07. 23-án született a kisfiam és nem kaptam még családi segélyt rá, mi lehet a gond? (tudásbázis)
Én igénylést követően kb. 2 hét múlva kaptam meg....ez 2 éve volt, gondolom most sem lassabb az ügyintézés.
Szerintem érdeklődj utána!
Mikor adtad le az igénylést?
Nem kaptál valamilyen felszólítást hiánypótlásra, javításra?
Egybként az egy hónapja volt, tehát azért annyira nem vagy kifutva az időből.
Egyébként mi az a családi segély? Mire gondoltál?
A családi pótlékot ilyenkor a MÁK-nál kell igényelni.
A gyes-t is a MÁK folyósítja.
De akinek megvan a jogosultsága (dolgozott a megfelelő ideig - pontosan lásd a törvényben) annak ilyenkor T-gyást lehet igénylni) Ezt viszont emlékeim szerint nem a MÁK, hanem az Egészségbiztosítási pénztár folyósítja. Ha erre nem vagy jogosult valamiért, akkor jöhet a gyes igénylés a MÁK-nál.
Szóval magyarul szülés után általában három dolog van: (nem vagyok a számokban nevekben naprakész, de a lényeg ez)
-családi pótlék igénylés (MÁK)
-a 64.000-es születési támogatás (MÁK)
-T-gyás igénylés (Eg. bizt), vagy GYES igénylés (MÁK)
Ha meg mindent leadtál, jól töltötted ki a dolgokat, akkor meg majd kapsz határozato(kat) - amit jól tegyél el, mert sok helyre kellhet - és utána majd utalnak. Ha valami hiba van a kitöltésben általában felhívnak, vagy küldenek egy levelet. Nem szokott nagy gáz lenni, egész rendesek. Viszonylag hamar utalnak is, de nyilván nem két nap a dolog...
Ha meg mégse történik semmi, a MÁK honlapról keresel egy telefonszámot, és felhívod őket, vagy bemész személyesen..
További ajánlott fórumok:
- 10 hónapos a kisfiam, császárral született. Tervezzük a következőt, de bizonytalan vagyok. Nem nehéz ellátni két pici gyereket?
- Két éve külön élek volt férjemtől, elváltunk, azóta párkapcsolatban élek született egy kisfiam, hol lehet átíratni a nevét?
- 1éves fiam kruppos+orrszűkülettel született, emelt családi jár ezekért?
- Külföldön született gyermek esetén lehet mindkét országból családit igényelni?
- Ajakhasadékkal született gyermek után lehet-e igényelni emelt összegű családi pótlékot?
- 16 hónapos kisfiam vesetágulattal született.Szerintetek kinőhető ez? Rendszeresen gyógyszert szed.