07/08-as év legARANYosabb kismalacai (beszélgetés)
Fáradtam:) De sikerült visszaolvasnom:DDD Szerencsére nem huszonoldalakat írtok, mint régen.
Bölcsi: tudtommal akkor is le kell mondani a GYED-et, ha fizetős bölcsiben (családi napközi)van a gyerek elhelyezve.
Zelma: semmi közöm hozzá, de szerintem hülyeséget csinálsz, ha Milánt beiratod a bölcsibe. Eleve nem sok értelme van 3-4 hónapig járatni, mire megszokja, kiveszed? Másrészt én egy újszülött mellett, ha lehet, nem kockáztatnám, hogy a nagyobbik gyerek akkor kezdjen éppen közösségbe szokni. Számítani lehet rá, hogy az elején eseteg többször lesz beteg, az meg marhára nem hiányzik, hogy a picinek is hazavigyen valamit. Ráadásul ha beteg, akkor otthon kell maradnia, na úgy meg már végképp gáz két pici gyerek. Szerintem.
Norbival végig ugyanahhoz a doktornőhöz jártam, de a kórházba, az ambulanciára, nem a magánrendelésére. A szüléshez végül nem kértük fel, de ennek a fő oka az volt, hogy két pici gyereke van és ugye karácsony környékére váruk Norbit, én meg hölye szentimentális vagyok, nem akartam őt a családi ünnepségben megzavarni.Tudom, hogy nem vagyok normális, de én sajnáltam volna a gyerekeket, ha miattam áll fel vacsora közben az asztaltól...Így aztán az ügyeletesnél szültem, az orvosokkal nem is volt semmi bajom. Az éjszakai műszakban két szülésznő volt, hát az egyikről megvan a véleményem, ha legközelebb meglátom, visítani fogok, hogy ne engedjék a közelembe.
Most magánrendelésre járok, 8000 Ft/alkalom, de például a genetikai UH-ra a kórházba hívott be. A szülésről még sokat nem beszéltünk, de legutóbb kérdezés nélkül beírt a noteszébe decemberhez:) Azt azért elmondta, hogy kockáztatni nem fog, bármi gond van, irány a műtő. Úgyhogy szerintem ő ezt úgy veszi, hogy nála fogok szülni. Ami persze jó, csak még a pénzről nem beszéltünk...
Kistörpe jól van. Szombaton bográcsparti volt a fiam keresztszüleinél, szólt zene egész délután, apróság meg úgy gondolta, hogy akkor táncolni kell. Ennek örömére vasárnap, meg tegnap pihent, szinte nem is éreztem mocorogni, Este mondtam neki, hogy akkor ma felmegyünk a védőnőhöz, hogy meghallgassuk a szívhangot (mert én ilyen beszari vagyok), erre egész éjszaka boxmeccset tartott, sőt, napközben is folytatta. Úgy látszik, csak fenyegetni kell egy kicsit:)
Az eredmény már 1 hónapja megvan, még beszéltünk is róla:)
Meg kell zabálni ezt a kiscsajt!!!!!!
Köszönjük, holnap meg is mutatom Milánnak is:))))))
De a Tereza viszi a pálmát:))))))))
ja értem csak eddig ugy volt nem megy Dodetto...annyian vannak,hogy már most nincs esély jövöre bekerülni???
jaj ne idegelj akkor gyors utána kell járnom....
Ebbe az oviba elvileg több esélye van bekerülni, ha már előtte bent van a minicsoportban. A többibe meg nincs esélye jövő szeptemberben bekerülni.
Szóval, ezért valószínűleg egy picit korábban kezd majd. Egyébként valószínűleg nem tesz neki rosszat, ha nem csak engem lát egész nap. Nem kell, hogy ott legyen reggeltől estig. És nem is kötelező minden nap menni (fizetni persze egész hónapot kell).
:-DD
de miért nem várod meg a jövö szeptembert?
Ha az oep honlapján lévő információt nézzük, akkor ugrik. Bár, nincs ott a teljes jogszabály, így aztán nem világos, hogy mit értenek pontosan napközi ellátás alatt, az államilag támogatottat vagy mindegyiket.
Mondjuk a saját pénzből finanszírozotthoz nem sok közük lenne, ha az anyukának nincs jövedelme.
Mi közben arra a megállapodásra jutottunk, hogy inkább listára iratkozunk és csak november után kezdünk, ha lehet év közben, ha nem akkor majd jövő szeptembertől.
nefáradj kérdezz:-DD
Hogy vagytok manoka?van már eredmény?
Sziasztok!
Minjárt visszaolvasok...
Mentő???
Somi nagypapája múlt szombaton elesett, nem bírt lábra állni. 87 éves. Kijött a mentő, majd azt mondta, hogy semmi baj, ne hisztizzen az öreg... Három nap múlva kórház, kiderült, hogy medencecsont törése van és már nem műthető, mert ilyen idős korban 24 órán belül kell műteni.
Na de tényleg mindegy...
??????
Nem tudom...ezt nyomozd ki!!!
Pont ez a téma nálunk itthon.
Viszont a gyed akkor is ugrik, ha fizetősbe járna, nem?
Sziasztok!
Voltunk ma szülőink a bölcsiben. A kis barátnőjével egy csoportba került. Legalább lesz egy ismerős gyerek.
Munkáltatói igazolást kell majd vinni, hogy valóban dolgozom. Aláirattak egy nyilatkozatot hogy nem kapok már GYED-et. Illetve, ha kistesóval szülési szabira vagy GYED-re megyek, akkor helyhiány miatt kirakhatják a bölcsiből. Ez így működik sajnos. Viszont a fizetős részbe mehetne utána is, ott nem kérnek semmilyen munkáltatói igazolást.
Jövőre menne szeptembertől, csak ugye itt a sima (nem fizetős) ovik nem veszik fel. Az alapítványiból az egyik szintén nem veszi fel, mert most se indított 3 éves csoportot, csak nagyobbakat. Ezért megkerestem a másik alapítványit, ott van minicsoport is. Mint kiderült már érdemes jelentkezni a jövő évi csoportba, mert hamar megtelik. Viszont úgy néz ki, hogy talán mégis maradt egy hely a most induló minicsoportban is. Ez eredetileg nem érdekelt, csak megemlítette az óvónő. Igazából, ha most meglenne ez a hely és beiratnánk, azzal ez az ovi mizéria megoldódna, majd lenne az iskola pár év múlva.
Csak én nem vagyok még felkészülve rá, hogy Dodi közösségbe járjon :DDD
Talán jobb lenne, ha mégiscsak elúszna ez a hely és várólistára kerülnénk az első helyeken, aztán majd valamikor karácsony után becsatlakoznánk esetleg. Addigra összekapnám magam :D
Te focit nézel?????????
Nekem most van szabad 2x45 percem, amíg az Uram nézi, na mert Ő fanatikus:)))))))))))))))
Egyszer el kell kezdeni, na meg aztán azt olvastam egy fiúnak 10 éves kora után már kifejezetten ciki az anyjához való ragaszkodása...pufff neki, ez a köszönet mi??????????
Ne aggódj Dodi vagány srác, Ő lesz a falkavezér, és mindenki azt csinálja amit Ő akar:)))))))))
Akkor az egy árnyalattal olcsóbb. Mondjuk pont erről az oviról zengett ódákat egy házaspár ma éppen a játszótéren. 22 hónaposan kezdett járni hozzájuk a lányuk a téli szünet után. 2 hét alatt szobatiszta lett. Semmit nem is csináltak. Az ovi sem erőlteti, egyszerűen a közösség hatása.
Mondjuk inkább az a dolog gyenge pontja, hogy nem tudom elképzelni, hogy ott hagyjam a gyereket bárhol, főleg nem egész nap és minden nap. Persze lehet fél napot is járni, de úgy meg aztán tényleg drága mulatság. Ugyanakkor abban se vagyok biztos, hogy jövőre ez sokat változik (mármint, hogy csak attól, hogy eltelik egy év, majd könnyebb lesz a kezdés). Majd jó nagy bajban leszek a csütörtökön kiderül, hogy van még egy hely és csak döntenünk kell :D