Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? fórum

Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... ❯❯
925. c33bd8536b (válaszként erre: 923. - 4c07880d46)
2010. dec. 16. 17:33

Van nekem egy hideg, isteni fokhagymakrémem. Nem éppen karácsonyi, de grillezett húsokhoz, grillcsirkéhez, halakhoz mindig ezt esszük. Hátha valaki vevő rá.


5-6 nagy fokhagymagerezdet áttörök fokhagymatörőn. Sót, kis cukrot, törött borsot adok hozzá. Fakanállal elnyomogatom, kb. fél deci finom olajjal kikeverem, mint a majonézt. Egy nagy doboz yoghurtot adok hozzá. Elkeverem vele.

1-2 órát hideg helyen érlelem. Nagyon finom.

924. 96b0d6b01f (válaszként erre: 923. - 4c07880d46)
2010. dec. 16. 17:25

Bátyám meg én imádjuk:D

Nem régen megpróbálkoztam egy fokhagyma krémlevessel,azóta mindíg az kéne :D

923. 4c07880d46 (válaszként erre: 912. - 96b0d6b01f)
2010. dec. 16. 17:19
Sült húsokhoz (tarja, oldalas, csirkecomb), és grillezésnél is ettünk már a húsokhoz. Nagyon finom, már aki szereti a fokhagymát :-)
922. c33bd8536b (válaszként erre: 908. - Timy73)
2010. dec. 16. 15:50

Jó ötlet. Szerintem csinálhatod.


Még ilyent nem csináltam, de arra gondolok, hogy a készen vásárolt, fagyasztott cordon bleu is panírozott, és úgy fagyottan sütjük.

921. Bri* (válaszként erre: 904. - C33bd8536b)
2010. dec. 16. 14:09
Köszi! Kipróbálom! :)
920. timy73
2010. dec. 16. 13:33
köszönöm szépen a segítséget!:))
919. c33bd8536b (válaszként erre: 911. - D0b7178f40)
2010. dec. 16. 12:55

Ezt a kihurkázást nem igazán értem.


De mindegy, én megformázom, olyanra ami a végső formája, egy tálcára egyenként rárakom, és úgy teszem tálcástól a mélyhűtőbe. Amikor már nagyjából megfagyott, akkor teszem dobozba vagy zacskóba, így nem fagynak össze, egyenként lehet kiszedni őket.


Így csinálom a krokettel, fasírozottal, krumplikrokettel, húsgombóccal is.

918. Babi11 (válaszként erre: 897. - D0b7178f40)
2010. dec. 16. 12:01
Ne vedd ki előre, mert szétesik, fagyasztott állapotban süsd ki.
917. Babi11 (válaszként erre: 908. - Timy73)
2010. dec. 16. 12:00
Semmi gond vele, fagyasztott állapotban forró olajba tedd.
916. 96b0d6b01f (válaszként erre: 914. - D0b7178f40)
2010. dec. 16. 11:59
hmmm nagyon fincsi :D
915. Babi11
2010. dec. 16. 11:59

Valaki írta a" szeletes burgonya salátát"

az milyen?

914. d0b7178f40 (válaszként erre: 912. - 96b0d6b01f)
2010. dec. 16. 11:17
Amihez jó a hasáb ahhoz z is megy.
2010. dec. 16. 10:14
De ügyesek vagytok :D annyi minden kavarog az ízlelőbimbóimon,hogy legszívesebben mindent megcsinálnék, amit leírtok :D
912. 96b0d6b01f (válaszként erre: 902. - 4c07880d46)
2010. dec. 16. 10:12
És ezt mihez eszitek?
911. d0b7178f40 (válaszként erre: 905. - C33bd8536b)
2010. dec. 16. 09:09

az lenne még a kérdésem, hogy előre kihurkázod?Vagy csak vékony rudakat gyártasz és utána amikor kell akkor darabolod el???


köszi

910. kacsa mama (válaszként erre: 909. - 4300750b82)
2010. dec. 16. 08:16
igazad van,én is igy szoktam el késziteni.
909. 4300750b82 (válaszként erre: 908. - Timy73)
2010. dec. 16. 08:14

Szia!

Szerintem ne panírozd be, inkább frissen, mert nem fog szépen sülni! :) A töltött húst simán ,panír nélkül fagyaszd! :)

908. timy73
2010. dec. 16. 07:39

Sziasztok! előre szeretném kipanírozni a rántott töltött húst és leakarom fagyasztani pár nappal a szenteste előtt szeretném a segítségét kérni annak aki csinált már ilyet!:)

köszönöm

907. d0b7178f40 (válaszként erre: 903. - Kacsa mama)
2010. dec. 16. 07:35
köszönöm szépen
906. d0b7178f40 (válaszként erre: 905. - C33bd8536b)
2010. dec. 16. 07:34
köszönöm szépen.
905. c33bd8536b (válaszként erre: 897. - D0b7178f40)
2010. dec. 16. 00:27
Ne engedd fel! Fagyosan tedd a forró olajba. Én gyakran csinálom így.
904. c33bd8536b (válaszként erre: 898. - Bri*)
2010. dec. 16. 00:24
Én felolvasztom a vajat, az áfonyát 1-2 percet hagyom benne forrni, kukoricakeményítővel sűrítem, de persze lehet liszttel is, sózom, borsozom, és végül tejszínt teszek hozzá.
903. kacsa mama (válaszként erre: 897. - D0b7178f40)
2010. dec. 15. 22:26
Szerintem ne olvaszd ki a krokettet mert szét esik,hanem fagyasztva süsd ki.Nem tudom csak gondolom.
902. 4c07880d46 (válaszként erre: 900. - 96b0d6b01f)
2010. dec. 15. 22:17
Egy kanálnyi olajon pirítsunk meg 2 kanálnyi lisztet, majd tegyük bele az áttört 5-6 gerezd fokhagymát és öntsük fel két-három deci húslevessel. Ez után már csak ízlés szerint fel kell fűszereznünk (én ilyenkor már csak sózni, borsozni szoktam).
901. kacsa mama (válaszként erre: 899. - 04e95f637a)
2010. dec. 15. 22:05
Nem próbáltam még de gondold végig,hogy ki tudod boritani belőle ugy,hogy egyben maradjon mert a külsejét is meg kell piritani igy finom.
900. 96b0d6b01f (válaszként erre: 896. - 4c07880d46)
2010. dec. 15. 21:30
fokhagymaszósz??? Hogy készül???
899. 04e95f637a (válaszként erre: 874. - Kacsa mama)
2010. dec. 15. 20:31
Lacsa mama!Ezt meg lehet jénai tálban is csinálni?Sütőben?
898. Bri*
2010. dec. 15. 20:29
Gondolkodtam már az áfonyaszószon és a sajtártáson is. Utóbbiról van receptem, de nincs valakinek jó áfonyaszósz receptje?
2010. dec. 15. 20:29
mit mondotok arra, ha a házi krokettet lefagyasztom, és előző nap mielőtt felhasználom kiveszem. Mármint este, hogy felengedjen. Próbálta már valaki? A kelt tésztát azt tudom, hogy lehet fagyasztani. De ezt???
896. 4c07880d46 (válaszként erre: 891. - Bri*)
2010. dec. 15. 20:26
sajtmártás, fokhagymaszósz
❮❮ ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook