Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007. júliusi-augusztusi babák fórum

2007. júliusi-augusztusi babák (beszélgetés)

2008. jan. 25. 18:36

na nálunk még mindig meg van a szájba betömöm az egész kezemet dolog meg hozzá jött a hig széklet is .Bár lehet,hogy a reggeli szilva tett csodát,mert már két napja nem ugy kakált ahogy szokott.

A szilvátol lehet hasmenés???

2008. jan. 25. 18:34
kittys köszi azért:) aranyos vagy:))
2008. jan. 25. 18:33

majacka!

nagyon jo ez a táblázat:) tetszik:)) pont azon gondolkodtam,hogy jöv.héttől előre összeállitom,hogy mit fog enni reggelire,ebédre,meg uzsira aztán majd meglátjuk,hogy mennyire jön be a dolog:)

persze mellékelem majd mellé a recepteket is:)

Most nagy kedvet kaptam a főzicskéhez,mert lehet hogy egészségesebben el tudom késziteni neki,mint amit eddig vettem a boltba.

csak neki is jo lenne ha izlene:))

761. MoncsiMama (válaszként erre: 759. - Josey)
2008. jan. 25. 18:30

szia Josey!

szeretném azt a táblázatot is:) kköszike!!!

760. kittys (válaszként erre: 759. - Josey)
2008. jan. 25. 17:23
Nekem kéne Josey,el tudod küldeni?Köszi.
759. josey (válaszként erre: 753. - Kismajacka)
2008. jan. 25. 15:12
Nekem megvan,a fűszerek is be vannak írva,szóljatok,ha kell!!
758. kittys (válaszként erre: 754. - Roka0322)
2008. jan. 25. 13:48
Nincs bébiételben cékla,vagyis én nem találtam még eddig.Azért akarom én elkészíteni.
757. kittys
2008. jan. 25. 13:37

Mocsimama.

Most láttom ,hogy Flórida az a Németország.

Akkor tárgytalan a cékla dolog.

756. kittys (válaszként erre: 748. - MoncsiMama)
2008. jan. 25. 13:35

Sziasztok.

Én általába mindenbe teszek krumplit,de nem sokat mert tényleg jól besűríti.Nekünk nincs székrekedésünk,mert én úgy csinálom ha ebédre olyat kap ami széklet fogó,akkor uzsonnára széklet lazítót adok pl. őszibarack.

Én úgy tudom,hogy fűszerezni még nem szabad,esetleg egy csipet só.De én semmivel nem fűszerezek,natúr eszi meg amit elkészítek.

Azt viszont már hallottam,hogy édesíteni barna nád cukorral lehet.(de még ezt sem próbáltam)

Már vettem én is ilyen barna cukrot,és lassan ki fogom próbálni.Pl. ha savanyú az alma.

Moncsimama én úgy emlékszem,hogy ausztriába vettem céklát.Csak az már előre fel volt szeletelve és be volt zacskózva,és a hütő részen volt a Spárba.De nézd meg rajta,hogy nincs e benne pl. tartósítószer v. vmi más.

Ha jól tudom Németbe éltek??

755. manna30 (válaszként erre: 733. - Josey)
2008. jan. 25. 10:59
Te szegény! Mi baj van? :(
754. roka0322 (válaszként erre: 750. - Kismajacka)
2008. jan. 25. 07:40
Sziasztok cékla sokkal nagyobb a krumplinál és olyan csúnya feketés vöröses a színe. Amúgy mi is elég pocsékul aludtunk nemtudom miért óránként fent voltunk. Igaz egy hete megy a hasa remélem használni fog a hasfogó, és nem lesz nagyobb baja. A fenekét elégé kicsípte a kaki, kaptunk rá egy másik fajta kenőcsöt attól meg olyan furcsa érdes lett a kicsípet terület. Az miért van? Én még nem láttam cékát bébiételben melyik fajtának van ilyen?
2008. jan. 25. 06:02
Persze a táblázat nincs meg, de találtam helyette csomó receptet: [link]
752. kismajacka (válaszként erre: 748. - MoncsiMama)
2008. jan. 25. 05:47
A füszerekröl fogalmam nincs, hogy mit lehet használni. Volt erröl valahol egy táblázatom, megpróbálom elökeriteni.
751. kismajacka (válaszként erre: 749. - MoncsiMama)
2008. jan. 25. 05:44

Szerintem ezzel mindenki igy van, de én tuti:) Ugyhogy nincs harag:)

Mért nem alszol már?) Pont én dumálok!!!:)

750. kismajacka (válaszként erre: 748. - MoncsiMama)
2008. jan. 25. 05:43
Na most megfogtál:DDD Szerintem kinézetre olyan mint a krumpli csak sokkal göcsörtösebb. Na ez alapján tuti meg nem találod:) Beet a cékla. Én Dávidnak kb. 2-szer adtam konzervböl, de csak amikor már kb. 9 hónapos volt, mert itt nem ajánlják, és én elöször úgy kezdtem el, ahogy itt mondták, persze utána már kevertem az itteni és otthoni szokásokat.
2008. jan. 25. 05:37

ja és ne harizzatok már hogy mindig ilyen hülyeségeket kérdezek,de csak biztosra megyek és nem akarok semmit sem elrontani!!!

ezer bocsi!!!

2008. jan. 25. 05:36

Kismajacka!!! Én is néztem,hogy lehet már ebben a korban céklát adni! van olyan amit főzni lehet?

mert vettem egy olyat ami konzerves és nem igazán hiszem,hogy az egészséges lenne.És ÉN szeretném megcsinálni!!!De mivel mi nem rajongunk ezért ,meg talán nagyim kertjében láttam utoljára céklát -szégyen- azt sem tudom ,hogy milyen állagut formájut kellene keresnem.Csak annyit,hogy van e,aztán utána járok én a pultokon!!Köszike

Ja és irtátok hogy süriteni krumlival is szoktak.Attól nem lesz székrekedésük,mert azért csak van benne keményitő!

És használni lehet valami fűszert?? mert amit én csináltam répa-krumpli, alma stb.azokat nem nagyon akarja megenni.Mondjuk nekem az alma kicsit savanyu volt a boltihoz képest,de nekem izlett bár mo ndjuk én nem is vagyok édesszáju.

2008. jan. 25. 05:31

sziasztok! köszönöm a tanácsokat!

végülis minden tapizásnál érzem,hogy mintha puklis vagy valami hasonlo lenne,de csak lent.

Komolyan kikészit ez,hogy nem tudom biztosra,hogy mi ez.Már kb. két honapja erre készülök,minden sirásra, nem evésre azt hiszem,hogy a foga!Nem vagyok már normális!!!

746. josey (válaszként erre: 739. - Kittys)
2008. jan. 25. 00:49

Szia,

én ma kezdtem a céklát adni,úgy készítem,ahogy leírtad.Csak nagyon sokáig fő...De finom:)

Én is szeretek főzni,még ha néha csak 10 kanálkával kell.

745. ALLICS (válaszként erre: 743. - Kittys)
2008. jan. 24. 22:58
Nem találtam így nem is kapott még.
744. kittys (válaszként erre: 742. - ALLICS)
2008. jan. 24. 22:54

:)

Amióta megkostoltattam vele a saját készítésüt azóta jobban megeszi mint az üvegeset.

743. kittys
2008. jan. 24. 22:53
Na meg a cékla nincs is üvegesbe.Vagy te találtál Allics??
742. ALLICS (válaszként erre: 741. - Kittys)
2008. jan. 24. 22:52
Én bevallom nekem így kényelmesebb.
741. kittys (válaszként erre: 740. - ALLICS)
2008. jan. 24. 22:50

Szia.

Pont most irtam neked a "malacokhoz".

Hát amit meg tudok csinálni azt megcsinálom.

Az egyedüli amit eddig nem sikerül az a paradicsomos krumpli,mindig savanyú lesz.Hát igen ezek a mai paradicsomok nem vmi édesek,ugyhogy azt veszem.

De persze nekem is van itthon jó pár üveg bébikaja.De én úgy élvezem csinálni.

740. ALLICS (válaszként erre: 739. - Kittys)
2008. jan. 24. 22:47

Szia!

Én nem tudom hogy hogyan kell,de mindent te csinálsz neki?Én üveges bébikaját adok.Nálunk is menő a paradicsomos krumplis csirkehusi.

739. kittys
2008. jan. 24. 22:39

Helló lányok.

Valaki nem tudja,hogy hogy kell a céklát megcsinálni??Egyszerűen csak pucoljam meg,daraboljam fel és vízbe megfőzni??Utána meg krumplival sűríteni??

Ma elöszőr kapott Noel egy kis csibe húsit is a paradicsomos krumplijába.Nagyon izlett neki.

Voltunk tanácsadáson és már a 2.-es Baba HA Start Aktívot irta fel a doki.És azt mondta,hogy a pépet is felírja,mert jó ha az is HA-én.

738. Ezti (válaszként erre: 734. - MoncsiMama)
2008. jan. 24. 20:24

Nekem is hasonló tüneteket produkál Sada, de fog sehol. A nyála sem extra sok, de rág mint egy kisegér mindent. Nekem úgy tűnik, mintha az alsó pereme befelé vastagabb lenne, meg lenne duzzadva. Olyan mintha 2 kis pukli lenne, de nem tudom, nem vagyok biztos benne.

nekem felkel többször is éjszaka, de ha beteszem a cumit, visszaalszik. DE akár 5-6-szor is felkel, reggelig óránként.

737. kittys
2008. jan. 24. 19:08
Nekünk is vannak ilyesmi tünetek.Szerintem is a fogacska a ludas.
736. Verka (válaszként erre: 734. - MoncsiMama)
2008. jan. 24. 17:46
Szerintem ez a fogacska :), legalábbis én is étvágytalanságot és nyügit tapasztaltam előtte.
735. roka0322 (válaszként erre: 734. - MoncsiMama)
2008. jan. 24. 17:21
Szia nincs kiszélesedve azínye?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook