Mit eszünk ma? (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
Tegnap végül nem lett krumpli a sóskafőzelék mellé,csak tükörtojás.
Csak akkor szoktam krumplit adni a főzelék mellé, ha esetleg kevésnek találom.
Ma karalábé levest készítettem föl, rögtön kész lesz.
Hagymás törtkrumli lesz és valami "bóti"-t sütök mellé - talán pulyka falatokat.
Meggybefőttet eszünk hozzá.
Nekem szerencsére még nem volt rossz tapasztalatom vele. Teljesen nyerset valószínűleg nem vennék, mert barátnőméknél anno tapasztaltam, hogy milyen iszonyú büdös az előfőzés során!
Ennek is van egy kis "bukéja" a főzés kezdetén, de hamarosan nem érezni.
A Te menüd is tetszik, nálam régen volt már gulyásleves.
Mi is ugyan úgy készítjük. :)
Egyszer vettem fagyasztott pacalt, savanyú volt, ki kellett dobni az egészet.
Engem már nem rettent el a pacal, de volt idő! :)
Kisfiam születése óta sokminden megváltozott. :)
Holnap gulyásleves lesz, és szerintem túrós palacsinta
Most válaszolok rá, nehogy holnap elmenjen a finnyásabbak étvágya:
marhapacalt főzök sertés lábbal, de rengeteget!
3 kg pacalt vettem /fagyasztott, előfőzött talán penny-ben/ s hentestől 2 kg sertéslábat feldarabolva. Szerencsére szép tiszták voltak, már előkészítettem mindent a főzéshez.
Nagyon szeretjük, a maradékot kiadagolva lefagyasztom szűkösebb időkre.
Én pedig ma szedem össze a maradékokat, azokat fogyasztjuk el.
Viszont holnap nagy főzés lesz!
Reszelttészta levest és
rakott krumplit főztem reggel, délutánra megyek dolgozni.
Hallottam már, hogy a hatlapost karamellel is szokták tölteni, anyu viszont főzött kakaós krémmel. A pontos receptet sajnos nem tudom, de kiderítem.
A krémhez vajon pirít lisztet, majd kakaóport és cukrot szór beled és tejjel főzi föl.
Tegnap húsoskáposztát főztem, mára is maradt.
Ilyen időjáráshoz télies étel dukál.
Sziasztok! Nálunk ma francia hagymaleves lesz, de sajnos még nem tudom mi legyen hozzá a 2. fogás. Az biztos, hogy olyannak kell lennie, ami még ma elfogy, mivel holnap holnapután nem leszünk itthon. Valakinek valami ötlete?
Egyébként szombaton cseburékit csináltam, vasárnap meg töltött, göngyölt csirkemellet rizzsel. Desszertnek szalakális négylapos volt.
Ma gombapörkölt és nokedli volt, előtte meg húsleves vagyis csontleves sertés húsos csontból.
Holnap szerintem tárkonyos raguleves lesz és mákos tészta. Nagyon megkívántam! :)
Ma maradékot ettünk, illetve piskótatekercset sütöttem. Magamnak xilittel... és működik. :)
Holnap húsleves lesz, és gombapörkölt.
Jó reggelt!
Én másképp csiálom, mint szokás, de hihetetlen finom, és ami a legfontosabb, 4 gyerek mellett rendkívül gyors!
Tegnapi adag: (kb. 10-12 tányér lett belőle)
3 leveskockát föloldottam a vízben, belenyomtam 4 tömlős sajtot, (lehet füstölt vagy zöldfűszeres, bátrabbaknak csípőspaprikás is), kisrugóssal simára kevertem, só, bors, fokhagymagranulátum, zöldfűszerek, egy ek olívaolaj és a végén tejföl. Levesgyönggyel ettük. Mi nagyon szeretjük. :)
Na a sajtkrémleves receptjét gyorsan írd is le nekem!!! :)
Köszi!!!
Sajtkrémleves+rakott zöldbab(párizsival)
Ma kivételesen lusta vagyok sütit sütni, úgy fáj a fejem, inkább pihenek, amennyire tudok.
Így is jó lehet! Ki hogy szokta meg.
Nálam most az az újítás a tojáspörköltben, hogy teszek bele majorannát, régebben nem. Mifelénk nem igazán használjuk, nem szoktunk hozzá, ezért csak igen kicsit szórok bele.
Ma paradicsomlevest főztem és mángoldfőzeléket, és mikróban sütöttem ki bacont.
Sütemény van tegnapról.
Ebédre Pörkölt, tészta, tejföl és savanyúság volt, vacsira meg tökipompost gyártottam. :)
Holnap gulyásleves és palacsinta lesz. Szerintem nekiállok piskótatekercset gyártani, xilittel.