Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Ne vegyél, mert megutálod, mielőtt tudnád, milyen a rántott karfiol, hidd el.
Inkább szánj rá 1x időt.:))))
Nem főzöd elő? Megpuhul előfőzés nélkül is? Ha előfőzés nélkül is jó lesz, szívesebben készítek többször: tehát palacsinta tészta és zsemlemorzsa? Előtte liszt? Sózni sem szoktad előre?
... a 3 cavolfiore 1.200 volt :) és 3 napig ettük :) leves-pörkölt-rántott ... még holnapra is az lesz , de szívesebben megeszik , mint akármilyen husit :) csak sűrű palacsinta masszába mártom utána + a morzsába és sütöm , nem főzöm elő , nem bacakodok vele :) pluszba semmit :(
Jó ötlet a rántott karfiol! Majd veszek a zenélős kocsiról. Ahogy itt írjátok a karfiol-árakat, még csak nem is drága, hisz elég csak átforrósítani - még a "pancsolást" is megspórolom.
Mert szeretni szeretem én is! Nagyon is.
Kíváncsi leszek, a fiam megeszi-e. Hátha tenne egy próbát.
:) :) :) kipuckadok :) még karfiolpörkölt is lett , de nem nokedlivel hanem tarhonyával , nagggyon fincsi volt a rántott karfiol :) már rég volt :)
No látod, szeretem, amikor kaja terén nem vagyunk egy véleményen, így mindkettőnknek megmarad az, amit szeret. :))
mi meg a zsengét szeretjük,vagyis én nem,de akkor mi a frásznak vetek?a gyerekek miatt.
Meg ő azt is tudja, hogy én a jó, kifejlett szemű borsót szeretem, tehát a zsenge-szedést még eladja jó áron, és amikor már kezdenek a csövek vastagodni, no abból szoktam én bespájzolni télire.
Itt mifelénk a dél-keleti katlanban, nagyon gyorsan leérik, lesárgul, ha a hőmérséklet tartósan meleg. Van, hogy 2 hét alatt lemegy. Még jó, hogy van őstermelőm, akitől évek óta vásárolom, és őt szoktam telefonon hívni, mire számíthatok.
kb.június elején lehet szedni.az egy centi,mire virágba borul,kell egy kis idő.
hát,aki piacol.volt,hogy reggel leszedtem,még délután is kint ültem,fejtettem.mondom,aki borsót emleget,agyoncsapom.
Nyugi! Jövő héten már itt az eső, ha kibújt, kb. 2-3 hét, virágba borul, és attól számítva újabb 2 hét, és már szeditek is az elejét.
Hát ezért mondom, holnap már április, május közepére-végére ki kell ürítenem a fagyót, hogy le tudjam olvasztani.
A borsó és a zöldbab, ha nem figyelek oda, gyorsan eltűnik a piacról, márpedig belehalok, ha lemaradok róla. :))
percek kérdése?nálam most bújt ki az első vetés,de ha nem lesz eső megeszi a fene az egészet.
Annyi különbség, hogy a karfiollal egyidőben karikára szelt répát-gyökeret is teszek bele, és amikor felengedtem, apróra vágott petrezselymet is.
Ha jó félig megfőtt a karfiol, akkor teszek rá tejfölös habarást. Apró nokedlivel tálalva, mennyei kaja! :))
Itt is egész évben tartotta az árát, egy helyen fogtam ki tavaly 400/kg alatt, akkor a fagyóba beraktam 2 nagy fejet, azok után mindenhol csak annál drágábban árulták. A múlt héten láttam egy helyen 480/kg, de máshol 600 fölött, de most már nem veszek, ürüljön a fagyasztó, mert percek kérdése és itt az új borsó, addig le kell olvasztani.
...mi ilyenkor jóllakunk belőle fél évre :) :) ritkán van ilyen jó áron , tavaly nem sok rántott karfiolt ettünk , mert pont sose olyankor mentem nagy bevásárlást csinálni mikor olcsóbb volt / szerintem , ha a nyakukon marad , utána kiteszik drágán ! csak azt nem értem , ha olcsóbban nem fogyott el , akkor mit gondolnak ....?!
Se nem ám, mert a szétesett gömböcskéitől krémes lesz az alapja.
Zöldbabpörköltet ismerem:)
Ez sem lehet rossz:)
Hópihe biztosan leírja részletesen. Én is szoktam főzni, míg volt rá közönség.
A karfiolt megtisztítod, nagyobb rózsáira szeded szét, és pörkölt alapon megpárolod. Tejfölösen nagyon finom!
Hasonló a zöldbabpörkölt is.
Karfiolpörkölt?
Kérhetek recit?
Köszönöm😘
Az finom, még rizzsel is. Mármint a karfiolpörkölt.
Az valóban jó ár!
Biztosan csinálnék belőle karfiol pörköltet is nokedlivel, de nálunk szépen tartja az árát.
... na milyen jó ! h nincs a közelünkbe 1 se :)
Lányok ! ha sp.r közelébe jártok szerdáig akciós a karfiol :) 399/db :) főztem mára karfiollevest / + paprikáskrumplee-t :) és hozzá dinsztelt káposztát :) káposzta alappal + hagyma + karfiol + alma + sárgarépa , minden hozzávaló óccsóbb , mint a káposzta :( fincsi lett :) holnap rántott karfiol + hagyma + megint karfiolleves :) és minimális husi :) lesz :) hozzá párolt karfiol :) / 3 fejet vett a fiam , a fagyosba is raktam 1 levesre valót :)
ma nagyon drága volt a piac
Nem voltam még ilyenben sosem. A környéken nincs.
További ajánlott fórumok: