20 macska (beszélgetés)
Már amelyik. Nekem az egyik egyáltalán nem.
A másikat meg benéztem. Azt hittem az sem vedlik, hát de. Sajna megszerettem, így megtartom. De ÓRIÁSI tévedés volt sajnos. Már mindegy. Nyíratom rövidre, így legalább nem látom, hogy hullik.
Nálad más lehetett a helyzet. A nyitó hozzászólásból viszont nem arra következtetek, hogy azok a cicák, akik említve vannak, megkapnák az alapvető ellátást. Oltások, megfelelő étkeztetés, stb. Nem hiszem, hogy aki nem éppen jó körülmények közt lakik, az anyagilag ezt megteheti. És olvashattuk itt, hogy mennyibe kerül 1-2 oltás.
20 macskát ellátni sem anyagilag, sem időben nem egyszerű. Ezért nagy felelősség.
Nem tudom,hogy a 20 macskás hölgy milyen korú és milyen egészségi állapotú Amikor 10 macskánk volt, én egy egészséges viszonylag ügyes (30-as ) fiatal nő voltam, és jókötésű fiatalemberrel együtt, de igy talán a legtöbb energiát a macskakaja és az alom beszerzése, cserélése figyelése vitte el. 2-3 htente mindig megbetegedett valamelyik, őt hordtuk az Állatklinákra. Ahogy már irtam, egy végigoltás vagy fertőtlenités 10 macskára 20.000 Ft körül került / 2000 évek közepén / egy-egy alkalommal
Ez a hölgynél már a duplája inflációval. Mint irtam, nem voltak strapás macskák , ellenben rengeteg madarat és sünt fogtak ezért a zöldek sokszor feljelentettek ( pl a madáretetőben evő madarat lefejezték ezt egyébként a mostani 1 macskám a Picike is csinálja)
Tkp nem esett nehezemre és visszasírom azt az időt, de talán azért, mert a macskákat szeretem, de pl kutyával vagy más állattal nem tettem volna még a gondolata is elborzaszt.
Szóval nem tudom, hogy a hölgy mennyi energiát és pénzt szán a macskáira, de ha dolgozik, 20 macskát már egyedül nem hiszem hogy ki tud szolgálni, ha meg már nyugdijas, akkor a nyugdij nagyrészének rá kellene menni a m. tartásra.
Undorító. Nekem. Pedig imádom az állatokat. Kutyával alszom, de a macska, isten ments, hogy befeküdjön az ágyamban. Ez a kettő is csak a saját foteljába alhat.
Mind a 20 macska amúgy állandóan bent van a lakásban?
Nyakam rá, hogy nem játssza el 20 macskával mindennap a fésülést. Inkább a természetes állatközelség lehet itt. Az meg 20 macskánál garantált "szőrbefulladás"
Amúgy meg fésülés mellett is szőrzik a macska. Nekem 2 van, hát na. Soha többet.
Ezt így lehet is. Nekünk sincs kutyaszőr mert nappal kint vannak és csak aludni jönnek be, de nyáron kint is alszanak, mondjuk én azért mindennap kefélem is a szőrüket kint, a napi tisztogatás, fültisztìtás, szemcsepp.
Ha valakinek van 20 cicája, azért marha sok ideig tart mindet rendben tartani, mert azért ez ahhoz is kell, hogy ne gyulladjon be a fülük, szemük, stb. Ìgy aki ezt tudja vàllalni, oké, de aki nem, az nem alkalmas, hogy sok cicát/kutyàt tartson. Vannak ilyen műsorok, amikor el kell venni a néniktől mert van, hogy nemhogy rendben se tudja őket tartani, megbetegszenek, hanem azt se tudja, hogy a hàzban hova kölykeztek és csontvàzak kerültek elő...
Nálam ez nem az állatszeretetről szól.
Azért megnézném, milyen körülmények vannak ott.
Cukik lehettek :) ha megfelelően tartja valaki őket, méltó körülmények között, akkor igen, sok pénz kell ehhez a történethez. Ha nincs, és nem tudja normálisan etetni őket, illetve nem tartja tisztán, akkor az az állatnak sem jó.
Abban az esetben viszont miért erőlteti? Mert, ha nem tud megfelelően gondoskodni róluk, akkor már állatszeretetről nem beszélhetünk, hiszen az állatnak nem jó, látszik rajta.
Semmi. Ha neki jó macskaszőrben élni, hát tegye.
Nekem eszembe sem jutna.
Nagy kert és sok pénz kell hozzá. Nekem 2005 és 2010 között folyamatosan több, mint 10 macskám volt. Ez volt életem egyik legboldogabb időszaka Azért nőtt meg a számuk, mert olyan szép mintájuk volt ( fehér, fekete, sok trikolór, vagy hófehér és fekete bajszos ( a Hitlerke ), az adatalapomon van egy kis ízelitő belőlük - fiamnak is volt 2 cirmosa, azok nekem nem tetszenek ) hogy sajnáltam őket odaadni. Rendes tiszta alomhasználó társaság volt, kinti kerti macskák voltak, de éjjelre mindig begyűjtöttem őket, mert főút mellett lakunk, Turiból hoztam nekik párnát paplant, abban aludtak. Éjszaka az összes összebújt, úgy hivtuk hogy a / 10-15 macskából álló / "macskagolyó."
Mikor munka után mentem haza, az összes a keritésen ült sorba, úgy vártak. Egy kisebb csapat meg mindennap elkisérte a fiamat a gimibe, és meg is várta hazakisérte ) Gyönyörűek voltak.
De állandó készenlétet követelt a mindennapi etetésük, eü ellátásuk, oltatásuk, ez azért alkalmanként elég nagy érvágás volt. De megérte. Ha nyugisabb életem lesz, újrakezdem.
Én semmi rosszat nem látok benne de sok energiát és pénz igényel ellátásuk tisztántartásuk gondozásuk- Több helyen tudok ettől több macskát is, de őket is normálisan gondozzák, ellátják.
Irigy vagyok arra az ügyfelemre, aki külterületen tanyán lakik és kb 25 trikolór macskája van.