Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) (beszélgetős fórum)
Köszönöm a pogácsa receptet. Még ma ki is fogom próbálni. 2 napja sütöttem ki tepertőt.
Tegnap este foghagymás oldalast sütöttem sült krumplival, sajnos ettem is belőle. Reggel nem mertem ráállni a mérlegre. Ilyenkor mindig több egy kicsit.
r: Oldalas zsírral pirítós paprika, saláta
uzsi: fél grapefruit
e: oldalas rizzsel
v: lehet, hogy semmi, mert megyek tornázni.
puding:
Vanilia pudingpor (pennyset vettem) a csokisában sincs cukor, de sajnos a dr oetkeresek nem jók, mert cukrot vagy tejterméket tartalmaznak.
Tej helyett: kukorica italpor 4 dl-t csináltam.
édesítő.
Szerintetek lehet kókusz italporból készíteni tejet? Valahol mintha olvastam volna, hogy lehet. Próbálta már valaki?
tepertős pogácsa recept Bonditának és Mindenkinek:
0,5 kg liszt
3 dkg élesztő (vagy 1 kanál szódabikarbóna)
20 dkg töpörtyű
10 dkg zsír
víz, só, 2 tojás
A töpörtyűt ledaráljuk, a zsírt összemorzsoljuk a liszttel és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Összegyúrjuk és - ha szükséges - annyi meleg vizet teszünk még hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Pihentetjük 1 órát, majd újra átgyúrjuk és kiszaggatjuk a pogácsákat.
Az arányokon lehet változtatni és a lisztet is lehet teljes-kiőrlésűvel is keverni.
A reg-enoros pogácsánál az a lényeg, hogy jól át kell sütni, inkább legyen alacsonyabb, de nekünk való!
Ha valaki leveles re szeretné sütni, akkor a fele töpörtyűt és a fele zsírt kihagyja és összekeveri néhány kanál liszttel.
A tészta többi részér összegyúrja, kinyújtja és megkeni a töpörtyűs-zsíros massza felével, majd összehajtogatja téglalappá (vagy feltekeri) és meleg helyen keleszti 1 órát.
Ezt a folyamatot még egyszer megismétli és az így elkészült tésztát nyújtja és szaggatja ki pogácsákká.
Bíborka: csak a legolcsóbb rizst veszem
Bondita: hogy neked micsoda jó ötleteid vannak :)
A life.hu-n találtam egy kölesfánk receptet,kimásolom:
- 1 csésze főtt köles
- 1/2 csésze sötét mazsola, durvára vágva--ezt nem lehet nekünk, vmi édesítőt tegyünk helyette
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- csipet só
- kevés víz
- olaj a sütéshez---helyette ZSÍR
Keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban - ha túl száraznak találjuk, adjunk hozzá egy kevés vizet. Formázzunk gömböt belőle, lapítsuk egy kicsit ki, és a közepére nyomjunk egy kis mélyedést. Süssük ki zsírban közepes hőfokon, amíg aranybarna lesznek.
Van video is a műveletről:
Szia,
Milyen az a vaniális regenoros puding???
Finom, az biztos... megadnád a receptet?
Köszi
Egy jó recept
Gumi pogácsa
Hozzávalók:
1 kg, főtt krumpli, ½ kg liszt, 20 dkg hideg zsír, 1 ek só
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Ezután egy kb. 4,5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük és megsütjük.
A 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk akkor két pogi közé akár kolbászkarikát is tehetünk. Összenyomjuk és így sütjük meg. Szerintem ezt még virslivel is meg lehetne tölteni.
Ki fogom próbálni!
Ebéd ajánlat! Borsópaprikás:
Hagymát dinsztelünk, paprika, só, bors, paradicsom (pörkölt alap) Fél kiló borsó, megfőzöm az alapban, mikor majdnem kész teszek bele feldarabolt virslit (4 pár) és házi kolbászt. Szaggatok bele tk. lisztből készült galuskát és készre főzöm. Nagyon finom, olcsó és kiadós. A család egyik kedvence!
Sziasztok!
A több zsírbevitleről nagyon jók a tapasztalataim.
Amióta abált szalonnát teszem a pirítós közé, azóta az anyagcserém is felgyorsult. Nagyon pozitív változás. Sok zöldséget is eszem: Paradicsom, paprika, jégsaláta.
Mai menüm kicsit több volt, mint szokott, de nem nagyon zavar be!
R: pirítós szalonnával paradicsom, paprika, saláta
tízórai: 3 palacsinta (reg-enoros)
E: fél tányér zöldségleves
Pirítós szalonnával
Desszert: egy kis vanilia puding (reg-enoros)
V: pár falat borsópaprikás.
Este: Torna. És nagyon nagyon sok tea és víz.
Szia!
Xilit: Drogériában veszem, de 500 gr. 1000 ft körül mozog az ára.
Természetes édesítő olyan mint a nyírfacukor, csak olcsóbb. Mellékíze nincs, de szokatni kell a szervezetet hozzá. Nagyobb mennyiségben hasmenést okoz, tehát vigyázni kell vele. Én már jártam úgy. Az állaga kristályos mint a cukor. Én nagyon szeretem. Nem használom minden nap, de édességekbe nagyon jó! Nem annyira édes, mint a többi édesítő, ezért is kell vigyázni a mennyiséggel.
Sziasztok,
én délben - ebéd után - sokszor elfelejtem a regenort időben bevenni, úgyhogy áttértem a napi 2 x 15ml-es változatra. Remélem így is működni fog. És jó, hogy mondtátok ezt a zsírbevitelt, fogok rá jobban ügyelni. Mivel napközben is eszem, nem megy ez a napi 3x dolog, majd bekapkodok szalonna-falatokat :). Amiben viszont jól haladok az a folyadékbevitel - ha ügyes vagyok sikerül akár 3 litert is meginnom / nekem ez a mennyiség heti adagom volt :( Klasszak a receptek, amiket írtok :)
Persze, hogy lehet fogyasztani, csak módjával, ha fogyni akarunk, ugyanúgy a krumplit is. Én mindig durum tésztát használok. Már annyira megszoktuk, hogy ha még is más van, nem is ízlik.
Kipróbáltam, hogy a zöldsalátára (jégsaláta alap) csorgattam az olvasztott kacsazsírt és az is kifejezetten finom volt.
Csak így kimondva tűnik soknak az étkezésenkénti 2 kanál zsír.
Maga az epe keserű folyadékja a legalkalmasabb a bélfal candida gombától való megtisztítására.
Tehát - ha nem termelődik epe - szaporodik a gomba .
Azért kell minden étkezésnél valóban kettő dkg zsirt fogyasztani, hogy legyen epetermelés, mert ugy tudom,hogy az epével együtt távolodik el a méreg Egyébként ha valaki nagyon szereti a tésztát,lehet venni durumtésztát,vagy nokedlinek durumlisztet, nekem azt mondta a természetgyógyászom,hogy azt lehet fogyasztani.
Én például a dinsztelt káposztára is egy kevés zsirt csepegtetem.Meglehet enni, nem rossz.
Jesszus! 2-3 kanállal étkezésenként?!
Na, ennyit tényleg nem eszem én sem és gondolom még sokan nem. Kipróbáljuk? Próbáljuk ki!
Még reggelente olyan elégedett vagyok magammal, hogy az összeborított, két kis kocka pirítósom közé már több zsírt merek tenni....ezek szerint nem eleget.
Én ma egyébként lebbencslevest főztem, amiben van tészta és krumpli is, de, de, de....
már nagyon rég ettem mindegyiket és most iszonyat jól esik. Természetesen úgy kezdtem el készíteni, hogy szalonnakockákat sütöttem ki.
Utána zsírban sült csirkemáj van párolt-zöldséggel és zöldsalátával (ez utóbbira a család majonézes öntetet is rakott).
Ebből még nem ettem, mert most a leves a sztár nálam, forrón és erősen!
Tegnap gulyáslevest főztem, krumpli és nokedli nem volt benne, csak sok marhalábszár zöldséggel.
A család sütizett, én pirítóst ettem zöldhagymával és paprikával, este salátáztam.
A paleovital.hu oldalon olvastam, hogyha nyers tojássárgáját kikavarunk natur kakaóporral (és gondolom vmilyen édesítővel, bár azt nem írja) akkor csokoládészerű nasit kapunk. Ha meg kókuszkrémet (az nem tudom mi) akkor olyan mint a tejcsoki. Hát én még nem próbáltam, ha valaki megkóstolja írja meg.
Aki a szalmonellától félne, mivel hogy nyersen kell, annak azt írják, hogy kacsatojás hajlamos a szalmonellára, mert a tyúktojás pórusai zártak -, ezért az nem!
Finom lehet, ki fogom próbálni!
Ma voltam Szigfridék rendelőjében, a fia volt, kérdezgettem tőle. Ő azt mondta, hogy étkezésenként 2-3 kanál zsír vagy annak megfelelő szalonna tepertő kell hogy bemenjen. Mivel hogy én nem eszem meg ennyit, mert sok benne a kalória, azt mondta hogy nem a zsírban lévő kalóriákat figyeljem, mert nem attól fogok hízni hanem a szénhidrátoktól és fehérjéktől.
Úgyhogy azért nem mondtam hülyeséget azzal, hogy számít a mennyiség is, de a zsíradékon nem szabad "spórolni". Azt mondta hogy a pattanások is azért jönnek nálam mert kevés a zsírbevitel és nem tud rendesen máshol távozni, csak pang a vérkeringésben a méreganyag. Vhogy így fogalmazott.
Zsizsu a zöldséglevest beírtam a naplómba. Nem egy nagy találmány, de nekem muszály vmi forrót ennem amikor hazajövök a munkából mert nagyon fázós vagyok.
Egyébként tegnap olvasgattam a Légrády Péter könyvét a netet, ezt ajánlotta olvasni SZabó SZigfrid is az előadását, szóval abban írják, hogy az epeürítés sokkal jobb ha meleg kaját eszünk, szóval akkor gondolom nekünk is jobb.
És hogy a tojást legalább 3 db-ot kell megenni egyszerre, akkor indul meg szinte 100%-os az epeürítés. Remélem jól fogalmaztam
Írd meg légy szíves a levesed receptjét!
Nekem is van egy jó telítős levesreceptem. Darált húsleves. Meg kell párolni zsíron bármilyen darált husit zöldségekkel, majd felengedni vízzel, és ugyanúgy ízesíteni, mint a húslevest. Daragaluskával szoktam, de nem tudom, hogy most lehet-e nekünk enni. Ha pirosan szereted, akkor pirospaprikát is lehet párolás végén rá szórni. Kiadós és gyors! Kukoricás zöldségekkel is jó. A Lidl-ben ilyet lehet kapni.
Zöldségkrém-levest is szoktam csinálni, a lestyán nagyon megemeli az ízét. Tejszín nélkül is finom.
A maradék zöldségek sorsa a húslevesből nem a kuka, hanem a botmixer...
Ha zsíron megpirítod a kölest, akkor nem lesz annyira egyben az egész, sőt ízesebb, ha mielőtt beleteszed a magokat, apróra vágott vöröshagymát dinsztelsz benne, és úgy pirítod meg a kölest. Reform vegetával, ami nem tartalmaz adalékokat, még finomabb. Ugyanígy készítem a hajdinát is, valamint az árpagyöngyöt, de ez utóbbit nem biztos, hogy lehet ennünk. Meg elég nehezen emésztődik... A köles az egyik legjobban lúgosító étkek egyike. Úgy laksz tőle jól, hogy könnyű a gyomrod.
Nagyon tetszik a zöldbabos recepted, meg fogom csinálni.
István jó ez a zöldbabos ötlet, ki fogom próbálni.
Norbi szerintem a mennyiségen kívül még a szénhidrát fogyasztásra figyelj oda jobban, én pl. egyáltalán nem eszem kenyeret, a zsírt csak úgy fogyasztom ami a főtt kajába benne van, szalonnát is tojásba, vagy zöldséggel. És abból sem túl sokat, tehát összességében bár nem számolok kalóriát, de 10 dkg szalonnába kb. 900 kalória van, tehát nem eszek meg napi 10 dekát, mert az sok lenne, hiszen viszek be kalóriát másból is, és én úgy gondolom, hogy azért ha több kalóriát viszünk be, mint amennyit felhasználunk, akkor hízni fogunk.
Szerintem akármilyen diétát csinálhat az ember, ezen nem lehet változtatni, de lehet hogy én gondolom rosszul.
Diétás témában tapasztalt vagyok, de a regenor kúrát nem régóta csinálom, viszont vannak itt tapasztaltabbak, lehet hogy ők más véleményen vannak, mások a tapasztalaik, szóval én is szívesen venném, ha megírnák erről a véleményüket, tapasztalaikat, vagy esetleg Szabó Szigfrid mondott-e erről vmit.
Köszi, ezt én is szoktan csinálni csak már elfeledkeztem róla.Én is irok egy nagyon egyszerü és finom köretet husok mellé.
Megfőzni sós vizben a zöldbabot majd lehüteni és 1-2 db tojással összekeverni és sütőbe tenni.Régen még lehetett tejfölt is szoktam beletenni. Ezt lehet karfiolból és karalábéból is csinálni.
Helló!
Vöröshagymát fel lehet karikázni, kicsit szétszedni a karikákat és kirántani ugyanúgy, mint a halat.
Ehhez készíthetsz még vagy egy nagyon sok zöldséges és zöldfűszeres tésztasalátát, vagy káposztasalátát (ez utóbbi az ildomos).
Hozzávalók: édeskáposzta, vöröshagyma, sárgarépa(!), köménymag, citromlé víz és só.
Finom tavaszi ebédetek lesz és közben én is elhatároztam, hogy ezt fogok csinálni, jó étvágyat, jó éjszakát!
probáltam már kölest is késziteni, de nem tudom miért nem annyira pergósre sikerül, mint a rizs, mert az jó lenne
aki nem ismeri a kölest annak adnék tanácsot, lehet édesen is meg sósan is késziteni, mindig finom csak a párolt köles ragad mindig össze.
holnap rántott halat készitek, csak nem tudom milyen köret legyen hozzá a krumpli meg a rizs kihagyva, mert a rizsből már sokat fogyasztottam, ha valakinek van ötlete irjon
köszi
Közben megnéztem, hát a xilitben is elég sok a kalória, szóval nálam kilőve.
A steviával lenne jó megbarátkozni, mert az egészséges is, és 0 kalória is, hát nem tudom ti milyen formában veszitek, éreztek -e mellékízt, mert ami nekem volt tabletta annak iszonyat íze volt.
További ajánlott fórumok:
- Költségek megosztása élettársi viszony alatt
- Borravaló megosztás a vendéglátásban hogy lehet igazságos?
- Internetmegosztás routerrel. Van valakinek tapasztalata róla?
- Eskövői tapasztalatok megosztása!!
- Családjogban nagy tapasztalattal rendelkező ügyvédet keresek. Vagyonmegosztás bonyolult! Segítsetek!
- Lupus (SLE) tapasztalatok megosztása