Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


100. mtt80 (válaszként erre: 99. - B59d693a46)
2007. nov. 27. 12:26

Igen, már tegnap is jobban volt, amikor voltunk nála. Már nagyon haza szeretne jönni!


Azt a Coryzaliat hol lehet beszerezni? Jó lenne Manónak is valami, amitől nem tartan 2 hétig egy nátha. Most télen, biztosan elő fog fordulni majd egyszer-kétszer.


Nem tartunk meg egy kiskutyát sem, mert elég nekünk a 2 nagy! (anyuka, apuka) Szóval néha még az a 2 is sok! Eddig egyszer volt nekik kiskutyájuk, tavaly októberben, és akkor képzeld 13 született! Pontosabban 12+1, mert az utolsó már halva született. :( Szegény Berta (így hívják az anyukát), nekikezdett szombat délután és vasárnap délelőttig meg sem állt. Az utolsó hétfő délelőtt született meg (halva), valószínűleg beszorulhatott. Most vagy megvetsz érte vagy nem minket, de természetesen nem hagytuk meg mindet. 12-t nem is tudott volna felnevelni, na meg mi sem tudtunk volna velük mit kezdeni. Annyit még elajándékozni sem lehetett volna. 4-et hagytunk meg, de utána még azoknak is elég nehéz volt gazdit találni. Az volt a baj, hogy pont télire lettek, és hát ki akar télen kiskutyát. Most megint bajba leszünk szerintem velük. Bezzeg tavasszal csak álvemhes volt!


Az tök jó, hogy nektek van videókamerátok! Nekünk csak digit. fényképezőnk van, és azzal szoktam néha felvenni Robikát, de azokat ő is nagyon szereti nézni! Csak az a baj, hogy ezzel csak pár perceseket lehet felvenni, na meg a minősége sem olyan jó. Gondoltam már én is rá, hogy venni kellene valami kamerát is, de nem tudom, hogy mennyire lenne kihasználva. Magamról tudom, hogy én utálom, ha videóznak, de szerintem ezzel az egész család így van. Viszont Robikát jó lenne néha. Ő még tűri. :)

Legalább ebben a rossz időben elvan valamivel Anna. Csak nem fog visszafejlődni! :)


Én tegnap bolognai-t csináltam, azelőtt meg rizses májat. Szoktam bacon-be tekert májat is sütni, krumplipürével. Ma is kellene valamit, de szerintem nem lesz belőle már semmi. Maradt tegnapról egy kevés, majd beosztjuk. Olyan nem jól vagyok. Lehet, hogy bennem is bújkál valami. Esetleg egy kis levest összeütök mindjárt. Te szoktál zacskós levest csinálni? Én azt úgy szoktam, hogy egy kicsit feljavítom. Teszek még hozzá tésztát, répát, krumplit, meg ami még van itthon, és mivel víz is több kell hozzá, ezért még beleteszek egy húsleves kockát is. Robika nagyon szereti.


Anna mit szokott reggelizni, vacsorázni? Robika alig reggelizik valamit.

99. b59d693a46 (válaszként erre: 98. - Mtt80)
2007. nov. 26. 14:06

Hú, szegény anyukád, azért ez komoly...De bízzunk benne, hogy minden rendben lesz. Ha már felkelhet, kimehet, az jó jel, biztos hamarosan hazaengedik.


Azért még ma is le kellett szívni az orrát, most az a fázis van, hogy nem folyik, de még el van dugulva. Egy homeopátiás szert adok neki, Coryzaliat. El kell szopogtni a felét (az a gyerekadag). A múltkor, hogy meg volt fázva, kipróbáltam, bíztam benne, hogy ügyesen elszopogatja, nem nyeli le. Tényleg megértette hogy kell, és sokkal hamarabb meggyógyult. Neki is másfél-két hétig is el szokott tartani egy nátha, de 1 hét az a minimum volt. Ezzel a szerrel pár nap alatt meggyógyul.


Robika biztos örülni fog a kiskutyáknak. :-) nem tartotok meg egyet sem? Anyuéknál is van 2, Anna is szereti őket, de nagyok, németjuhászok, így csak távolról barátkozik velük. :-)


Ma az egyik kedvencét főztem, tejszínes csirkemellet főtt krumplival és gyümölcssaláátval. De nem evett túl sokat, inkább csak gyümit. Ebben a pár napban észrevehetően csökkent az étvágya.


Tegnap betettem a pici kori videóját, nagy hiba volt. Most éjjel-nappal azt akarja nézni. Lemenni nem tudtunk, szinte mindig esik az eső, gondoltam, kicsit ellesz vele. Sajnos nagyon rákatant, más nem is érdekli. És most mászik a lakásban, mint a videón. :-)) Még a végén visszafejlődik nekem. :-)


Nem szereted a maszolát? Nekem túl édes, de azért megeszem, ha van vmiben.


Te mit főztél? Kellene már nekem pár új ötlet, nagyon unom mindig u.azt főzni, enni. Tegnap csináltam borsófőzeléket csibefasírttal, Annának sütöttem krumplit. A főzelékbe csak belekóstolt, nem volt hajlandó megenni, borsót nem is vett a szájába. A krumplit, husit persze megette. :-)

98. mtt80 (válaszként erre: 97. - B59d693a46)
2007. nov. 26. 13:32

Nekünk porszívós orrszívónk van, de hát nem is szereti Manó egyáltalán. Egyedül nem is tudom neki kiszívni, csak ha ketten vagyunk legalább. Pedig sokszor nem is szoktuk rátenni a porszívóra, hanem csak saját önerővel (szájjal) szívjuk. Sehogy nem szereti. Ő ki tudná fújni, de olyankor nem akarja. Hiába mondjuk neki, hogy ha kifújja, akkor nem kell kiszívni. Nálunk még az is okozza a gondot, hogy ha egyszer el kezd folyni az orra, akkor az leg. 2 hétig eltart. Semmi más baja nincs, de az orra leg. addig folyik. Te ilyenkor szoktál neki adni valamit, az orrcseppen kívül, hogy hamarabb elmúljon?


Köszi szépen anyukám már jobban van egy kicsit. Ma is megyünk hozzá látogatni. Ha minden jól megy lehet, hogy a héten már haza is jöhet. Ma már felkelhet jobban. Eddig csak ha fel is kelhetett, akkor is csak szobán belül. Ma már azt hiszem ki is mehet. Nagyon megijedtünk, de talán már egy kicsit fellélegezhetünk, bár én igazán csak akkor merek, amikor már tényleg haza is engedik. Azt talán nem is írtam, hogy tüdőembóliája volt. Szerencsére nem a legsúlyosabb fajtája. Amúgy meg nyiroksejtes leukémiája van. Ez a leukémiának egy enyhébb változata. Legalább is ezt mondják. Hát remélem! Nagyon rossz így látni, legyengülve betegen. Eddig mindig ő segített nekünk, mindig itt volt ha kellett, most meg... Na de nem is szeretek erről beszélni. Reméljük minden rendben lesz!


Szereti Anna is a mazsolát? Robika is. Én meg meg sem bírom enni!


Képzeld lesznek kiskutyáink! Kb. 1 hét múlva fognak születni. Ha minden igaz. Fajtiszta korcsok. :) Majd megpróbáljuk őket elajándékozni.

2007. nov. 25. 21:49

Nem tudja sajnos ő sem, nekünk nincs casco-nk.


Nagyjából túlvan a náthán, még egy kicsit folyik az orra. Sajnos nem tudja kifújni, pedig annyit magyaráztam neki. :-) Inkább szívja, mint fújja. Pesztonka orrszívónk van, adapteres, talán nem olyan durva, mint a porszívós. Első nap mindig nyafog, nem akarja, aztán meg szinte magának szívja ki.


Anna is nagyon édeszájú. Mostanában mindig mazsolát kér. Csak úgy megeszegeti.


Anyukád hogy van?

96. mtt80
2007. nov. 25. 20:17

Még egy kérdés!

Nem tudod véletlenül, hogy a Casco-t is csak nov. 30-ig lehet felmondani a régi biztosítónál? Ugyanis a köt. gépj. felelősségbizt.-t már megkötöttem (vagyis folyamatban van) az új bizt.-nál itt a neten, de a casco-val nem vagyok tisztában. Esetleg a férjed nem tudja véletlenül?

95. mtt80 (válaszként erre: 94. - B59d693a46)
2007. nov. 25. 16:15

Igen tetszett neki, bár mi csak később mentünk ki, így akkor már inkább csak az unokatesóival szaladgáltak. Az viszont annál inkább tetszett nekik! Szerencsére aránylag jó idő volt!


Az nem jó, ha Anna náthás! Én is nagyon sajnálom olyankor Robikát. Na és persze kifújni sem mindig hajlandó, így marad az orrszívás. Anna ki tudja már fújni az orrát rendesen? Manó elvileg igen, amikor nem folyik neki, sokszor bohóckodik is ezzel, de amikor meg náthás, akkor meg nem mindig hajlandó. Ti milyen orrszívót használt(at)ok?


Igen szereti a túrórudit, meg tul.képp minden fajta édességet. Na meg a tic-tac a sláger.

Én is remélem hogy nyárra teljesen szobatiszta lesz, de jó lenne ha egy kicsit hamarabb is az lenne leg. nappalra. Nektek olyan jó, hogy már nem kell ezzel foglalkoznotok!

2007. nov. 24. 21:08

Gondolom, tetszett Robikának a disznóvágás. Próbált segíteni? :-)


Nálunk Tesco van meg Auchan, Cora nincs. Oda Szegeden mentünk el párszor, szerintem az a legjobb.


8 hónapos gyereknek szerintem se vegyetek édességet. A bébiétel meg a tea jó ötlet, ő még ebből úgysem sokat ért meg, a szülők meg biztos örülni fognak neki.


Anna sajnos elég náthás lett. :-( Alig tud aludni, főleg ezért viseli meg. Nem tudom, lehet, én is kipróbálom a Béres C vitamint, a Vitacolan mellett már többször beteg lett. Mi lesz, ha oviba kerül? Félek tőle...Annyira sajnálom, amikor beteg, szenved...:-( Pedig szerencsére inkább csak ilyen náthák voltak, komolyabbak nem, de ez is nagyon rossz.


A vezetés ma jól ment, még az oktatóm is megdicsért. Ma már tetszett is és nem éreztem örökkévalóságnak azt a 2 órát. :-)


A vaterán több minden van, de talán kicsit drágább. Én mindkettőt szeretem.


Robika is szereti a túrórudit? Anna imádja, de úgy megfogja a hasát, utána 2-3 napig nem kakil, még gyümölcsök mellett sem.


Alakul ez a bilizés, nyárra biztos megoldódik. Az is jó, hogy egyáltalán hajlandó használni.

93. mtt80 (válaszként erre: 92. - B59d693a46)
2007. nov. 24. 17:23

Bocsi, hogy eddig nem írtam, de ma disznóvágás volt Robi mamájáéknál és ott voltunk egész délelőtt. Utána persze későn aludt el Robika.


Mi is voltunk tegnap a Tesco-ban, de inkább csak szétnéztünk. Persze Mikulásra mi is vásárolgattunk már, de még nem teljes a csomag.

A teszveszen szétnéztem én is, de nem találtam megfelelőt még, a másikat (a vaterát) nem ismerem, de majd megnézem ott is.

Most kaptunk Auchan újságot, és abban is sok jó dolgot láttam. Van sok baba is benne. Majd oda is el kellene nézni valamikor, csak az a baj, hogy hozzánk legközelebb csak Kecskeméten van. Az is vagy 55 km. (Kb. mint Szeged.) Mondjuk itt nálunk Tesco sincs, csak Szentesen. Az nincs messze, talán 12 km.

Nálatok van Tesco vagy Auchan vagy Cora?


Remélem Anna nem lett beteg még jobban! Robika most elég jól bírja. Nem is tudom mikor volt utoljára igazán beteg. Talán nyár elején. Csak el ne kiabáljam!


Majd egyre jobban fog menni a vezetés! Hiszen gyakorlat teszi a mestert! Nem igaz?


Bili ügyben végülis ugyanott vagyunk, mint eddig. Ráül néha, kakil is, pisil is bele. Csak nem mindig szól előtte. Bár most már egyre többször. Leginkább persze akkor, ha pelus nélkül, ruha nélkül van. Ha van rajta ruha (pelus nincs), akkor bizony sokszor befolyik. :) Majd csak alakul!


Szerinted egy 8 hónapos babának mit adjak Mikulásra? Nem emlékszem már igazán, hogy Robika evett-e már ilyen idősen csokit vagy valamit. Bár szerintem nem, mert eleve csak 6 hónapos kora után kezdtem a hozzátáplálást, szóval akkor még biztos nem adtam neki ilyeneket. Esetleg talán túrórudit? Vagy adjak neki bébi ételt meg esetleg babateát? Erre gondoltam.

2007. nov. 23. 14:06

Hát, igen, kitaláltuk, ma el is mentünk a Tescóba, hogy megvegyük, de még nem volt. Minden nap érkezik áru, meg kell(ene) nézni többször. Csak erre ér rá az ember. Csak tudnám, akkor minek hirdetik meg akcióban? De legalább megvettük a mikulásra az édességeket.


Ismerem Elmót és Thomast, nálunk nincs minimax, de tele van ezekkel a játékbolt. :-) Vaterán, teszveszen nem szoktál vásárolni? Lehet, hogy ott lenne olcsóbban, igaz, sok cucc már használt. Én Elvist szoktam ott vásárolni. :-)


Annának folyik kicsit az orra, nem tudom mitől. Lehet, hogy szerdán tücsökzenén megint összeszedett vmit. Jó is lesz, ha lejár a bérlet hamarosan, most télen nem megyünk többet, olyan könnyen elkap minden betegséget. Pedig kapja a vitamint is.


Nagyon szeret babázni, egész pici kora óta azokkal játszik a legszíveseben. Eteti őket, tologatja babakocsiban, mindig van egy, akivel alszik. :-) Anyu örül neki, én ugyanis nem szerettem babázni, most legaább Annának vehetnek babát.

Érdekes, hogy a fiúk is szeretik őket, nekünk is van olyan ismerősünk, akiknek kellett a kisfiúnak babát venni, annyira szeretett játszani vele.


Tegnap voltam megint vezetni, azt mondta az oktató is, meg én is úgy éreztem, egy fokkal jobban ment, mint előtte. Alakulok, csak lassan. :-)


Bili ügyben történt előrelépés? Múltkor mesélted, milyen ügyes volt Robika. Azóta hajlandó volt ráülni?

91. mtt80 (válaszként erre: 90. - B59d693a46)
2007. nov. 22. 15:56

Tök jó, hogy ti már kitaláltátok Annának a karácsonyi ajándékot! Én is gondolkodtam már rajta, de még nem tudom végül mi lesz belőle. Jó lenne ha találnék olcsón egy Elmo figurát, de azok nagyon drágák! Vagy ha kevesebbe kerül, akkor meg nagyon kicsi. A Minimax-on megy ez a mese erről a figuráról és ez a kedvence Robikának. Az adatlapomon is megtalálod! Ezen kívül még vonatra gondoltam, valami kis sínnel együtt. Van az a Thomas, a gőzmozdony c. mese is, nem tudom ismered-e ezeket. Az is a kedvence. Lehet, hogy valami Thomas-os vonat lesz belőle. Esetleg valamilyen traktornak, vagy autónak is örülne biztosan. Szóval ötlet van, de hogy mit találok, az majd kiderül!


Köszi, anyukám el van. Nem mondom, hogy nagyon jól, de már fel is kelhet egy kicsit. Talán a jövő héten hazajöhet.


Anna szeret egyébként babázni? Manó néha, ha talál egy babát, úgy hurcolássza. :)

90. b59d693a46 (válaszként erre: 89. - Mtt80)
2007. nov. 21. 20:33

Nálunk is sok gyerek van, így arra jutottunk tavaly közös megegyezéssel, hogy csak csomagot kapnak. Nagyon örülnek a picik annak is, utána meg úgyis itt a karácsony. Sajnos anyagilag nem lehet másképp bírni, főleg a mostani "nagy" juttatásunk mellett. :-(


Mi sem vettünk még semmit, télapóra sem. Valahogy nem szeretek advent előtt ilyenekkel foglalkozni. Persze télapóra muszáj lesz már vásárolni.


Annának kitaláltam mit veszünk karácsonyra, láttam egy reklámújságban pénztárgépet elfogadható áron, azt kap, mert szeret boltosat játszani, meg veszünk egy jó orvosi táskát is, mert mostanában sokat betegeskednek a babák. :-) Kerestünk a szülinapja körül is, de olyan vacakok voltak, alig volt benne 2-3 dolog. Remélem, kapunk vmi jót.


És hogy van anyukád? Elhiszem, hogy most minden lényegtelen a betegsége mellett. :-(

89. mtt80 (válaszként erre: 88. - B59d693a46)
2007. nov. 21. 18:12

Az nagyon jó, hogy ha most már nem sír a dokinál Anna. Jó megoldás ez a látogatás, meg matrica. Én a fogorvoshoz szeretném majd így szoktatni.


Még nem készülődünk a karácsonyra, nekem még nagyon korai lenne. Még télapóra sem vásároltam semmit. Talán a jövő héten. Most egyelőre az a lényeg, hogy anyukám rendbe jöjjön, és hazaengedjék a kórházból. Másra egyelőre nem nagyon tudok koncentrálni. Pedig 2 hét múlva már Mikulás! Ti szoktatok venni ilyenkor valami játékot is, vagy csak csomagot? Nálunk az a szokás, hogy egy kis játékot is kapnak a gyerekek a csomag mellé. Na nem kell valami nagy dologra gondolni, csak valami kis apróságra. Így is nagyon sokba van ez nekünk, mert a családban összesen 7 gyerek van. Az én nővéreméknél is 3, a Robi bátyjáéknál is 3, + a miénk. :)

88. b59d693a46 (válaszként erre: 87. - Mtt80)
2007. nov. 21. 13:38

Anna egy időben nagyon félt, úgy 1 éves kora körül. A védőoltásoknál sírt és utána is, ha csak vizsgálatra vittem. Aztán elmentünk párszor csak látogatóba, kapott matricát, beszélgettek vele és visszajött a bizalom. :-) Azóta nincs gond, legutóbb, amikor megkapta a bárányhimlő elleni oltást, már nem is sírt.


Készülődtök már a karácsonyra?

87. mtt80 (válaszként erre: 86. - B59d693a46)
2007. nov. 20. 19:10

Igen, mi is nagyon reméljük! Ma már kicsit jobban volt.


A tanácsadáson csak megmérték, súly, hossz, fejkörfogat, és a dr.nő megvizsgálta. Megnézte a kukiját is, ami már csak félig van letapadva szerencsére. Remélem 3 éves koráig teljesen rendben lesz.


Én Robikának ilyenkor télen, a Béres csepp-et szoktam adni C-vitaminnal (Cebion csepp). Mást nem. Tavaly is adtam és nem is volt addig beteg. Erről a vitacolánról még nem is hallottam.


Hát ez az, hogy a forgalomban még ott van az a sok hülye. Már elnézést a kifejezésért, de nem tudok néhány emberre mást mondani. Nem elég a saját bajod, még akkor ők sincsenek tekintettel a tanulóra. Sőt! Még annál inkább szenyóznak. Csak majd a vizsgán ne legyen semmi gond! Az a lényeg! Engem egyszer egy ilyen miatt húztak meg, de ezt már írtam azt hiszem.


Robika nem fél az orvosnál. Szerencsére! Soha nem is félt! Még soha sem sírt. Sőt még a védőoltásoknál sem. A dr.néni meg a védőnéni mindig el is vannak tőle ájulva. Nagyon közvetlen. Egyfolytában magyaráz nekik, és sikongat még kint a váróban. Már nagyon menne befelé, és meg van sértődve, ha még nem mi következünk. Sok olyan gyerek van, aki még akkor is sír, ha csak sima vizsgálatra mennek. Szerencsére mi nem vagyunk ilyenek. :) Ti?

86. b59d693a46 (válaszként erre: 85. - Mtt80)
2007. nov. 20. 13:46

Hú, ez nem jó hír, szegény anyukád. Remélem, hamarosan jobban lesz.


Nem baj, így is szép nagyfiú. :-) És csak megmérték vagy volt vmi más vizsgálat is?

Majd hamarosan mi is elmegyünk, azért nem árt, ha látják néha. :-)


Te adsz Robikának vmilyen vitámint vagy immunerősítőt? Én vitacolánt adok Annának, mióta bejött ez a rossz idő. Főként azért, mert járunk Tücsökzenére és nem egyszer beteg gyereket is odahoztak. De annyira megnőtt az étvágya tőle, ugyanis tele van B vitaminnal. Persze nem baj, egyébként nem egy vastag alkat, de jóval többet eszik. Lehet, hogy vmi mást is ki kéne próbálni.


Voltam reggel vezetni...hááát...Igazad volt, forgalomban jóval nehezebb. Még több dologra kell figyelni. :-) Ráadásul olyan "kedves" vezetők vannak, majdnem belénk jöttek, mert anniyra sietett a pasi, hogy jobbról előzött, bement a buszmegállóba és úgy vágott elém. :-( Türelem az nincs, mindenki rohan. Nem szabad bénáznom, jó lenne ebből is elsőre levizsgáznom, mert az oktatóm januárban hosszabb időre Hollandiába megy, nem szeretném, ha mással kéne befejezni, más autóval...


Robika nem fél az orvosnál?

85. mtt80 (válaszként erre: 84. - B59d693a46)
2007. nov. 20. 11:44

Szia!

Örülök, hogy jól telt a hétvége! Gondolom, hogy milyen jól érezte magát a 3 gyerek! Ők leg. korban közel vannak egymáshoz.

Nekünk sajnos nem telt ilyen jól a hétvége. Anyukám nagyon beteg, most kórházban van. Szóval ennek jegyében gondolhatod, hogy teltek és telnek a napok. :(


Tegnap voltunk tanácsadáson. Nem hízott a drágám, sőt ugyanannyi volt, mint amikor legutoljára mérték. 14,7 kg. Pedig itthon már volt 15,2 is. Igaz, most mielőtt elmentünk nem nagyon ebédelt itthon. Alig evett valamit. Magasságra viszont jól tippeltem 94 cm. Legutoljára 92 volt, amikor mérték. Jól mondta a dr.nő régebben, hogy majd figyeljem meg, magas, vékony, nyúlánk fiatalember lesz belőle. Most is csak nőtt, nem hízott. :)


Voltál vezetni? Hogy megy?

2007. nov. 19. 21:32

Szia!


Megjötünk. Nagyon jó volt, Annának nem sok kedve volt hazajönni, de megyek holnap 8-kor vezetni, így muszáj volt.

Ott voltak a bátyámék, van egy 3 és egy 2 éves fiuk, imádják egymást Annával, jól elvoltak.

Nektek hogy telt a hétévége?

83. mtt80 (válaszként erre: 82. - B59d693a46)
2007. nov. 16. 15:43

Még nekem is korai ez a nagy karácsonyi láz, én igazából mindig az utolsó pillanatban szoktam vásárolgatni. Kb. az utolsó héten. Ez van! Persze ha véletlenül valamit meglátok hamarabb, akkor azért megveszem. Ált.-ban egyszer v. esetleg kétszer neki indulunk (pl. nagy bevásárló központokba) és akkor vesszük meg mindenkinek az ajándékokat. Egyébként nagyobb ajándékot nálunk csak a gyerekek kapnak, a felnőtteknek csak valami apróság jut. Már annyian vagyunk, hogy másképp nem lehet. Nem győznénk anyagilag.


Nektek is kellemes hétvégét, és jó pihenést!

82. b59d693a46 (válaszként erre: 81. - Mtt80)
2007. nov. 16. 13:09

Köszi szépen. Megkönnyebbültem, volt értelme a sok gyakorlásnak. :-) Bár jobban szokott menni, mint abban a helyzetben, de lényeg, hogy többet nem kell oda mennem, megvan. :-)


Még nem tudom a karácsonyi ajándékot. Vannak elképzeléseim: babakellékek, készségfejlesztők, de nem néztünk még konkrétan körül. Nem szeretek túl korán karácsonyi hangulatba esni, mert akkor elmegy, mire tényleg itt az ünnep. Nekem még egy kicsit korai ez a nagy vásárlási láz, felállított karácsonyfák mindenhol. :-)

Ti mikor szoktatok elkezdeni készülődni?


Ma délután elmegyünk anyuékhoz és csak hétfőn délután jövünk haza, addig nem leszek gépközelben. Jó hétvégét Nektek! :-)


Szia!

81. mtt80 (válaszként erre: 80. - B59d693a46)
2007. nov. 15. 16:30

Gratulálok! Tudtam én, hogy sikerülni fog. Hogy hogy nincs az autón hátul ablaktörlő?! Nem semmi! Így hogy lehet rajta oktatni?! Nem rossz!


Nem semmi az sem, amiket a védőnőd mondott! Az enyém azért ilyeneket nem mondott szerencsére. Különben én sem értem, hogy ilyenkor már minek jön 2 havonta is a védőnő. Már olyan felesleges! Sok haszna nincs, az biztos. Bőven elég lenne az a 3 havonkénti találkozás, amikor megyünk tanácsadásra.


Nálunk is van olyan, hogy egész nap hisztis Robika, és mindenért sír, de ez olyankor szokott lenni, amikor beteg, vagy beteg lesz. Ha ilyen, akkor már tudom, hogy na beteg lesz a gyerek. Egyébként meg nálunk pont fordítva van. Ha az apjával van, akkor nincs semmi baj vele, viszont ha velem, akkor meg állandóan rosszalkodik. Pedig én szigorúbb vagyok vele olyankor. Viszont az apja meg határozottabb.


Néha azért kimegyünk egy kicsit, bár esőben inkább csak a folyosóig. Ott is tud egy kicsit motorozni, meg rosszalkodni. Most meg ráadásul itt vannak nálunk a burkolók és hát a bácsikat is mindig meg kell nézni. Amúgy többnyire bent poshadunk. Mostanában sokat gyurmázunk, rajzolunk. Csak az a baj, hogy amikor bent vagyunk, akkor ő meg állandóan a tv-t nézné. Ezért lenne jobb kimenni, vagy elmenni valahova.


Te gondolkodtál már rajta, hogy mit hozzon a Jézuska Annának karácsonyra? Én még nem tudom.

2007. nov. 15. 15:01

Köszi, hogy gondoltál rám. :-) Igen, sikerült. Nem volt gond, az Y-t húztam, az jól ment. Megúsztam a padkához való tolatást, az ment a legkevésbé. :-)Esett folyamatosan, ráadásul nincs a kocsin hátsó ablaktörlő, alig láttam vmit tolatásnál. Meg csúszott is eléggé az intenzív fékezéses feladatnál.


A mi védőnőnknek sincs gyereke. De olyanokat mondott a szoptatás alatt, hogy nem baj, ha fáj a gyerek hasa, egyek, amit csak akarok. Meg ha éjjel sír, csukjam rá az ajtót és hagyjam, majd abbahagyja. Ezek után nem sokat adtam a véleményére. :-(


Anna alszik, nincs gond ezzel. Ma viszont nagyon hisztis. :-( Mindenért sír, azonnal kell neki minden...Mindig akkor csinálja a műsort, amikor az apja is itthon van, nem értem...Kettesben vagyunk, kis tündér, többnyire nincs semmi gond vele, ilyenkor meg nem lehet vele bírni. Fogalmam sincs, miért műsorozik állandóan. :-( Nálatok van ilyen?


Mivel telnek ezek az esős napok? Ki tudtok azért menni kicsit?

79. mtt80 (válaszként erre: 77. - B59d693a46)
2007. nov. 15. 14:07

Na meg volt a rutinvizsga? Hogy sikerült? Biztosan jól! Gondoltam rád! Nem valami jó időt fogtál ki! Ott esett az eső, vagy hó? Mifelénk a havaseső esett.


Hozzánk még most is jár a védőnő 2 havonta. Épp tegnap volt. Sok értelme nincs, hogy jön, de mindegy. Elbeszélgetünk. Nagyon aranyos, birom, csak épp még egy jó tanácsa sem volt semmiben, amit kérdeztem tőle. Fiatal olyan 30-as, és akkor kezdte a védőnősködést, amikor Robika született. Amíg terhes voltam, egy másik védőnőm volt, (ő sokkal többet tudott), de amikor Robika megszületett már a jelenlegi lett. Úgy volt, hogy a régi aug. 31-ig lesz, az új pedig szept. 1-től. Mivel Robika 26-án született és 30-án jöhettünk haza, ezért aznap még a régi védőnőm látogatott meg bennünket, de utána már az új jött. Jó, mi? Szóval nem rég csinálja (előtte szülésznő volt), ja és persze gyereke sincs még. Amúgy nagyon rendes, de hát több mindent tudok meg a nővéremtől, akinek 3 gyereke van, mint tőle. Amúgy nagyon lelkiismeretes, és a jószándék meg van benne.

Tanácsadásra pedig 3 havonta szoktunk járni. Csak úgy mérésre, meg vizsgálatra. Semmi különös oka nincs neki. Amikor a 2 évesen voltunk, akkor mondta a dr.nő, hogy majd nov. vége fele kérjek időpontot. Hát én kértem, és a jövő héten megyünk is.

Ja, és megnéztem a kiskönyvét Robikának, mert úgy emlékeztem, hogy valamilyen oltást csak beadattunk neki a kötelezőkön kívül. Ez a menjugate volt. Ez a fertőző agyhártyagyull. elleni. Ugye jól emlékszem? 3 és 5 hónapos korában kapta! De rég volt már! A kullancs ellenire azt mondta a dokinéni, hogy 2 éves kor alatt, meg ha nem kirándulunk, akkor felesleges. A bárányhimlő ellenit sem ajánlotta igazán. Azért lehet, hogy majd jövőre beadatom mindkettőt, mivel ovi lesz, ott aztán lehet, hogy elkapja majd. Én egyébként úgy tudom, hogy attól függetlenül, hogy megkapja az oltást, azért még elkaphatja a bárányhimlőt, csak sokkal enyhébb lesz a lefolyása.


Ti hogy álltok az alvással? Még mindig olyan jó alvókája van Annának? Robika mostanában olyan nehezen alszik el! Délután és este is. Sokszor egy órát ott vagyok mellette mire elalszik. Nem akar aludni! Én nem tudom mi lett vele! Ezt egy pár napja csinálja csak.

2007. nov. 15. 13:47
Levizsgáztam sikeresen!!! :-)))
2007. nov. 14. 20:41

A védőnőt a 2 éves tanácsadáson láttuk utoljára. Már nem jár hozzánk, de amilyen, nem is hiányzik. Nem mondták, hogy kellene menni tanácsadásra, ha van vmi gond, bemegyünk, de mostanában nem voltunk és nem is tervezem. Kicsit lazán veszi a dolgokat.


Mi beadattuk a fertőző agyhártyagyulladás elleni oltást és a bárányhimlő ellenit is. Ezeket javasolta a doktornő. Ahány orvos, annyi vélemény még egy városon belül is. Van, aki egyiket sem javasolja, van, aki többet is. A bárányhimlő ellenit azért akartam, mert láttam egy riportot róla, mennyire durva tünetei vannak, sokkal rosszabb, mint régen. Persze régen is túléltük, de én úgy vagyok vele, ha vmitől meg tudom óvni, hát megteszem, amit lehet. Van, aki szerint hülyeség, mert ezeken át kell esni, de szerintem az sem baj, ha nem kapja el és nem szenved vele. :-) Van erről (bárányhimlő elleni oltás) egyébként egy tudásbázis kérdés, ott is ezerféle vélemény van. De talán azok vannak többségben, akik beadatták. A fertőző agyh.gyull. ellenit meg kimondottan javasolta a doktornő. Mást nem hiszem, hogy beadatunk neki.


Hozzátok még jár a védőnő? Miért mentek tanácsadásra?


Gondolj rám holnap 9 és 10 között, akkor lesz a rutin! :-) Ma azt mondta az oktató, nem lesz gond, meni fog, de ki tudja, mit alakítok ott. Lehet, hogy még a féket és a gázt is összekeverem. :-)

76. mtt80 (válaszként erre: 75. - B59d693a46)
2007. nov. 14. 15:25

Úgy látszik ezek a 2 évesek szokásai, mert utánam is jön a wc-re Robika. Na és persze mindenhova. Alig tudok tőle kimenni a szobából, amikor egyedül vagyunk.


Hát ez az, hogy manapság nem lehet panaszkodni, örülni kell, hogy egyáltalán van munkája az embernek. Dolgozott a szakmájában is, egy sertéstelepen volt telepvezető helyettes. Csak hát az ott hagyta, mert nagyon nem jöttek ki az új főnökkel. Na meg a körülmények is olyanok voltak, hogy inkább lépett. Utána itthon volt munkanélkülin 8 hónapot, és csak október óta dolgozik itt. Valamit már nagyon muszáj volt, nem válogathatott. Persze ezt nem tervezzük hosszútávra, amint lenne más, azonnal menne. Csak hát a mai világban... Most is jelentkezett egy helyre, egy baromfitelepre telepvezetőt keresnek. Csak hát ott a gond, hogy baromfival még nem dolgozott, ezért nem valószínű, hogy őt veszik fel. Mindenhova a gyakorlat kell, de ha egyszer nem adnak lehetőséget soha, akkor hogy szerezzen az ember gyakorlatot? Majd kiderül, hogy behívják-e elbeszélgetésre.


Mi egyelőre csak a kötelező oltásokat adattuk be Robikának. Beakartuk a kullancs ellenit is (agyhártyagyull. ellenit, a pontos nevét nem tudom), de a dr.nő lebeszélt róla, azt mondta, ha nem járunk sokat kirándulni, akkor szerinte még felesleges. A bárányhimlő ellenin is gondolkodtam, de arról is lebeszéltek. A védőnő és a dr.nő is azt mondta, hogy azt inkább azoknak ajánlják, akik járnak közösségbe.

Ti beadattatok valamit a kötelezőn kívül?

Egyébként hozzátok milyen sűrűn jár ki a védőnő? És tanácsadásra milyen időközönként kell járnotok? Mi a jövő héten megyünk.

2007. nov. 13. 20:54

Igen, az ajtónyitogatás "jó dolog". :-) Rendszeresen utánam jön a WC-re. Egyik alkalommal közli velem. "Anya, megjöttem hozzád vendégségbe." :-)) Ha itt van valaki bezárom, nehogy kitárja az ajtót, de akkor meg rángatja a kilincset. :-)


Egy ideig Jani úgy dolgozott, hogy 2 napot dolgozott, akkor elment hajnalban és este jött haza. De utána 2 teljes napot itthon volt. Most ezt felborították, van, hogy 2 nap munka után 1 szabadnapja van, van, hogy másfél, össze-vissza. Akkor igyekszem megcsinálni sok mindent, amikor itthon van, szerencsére jól elvannak, nagyon sokat foglalkozik Annával.


Nem semmi, agrárdiplomával gumigyárban dologzni...Reméljük, találni fog vmi nekivalót hamarosan. Csak sajnos a mai világban mindennek örülni kell. :-(


Nem is dolgozott korábban a szakmájában?


Biztos nem lesz könnyű munka mellett mindent ellátni, nem is várom csöppet sem. :-)


Ti milyen oltásokat adattatok be Robikának? Csak a kötelezőket?

74. mtt80 (válaszként erre: 73. - B59d693a46)
2007. nov. 13. 15:25

Képzeld ma én is brassóit csináltam. :) Még holnapra is marad, úgy hogy leg. holnap nem kell főznöm. Nálunk még az is a baj, hogy mivel kertes házban lakunk, elég messze van a konyha és a szoba. Így nem hagyhatom bent. Kivinni meg ilyenkor télen nem igazán jó, mert akkor kimenne a folyosóra, onnan meg az udvarra. Most meg hát ugye hideg van. Nagyon jó, hogy már ki tud nyitni minden ajtót! Egyébként a konyhaszekrény kipakolása nekem is ismerős! :)


Kisebb korában Robika is félt a porszívótól, de szerencsére mára már kinőtte. Most meg pont az a baj, hogy mindig elvenné tőlem, így nem haladok semerre. Szóval nálunk is akkor van porszívózás, amikor az apja tud vele foglalkozni. Vagy kiviszi addig az udvarra, vagy elmennek valahova.


Akkor nektek sem könnyű, a férjed munkája miatt. Minden nap megy? Reggeltől estig? Robi most jelenleg olyan munkahelyen van, ahol 3 műszak van. Nem rég kezdett itt, de nem innen akar nyugdíjba menni. Nem is a szakmájában dolgozik most. Ő igazából agrármérnök, most pedig egy gumigyárban dolgozik. Jó mi? Egyszerűen semmi lehetőség nincs itt mifelénk! A két leginkább telített ágazat a mezőgazdaság, és a pedagógusi állás. Ő az egyik, én a másik. :( Ez van!


Én tudom, hogy fog menni a munka mellett! Sehogy! Majd délután kell nekiállnunk főzni, akkor meg a gyerekkel nem tudunk foglalkozni.

73. b59d693a46 (válaszként erre: 72. - Mtt80)
2007. nov. 13. 13:16

Hát az tényleg van. :-) Nálunk a porszívózás is külön szám, mert Anna fél tőle, így nehezen tudom megoldani. Sokszor csak akkor veszem elő, ha apával lemennek addig. De nyilván ez nem mindig megoldható, akkor mindig átmegy a másik szobába, míg végzik az egyikkel. És akkor így vándorolunk. :-)


A húslevest Anna is nagyon szereti, nem hiába apának is az a kedvence. Nála egyébként a toplista élén a bolognai spagetti van. Ha rajta múlna csak azt ennénk, mert ha kérdezem, mit főzzek, mindig az a válasz. Legfeljebb a gulyás levest engedélyezné még. :-)


Igen, és is főzni szoktam és én is úgy, hogy maradjon legalább másnapra is. Most pl. brassóit készítettem, de elég sok krumplit sütöttem meg hozzá, így már 3. napja az volt az ebéd. De nem bánja, amit szeret, az mehet a végtelenségig is. Innen az oviból sokan viszik az ebédet és állítólag finom is, de még én sem próbáltam. Nem hiszem, hogy Jani nagyon díjazná a menzai kaját, meg Anna is amilyen válogatós, lehet, hogy nem is enné meg. Így marad a főzés. De melette is nehéz. Most, hogy ő is főz ott mellettem a kiskonyhájában, jobb a helyzet, korábban én sem tudtam tőle semmit csinálni. Mindig a sarkamban volt, kihozott mindent a konyhába, majd' keresztül estem a játékokon, pakolta a konyhaszekrényt...Utáltam azokat a napokat, amikor főzni kellett. Ráadásul Jani buszvezető, így elmegy hajnalban és csak este ér haza. Vannak olyan távolsági járatok, amikről olyan későn ér haza, hogy nem is találkozik aznap Annával. Így nekünk is elég hosszú napjaink szoktak lenni. Főleg mostanában, hogy hamar sötétedik. :-( De azért már jobb a helyzet, amior picike volt, egyáltalán nem volt el egyedül, most már időnkként kezdi lekötni magát. Persze akkor is kiszalad hozzám, segíteni kell valamiben neki, de alapvetően könnyebb vele. :-)


Majd arra leszek kíváncsi, hogy fog minden menni munka mellett. Annával is foglalkozni, főzni is...:-(

72. mtt80 (válaszként erre: 71. - B59d693a46)
2007. nov. 13. 11:47

Semmi gond! Nem ülhetünk állandóan a gép előtt! Elég sok más dolgunk is van.

Igen, a Dobi Sanyi. Volt már, hogy láttam a tv-ben.

Na hát Robikánál a bátorsággal és nyitottsággal nincs gond. Talán túlságosan is közvetlen mindenkivel. Vadidegenekkel is leáll beszélgetni, meg magyarázni. Nem fél senkitől. Itt nálunk a kisboltban is minden meg van neki engedve! Beengedik a pult mögé, a raktárba, a pénztárgéphez stb. Én meg nem bírom hazaráncigálni. Ha kimegyünk a boltba, akár csak egy fél kg. kenyérért is, akkor min. fél óra. Nem is viszem ki túl sokszor.


Én főzni szoktam, úgy kb. minden másnap. Ált.-ban marad másnapra belőle. Gondoltam már rá, hogy leg. heti 1-2 nap hordani kellene valahonnan, de még nem valósítottam meg. Olyan nehéz Manó mellett főzni. Pontosabban lehetetlen! Mindig olyankor szoktam, amikor alszik, vagy amikor az apja itthon van. Most épp délutános lesz (14-22). Ezt nagyon utálom! Egész délután egyedül vagyunk! Vacsiztatás, fürdetés, altatás egyedül. Nagyon nem szeretem. Most hogy már akkor sötét van, amikor felébred Manó, így még sétálgatni sem nagyon lehet. Na meg hideg is van.

Kedvenc ennivalója? Hm... Nem is tudom. Sok mindent szeret. A húslevest nagyon imádja. Ja, és a tésztát, csak úgy simán, de a húst is megeszi. Még szereti nagyon a gyümölcslevest, és a virslit. Anna miket szeret? És te szoktál főzni?

2007. nov. 12. 20:53

Szia!


Én is eltűntem kicsit. :-) Tegnap este nagyon fájt a fejem, nem ültem a géphez, ma meg nem volt időm. Reggel vezetni mentem, azután elmentünk vásárolni, délután meg még gyakoroltunk kicsit Janival. Szerinte nem lesz gond, de majd csütörtökön kiderül. :-))


Emlékszem a Manhattanre, nem volt rossz. Azt hiszem, az egyik énekesük jelenleg a Hit gyülekezetét erősíti, ott énekel. :-)


Igen, jó is, ha egy kicsit szokja a közösséget a gyerek, mielőtt bekerül bölcsibe, oviba. Annán észrevettem, hogy sokkal nyitottabb, bátrabb lett. eleinte alig mert hangszerért menni, amikor osztogatta a foglalkozás vezetője, ma meg ügyes, beilleszkedett. :-) De lehet, hogy most nem megyünk egy ideig, nov. 25-én lesz a 10 alkalmas bérlet utolsó foglalkozása, utána azt hiszem csak tavasszal megyünk. Nem szeretném, ha mindig beteg lenne, ebben az influenzás időszakban összeszedne ezt-azt. Sokan nem törődnek vele, ha beteg a gyerek, elhozzák, hadd fertőzzék meg a többieket is. Ezt valahohy sosem tudtam megérteni, nekem evidens, hogy nem viszem közösségbe, ha beteg.


Mindenképp írasd be zenére, ha tényleg ilyen ügyes. Biztos szeretni fogja. :-)


Robikának mi a kedvenc ennivalója? Főzni szoktál vagy viszitek valahonnan a kaját?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook