Mit eszünk ma? (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
Nem hinném, hisz az minden klasszikus szakácskönyvben megtalálható.
Hasonló képpen készül, az arányok lehet hogy mások, de ott külön fölverik a tojásfehérjét habnak, én ilyesmivel nem mosatlanítok:)
Ha nem teszek a masszába grízt, akkor mi úgy hívjuk, hogy "cicmara".
Citromfüvet szerezz valahonnan, ha kapsz egy ásónyomnyit, örök életre ellát benneteket, nagyon gyorsan elterjed. Nekem van sok fajta fűszernövényem, az teljesség igénye nélkül: menta, kakukkfű, zsálya, tárkony, majoranna, természetesen petrezselyem, zeller, lestyán. Elég egy tő belőlük, alig foglalnak helyet és nagyon hasznos a háztartásban. Pár éve vettünk medvehagymát is cserépben, azzal is próbálkozunk. Nehezen maradt meg nálunk, de az idén már elég szépen bokrosodnak. Mifelénk nem honos.
S hogy ma mit főzünk?
Tojásleves lesz. Ma úgy készítem, hogy előre megfőzöm a tojást, kockákra darabolom és a már kész zöldséges levesbe szórom.
Másodiknak fasírt lesz, köretnek paradicsomból, paprikából és uborkából saláta, semmi más.
Annyit főzök, hogy elég legyen holnapra is.
Nekünk csak petrezselyem van a kiskertben..
Az eredeti császármorzsa benn van a naplódban? (mobilról vagyok most)
Desszertnek sütöttem nyári császármorzsát. Ne keressétek a szakácskönyvekben, most találtam ki ezt az üde verziót, szívből ajánlom kipróbálásra.
Fotót tettem be a naplómba.
Annyiban különbözik a klasszikustól, hogy a masszájában van citromlé, reszelt citromhéj valamint citromfű a kiskertemből.
Mára töltött káposztát találtam ki.
Kicsit könnyebbre készítem, mint télen szoktam.
Akkor sertéshúsból és bizony finom füstölt húsokkal,körömmel kiegészítve szoktam készíteni.
Most viszont pulykahússal, így nem lesz zsíros. Rántás sem lesz rajta, csak a főzés befejezése előtt szórok a tetejére pirospaprikát. Annyi zsiradék kifő a pulykából is, hogy feloldódjon a paprika. Ha mégsem, akkor kevés olajban oldom föl, úgy öntöm a tetejére és összerotyogtatom.
Üdvözlöm a régi klubtagokat és köszönöm Molykának a meghívást!
Nem ígérem, hogy túl aktív leszek, de ajánlom, hogy vessetek pillantást a sütős-főzős naplómra, ott hátha találtok kedvetekre valót.
Elkezdtem az első oldalon tartalomjegyzéket is írni, de meghaladta az erőmet, nem tudom abc sorrendbe rakni, így elég nehéz eligazodni.
Jól kezdem a tagságomat itt a klubban, hisz ma semmit nem főztem! Tegnap úgy készültem, hogy maradjon mára is.
Volt karfiol leves, rántott csirkemell petrezselymes krumplival, paradicsom- és uborkasalátával.
Saláta mára elfogyott, almakompótot bontottam fel a másodikhoz.
A Déditől /anyukámtól/ kaptunk néhány db. Etus-szeletet, így van desszertünk is.
Tegnap maradék sárgaborsó főzelék volt, sajttal töltött mirelit fasírttal, Viktornak meg nekem milánói makaróni.
Vacsorára lecsó, amiből jó sok maradt, így maradék projekt: szaftos galuska. :)
Sóska, sült krumplival.
Hal kölessel:)
Finom is nagyon!
Ma rozmaringos, snidlinges sült krumpli, tejfölös, fokhagymás avokádó szósszal- Normannak majonézzel.
Délutánra lesz vmi hús is neki.
Ez a mákba forgatott túrógombóc mindig bekapcsol egy feltételes reflexet.. ;) Nyamm..
Tudom, hogy máshol is kapni. Csak a megszokások embere vagyok ilyen téren.. ;)
Nálunk ma tarkabableves és fogalmam-sincs-mi.. az ebéd. Gyerekek nincsenek itthon, mindjárt kezdem a tanítást és délutánig diákom lesz. Majd apa készít magának valamit még, ha éhes. :P
DM-ben is kapni :)
Ma mákba forgatott túrógombóc volt, és egy kis saját gombrakrémmel melegszendvics.