Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Internetes katyvasz 🙂
Aztán átírta a számát. Egészen másra, nyomokban sem hasonlított az előzőre.
Lehet, hogy előzőleg többen rájuk írtak, egy Zoltán is, hogy valami nem stimmel a számmal.
Aki meg elolvasta, az Gábor, a hirdető sógora, más valakije.
Én csak fém tetőt. Vagy csak celofánt. Kétfélét nem.
Palackba csak meggy és ribizliszörp kerül, másféle folyadékot nem teszek el. Üvegekbe lekvár, meggy, cseresznye, cékla, őszibarack, körte.
Ami nagyon ecetes, az vödrös.
Ha nem is celofánt, de egy nejlonzacsló darabját szoktam az üvegek szájára tenni a fém fedő alá.
És igyekszem minél jobban, színültig tölteni az üveget.
Férjem kb. 15 hívást kapott alternáló fűkaszával kapcsolatban. Valaki a Jófogáson az ő számát adta meg. Írtam neki, hogy legyen szíves felülvizsgálni, mert ez a szám húsz éve a miénk. Rendesen aláírva a levelet. Válaszolt: Kedves Zoltán, tényleg eltévesztettem, elnézést, Gábor.
Namármost, férjem nem Zoltán és a tag, akinek írtam, nem Gábor... hihetetlen, hogyan lehet ennyire szétesni? :D
Szerintem ebben nem lángon fő, hanem a betét van beleengedve forró vízbe, inkább párolódik.
Lekvárokat én is hagyományos módon készítek, pl. baracklekvárt órákig főzni halálos vétek. Felforr, kifényesedik és már készen is van. Akkor legfinomabb, ha még látszódnak benne a gyümölcs rostjai.
Fejre fordítás nem túl régi találmány, öreganyám nyakon vágott volna, ha a celofánosával így jártam volna el :DD Direkt szájbarágósan elmagyarázta, hogy nem szabad lotyogtatni.
Mondjuk érdemes először csak egy kicsike cukorral összekeverni a gyümölcsöt, hogy levet engedjen és csak akkor teszem fel melegedni, kicsi lángra, elosztóval. A végleges cukoradagot csak akkor teszem belel amikor már csendesen pöfög és csak annyi időre, hogy újra felmelegedjen és elolvadjon a cukor.
De én egyébként is kevés cukorral igyekszem készíteni a lekvárokat és minél rövidebb ideig főzni.
Nem üvegestől kell belerakni a cuccot????
Aha. Látom, ez a befőttekre vonatkozik!
Viszont ez a lekvár:
Őszintén, én forrástól számítva max 15 percig főzöm csak és utána sem dunsztolom, csak fejre fordítom 5-10 percre. Évek óta így csinálom és sosincs vele baj!!! Szóval a gép szerintem jó sok időt foglalkozik vele....
Lehet, hogy nálunk sem lesz nyerő.... De évek óta izgat a dolog!
Olyan jó citromos-limonádés, citromhéjas ízűnek csinálnám!
De akár egy nagy marék erdei gyümölccsel keverve is el tudnám képzelni. Vagy fügével... (már csak füge kellene!!! Imádom/imádnám!)
"Szerintem mostani digitális korban már nem nagyon van téves hívás"
A munkahelyemen hetente legalább kétszer keresik a futárszolgálatot. Egy szám az eltérés a mi telefonszámunkhoz képes!!!
Hogy ez is milyen kitűnő ötlet! Köszönöm!!!!
Apukám szerette a kicsike dinnyét savanyúságnak! Nagymama csinálta apróból, de érett, nagy , piros dinnyeszeletekből is! Gondolom a kissé tök állagúaknak lett ez a sorsa. Én ezt jobban szerettem, mint az éretlen kicsiket. De akkor még nem érdekelt, hogy hogyan készült! :(
Hópihe! Itt egy film egy uborka-szendvicsbárról!
A hölgy ilyeneket vitt ebédnek a munkahelyére, de a kollégái is meg akarták kóstolni. Végül menő szendvicsbárt nyitott, a filmben látható italok különféle sós levek:
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)