Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
:D :D arany kis pofa :D ... viszont tényleg összehúzza a bőrt :) nem véletlen h régen , mikor kóstolgattuk az uborka végét h nem keserű-e ? még az ember nyelvét is összerántotta :)
... energia :( :( nemtom , ki hogy van vele , de előfordul h alig van energiám :( és csak a fél ablakot pucoltam + egyszerre , aztán másnap folyt. köv. ... régen az idős kolléganénim mindig kitakarított 1-1 sarkot :) ... és mivel Bundy is ugyancsak híján van az energiának kb 1 hónapig készült az ablak külső része :( muszály volt szúnyoghálót cseréni a 3. ablakon , mert a franc a zsíromat + a töpörtyűűűűmet belenőtt a vadszőlő :( :(
:D :D jó az csalamádéba , finom a mindenféle együtt :)
...uborka pakolás :) 1x a szomszédasszonnyal összefutottunk az utca elején és még rajta volt a pakolás 1 szelete :)
Rengeteg uborkánk van, de kovászos senkinek nem kell. Vödrösbe kerül, csalamádéba, legyalulom frissen, vagy görög salátába magamnak. Nem készül uborkaleves és pakolás sem 🙂
Nagyobbakat férjem egyik haverja elviszi.
...persze ! elveszi az ember kedvét , ha nem sikerül valami , 1x nekem is valami miatt nem sikerült a kovászos , jó , csináltam másikat , azzal már nem volt gond :) de nem is töprengtem azon , mi nem volt oké ? jobb helyen is előfordul :) / és mint kedves családom tagjai mondják : ez + itt nem is 1 jobb hely :( :( nekem az :) :) tojok rájuk :)
... csináltam már olyat is , h mivel a bóti savanyú ubi , finom volt ugyan , de nem volt olyan kemény és ropogós , felaprítottam , eltüntettem a fagyosba , aztán majonézes , kukoricás.... v akármilyen salátába elhasználtam / mert nem dobunk ki semmit :) legalábbis még használhatót nem :) /
Holgyeim!
Oromhiremet tudom megosztani veletek!
A 64 to paradicsomon levo ket paradicsom egyike, mar majdnem elhagyta a roszaszinuseget!
Egy kis joszandekkal, mar piros fele hajlonak mondhato a szine!
Csak el ne vigyek az Opossum-ok, Groundhog-ok vagy a Raccoon-ok!
Mert azok ugyan nem szeretik de osszecsocsaljak es eldobjak...
Sváb kovászos uborka
Hány személyre:
Előkészületi idő: 15 perc
Elkészítési idő: 2-3 nap
Kategória: Savanyúság
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Egy ötliteres uborkásüvegre számítva 2-2,5 kg kovászolni való uborka, egy csomó kapor, babérlevél, bors, mustármag, koriander, köménymag, fokhagyma ízlés szerint, 3 evőkanál só, 2-3 szem krumpli, forró víz.
Rövid leírás
A kovászos uborka sváb változata, tisztább leve és íze van, mint a hagyományosnak.
Elkészítés leírása
A hagyományos (kenyeres) kovászos uborkához hasonlóan berakjuk a hozzávalókat az üvegbe (alulra és felülre a szeletekre vágott krumplit).
Tűző napra (vagy rossz időjárás esetén a lakásban meleg helyre) tesszük, 2-3 nap alatt beérik.
Forrás: rádió
Ettem, csak nem tudtam, hogy kovászos.
Állítólag lehet szeletelt krumplival is készíteni.
A spenótot állítólag Anyu is áztatott kenyérrel sűrítette, finom is volt a spenótja, de én, ha főzök, megoldom áztatás nélkül.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)