07/08-as év legARANYosabb kismalacai (beszélgetés)
Sziasztok!
Ma nagynéni lettem! :))
:DDD
Háló:)
ja és sziasztok!
később benézek!
Kedves tapasztalt anyukák! :)
Most akkor beoltassam a gyerekemet??? Teljesen tanácstalan vagyok.
Na, akkor fontos kérdés:
Mikor kell a csizmába tenni a mikuláscsomagot? Holnap vagy holnap után?! :DDD
Sziasztok:)
Ma szereztünk mikulás jellmezt és beszereztük a zsákba valot kiváncsi leszek mit szol hozzá a kisasszony vasárnap:-D
Na, azért! Nehogy egy anyámasszony katonáját csinálj abból a szőke királyfiból! :D
Mostmár lassan tessék NEKED a normális élethez visszaszokni apránként! Azért mondom, mert úgy sejtem, hogy még nem nagyon megy (neked, mert Barninak minden bizonnyal nem okoz problémát élni a két éves kisfiúk életét:))
Gondolom nem lehet egyszerű, meg alapbeállítottság kérdése is, de ha másként nem megy, akkor tudatosan, fokozatosan ki kell engedned...
Az ok, csak ne vidd túlzásba, mert vannak dolgok, amiket egyszerűen el kell viselni, amúgy se tart örökké! Burokba meg nem zárhatod, mert később meg abból lesz baja.
Kemény kis srác Barni, ez is elmúlik neki pikk-pakk. :)
Az a baj, hogy Barni egy kis hőemelkedéssel is nagyon rosszul van.
Most 3 körül adtam neki egy kis szirupot (mert a karja is fájt), azóta kutya baja, felélénkült meg nevetgél. Előtte annyira szenvedett, tiszta elesett volt meg nyűgös.
Dodi mindig belázasodott, amikor többféle oltást kapott együtt, egy oltástól meg semmi baja nem volt. Pl. pont a Prevenárnál tapasztaltam, hogy amikor a többivel együtt ment, akkor lázas volt, az emlékeztetőt külön kapta, semmi baja se volt. Hasonlóan a Meningitechez.
Mindenkinél lehet egy picit különböző a reakció. Simán belefér, hogy a tegnap délutáni oltásokat most reagálja le.
Viszont érdemes nem elkapkodni a lázcsillapítózást, most olvastam, hogy pl. a paracetamol befolyásolja az oltások hatékonyságát az antitestermelődést. MOndjuk nálunk talán nincs is paracetamol tartalmú készítmény 12 év alatt, de ki tudja, lehet, hogy a többi lázcsillapító is hasonlóan viselkedik.
Magyarul, ha szükséges adj neki, de csak azért, hogy megelőzd a lázt, akkor ne! Egyébként is így kellene, de sokan rutinból adják oltást után (ezért is írtam kisregényt).
Remélem...
Nem borogatom, nem tűrné el magán... meg most nem is otthon vagyunk, egy szűk body van rajta, azt nem tudnám ráhúzni, anélkül meg fázna...
Még a legelején, az első oltás a BCG után.
Barni nagyon nyűgös mindig már 37-tel is, meg a karja is fáj, és a szirup fájdalomcsillapító is.
Csajok most megyek egy kicsit,de később még benézek.
Pussz
Nekem így nem mond semmit.ezt hány hónapos korban kellett kapniuk??
Szerintem a 37 még semmi,én nem szoktam ilyenkor semmit adni Árminnak,max figyelem,hogy feljebb megy e.
Barninak hőemelkedése van. Pont 37, de csak 5 percig mértem, lehet, hogy még picit ment volna fel. Lehet az oltás miatt? Mármint hogy egy napra rá lesz hőemelkedése?
HIB-et kapott meg prevenart tegnap fél 4 körül.
Éjszaka rosszul aludt, adtam neki Nurofent, akkor elnyugodott. A karja még most is fáj.