány doki annyi féle.
13286. Studio64 (válaszként erre: 13270. - Ani58)
2008. szept. 3. 08:30

Basszus barátnőmmel teljesen ugyan ez volt.Viszont az a baj a babákkal ilyenkor, hogy ellustulnak a cumisüvegtől.Nekem is mondták a kórházban, hogy igény szerinti szoptatás legyen, nem véletlen kértem ki császár utáni felállásomkor azonnal a babukát, mert nekem is jöttek ezzel a nagy baba dologgal, féltem, hogy majd itatják etetik.Így meg órűnként cicin volt ha nem kevesebb időnként.

Azt nem értem, hogy akik fejnek és üvegből etetik a babát miért apad el a tejük?-ez sztem lelki dolog..

Amúgy nekem nappal marha sok időm van, mert olyan jókat alszik, hogy az üvöltő porszívóra sem kel fel...bezzeg éjszaka...ki van pattanva a szeme.

13285. R75
2008. szept. 3. 08:21

Jó reggelt!

Nem tudom mi volt tegnap, én arra fogom, hogy Gréti elkezdett nézelődni és kifáradt, de délután 2től szinte elviselhetetlenül nyűgös volt, aztán este 6után meg már visitott...

Szerencsére 8körül elaludt egészen 5ig, de remélem több ilyen nem lesz, mert annyira tehetetlen voltam, még a cici sem segitett, úgy szopizott, hogy sirt közben...

mi volt tegnap? nálatok nem volt tegnap semmi este?

13284. pajóka (válaszként erre: 13270. - Ani58)
2008. szept. 3. 07:08

Szia!

Szerintem se keseredj el. Próbáld a szopit, ahogy eddig is, ha pedig tényleg kell, akkor pótold tápival. Ennél többet nem tehetsz.

Egyébként az én édesanyámnak sem volt teje egyikünknél sem (3-an vagyunk tesók), és mindannyian makk egészségesek, alig voltunk betegek életünkben. Szóval ha végül nem tudod szoptatni, akkor sincs semmi baj.

Mi meg voltunk tegnap dokinál, mert Botond két napig üvöltött (azelőtt egy mintagyerek volt), meg ijesztő mennyiségeket bukott, húzgálta a lábát, fájt a hasa. Dokinéni megkakiltatta, ipari mennyiségű szar jött ki belőle, mondta, hogy ezt minden nap 3-4-szer meg kell csinálnom, plusz infakol és normaflor a bélrendszer rendbetételére. Sztreptococcus miatt kaptam vajúdás alatt antibiotikumot, ez meg tönkretette a kicsi bélflóráját. Azt mondta a doki, hogy hónapok, míg rendbe jön. Már annyira fel volt fújódva, hogy a köldöke is kinyomódott, szóval kezdődő köldöksérve is van ebből kifolyólag. Szegénykém. Viszont a kakicsapolást élvezi, még be is aludt rajta a dokinál, nevettek is:).

13283. hajnalok
2008. szept. 2. 22:08

Mi is este 6 és hét között fürcsizünk, Milán imád fürcsizni akkor kezdi a bömbit amikor kiveszem a vízből.

Érdekes hogy Milán ma teljesen végigaludta a napot, szinte csak szopi, büfi, és balvás volt, remélem az éjjel nem fog ez miatt ébren lenni.

13282. rekag (válaszként erre: 13268. - R75)
2008. szept. 2. 22:03
Flóra dettó :( Óránként vagy másfél óránként felébredt, de közben is zaklatottan aludt és állandóan szopizni akart, de nem pihente ki magát eléggé, úgyhogy 15-20 percnél tovább nem tudott, mert bealudt, aztán megint felébredt arra, hogy éhes. És ez így ment egész nap, remélem holnap jobb lesz.
13281. rekag (válaszként erre: 13270. - Ani58)
2008. szept. 2. 22:00
Flóra koraszülött volt, így két hétig a koraszülött osztályon volt, 10 napig ráadásul inkubátorban, úgyhogy sanszom sem volt szoptatni. Kb. 1 hete kezdett el szopizni, addig mi is kínlódtunk. 15 perc próbálkozás után kapta meg a lefejt tejet cumisüvegből. De meglett az eredménye a kitartó próbálkozásnak, mert most már egész ügyesen szopizik. Próbálj meg szedni vagy inni valami tejserkentőt. És nagyon sokat és gyakran kell fejni, akkor visszajön a tej. Ha mégsem, akkor se keseredj el, semmi hátrány nem éri azért, mert tápszert kap. :)
13280. hajnalok (válaszként erre: 13258. - 30-as)
2008. szept. 2. 21:58
Az én komaasszonyom egy gyerekkori barátnőm lett anno 20 évvel ezelőtt amikor a nagyfiamat kereszteltük, ő lett a középső fiam keresztanyja is, aztán én megkereszteltem az ő lányát és most három hét különbséggel együtt szültünk úgy hogy ismét egymás gyerekeit fogjuk megkeresztelni.Nálunk fontos hogy mielőbb milán meg legyen keresztelve, mert addig a nagymamám minden héten megfogja legalább háromszor kérdezni, hogy mikor lesz a keresztelő, ugyanis ő tényleg nagyon vallásos és úgy a szerint is él.A férjem szeptember végére tervezte mert ha esetleg itthon tartjuk akkor még lehetnénk a teraszon .
13279. hajnalok (válaszként erre: 13260. - Studio64)
2008. szept. 2. 21:50
De igen , csak hogy sztem. koszosabb is minden nálunk, mint néhány héttel ezelőtt, de leszarom magyarul, majd ahogy jut időm minden meglesz, csak anyám meg anyósom ne jöjjön nekem ide takarítani , mivel akkor az egész napom abból áll hogy azt magyarázom nekik hogy mi hol van és én mit hogyan szoktam csinálni.Ebből nem kérek!
13278. junction
2008. szept. 2. 20:33

Sziasztok!

Ani én is nagyon sajnálom, ami veletek történt, és hogy nem sikerül a szoptatás, de igaza van Reninek nem kell kudarcként felfogni ha mégsem sikerül. Nagy erőt kívánok neked!

Mi is fél hét, hét óra fele szoktunk fürdetni, általában végig sírja szegény, így legalább gyorsan elalszik és kb. tizenegy-éjfélig durmol.

A kórházban nálunk is volt csípő vizsgálat, hallásvizsgálat, meg még rajta kívül ezerféle, főleg aznap mikor jöttünk haza.

13277. R75 (válaszként erre: 13272. - Ani58)
2008. szept. 2. 20:26

Mi reggel olyan 9-10-től szoktunk olyan délig sétálni...

Fürdetni este fél 7kor szoktunk, mert Gréti annyira nyűgös este, hogy nem lehet tovább húzni... Minden este fél 6tól már alig lehet vele birni, de ezt olvastam, hogy általában a hasfájósoknak van minden nap egy adott időpont, mikor zizik...

13276. R75 (válaszként erre: 13270. - Ani58)
2008. szept. 2. 20:25

Hú szegénykém, nem irigyellek! Nem is tudom, hogy mit mondjak, most olvasok visszafelé, remélem vki tud tanácsot adni.. Mivel ugye én bababarát kórházban voltam, igy nálunk tápszerről és teáról szó sem volt, tehát Gréti anyatejet kapott a csecsemősöktől, azzal pótólták az adagot, mert nekem még nem volt ugye tejem az elején, nálunk is gond volt amúgy az elején, mert pici volt a szája, de vhogy ráerőszakoltam a szopizásra... erőszakkal kinyitották a csecsemősök a száját és bedugták a mellem a szájába.. aztán egy idő után ment.. dehát tényleg nem tudom, hogy nálatok mi legyen a megoldás..

Viszont, ha a tápszer marad, ne ess kétségbe, nem kell kudarcként felfogni... más is felnőtt már rajta..

Utálom egyébként hogy ezt sulykolják az emberbe mostanság, hogy csak az az anya, aki szoptatni tud...

Persze jó, ha van tej, de nem mindenáron...

Az sem jó, ha mosottrongy vagy az idegtől + aggódástól..

ELmondanám, hogy se én se a tesóm egy gr. anyatejet nem kapott mivel anyukámnak nem volt, és mégis felnőttünk vhogy, és sosem voltam semmilyen beteg, még influenzás sem voltam...

13275. miccer
2008. szept. 2. 20:06
ja, és nálunk a kórházban volt koponya- és hasi ultrahangja, hallás- és csipővizsgálata. De a csipőt 4 hetesen is nézik mindenkinél.
13274. miccer (válaszként erre: 13272. - Ani58)
2008. szept. 2. 20:05

Szia!

Szegénykém, hát nem könnyű nektek.

Tudom, hogy nehéz ilyenkor ezt mondani, de próbálj megnyugodni, mert a stresszől is lehet kevesebb a tej. És szerintem ha van tejed előbb utóbb rá fog jönni hogyan kell szopizni. Túl könnyű nekik a tápszert megenni, ezért szoknak le a cicizésről. Tarts ki!

Én nem is hallottam ilyet, hogy ennyire ne szoptatás párti legyen egy kórház! Felháborító! Mondjuk én is csak 1 nap után szoptathattam, de még az inkubátorból is kiadták, hogy hadd próbálkozzon!

Én egyébként pont most tettem le Larácskát. Olyan 7-8 között fürdetjük (mondjuk van, hogy kihagyjuk, ha pl fél 7-kor bekajál és elalszik, nincs szívem felébreszteni), utána szopi és már alszik is. A sétálást mi én összekötöm a többi dolgommal, pl védőnő, vásárlás. Pl mindig egy messzebb lévő boltba megyek így sétálunk olyan 1-1,5 órát, és délután kiülök vele egy közeli játszótérre levegőzni. Általában szopi és tisztába tevés után indulunk, így biztosan végigalussza a kirándulást. :)

13273. 30-as
2008. szept. 2. 19:55

Mi akkor fürdetünk, amikor olyan 5-6 között felébred Bálint, akkor hamar-hamar, mert üvölt, olyan éhes. Ma elég nyűgös este, 2 órája csinálja a feszkót, most apjánál van, de viszem a helyére.

Valami van, mert én is nagyon nyűgös vagyok, állítóleg meleg front jön..

Nekünk is hamarosan kell menni csípő vizsgálatra, a farfekvés indokolja, de csak 7.-re kaptunk időpontot.

13272. Ani58
2008. szept. 2. 19:32

Ti mikor furdettek?Es mikor mentek setalni?

Mar voltunk ketszer setalni.

Ja,es hazaadtak a babust ugy,hogy nem csinaltak hallas-es csipovizsgalatot.Nektek sem?Kulon kell elvinnunk.A bal karjat sem ugy mozgatja,mint eddig,ugye a bal kulcscsontja van eltorve.Azt mondta a doki faj neki.Engem meg elegge aggaszt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook