Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
220. b59d693a46 (válaszként erre: 215. - 244ed1c739)
2008. ápr. 14. 13:24
Nem, fehérvári vagyok.
2008. ápr. 14. 10:48

Szia Ipi!

Néztem a képeidet és nagyon aranyos a kisfiad.Tényleg 49 kg vagy??

Terhesség után fogyoztál vagy mindig is ilyen vékony voltál?

Akkor neked sincs könnyű dolgod az etetéssel.Én már ott tartok ha esznek esznek ha nem kér semmit nem erőltetem,majd szól ha éhes.

nekem is azt mondta a védőnőm hogy napi 1/2 liter tej az ajánlott.Nálunk a kaakó a sláger.

218. ipi
2008. ápr. 14. 10:02

Láttam lentebb írtatok a szobatisztaságról... Hát ez is egy mumus nekem, egy időben már bilizgetett, most már megint nem akarja... Szóval remélem a nyáron leszokoik a pelusról végre. Beírattuk az oviba is, de ettől függ, hogy ősszel megy-e vagy januárban...

Ráadásul hallottatok már olyat, hogy gyermekem, ha itthon van velem csak tejet hajlandó inni? Napi 1-2 liter tej sutty. Egyszerűen főzhetek akármit... semmit vagy csk 1-2 falatot ereszt le a torkocskáján. 6 hónaposan meg nem győztem etetni, olyan nagy étvágyú volt, hogy csuda. Persze a háziorvos azt mondja nagyon sok ez a tej mennyiség, a gasztroenterológus meg , hogy had igya, amíg nincs baja tőle... Azért bosszantó, hogy nem szeret velünk ebédelni.

Na mindegy, majd csak ezt is kinövi egyszer.

217. ipi (válaszként erre: 191. - Mtt80)
2008. ápr. 14. 09:54

Sziasztok, hát nem kapkodtam el az olvasgatást.. :(

Köszönöm válaszodat, biztosan ki fogja nőni a hisztit, de helyette is bizti lesz más majd... + gondolkodás hihi. Nálunk nem jut gyerekszobára hely, neki az egész lakás gyerekszoba és sajnos sokszor úgy is nézünk ki....

Már 1 hónapja taknyos, de más baja nincs, de amolyan rendesen , akármennyit szívom ki akkor akármennyi kijön, már ez is olyan bosszantó. Most ezüsttel kezdtem kezelni kúraszerűen, de ma már ment bölibe. Illetve múlt héten én voltam beteg, ezért ő is itthon maradt velem.

Kéredzted a bölit. Hát a böliben amíg sok a gyerek, addig elvan magában, nem nagyon barátkozik, amint délutánra viszont elfogynak, úgy neki is megered a nyelve, aztán beszélget a gondozóival, meg a kislányával. Mindent megeszik, van hogy repetázik. Mesélték, hogy van amikor kiszúr magának egy-egy manót és odamegy és bántja, fojtogatja, meg én nem is tudom.... Annyira azért nem vad, de valami feszültség van benne... És folyton lelkiismeretfurdalásm van, mert ebben biztosan mi vagyunk a ludasak az apjával. Egyébként minden reggel szépen vagy bemegy, vagy átadom a nénijének és akkor nem szól egy szót sem, nem sír, csak bújik... A múltkor azért hisztizett mert nem akart kijönni a böliből... Hát ezek alapján nem is tudom mit szűrhettek le... :S

Köszi, hogy elolvastatok, :) Ipi

2008. ápr. 14. 07:20

Szisztok!

Bocsi,hogy beleírok a beszélgetésetekbe,néha beleolvasok ebbe a fórumba mert nekem is ennyi ídősek az ikreim.

Egy 2,5 éves gyereknek 11-12 ó az alvásigénye.Az enyémek 6 ó-kor kellnek fel reggel.1/2 12ó-tól alszanak 14ó-ig.És este 21ó-kor már alszanak.

Kérdeznék vmit Tőletek:

Most először kellett szemcseppett használnom és olyan béna vagyok mert nem engedi a kislányom ,hogy cseppentsek a szemébe.Már mikor meglátja a kezemben ellenkezik.Pedig ebben a szeles ídőben picit begyulladt a szeme neki.Ti mit csináltok ilyenkor?

Az étvágyuk az én gyerekeimnek is nagyon rossz.Én a Cebion multivitamint adom nekik egy kis vitamin pótlásként.

És sajnos még pelenkásak.A fiam azért már néha belepisil a bilibe de a kislányom még nem akar.Nálatok mi a helyzet?

Nálunk már lassan 1 éve nincs meg a rácsos ágy.Hamar megszokták az újjat.Sok figura,ábra,szín van rajta.És élvezik a szabadságot.

Szép napot nektek!

2008. ápr. 14. 07:08

PéDé!

Veszprém megyei vagy?Nem Sümegen laksz?

214. mtt80 (válaszként erre: 213. - B59d693a46)
2008. ápr. 13. 21:34

Robika már meggyógyult szerencsére, az orra sem folyik. Anna hogy áll? Folyik még az orra?


Igen, végül beadtam a jelentkezést az állásra, sőt egy másikra is. Mindkét helyre adminisztrátort keresnek. Nincs túl sok bizodalmam hozzá, de hát legalább megpróbáltam. Nem igaz?


Szerintem is egyre kevesebb lehet az alvásigénye Robikának, mert nem elég hogy délután nem akar aludni, este is később alszik el, reggel meg hamarabb kel. Eddig ált.-ban 9-ig aludt, most meg örülök, ha 8-ig, de inkább még addig sem. Most pl. már 3 napja fél7-7 körül kel fel és este 11-kor alszik el. Nem tudom mi lesz így később, főleg az oviban. :(


Ne haragudj, hogy megkérdezem, de kíváncsivá tettél, hogy mennyit kapsz a munkádért?

Egyébként a reggeli elindulásos probléma, nálunk is ismerős. Ha nagy ritkán sietnünk kell valahova délelőtt, akkor mi is annyit szenvedünk, és mindig késésben vagyunk.


Én is adtam Robikának a Béres cseppet, de én sem vettem észre javulást az étvágyán. Pedig elvileg arra is jónak kellene lennie.

213. b59d693a46 (válaszként erre: 212. - Mtt80)
2008. ápr. 10. 13:49

sajnos még mindig folyik Annának az orra. Nem nagyon enedi az orrspray-t, így elhúzódik kicsit. De már jobban van azért, láza már nincs.

És Robika? Meggyógyult?


Beadtad végül a jelentkezési lapodat az állásra? Vagy még nem kellett?


Anna is próbálkozik időnként, hogy nem álmos, de azért el szokott aludni. Robika mikor kel reggelente? Lehet, hogy csökken az alvásigénye és tényleg nem álmos. Bár még oviban is kell aludniuk. Legalább is kiscsoportban.


Igen, örülnöm kell, hogy egyáltalán van munkám és persze annak a kis pluszpénznek is, ami egyébként több, mint a Gyes. Azt hittem, nem fogok ennyit kapni, de örülök neki. Attól viszont félek kicsit, hogy a sógornőm nemsokára elutazik pár hétre, mert szül a nagylánya és akkor ugye nem tud Annára vigyázni. kicsit nehezebb lesz, mert akkor munka előtt elviszem anyósomhoz és odamegyek érte. Szerencsére nem lakik túl messze, 2 buszmegállóra van tőlünk, de nem olyan könnyű reggel összeszedni, gyorsan reggelizni stb. Majd meglátjuk, szokjuk az "ovibamenést". :)


Adom Annának a Béres cseppet, de nem nagyon tapaszalom, hogy az étvágya javult volna. Lehet, hogy mégsem jó arra? Te adtad már Robikának?

212. mtt80 (válaszként erre: 211. - B59d693a46)
2008. ápr. 6. 15:44

Hogy vagytok? Remélem Anna már nem beteg! Robikának is folyik még mindig az orra, de már nem annyira vészes!


Hát igen, ilyenkor az ember örül is meg nem is az új plusz feladatoknak! Azért szerencsés helyzetben vagy még mindig. Dolgozol is, de azért nem annyit, hogy a kislányod kárára váljék. Én örülnék neki, ha lenne ilyen lehetőségem! Persze nincs, és valószínű nem is lesz. :( Most meghirdettek egy ügyintéző-adminisztrátori állást, és nagyon gondolkodom, hogy beadom a jelentkezést. Csak hát akkor hova tenném Robikát??? Nekem ez a legnagyobb problémám most. Ugyanis ez egész állás lenne, vigyázni nem tud rá senki annyit a családból, szóval egyedüli megoldás a bölcsi lenne. Azzal meg az a gond, hogy most így hirtelen nem biztos, hogy felvennék, mert nem nagyon van hely. Majd azért lehet, hogy utána érdeklődök. Az meg a másik, hogy nem szívesen adnám be bölcsibe, de hát ha muszáj... Vagy legalább ne kéne egész napra, már az is jó lenne! Na de ne is szaladjunk ennyire előre, mert hát nem valószínű, hogy pont engem vennének fel, hiszen eleve a kisgyerekeseket erősen diszkriminálják.


Mostanában Robikával is egyre több a gondom, elsősorban az alvással kapcsolatban. Nem akar délután aludni! Állandóan csak azt hajtogatja, hogy "nem akarom, nem akarom"! Kétszer is előfordult a héten, hogy nem bírtam elaltatni! 1 órát szenvedtem vele, azután feladtam. Nem tudom, mi lenne így a bölcsiben, vagy oviban! Ezért lenne jó, ha ebéd után már itthon lehetne! Anna még mindig rendesen alszik?

2008. ápr. 3. 21:23

Elkiabáltam sajnos, Anna beteg lett. Pár napig hőemelkeése volt, az orra még mindig folyik :( Most már talán kifelé megy belőle.


Voltam már vezetni, sőt a vizsgadíjat is befizettem már. De abszolút nem sűrgős nekem, nagyon félek még egy kudarctól.


Ne is kérdezd a munkát! Épp ma hívot be az igazgatónő, egy kollégánk kilép ápr. közepén és senki sem tudja átvenni az osztályt, amit visz. Én nyertem meg őket. Persze csak megkértek, nem volt kötelező, de itthon megbeszéltem, sógornőmmel is, bevállalták. Nekem meg nem olyan nagy plusz, csak 4 órát jelent. Szerencsére olyan napokra tették - ahogy kértem -, amikor egyébként is megyek. Több napot nem tudtam volna vállalni. Jani megmondta előre, hogy ez lesz, jönnek az újabb és újabb feladatok. De remélem, más már nem lesz. Talán még az érettségi dolgozatok javításábba kell majd besegítenem.


Veletek mi újság?

210. mtt80 (válaszként erre: 209. - B59d693a46)
2008. márc. 30. 14:30

Köszi jól telt a húsvét. A fiúk egész nap locsolkodtak! Robika nagyon élvezte! Megtanulta ezt a kis versikét:

"Piros tojás, fehér nyuszi

Locsolásért jár egy puszi!"

Majdnem mindenhol elmondta! :)


Tényleg szerencse, hogy Anna nem lett beteg. Viszont Robika kicsit megfázott! Csüt.-ön voltunk dokinál. Vírusos torokgyulladás. Ismét. Persze gyógyszert megint nem kapott. Amúgy neki is folyt az orra, köhögött és láza is volt. Szerencsére láza csak 2 napig volt, és akkor sem volt túl magas. Köhögni is csak 3 napig köhögött, azóta már csak egy kicsit folyik az orra, úgy hogy ez most csak egy kisebb betegség volt. :)


Muszáj voltam átvenni mindkét csomag palacsintasütőt, mert egyszerre hozták ki. Úgy volt, hogy majd visszaküldöm az egyik csomagot, de azután meggondoltam magam, mondván valakinek majd csak oda tudom adni. Eddig egyet sikerült. Kettő még van. Valamilyen ajándéknak gondoltam én is, de anyukámnak is van, nővéremnek is, keresztanyámnak is, akinek meg nincs, annak nem is kell. Szóval majd csak lesz valahogy. Eddig még nem licitált rá senki! :))) Ez van!


Vezetni voltál már? A munkádról nem is írtál mostanában. Hogy megy?

2008. márc. 28. 13:19

Hogy telt a húsvét? Voltak a fiúk locsolni? Robika élvezte?

Mi jól érzetük magunkat anyuéknál, csak sajnos szinte végig rossz idő volt, nem nagyon tudtunk kimenni a gyerekekkel az udvarra. Így nem volt túl könnyű a 3 picit lekötni.

Anna nagyon élvezte, hogy meglocsolták, repetát is kért párszor :)

Szerencsére nem lett beteg, pedig az unokatesók betegek voltak, köhögtek, folyt az orruk. Bár a sógornőm elvitte őket orvoshoz, állítólag már nem voltak fertőzőek. Talán ezért vagy a vitaminoknak köszönhető, de úgy tűnik megúszta. Féltem, mert közben Jani is megbetegedett, lázas volt, náthás...minden, ami "kell". Talán most már kifelé megy belőle.


Vásároltam már a teszveszen és a vaterán is, igaz csak Elvises cuccokat, ruhát még sohasem. Ja, meg egyszer vettem egy parfümöt, mert sajnos nem lehet kapni boltban a kedvencemet, Priscilla Presley Moments nevű parfümjét. Árulni még nem árultam semmit, erről nincs tapasztalatom.

Miért vetted at másodszor is a palacsintasütőket? Vissza kellett volna küldeni nekik. Karácsonyi ajándékként nem lenne jó vkinek? Igaz, elég messze van még :)

208. mtt80 (válaszként erre: 207. - B59d693a46)
2008. márc. 22. 13:25

Igen, tényleg gyorsan ment. Azt hittem pedig, hogy majd sokat fogunk bajlódni vele! Szerencsére nem így lett. Csak meg kellett várni, hogy igazán megérjen rá. Ha hamarabb erőltettem volna, biztosan tovább szenvedtünk volna, mert még nem volt rá teljesen megérve. Szerintem.


Szerencsétek van, hogy Anna még a rácsos ágyában alszik! Igen, utána valószínűleg nehezebb lesz a lefektetés! Legalábbis nálunk az lett! Nekünk muszáj volt lecserélni, mert kb. 20 hós korától kimászott belőle! Pedig nekünk is a nagyobb fajta van, szóval még elférne benne. Azóta már felkerült a padlásra, és a pelenkázóját is átalakítottuk sima kis szekrénnyé. Így sokkal nagyobb lett a szobája! Persze tele játékkal! :) Na de hát ezért gyerekszoba. Nem igaz?


Te vásároltál már a teszveszen? Én igen, most először, és nagyon szép pólókat sikerült 500 Ft-ért. Teljesen újak! Nekem pedig van kettő felesleges vadi új amerikai palacsintasütőm, amit valószínűleg majd felteszek! Még tavaly rendeltem a TV Products-tól, de mivel az első rendelésemre nem válaszoltak kb. 1,5 hónapig, így megrendeltem még egyszer és végül kétszer hozták ki. Jó mi? Egy csomagba 3-at rendeltem, mert annyi kellett volna. Így lett összesen 6. A 3 feleslegből egyet már sikerült eladnom, 2 még megvan. Talán ott el bírom majd adni!


Nektek is KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK ÉS SOK LOCSOLÓT! :)

Jó pihenést a hétvégére, remélem jó időnk lesz!

207. b59d693a46 (válaszként erre: 206. - Mtt80)
2008. márc. 22. 10:49

Látod, milyen gyorsan leszokott a pelusról :) Nagyon ügyes. Tényleg nem érdemes erőltetni korábban.


Anna még rácsos ágyban alszik. Majd ha véglegesen kialakítjuk a szobáját, lecseréljük. Túl kényelmes így, hogy nem tud jönni-menni :) Félek tőle, hogy nem lesz ilyen egyszerű a lefektetés. Meg neki nagy ágya van, kényelmesen elfér benne.


A locsolók nekem sem szoktak hiányozni, de Anna már várja őket :)


Kellemes Húsvéti Ünnepeket és jó pihenést Nektek! :)

206. mtt80
2008. márc. 20. 11:40

Nem, már nem adok rá pelust éjszakára sem. Már vagy 1 hónapja.

Ha csak iszik és már alszik is tovább, akkor szerintem nincs semmi különös oka, hogy felébred Anna, egyszerűen szomjas. Ő még a rácsos ágyában alszik, ugye?


Na ugye, hogy jól megy az a vezetés! Az a lényeg, hogy gyakorolj, és bízz magadban! Akkor biztosan sikerülni fog!


Mi a húsvétot itthon töltjük. Robi sem dolgozik szerencsére! Vagyis vasárnap megyünk Tömörkényre, végiglátogatjuk a dédiket és a mamát. Hétfőn pedig a fiúk mennek locsolkodni, én pedig itthon várom a locsolkodókat. :( Annyira nem hiányzik. Utána pedig megyünk ebédre anyáékhoz. Ez lesz a program!


A bölcsiben még nem érdeklődtem, de szerintem ott sincs hely. Meg egyébként is szerintem kell oda valami gyermekgondozói végzettség is. Valami ilyesmit hallottam. Majd meglátjuk!

2008. márc. 18. 14:50

Szerencsére nem látszik semmi az arcán. Sírt persze, elég nagyot esett. Azóta is emlegeti. Talán jobban fog vigyázni.


Mondták az oviban, meg a védőnő is, hogy kell egy orvosi igazolást vinni a beíratásra, hogy "közösségben nevelhető". Nem tudom, milyen vizsgálatokkal jár, majd kiderül. Azt hittem, ezt mindenhol kérik.

Nagyon ügyes Robika, hogy éjjel sem pisil be. Akkor már nem is adsz rá pelust?


Anna mostanában párszor felébredt éjjel. Nem tudom, mi az oka, olyn szépen végigaludta az éjszakát mindeg. Felébred, vizet kér, aztán alszik tovább.


Elég jól ment ma a vezetés, azt hittem, kiestem a gyakorlatból, de nem. Tényleg jó lenne már túlleni rajta.


Húsvétot hogy töltitek? Robi nem dolgozik?

Jani szerencsére pár napig szabad lesz, megyünk is anyuékhoz. Remélem, jó idő lesz, nagyon mondják az esőt. :( Anna már nagyon várja a locsolókat.


A bölcsiben már érdekldtél? Van szabad hely?

204. mtt80 (válaszként erre: 203. - B59d693a46)
2008. márc. 17. 19:06

Szerintem is jobb, hogy csak kicsik közé fog járni, bár neki teljesen mindegy, mert ő ugyanolyan jól eljátszik a 6-7 évesekkel is, mint a kicsikkel. A nyíltnapon is ekkorák között voltunk, és tudod két unokatestvére is ilyenkorú.


Lenne kedvem a bölcsiben dolizni, igazából majdnem mindegy lenne, csak lenne valami! :( Talán még ebben a hónapban bemegyek érdeklődni a sulihoz, bár most húsvét, tavaszi szünet stb., úgy hogy lehet, hogy majd csak áprilisban lesz belőle valami.


Örülök, hogy csak rávetted magad a vezetésre! Az a lényeg, hogy próbálj teljesen odakoncentrálni és akkor nem lesz baj. Mikor lesz az újabb vizsga?


Szegénykém! Volt sírás a "motorbalesetnél"? Hát akkor tényleg igazi kis nő a lányod! Hogy egyből csak az érdeklje, hogy hogy fog kinézni majd?! Nem semmi! Remélem azért tényleg nem lett nagyon csúnya! Nem fáj neki?


Nekünk nem kellett semmiféle igazolás a beíratkozáshoz. Mire gondolsz? Nálatok mondták, hogy kell valami? Nálunk még azt sem kérdezték meg, hogy szobatiszta-e. Jó, mi? Apropó szobatisztaság, képzeld már egy pár hete egyáltalán nem csurgott be éjszaka sem! Kis ügyes!

203. b59d693a46 (válaszként erre: 196. - Mtt80)
2008. márc. 16. 13:52

Csak nem lesz szükség arra, hogy kivegyék a manduláját. Én sem engedném, ha nem lenne muszáj. szerencsére nem szokott gond lenni vele, igaz, nem is iszik hideget, ha tejet adok neki, azt is kicsit meglangyosítom.


Szerintem jobb, ha csak kicsik közé fog járni, én legalább is jobban örülnék neki. A játszótéren is látom, hogy tart a nagyobb gyerekektől és hát van is köztük jónéhány nagyon durva.


Szerntem a te diplomáddal simán dolgozhatsz bölcsiben. Lenne hozzá kedved? Anyira reménytelen, hogy visszavegyenek a suliba? Mikor érdeklődsz bent? Jogod van megtudni, hogy számítanak-e rád.


Csak rávettem magam, kedden megyek vezetni. Janival nem tudok gyakorolni, a rutin előtt sokszor mentünk, de forgalomban nem lehet. Nem a vezetéssel van baj, az megy, csak a megfelelő figyelem hiányzik, azt meg így nem lehet begyakorolni. Sajnos. Majd lesz vhogy.


Voltunk délelőtt a játszótéren, olyan szép idő volt. Amior jöttünk haza, Anna elég nagy sebességgel nekiment egy padkának a kismotorral és lerepült előre szegénykém. Beütötte az arcát a motorba, elég piros volt. Tettem rá itthon hideget, hogy ne dagadjon fel nagyon, de attól tartok, csúnya lesz. Majd lesz piros, sárga, kék...persze igazi nő, már azon aggódott, hogy fog kinézni, ha lemegyünk a játszótérre holnap és mit fognak szólni :) Alig hiú :)


Milyen vizsgálatokat csinálnak, amikor kiállítják az igazolást, hogy lehet közösségben nevelni a gyereket? Gondolom, nektek is kellett a beíratkozáshoz.

202. mtt80 (válaszként erre: 201. - 244ed1c739)
2008. márc. 16. 13:28

Szeptemberig még sok idő van, addig még biztosan leszoknak a pelusról! Szerencsére nálunk már ilyen gond nincs, már szobatiszta a kisfiam.

Már nagyon sok helyről hallottam ezt, hogy nehezen veszik be a gyereket az oviba, és hogy visszautasítják ha valamiért nem dolgozik az anyuka. Nálunk nem mondtak ilyesmit, de azt is hallottam, hogy attól hogy beírattam a gyereket, még nem biztos, hogy felveszik szeptembertől! Szóval még engem is érhetnek meglepetések, de remélem nem fog!

201. 244ed1c739 (válaszként erre: 200. - Mtt80)
2008. márc. 16. 07:57

Szia!

Nem tervezem nyáron beadni őke az oviba,majd szeptemberben.Remélem addig leszoknak a pelenkáról is.

Azért izgulok a beíratás miatt mert azt mondják nehéz bejutni abba az oviba ahova én szeretném beíratni őket.Sok gyereket visszaútasítanak mondván még nem ovoda köteles(suli elött 1 év kötelező csak)és azt mondják talán jövőre.Főleg én még a gyest is kapom addig amíg iskolába nem mennek és ez is lehet az indok hogy ne vegyék be őket.

200. mtt80 (válaszként erre: 199. - 244ed1c739)
2008. márc. 14. 15:39

Nagyon szívesen, ha tudok, segítek bármikor!

Igazából nem tudom, hogy miért kellett vinnem a fiamat. Talán hogy lássák, hogy milyen, hogy viselkedik, mennyit beszél stb. Bár igazából nem igazán figyelték. Csak felvették az adatokat, beszéltünk pár szót és már mentünk is. Vagy esetleg, hogy ő is ismerkedjen a környezettel... nem tudom. Bár ezt annyira nem hiszem, mert előtte volt nyíltnap is és akkor is voltunk az oviban ismerkedni.

Nem is nagyon kérdeztek tőlem semmit. A szokásos: név, lakcím, munkahely, de a munkahelyet is csak a telefonszám miatt kérdezték. Meg kellett adni az anyának és az apának is a számát. Azért kérdezték a munkahelyet, hogy esetleg annak adjam meg a számát. Mivel azonban mondtam, hogy én még gyes-en vagyok, így megadtam a mobilomat. A férjem is a mobilszámát adta meg, de mondta azt is, hogy hol dolgozik. Azt nem is firtatták, hogy én fogok-e majd dolgozni, én mondtam magamtól, hogy nem tudom még, hogy lesz-e munkám szeptembertől. Ez csak abból a szempontból volt érdekes, mert mondták, hogy már augusztus utolsó hetében is be lehet szoktatni a gyereket, ha esetleg szeptembertől már nem tudnám a munka miatt. Nagyjából ennyi!

Te már nyáron beadod őket az oviba?

199. 244ed1c739 (válaszként erre: 198. - Mtt80)
2008. márc. 14. 13:39

Köszönöm a választ!

Miért kellett vinned a fiadat is?

Miket kérdeztek tőled?Pld.azt kérdezik,hogy hova és mikortól mész dolgozni?

198. mtt80 (válaszként erre: 197. - 244ed1c739)
2008. márc. 14. 13:31

Szia!

Én hétfőn írattam be a kisfiamat az oviba, de persze csak szeptembertől megy. Ő aug. 26-án tölti a hármat. Nálunk a születési anyakönyvi kivonatot kérték, és a TAJ számát. Ja, és kérték, hogy vigyem a gyereket is.

Elvileg akkor az ikreid jún. 21-től már mehetnek oviba, de ha meg tudod oldani másképp is a felügyeletüket, akkor szerintem a nyáron ne vidd, majd csak szeptembertől, mert nyáron ált.-ban mindenhol csak összevont csoport van, és nem is biztos, hogy a majdani óvónénijükkel lennének.

2008. márc. 14. 07:36

Sziasztok!

Nem olvastam bele a "beszélgetésetekbe"ugyhogy lehet olyat kérdezek amit elolvashattam volna.

Nálunk is most lesz az oviba való beíratás.Mit kell vinni mármint milyen papírokat?

Ha az én ikreim jún.20.-n töltik be a 3.életévüket akkor mikor mehetnek az oviba?

196. mtt80 (válaszként erre: 194. - B59d693a46)
2008. márc. 12. 16:10

Igen, ált.-ban a torka szokott begyulladni, de a mandulája is begyulladt már egy párszor. Csak ne hogy ki kelljen vetetni! Nem engedném az biztos! Csak ha tényleg nagyon muszáj lenne!


Hétfőn voltunk beíratkozni az oviba. Oda fog járni, ahol a nyíltnapon is voltunk (amelyik közel van hozzánk)! Igazából szerencsére nem is volt választási lehetőségünk, hogy vegyes csoport vagy nem, mert mint kiderült, amelyik csoport szeptembertől indul, az csak kicsikből fog állni. Vegyes csoportba akkor került volna, ha már most valamikor évközben elkezdte volna az ovit. Mivel azonban ő augusztusi, így marad a másik csoport. Igazából nem is bánom. Jobb lesz így, hogy csak a vele hasonló korúak lesznek együtt. Na és persze nem is tudtam volna dönteni, hogy melyik fajta csoport lenne a jobb. Nem tudom láttad-e, de indítottam egy ilyen fórumot is, ahol sok érdekes hozzászólás volt. Ha gondolod olvass bele. Ott van pro és kontra, mindkét csoportra. Azt mondhatom esetleg a vegyes csoport mellett, hogy ott sokat tanulhatnak a kicsik a nagyoktól. Viszont az is igaz, hogy rosszat is, nem csak jót! :) Ja, és hogy a nagyok anyáskodnak felettük, segítenek nekik. Na de ez is gyerekfüggő, hogy ez kinek jó és kinek nem.

Ja, és azokhoz az óvónénikhez kerül, akiknél voltunk most nyíltnapon. Csak az a bökkenő, hogy az egyik valamikor évközben nyugdíjba fog menni, és aki helyette lesz, őt nem ismerem. Na de csak nem lesz olyan rossz!


Amúgy Robika játszott a nagyobb gyerekekkel is. Neki teljesen mindegy, csak gyerek legyen! Vitte nekik a játékokat! Ők is szívesen játszottak vele. Mondjuk az is igaz, hogy a nővérem legkisebb gyereke is nagycsoportos és Robi bátyjának a kisfia is ennyi idős, így hozzájuk van szokva. Nem volt félénk egyáltalán, úgy viselkedett, mintha minden nap odajárnánk! Velem nem is nagyon foglalkozott, csak amennyit nagyon muszáj volt.

Most beíratáskor is meglátta a gyerekeket, mert éppen kint voltak az udvaron, így utána még oda kellettt menni hozzájuk játszani egy kicsit. Megint alig bírtuk hazaráncigálni, de most szerencsére ott volt az apja is, így azért könnyebb volt.


Szerintem azért valahogy vedd rá magad a vezetésre, mert a végén túl sokat fogsz felejteni, és kijössz a gyakorlatból. Jobb túlesni rajta minél hamarabb! Nem igaz? És fő az önbizalom! Apátokkal nem tudsz valami félreeső helyre elmenni gyakorolni? Annak idején, mielőtt még tanultam volna vezetni, én nagyon sokat gyakoroltam Robival és jót is tett nekem. Bár ez is emberfüggő, valakinek nem tesz jót.


Hát igen, eszembe jutott a bölcsi is, mint leendő munkahely! Lehet, hogy a picikkel jobban ellennék, mint a nagyobbakkal! Valamit muszáj lesz kitalálni! Ez persze csak egy kósza ötlet volt, de annyira kilátástalan a helyzet, hogy nem tudom mitévő legyek!

2008. márc. 10. 14:50
bocs: kell
2008. márc. 10. 14:50

Robika meggyógyult már? Úgy látszik nagyon érzékeny a torka, általában az szokott begyulladni, nem?


Remélem, hogy nem kapta el, 10-14 nap a lappangási idő, így még nem derült ki. nagyon bízom benne, hogy megvédi az oltás.


De jó, hogy tetszett az ovi Robikának! Az szuper, hogy ilyen közel van hozzátok. Én is főőleg ezért szeretném a házunk mellettit.

Ma voltunk is bent, bár itt nincs nyílt nap, azért bementünk bemutatkozni, a listára felíratkozni. Valóban nem ide tartozunk, egy távolabbi oviba, de bízom benne, hogy sikerül bekerülni, mert nagyon tetszett nekünk és Annának is. A védőnőnk már szólt is az érdekünkben, de legelőször felveszik a körzetes gyerekekt, aztán azokat, akiknek oda jár a testvére és utána a töbieket. Ráadásul most csak 1 kiscsoport indul 22 fővel, nem túl sok gyereket vesznek fel.

Annának annyira tetszett a kis WC meg csap, hogy állandóan pisilni akart menni. :)

Az óvónénik is nagyon kedvesek, szóval minden tetszett, már csak az kell, hogy fel is vegyék.


Ha nálunk választani kellene, én biztos olyan csoportba íratnám, ahol csak kicsik vannak. A nagyok azért már mások, jobb szerintem, ha a kortársai között van kezdetben. Látom az ovis ismerőseink gyerekein, hogy irányítani akarják Annát, mert kisebb, húznák-vonnák, csak nem igazán hagyja magát.

Szerinted mi szól a vegyes csoprt mellett?


Nálunk egyébként csak április vége felé lesz beíratás.


Robika a nagyobb gyerekekkel is játszott? Anna olyan játékhoz nem ment, ahol voltak mások, egyedül játszott.

Egyébként már pénteken elindult apával az oviba, csak meg akarták beszélni, mikor mehetünk le, de nem jutottak be, mert elkezdett sírni, elszaladt. Nem volt hajlandó bemenni. Ma együtt mentünk és mondtuk neki, hogy nem maradunk sokáig, egyedül meg pláne nem kell ott maradnia és ettól megnyugodott, bejött körülnézni. Aztán meg ő sem akart hazajönni :)


Sógornőm azt mondta, ő most Béres-cseppet ad a gyerekeknek, a doktornő azt javasolta. Nekünk is elfogy a Cebion szirup pár napon belül és én is azt fogok venni. Az legalább biztosan javítja az étvágyát, bár most nem panaszkodhatok, még hízott is kicsit, 13 kiló volt reggel, amikor ráállt a mérlegre.


Vezetni "azóta" még mindig nem voltam...tudom, tudom, mennem kellene már...mindig azt mondom, majd a jövő héten. :)


Nem tudom, mi kel ahhoz, hogy bölcsiben dolgozhasson vki. Nincs ilyen ismerősöm. Miért kérdezed? Gondolkodsz rajta, hogy bölcsibe mész dolgozni?

193. mtt80 (válaszként erre: 192. - B59d693a46)
2008. márc. 8. 15:22

Hogy vagytok? Remélem Anna nem lett bárányhimlős?! Bár ha be van oltva, akkor nem kéne. Robika sem volt még, de ő be sincs oltva. Amúgy múlt hétvégén belázasodott Manó, de úgy hogy vasárnap éjszaka 39,6 volt a láza. Hétfőn voltunk dokinál, és vírusos torokgyulladása volt. Azután elmondanám, hogy hétfőtől kezdve még csak hőemelkedése sem volt. Semmi baja nem volt neki. Szóval keményen 1 napig tartott nála a betegség. :)


Hogy hogy nem a házatok melletti ovihoz tartoztok? Ezt nem értem. Érdekes... Azért szerintem ennek járj utána. Meg egyébként is nem úgy van nálatok, hogy mindenki oda járatja, ahova akarja? Nálunk így van. Szabad oviválasztás, bár az is igaz, ha túljelentkezés van, akkor nyílván a lakhelyet nézik először.

Természetesen én is azt néztem először, hogy minél közelebb legyen az ovi. Nekünk is itt vagy 1 utcával arrébb. Gyalog kb. 5 perc. Szóval nagyon közel van. Egyébként meg 2 ovi között vacilláltam, e között és egy másik messzebbi között. Oda jártam én is és mindenki a családban. A nővérem gyerekei is. Azt az ovit már ismerem, és pont ezért mentem be a nyíltnapon a másikba, hogy azt is megnézzem. Ugyanis ott még soha nem voltam. :) Szóval voltunk Robikával a hozzánk közeli oviban és nagyon tetszett. Nagyon sok játék van bent is kint is, és az óvónők is szimpatikusak. Szóval ide fog járni. Ja, és itt viszik úszni is a nagycsoportosokat. Csak akkor döntöttem volna a messzebbi mellett, ha ez valamiért egyáltalán nem tetszett volna. Szerencsére nem így lett! Szóval mint már írtam voltunk bent kedden és Robikának is nagyon tetszett. Elvileg 11-ig volt nyíltnap, de mi még délben is ott voltunk, mert Robikát nem bírtam elrángatni! Annyira jól elvolt, játszott a gyerekkel, nézelődött, és nem félt egyáltalán. Mintha mindig odajártunk volna! :) Az óvónők is el voltak tőle ájulva, hogy mennyire barátságos, mennyire nem fél. Mondták is, hogy vele nem lesz gond a beszoktatásnál. Hát majd meglátjuk! Amikor meg végre már tényleg haza kellett mennünk, mert mentek az ovisok is ebédelni, akkora ordítást levágott, hogy ő nem akar hazamenni, hogy még ilyet nem is láttam tőle! Nem semmit volt! Hazáig cipelnem kellett, mert ha letettem, szaladt vissza az oviba. Gondolhatod!

Jövő héten lesz a beíratás, csak azt nem tudom, hogy melyik csoport lenne a jobb. Ahol csak kicsik vannak, vagy a vegyes csoport, ahol az ott maradt nagyokhoz teszik a kicsiket. Mindkettő mellett és ellen is vannak érvek. Szerinted?


Vezetéssel hogy állsz? Mikor mész legközelebb?

Ja, és még egy kérdés, szerinted ahhoz, hogy a bölcsiben dolgozhasson valaki, milyen végzettség szükséges?

Ja, és boldog nőnapot! :)


Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúlt!

192. b59d693a46 (válaszként erre: 188. - Mtt80)
2008. márc. 6. 14:40

Nálunk áprilisban van a beíratás. Itt a házunk mellett van az ovi, de állítólag nem ide tartozunk körzet szerint, hanem egy távolabbiba...hogy ki érti ezt? Azért majd bemegyek, szeretném, ha ide járhatna, nagyon jó ovi, meg hát ez van legközelebb.


Hogy vagytok? Mi elvagyunk, kevesebb időm van mostanság. Anna most elég jól eszik - nem akarom elkiabálni...


Most telefonált egy rokonunk, itt voltak tegnap és mára az ovis kislánya tiszta pöttyös lett, bárányhimlős. :( Anna be van oltva, remélem, nem kapta el...jaj, nem hiányzik!


Azért ez nagyon jó a családi házban, hogy ott az udvaron lehet hinta, homokozó, csúszda, nem is kell játszótérre menni, csak legfeljebb néha a változatosság kedvéért.

191. mtt80 (válaszként erre: 190. - Ipi)
2008. márc. 3. 17:39

Szia!

Örülünk, hogy itt vagy! Szép nagy kisfiad van!

Igen, hasonlókat már én is éreztem. Az én kisfiam is elég szófogadatlan, és nagyon eleven! Bár ahogy egyre idősebb lesz, már talán egyre jobb a helyzet. Most még próbálgatják a határaikat. Ahogy okosodik, komolyodik, hidd el majd jobb lesz. :) Bizony nálam is előfordult már, hogy felemeltem a hangom, de néha muszáj, mert abból legalább ért. Ja, és elég annyit mondanom neki olyankor, hogy "menj a szobádba!" Olyankor tudja, hogy most nagyon rossz volt. Szegénykémnek egyből könnybe lábad a szeme, és már le is nyugodott. Ilyenkor nekem is lelkiismeretfurdalásom van, de muszáj nekik megtanulniuk, hogy nem tehetnek meg bármit.

Hogy hogyan kezeld? Igazából szerintem erre jó válasz nincs. (Legalábbis én nem tudok rá.) Minden gyerek más, és neked kell tudnod, hogy a te kisfiadnál mi használ. Igazából ilyenkor nem sok minden. Mi csak magyarázni, tűrni, és türelmesen várni tudunk! :) Hidd el kinövik!

Egyébként a bölcsiben milyen? Hogy viselkedik? Az én kisfiam nem jár bölcsibe.

❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook