Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Azt hiszem, a bazslikom az.
Nagymama főzött néha paradicsomszószt főtt húshoz, de csak azt az édeskéset, mint a töltött paprikához szokás. Hát én azt szeretem, nem a bazsalikomosat.
A ketchupot, mire esetleg megkóstoltam volna, láttam gyártani, azaz magam is részt vettem benne. Köszönöm, de nem...
A "Figyelős dolgot" úgy értem, hogy ha azt olvasom, hogy ez figyel a hűtőben, az figyel a polcon, először mindig megdöbbenek. Már nem az érintett korosztály vagyok, de azért még kaptam annyit a szocialista nevelésből, hogy a kémektől kicsit még tartok, mert befurakodnak, beszivárognak, és mindenkit figyelnek.
Hát nem azért adok én pénzt a kajáért, hogy figyeljen! Csak legyen ott magának és várjon a sorára. :D
...a bolognai szószba van valami olyan fűszer / bazsalikom ? / amitől iszonyodom , dehát kinek ? mi ? sose használom :( de mi a pizzára is csak ketchupot teszünk , aztán minden egyebet , ami csak található itthon :) ki is akadtak rajta néhányan :( pedig finom , ahogy a milánói is , nagynéném mindig jó szaftos dagadót darált/atott/ hozzá , én ahhoz se makarónit használok :(
...amikor az Auc.anba nagyon jó áron kapok zsömlét , kiflit veszek néhányat / itt 35 ft körül van 1 zsömle :( :( ott + vettem 12-ért is / abból lazább lesz a morzsa , azzal szoktam lazítani a morzsámat is :)
Az jó lehetett! Ismertem is talán régen azt a boltot, de ritkán jártam arrafelé.
Pizzát sosem sütöttem, ennek a divatjáról lemaradtunk. Mire minden sarkon volt egy pizzás, már nem volt tini gyerekünk, talán ez az oka. De a paradicsomszószos dolgok eleve nem voltak kedveltek nálunk, így milánóit sem ettünk, sőt fogalmam sincs, milyen az íze az üveges bolognai szósznak sem, pedig a fél falu azt vette egy időben. Néha a darált húst is csak hozzágondolták talán.
Énnálam nem marad darálni való kenyér, de ha véletlenül mégis, akkor lereszelem kézzel. Jó kis darálót már ideje lenne venni, mert nincs.
Figyelős dolgokért én nem adok pénzt, de egy zacsi egész mákom van a fagyóban, véletlenül vette a fiam.
😊
Én is reggel apritottam morzsát.
Pankó morzsában rantottam ma csirke mellet.
Van egy kis chopperem jó éles a kése félszáraz kenyérbelét őröltem.
Isteni finom benne forgatva majd ugy kisütve a hús.
...kéne darálnom 1-2 doboznyi morzsát , mert elhasználtam mindet :) és ha lesz olyan mázlink h holnap is lesz még , akkor még 1-2 napig azt eszünk :)
... egyik nap főztem Bundynak 4 tálka kocsonyát :) + is ette 2 nap alatt , reggelire + vacsira :) / sok évvel ezelőtt , mikor még Anyóskám élt , vitt neki a férjem 1 tálkával , de közbe hazajött az egyik fia és megette , szegény Mama szólt h kéne másik :( de mivel én sose főztem akkora adagokat , mint ő , hát nem volt :( régen őnáluk mindenki szerette én + csak a Bundy miatt főzöm , mert egyik gyerekünk se szerette soha ! /
Én az olajfelhasználás miatt nem szeretek rántani.
Olyan jófajta kis csipeszem nekem is van, sok mindenre használom.
Ha valami nincs a helyi Coop-ban, már tuti nagyon drága, mert a városba oda-vissza 620 Ft az útiköltség.
Kár, hogy nem írtad hamarabb ezt a palacsintatésztás ötletet, pont ma rántottam karfiolt.
Na majd legközelebb kipróbálom.
Én is előfőztem eddig, szigorúan 5 percig, de ha nem fontos, ezután nem fogom.
Szerintem a brokkoli finomabb, de ezt csak én gondolom igy a családban...
Nálam is figyel egy fej, rózsáira szedve. 5 percig előfőztem eddig, de ha nem muszáj, nem fogom.
Ilyen vonatkozásban a palacsintatészta is új, hagyományosan liszt-tojás-zsemlemorzsát használtam. Tény, hogy sokat kell vele pancsolni, de férjem megeszi, ami nála zöldséggel kapcsolatban ritkaság. Mindent megeszik, ha rántva van :D
Köszönöm,
örülni fog a családom :-).
Persze, hisz a húst sem főzzük elő :-), igazad van.
Akkor kipróbálom előfőzés nélkül a karfiolt és a brokkolit is :-)
Tudom, milyen.
Elég sokszor szántam időt is rá, mert a lányaim szerették.
Most már, hogy az se biztos, hogy nem nekem kell egyedül megennem, és készen, kirántva házhoz is hozzák, én biztosan nem veszem nyakamba a fél környéket, hogy akkora karfiolt szerezzek, ami egy alkalomra elfogy, és még pluszban odaálljak kirántogatni bő olajban, hogy a szagával már eltelek, mire odaérnék, hogy megegyem.
Bocs, tarts lustának, nem érdekel, inkább kifizetem a 60 deka kész rántott karfiol áráért azt a 6-800 vagy akár 900 Ft-ot. Ahogy az árakat itt mondjátok, azt látom, mindent egybevetve nem is drága.
Hogy az a régi saját kirántású meg milyen volt, arra meg már úgysem emlékszem. Már a prézli is talán más lett azóta... :D
Soha ! nem főztem elő ! / a rántott husi is megsül , azt se kell előfőzni ! / kicsit sűrűbb palacsinta masszába mártom lecsorgatom , és és utána a morzsa :) a palacsinta tésztát sózom , abba van a liszt is :) / régen , olyankor mikor kevés volt a tojásom csak 1-1 db-ot tettem bele , és nem is hiányzott több !! mikor vastagabb palacsintát sütök az a tészta is sűrűbb , mint amikor vékonyat sütök :) /
... eddig még sose volt rá panasz :)
Ne vegyél, mert megutálod, mielőtt tudnád, milyen a rántott karfiol, hidd el.
Inkább szánj rá 1x időt.:))))
Jó ötlet a rántott karfiol! Majd veszek a zenélős kocsiról. Ahogy itt írjátok a karfiol-árakat, még csak nem is drága, hisz elég csak átforrósítani - még a "pancsolást" is megspórolom.
Mert szeretni szeretem én is! Nagyon is.
Kíváncsi leszek, a fiam megeszi-e. Hátha tenne egy próbát.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)