Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


2008. jan. 20. 13:26

Szerintem gyógyszertárban biztos lehet kapni vmit, ami nem vényköteles. Én Annának is vettem így egyszer köhögésre szabadon vmi köptetőt. Amikor én köhögni szoktam, lándzsás útifű szirupot szoktam bevenni, nekem bevált. Biztos szabadon vásárolható még mindig. De jó, hogy Robika nem kapta el tőled!


Félreértetted...na persze, az ember nem ért félre ilyen dolgot, de nyilván ezt a legkönnyebb mondani. Reméljük, tényleg utalják már a jövő héten. Milyen jó lesz akkor, 2 havit kapsz, igazi vagyon üti a markodat :))


Nem mondtam senkinek a vizsgát, csa Jani tudta, még anyuék sem. Nem akartam, hogy nyomasszon a nagy elvárás, gondoltam, majd közlöm a jó hírt. Na, majd legközelebb...remélem. Még nem tudom, mikor megyek, nem olyan sokára kellene.


Találkoztunk az utcán a védőnővel, kérdezte, hogy Annácska sok répát eszik-e, mert sárga az orra. Nekem nem tűnt fel, de most már látom, meg a kezén is. Nem a répától, hanem a gyümölcsléktől. Répás, narancsos, elég sűrű sárga levek. Most egy ideig nem adok neki.

Teából én is még mindig a Milupát adom, azt issza legszívesebben. Többször főztem filterest, de nem fogyott el. Állottan nem adom már neki nyilván, így mindig öntöttem ki. Pláne nyáron, amikor meleg volt, hamar tönkrement. Nekem ez kényelmesebb, annyit készítek, amennyit megiszik. Azt hiszem, a Pickwick gyümölcsteák jók. Ha nincs tea, feketetea az összetevők között, akkor adható. Mi egyébként a Lidl-ben szoktunk venni, nagyon olcsó, 100 ft körül van egy doboz és az kimondottan koffeinmentes. Sunny Glade a neve, ha jól emlékszem.


Úgy tűnik, ez a Cebion szirup beválik nekünk, nem akarom elkiabálni, de mintha Annának visszatért volna az étvágya. Észrevehetően többet eszik, mióta adom neki. Ha gondolod, próbáld ki, hátha Manónak is jó lenne.

159. mtt80 (válaszként erre: 158. - B59d693a46)
2008. jan. 18. 19:11

Robika még egyelőre nem kapta el a betegséget szerencsére! Már én is jól vagyok, csak most meg nagyon köhögök! Kellene valamit szednem rá, de én már ezért biztos nem megyek vissza a dokihoz! Majd valami vény nélkülit megpróbálok keresni. Csak azt nem tudom, hogy milyet, mert hol így köhögök, hol úgy. Esetleg nincs valami ötleted?


Nem kértek elnézést a MÁK-tól, még majdnem nekik állt feljebb. Ugyanis hétfőn, amikor újra írtam nekik egy e-mailt és újra felhívtak, azt merte nekem mondani a csaj, hogy ő ezt már pénteken is mondta nekem, hogy hamarosan utalják nekem a pénzt! Hát ezt nekem ne mondja, mert azért ennyire hülye nem vagyok, na meg ezt azért csak nem felejtettem volna el! Aztán meg azt mondta, hogy akkor biztos félreértettük egymást! Na persze! Na mindegy! Természetesen még mindig nincs meg a pénz, talán a jövő héten...


Nem is tudtam, hogy most voltál megint vizsgázni! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, de ne csüggedj! Majd a bűvös 3.! Nekem is harmadjára sikerült! :) Mikor mész legközelebb? Most már nem szabad feladni! Biztosan sikerül!


Az jó, ha már jobban tetszett Annának a suli! Figyeld meg, egyre jobban meg fogja szeretni! Kedden megkezdődik? Várod már? Annának mondtad?


Robika továbbra is alig eszik valamit. Természetesen ha el is viszem dokihoz étvágyjavítóért, csak is tanácsadásra viszem be. Ott legalább nem kap el semmit. Februárban amúgy is mennünk kellene tanácsadásra, de az még olyan messze van!


Tényleg te milyen teát adsz Annának, (ha adsz)? Én még eddig mindig csak a babáknak való teát adtam, tudod a Hipp, Milupa dobozos granulátomos teáit. Nem tudom, hogy pl. a Pickwick gyümölcs teáit szabad-e nekik adni?

158. b59d693a46 (válaszként erre: 156. - Mtt80)
2008. jan. 16. 14:14

Te szegény! Még jó, hogy nem influenza. Gondolom, hogy nem nagyon tudtál feküdni, pedig ilyenkor fontos lenne jól kikúrálni magadat. Reméljük, Robika nem kapja el. Gyorsan gyógyulj meg! :)


Adminisztrációs hiba? Nem rossz...Persze nekik ez semmi, bele sem gondolnak, hogy másnak hiányzik az a pénz. És legalább elnézést kértek?


Érdekes, jó a vérképe anyukádnak, azért van rosszul...Ez nagyon jó hír, hogy javult a vérképe, de hogy ezért nem kap úgy levegőt? Reméljük, úgy van, ahogy a doki mondja.


Képzeld, megint megbuktam forgalomból! És olyan hülyeségen megint. Elfogyott a sáv és megálltam, hogy átsoroljak, de kicsit későn és az autó eleje rálógott a forglom elől elzárt területre. Ennyi elég is volt. Rendes volt, egy kamionos villantott, hogy menjek, kiengedett. Erre azt mondja a vizsgabiztos, hogy kierőszakoltam, hogy kiengedjenek. Nem tudom, mivel, ott álltam, indexeltem, de nem zavartam a másik sávban közlekedőket, nem mentem át vagy ilyesmi. Ez van. Nagyon odavagyok, legszívesebben abbahagynám, csak már egy csomó pénz benne van. De annyira izgultam megint! Még az államvizsgákon sem voltam ilyen ideges. Nem tudom, mit kéne csinálnom, próbáltam nem foglalkozni vele, hogy ott ül hátul, de nagyon stresszel, hogy vki azt figyeli, mikor és mit hibázok. :(


Ma voltunk megint a suliban, be kellett mennem könyvekért, mert időközben lecserélték őket. Annának tetszett a dolog, nem volt vele gond, szinte már annyira feloldódott, hogy rosszalkodni kezdett. Aztán kicsönegettek, többen lettünk a tanáriban és akkor szépen az ölembe ült, jó kislány lett rögtön. :)


Változó, mikor hogy eszik. Reggelire pl. vajas-nézes kenyeret kért, de alig evett. Ebédre viszont jól belakott, pedig az iskolában megkínálták mindenfélével. Tegnap alig vacsizott, viszont megivott 2 nagy pohár tejet. Talán hamarosan hatni fog a szirup, jobb étvágya lesz.

Vigyázz, ha Robikát viszed a dokihoz, nehogy összeszedjen vmit a rendelőben ebben az influenzás időszakban.

157. mtt80 (válaszként erre: 155. - 244ed1c739)
2008. jan. 16. 13:13

Szia!

Üdv. újra köztünk! Sűrűbben is írhatnál ám!

Na szóval, az én kisfiam:

-még nem sokat beszél. Vagyis mindent mond már, de csak szavakat, bár az is igaz, hogy egy pár hete már két szavas mondatokat is mond. Majd csak halad előre! :) Remélem!


-Kisebb korában nagyon jó evő volt, viszont mostanában alig eszik valamit! Bármit is csinálok, csak ránéz és nem eszik belőle! Egyszerűen már nem tudom, hogy mit adjak neki! Ja, és mostanában, ami nem tetszik neki, arra azt mondja, hogy büdös. Nem is tudom, hogy hol hallotta ezt a szót, mert mi nem mondtuk a férjemmel.


-Ő is nagyon sokat nézi a minimaxot, vagy dvd-n a meséket. A Thomas, Teletubbies, és az Elmo a kedvence. Amúgy jobb időben sokat vagyunk kint az udvaron, vagy sétálunk. Szerintem próbáld meg a gyurmát, mert biztosan nagyon tetszik majd nekik! Perste egyedül még nem fog menni nekik, csak veled. Robikának legalábbis ez az egyik kedvence. Tegnap éppen Teletubbie-t kellet neki gyurmáznom. :) Egyébként mi is szoktunk kirakózni, rajzolni, építeni, autózni, vonatozni.


-Szerencsére kb.1 hónapja már csak éjszakára kell pelus. Nappalra és otthonra már régóta nem adtunk rá pelust, mert ment a bilibe minden. Nagyon ügyes, egyedül megkeresi a bilit és szó nélkül elvégzi a dolgát. Még a nadrágját sem engedi, hogy lehúzzam, viszon felhúzni már segíteni kell neki. Kezdetben még a délutáni alváshoz is adtunk rá pelust, és akkor is, ha elmentünk valahova, de 1 hónapja már csak éjszakára, bár így is ha felébred, akkor szalad a bilihez, és sokszor ébred szárazon. Remélem hamarosan már éjszakára sem kell a pelus.

Ne aggódj, majd szobatiszták lesznek ők is! Az a lényeg, hogy 3 éves korukra azok legyenek. Ha meg majd jön a jó idő, sokkal könnyebb lesz! Mi már régóta bilizünk, és ha most nyár lenne, már régen (nem csak 1 hónapja) nem adtam volna rá pelust a sétához sem. Csak hát így beöltöztetve, mire levetkőztettem volna, szegénynek becsurgott volna. Minden gyerek más, látod a te ikreid többet beszélnek az én kisfiamnál, ő viszont még nem akar több szavas mondatokat mondani! Majd kialakul! Szerintem próbáld a bilit szem előtt tartani és minél többször megmutatni nekik.


Húú! Kicsit hosszúra nyúlt, de remélem nem gond!

156. mtt80 (válaszként erre: 154. - B59d693a46)
2008. jan. 16. 12:53

Képzeld lebetegedtem! Egy jó kis torokgyulladás a javából. Be is lázasodtam, és mivel a végtagjaim is fájtak azt hittem influenza, de szerencsére nem az. A torkom kimondhatatlanul (és leírhatatlanul) fáj! Alig ettem az elmúlt napokban, mert nem bírtam nyelni. Természetesen kaptam antibiotikumot, és természetesen fertőző, úgy "remélem" Manó is elkapja. :( Hétfő óta tart ez nálam, de ma már egy kicsit jobban vagyok, fel is bírtam kelni. Bár Manótól nem is nagyon lehet feküdni!


Sikerült elintéznem a gyest is közben szerencsére! Egyedül e-mail-en keresztül tudtam velük tartani a kapcsolatot, mert így legalább felhívtak ők. Természetesen én továbbra sem tudtam őket felhívni! Szóval amint lesz soron kívüli utalás náluk, azonnal utalják a 2 havi gyesemet. Lehet, hogy még ezen a héten, de az is lehet, hogy csak a jövő héten. Mindegy is, csak utalják! Valószínűleg adminisztrációs hiba történt, nem küldték át az igényemet nekik. Na hát ez van!


Anyukám most egy kicsit talán jobban van, bár a múlt héten, megint alig kapott levegőt. Amikor elmentek a dokihoz, vérképet csináltatott neki, és kiderült, hogy ilyen jó még soha nem volt a vérképe. Mellkasröntgenre is elküldte, de ott sem találtak semmit. Szóval arra jutott, hogy valószínű azért van rosszul, mert nagyon jó a vérképe! Jó mi? Mert hogy valószínűleg megterheli a szervezetét, hogy most több a vörösvérteste. Hát nem tudom... Reméljük, tényleg nincs más gond!


Az jó, ha tud Annára vigyázni a volt tanítványod! Ha meg tényleg annyira megbízható, és rendes, akkor meg külön szerencséd van!

Hát igen, ebben a jó időben mi is jobban kivisszük Robikát. Vagyis hát most inkább csak Robi viszi el sétálni, amíg én itthon pihenek. Amúgy is ők az ilyen nagyon menőkések, én jobban szeretek itthon. Nekem inkább való lenne egy olyan gyerkőc, mint a te Annád!


Az nagyon jó, ha ennyire szeret anyukádékkal lenni Anna! Biztos nem örül neki, hogy ritkán találkoznak! Robika is ilyen, pedig ők minden héten találkoznak! Vasárnap is elsétáltunk hozzájuk, nagyon örült neki!


Egyébként még mindig alig eszik, ha így halad el kell vinnem dokihoz, és kérnem kell valami étvágyjavítót! Anna rendesen eszik?

2008. jan. 16. 11:06

Sziasztok!

Írjátok le a Ti 2005.nyári babáitok

-mennyit beszélnek már?

-jó evők-e,mindent megesznek?

-mivel szeretnek játszani,hogyan telnek napjaitok otthon?

-szobatiszták?


Az én ikreim:sokat beszélnek,2-3 szavas mondatokban,bár sokszor még csak én értem meg őket:-).

Sajnos nagyon rossz evők,a doki szerint én rontottam el őket.

Ők sokat nézik a minimaxot így télen,már várom a jó ídőt és többet mehetünk a levegőre,szeretnek kírakozni,rajzolni,kockázni.A gyurmát még nem mertem nekik adni,szerintetek már tudnek a gyurmával játszani?

Sajna még nem szobatiszták,a biblivel csak néha próbálkozunk még.:-(


Írjatok!

154. b59d693a46 (válaszként erre: 153. - Mtt80)
2008. jan. 14. 14:24

Nem tudom, annak van-e étvágyjavító hatása. Gyógyszertárban biztos meg tudják mondani. Bár szerintem az inkább csak immunerősítő lehet.


Na, sikerült elintézni a gyes-t? Gondolom, nem nagyon hatja meg őket egy e-mail, lehet, hogy a végén személyesen be kell menned. Lehet, hogy jobban jársz, mint egy csomó pénzt elköltesz telefonra, közben meg csak kapcsolgat ide-oda.


Olyan jó, hogy egy kicsit megenyhült az idő. Bár Annát nehéz így is kimozdítani, legtöbbször be kell vetni az autózós cselt. Akkor azért hajlandó lejönni. Csak elég közel van a pláza, sajnos hamar odaérünk, nincs olyan sokat levegőn. De azért a semminél több.


Vasárnap jöttek anyuék, Anna annyira örült nekik, már korán reggel ébren volt és kb. fél percenként elmondta. "Már nagyon várom őkeket" :) Most meg kb minden 3-4. mondat, hogy "Jönnek majd máskor is a mamáék". Kicsit fárasztó tud lenni. :) Ráadásul anyu hozott egy nagy lábos csirkepörlöltet, csináltunk hozzá nokedlit, ezt imádja Anna. Így most nem kelltt könyörögni, hogy egyen. :)


Szerintem is jó az időbeosztásom a suliban. Rendesek, hogy nem tettek kroán reggelre órát. Ma találkoztunk egy volt tanítványommal, fősulira jár, de pont abban a 3 napban itthon van, amikor mennem kell dolgozni, felajánlotta, hogy szívesen vigyáz Annára. Egy nagyon aranyos, megbízható lány, lehet, hogy megkérem néha.


Anyukád jól van már? Megerősödött?

153. mtt80 (válaszként erre: 152. - B59d693a46)
2008. jan. 11. 14:20

Még nem adok semmi vitamint Robikának, de a Béres csepp+C-vitamin kombinációt szeretném adni neki. Csak azt nem tudom, ennek van-e étvágyjavító hatása is, vagy csak immunerősítő? Nem tudod véletlenül?


Érdekes, hogy nálunk nem lesz minden tiszta gyurma, ha játszunk vele, pedig ezt már többen is mondták. Van Robikának egy kis asztala székkel, és azon szoktunk mindig, persze szigorúan újságpapíron. Ő is hamar megunja (bár ha belegondolok én hamarabb megunom), de ugyanolyan hamar is szeretne vele ismét játszani! Így naponta többször is elő kell vennünk!


Képzeld ma beszéltem egy MÁK-os nőcivel. Ugyanis én már 3 napja próbáltam őket felhívni telefonon, és nem sikerült. Erre tegnap írtam nekik egy enyhén felháborodott hangnemű e-mailt, és ma délelőtt fel is hívtak! A nőci sem értette, hogy miért nem kaptam, és hogy ha eddig innen Csongrádról kaptam, akkor most miért tőlük kell kapnom, vagy eddig miért nem tőlük kaptam, szóval teljes a káosz! Azt mondta, hogy még utánanéz, lemegy az irattárolóba vagy hova, és majd visszahív. Na hát azóta is hív... Szóval most nem tudom, hogy mi van! Csak azt, hogy mi nincs! A pénzem! Mert hát akármilyen kis összeg is, azért nagyon hiányzik a családi kasszából! Ha hétfőn sem hívnak fel, akkor ismét írok nekik egy e-mailt, mert hát felhívni persze ma sem bírtam őket! Én nem tudom mi van, de vagy nem veszik fel, vagy foglalt, vagy gépi hang és utána foglalt, vagy bemondják, hogy minden vonaluk foglalt, szóval teljesen bele vagyok már bolondulva!


Tök jó lesz az időbeosztásod a suliban! Ilyet én is elvállalnék szívesen! Szegény Anna biztosan nagyon megijedt a sok idegentől! Majd csak megszokja! Reméljük!

Jó hamar megkezdődik a 2. félév! Akkor már tényleg csak a jövő heted lesz teljesen szabad! Biztosan nem lesz semmi gond Annácskával! Meg van már hogy ki mikor fog rá vigyázni?

152. b59d693a46 (válaszként erre: 149. - Mtt80)
2008. jan. 10. 14:32

Adsz vmi vitamint Robikának? Én nem kapok Vitacolánt már egy ideje, így ma vettem egy Cebion 2X multi nevű szirupot. Az összetevői ugyanazok, ez is étvágyjavító hatású állítólag. Remélem, beválik. Bár ma jól evett Anna, igaz az egyik kedvence volt, tejszínes csirkemell krumplival, gyümisalival.


Én is néztem a képeidet, szép fátok volt és jó nagy. :) Most már tudom, milyen ez a ló, amit annyira szeret Robika. Nagyon jópofa. :)


Anna sem tud egyedül gyúrmázni, elég nagy erő kell a kinyomáshoz is, általában együtt szoktuk. De ő is szereti. Csak olyan "munkás": előszedni, tiszta gyurma lesz minden - bár a konyhában szoktunk csak maszatolni vele -. és ahhoz képest hamar megunja. :(


Nem kaptál gyes-t, nem semmi! Sikerült velük beszélni? Itt mindig rengetegen vannak a MÁK-nál, uáltam, amikor oda kellett menni.


Voltunk a suliban, szegény Anna csak kapkodta a fejét, annyian megrohántak egyszerre. Szorongott, láttam rajta, amikor mentünk és szokatlanul csendes is volt. Mondta is, hogy fél. De mindenki nagyon kedves volt, örültek nekünk: Nem nagyon beszélgetett, még a nevét sem akarta megmondani. :) Amíg intéztem a dolgaim, a lányokkal volt a titkárságon, akkor már feloldódott. Rajzolt, számítógépezett, jól elvolt. Akkor meg haza sem akart jönni. Jól érezte magát.

Este mégis azt mondta, ne menjünk többet, nem akar, mert sokan voltak. Szegény...pedig biztos lesz olyan, hogy muszáj lesz bevinnem.

Kedd, szerda, csütörtök kell mennem, 2X 2 óra, egyszer 1 óra. 10 és 11-kor kezdődnek, így kényelmesen beérek/ünk.

Jan. 21-én kezdődik a 2. félév. Már csak egy hetem van itthon nyugiban. :) De jó volt egyébként ott lenni és a kollégákkal találkozni, mégis hiányzott, bár úgy éreztem végig, hogy nem.

Csak Annácskával ne legyen semmi gond..

151. b59d693a46 (válaszként erre: 150. - Mtt80)
2008. jan. 10. 14:18
Köszi szépen. Az is vagyok :))
150. mtt80
2008. jan. 9. 19:30
Jaj, most láttam a képet Annáról a fodrásznál! Nagyon édes! És milyen szép kislány! Büszke lehetsz rá!
149. mtt80 (válaszként erre: 148. - B59d693a46)
2008. jan. 9. 19:28

Robikának még mindig nem tért vissza az étvágya, ma is még alig evett valamit. :(


Igen, azt amolyan játszószivacsnak is lehet használni, de nem feltétlenül. Robika sem annak használja már, az inkább kisbabóknak jó. Ő szereti az ilyen kirakós dolgokat, és legalább fejleszti is valamennyire a logikáját.


Manó is nagyon szeret gyurmázni, de olyan kinyomós izénk még nincs, úgy hogy majd olyat venni kellene neki. Az a baj, hogy most még inkább velem csináltatja a dolgokat, neki még nem annyira megy. Azzal talán ő is tudná.


Képzeld Manónak már 2 éves kora előtt kinőtt az összes foga. Ja, és őt sem viselte meg. Talán júniusban. Elég hamar. Igaz neki az első fogai is 4,5 hónaposan jöttek ki.


Voltatok fodrásznál? Hogy tetszett Annának? Na és milyen lett a haja?

Na és a suliban voltatok? Milyen volt? Mikor kezded a melót?


Képzeld nekem meg most derült ki, hogy nem kaptam 2 hónapja gyest! Sem a novemberi, sem a decemberi nem volt rajta a számlámon! Már egy ideje gyanús volt, hogy nem bírtam pénzt levenni a számlámról, de csak most hétfőn mentem be az otp-be (ott van számlám), hogy utánanézzek a dolognak! Megkérdeztem, hogy hogy lehetne interneten megnéznem a számlámat, el is intéztem a dolgot, és meg is tudtam nézni. Persze már ott is megnézte nekem a kishölgy, hogy utoljára okt. 27-én utalták rá a gyest. Na szóval most ennek járok utána. Elmentem itt Csongrádon a volt munkahelyemre, mert eddig onnan utalták a gyest, de ott azt mondták, hogy már a MÁK utalja, hívjam fel őket. Ma egész nap próbáltam felhívni őket, de természetesen nem sikerült velük beszélnem. Majd holnap újra próbálom. Szóval teljesen kész vagyok! Még azt a kis pénzt is megvonják az embertől! Nem értem! Na hát ez van!

2008. jan. 7. 21:52

Akkor tényleg beteg volt szegény, ha ilyen nyugodtan elvolt. :) Bár sose lennének azok!

Visszatért már az étvágya?


Nyulat egyszer ettem, sütve, már nagyon-nagyon régen. Anyu azt mondta, csirke, így megettük a bátyámmal. Ha tudtam volna, mi az, biztos nem eszem belőle. Pedig finom volt, de én is sajnálom őket.


Az ilyen játszószivacs, igaz? Van pár ismerősünknek, mi nem vettünk, bár jópofa. Egy ideig hempergőben volt, de ahogy mászni kezdett, abban sem maradt meg, gondoltam, erről is lemászna.


Anna is szívesen néz tv-t, most éppen az 56 csepp vér a sláger. Egyszer felébredt,amikor néztem és annyira tetszett neki, azóta minden nap nézni kell kicsit. Persze nem érti, de jó a zenéje, van pár kedvenc része. :)

Olvasunk, főzünk, babázunk, boltosat játszunk. Általában ő a boltos néni, elveszi a pénzt, de nem adja oda, az árut, amit "vettem". Jó kis kereskedő lenne. :)

Mostanában a babanaplót kell nézegetni állandóan és elmesélni mindent. Nagyon tetszik magának. :)

Kibújt a felső két hátsó foga, alul még nem. Nem volt nyűgös, akkor vettem észre, amikor mostuk a fogát.

Ja, és gyurmázni is nagyon szeret mostanában, kapott karácsonyra kinyomót, formákat.


Holnap délelőtt fodrászhoz megyünk, levágatjuk kicsit a haját, már nagyon megnőtt. Úgy készül...:) Szerdán meg be kell mennem a suliba egyeztetésre. Viszem magammal, meglátjuk, hogy tetszik neki a közeg.


Mennem kellett volna ma reggel vezetni, de szerencsére lemondta az oktatóm. Nem is bántam tiszta jég még minden.


Veletek mi újság?

147. mtt80 (válaszként erre: 146. - B59d693a46)
2008. jan. 5. 15:28

Igen, amikor beteg volt, egyáltalán nem volt örökmozgó. Az ölembe is ült leg. fél órát, meg együtt feküdtünk az ágyon, máskor ilyet soha nem csinál. Mondtam is, hogy inkább legyen rossz, mert ez tényleg nem ő. Olyan rossz volt látni!


Igen ismerős az az autó, bár Robika még nem ült olyanban. Nálunk legközelebb a Tesco-ban van olyan Szentesen, de oda meg inkább, ha tehetjük nélküle megyünk. Én nem is merném beleültetni, mert akkor biztos, hogy nagy hiszti lenne, amikor kivenném. Egy 100-as nem is lenne elég. Na de egyszer majd kipróbáljuk. Pont a múltkor mondtam, amikor Kecskeméten láttunk ilyet, hogy majd Robikával is ki kellene ezt próbáltatni!


Robikának most nem igazán van étvágya, amióta beteg lett. Bár már nem annyira beteg, az étvágya még mindig nem az igazi. Alig eszik valamit. Bármit is főzzek, ő csak ránéz és nem eszik belőle. Mondtam is a nővéreméknek, hogy nem tudom miből él ez a gyerek, amikor szinte semmit nem eszik.

Ma meg nyúlpörköltet ettünk, Robi főzte bográcsban. Bár én nem igazán szeretem, így én nem is ettem, csak megkóstoltam. Nem is annyira az ízével van bajom, hanem azzal, hogy sajnálom a nyuszikát. Na szóval Robika ebből is csak pár falatot evett, vagyis húst szinte semmit, inkább csak egy kis tésztát. Itt voltak nővéremék is, az ő gyerekei meg nagyon szeretik. Ti szeretitek a nyulat?


Most hogy beteg volt Manó, tényleg nem igazán mentünk ki, de az elmúlt 2-3 napban, amióta már javulgat, azért mindig kimentünk egy fél órára legalább. Idebent állandóan csak a mesét nézi! Esetleg vonatozunk, építünk sínt, vagy az autóknak garázst kockából. :) Anyósomtól meg kapott karácsonyra olyan nagy méretű puzzle szerűséget. Igazából nem is tudom leírni, de biztos tudod miről van szó. Le lehet rakni a földre, olyan gumi szerű vagy műanyag vagy nem is tudom milyen anyagból van. Különböző figurák, állatok vannak rajtuk és azokat is ki lehet rakni. Na szóval még azzal szoktunk kirakózni. Azt nagyon szereti. Ezen kívül még a gyurmát is szereti nagyon. Azt vettem észre, hogy mostanában sokat komolyodott, okosodott, úgy már jobban le lehet kötni, mint régebben.

Anna mivel szokott játszani otthon?

146. b59d693a46 (válaszként erre: 145. - Mtt80)
2008. jan. 4. 15:01

Szegény, biztos azért nyűgi, mert nem túl jó a közérzete. Amikor lázas volt, be tudtad dugni az ágyba? Azért kérdezem, mert mondtad, milyen kis örökmozgó. :)


Hú, de hideg van! Elsétáltunk ma a plázába, nincs messze kb 10 perc, de jól megfagytunk közben. Anna már régóta szeretett volna autózni. Tudod, be kell dobni egy 100-ast és fél percig vagy egy percig (?) megy az autó. Na, ma elvittem, alig tudtam elrángatni onnan. :) Akkor volt hajlandó elindulni, amikor megígértem neki, hogy hazafelé veszünk lángost. Nagyon szereti tejföllel, sajttal. Így ma megúsztam a főzést. :))


Remélem én is, hogy jobb idő lesz, amikor megyek vizsgázni, nem hiányzik még a hó is. Ráadásul elég gyatra gumik vannak a kocsin, csúszkál össze-vissza. :(


31-én is van névnapom, az van benne a naptárban. De a hivatalos - anyuék megkérdezték anno - február 24-én van, akkor szoktuk tartani. Azért köszi a köszöntést. :)


Robikának van étvágya? Mivel töltitek a napot, hogy nem nagyon tudtok - gondolom - kimenni?

145. mtt80 (válaszként erre: 144. - B59d693a46)
2008. jan. 3. 21:03

Ma vittem vissza Robikát a dokihoz. Azt mondta már javulóban van. Ezt mondjuk én is látom. Bár még nagyon köhög, és az orra is folyik, de ami a lényeg, hogy már nincs láza. Ma mégis egész nap olyan nyűgös volt, mint még soha. Mindenért sírt, mindenre azt mondta nem, semmi nem volt jó neki. Pedig nem volt láza sem. Én nem tudom mi volt vele.


Robi már nincs szabin, tegnap megkezdte a melót. Most délelőttös, úgy hogy ezt könnyebben viseljük. A jövő héten is az lesz, szerencsére! :)


Egyébként a szilveszterről nekem is hasonló véleményem van, mint neked. Szerintem is túlzás, ez a kötelező jókedv! A tv-ben meg mindig ugyanazok! :(


Tényleg neked nem 31-én volt a névnapod? Legalábbis a naptárban úgy láttam. Ha igen, akkor nagyon boldog névnapot kívánok, így utólag is.


Igen, felénk is elég sok hó esett mostanában. 31-én kezdte, majd 1-jén folytatta. Még tegnap is esett, ma viszont már nem. Ebben az időben én sem szeretek vezetni, nem hogy még egy tanuló! Nem irigyellek! Remélem a vizsgádon már nem lesz ilyen rossz az út!

2008. jan. 1. 22:09

Örülök, hogy jobban van Robika. :)


Hát nekünk is hasonlóan izgis szilveszterünk volt. :)) Jani próbált kitartani, de fáradt volt, 10 körül elaludt, csak éjfél előtt keltettem fel. Koccintottunk, aztán mentünk aludni fél 1 körül. De én még 2-kor nem aludtam, olyan hangosak voltak a peterdák, tűzijátékok. Anna is félt, úgy aludt el szegény, hogy szorította a kezemet meg simogattam. Ez persze korábban volt, 1/2 10 körül sikerült lefektetnem, bár fel volt dobódva, táncolt meg nézte volna a tv-ben a zenés műsorokat. :)

Egyébként nem vagyok oda a szilveszterért, nem szeretem, hogy kötelezően jókedvűnek kell lenni. Mit ünnepeljek azon, hogy megint elmúlt egy év? Így is olyan gyorasan megy az idő.

Amíg Anna kicsi, nem hiszem, hogy lesznek nagy bulik. :) Azt inkább el tudom képzelni, hogy ilyenkor elmenjünk egy jó kis wellness szállodába kikapcsolódni...Csak ahhoz jelenleg szűkös az anyagi keret, meg hát Jani munkája mellett...reménytelen.


Igen, K. Attila kisfia annyi idős, mint a mi gyerekeink. Én is iszonyúan sajnálom. Akkor is megviselt, most meg, hogy látom újra az utolsó szerepében...mindig az jut eszembe: MIÉRT?! Miért kell egy ilyennek történnie? Két pici gyereket itthagyni...Belelgondolva a felesége helyzetébe, nem is tudom, hogy lehet ezt kibírni. Ráadásul anyagilag is nehéz helyzetben lehet, mint tudjuk a gyes, gyed "hatalmas" összegéből nem lehet dúskálni. Sokan segítik őket, kollégák, barátok, de akkor is iszonyú nehéz lehet minden szempontból. :( Megjelent egy CD, Attila meséket mond rajta, csak nem tudta befejezni, a kollégái fejezték be helyette, azt mindenképp szeretném. Azt fogom kérni majd a névnapomra.


Lassan kezdődik újra a vezetés is...nem sok kedvem van hozzá, ráadásul most elég sok hó is esett. Felétek is?

Robi még szabadságon van?

143. mtt80
2008. jan. 1. 16:05

Ja, azt elfelejtettem, hogy annak idején engem is megrázott Kaszás Attila halála. A kisfia olyasmi idős, mint a mi gyerkőceink, nem? Na és most meg megszületett a kislánya! Szegény feleségét nem irígylem! Biztosan nagyon erős! Legalább is annak kell lennie két gyerek mellett.


Én is úgy vagyok vele, hogy ha majd meggyógyul Manó, akkor újra adom majd neki a Béres cseppet a C-vitaminnal. Meglátszik, hogy most nem adtam neki. Bár lehet, hogy akkor is elkapta volna, csak legfeljebb lehet, hogy hamarabb túl lett volna az egész betegségen.

142. mtt80 (válaszként erre: 141. - B59d693a46)
2008. jan. 1. 16:01

BUÉK!


Köszi elég türhető volt az éjszakánk. Bár most is többször felébredt Manó, de azért már nem volt olyan magas a láza, mint tegnap éjjel. Szerencsére. Ma meg még nem is volt láza. kopp, kopp (Le is kopogtam gyorsan!) Bár mindig inkább estefele szokott felszökni a láza. Tegnap délután is még 39,4 volt, de utána éjszakára adtam neki kúpot is és attól valamelyest lement.


Egyébként nem sokáig voltunk fent az éjjel. Ráadásul kb. 1 óra körül ismét felébredt Robika, úgy hogy akkor mellé feküdtem és persze el is aludtam. Utána kb. fél 3 körül ébredtem fel, majd átmentem a mi helyünkre és le is kapcsoltam a TV-t, mert persze közben Robi is megaludt. :) Szóval ez volt a mi nagy szilveszteri bulink. :)

Nektek milyen volt?

2008. jan. 1. 08:49

BUÉK!!!

Milyen volt az éjszakátok? Hogy van Manó?

2007. dec. 31. 15:21

Ó, szegényke, de sajnálom! :( Mielőbbi gyors gyógyulást kívánok Neki!

Hát ez tényleg felháborító, beteg gyerekekkel beállítani! Ezen én is nagyon ki tudok akadni, teljes mértékben igazad van. Nem gondolták, hogy azért nem mentek, nehogy Robika elkapjon vmit tőlük?! Meg eleve, ha beteg a gyerekem, lázas, nem ráncigálom össze-vissza rokonokhoz, hanem bedugom az ágyba. Nem?

Jól alakul akkor az év vége nálatok, reméljük, hamar legyőzi ezt a fránya betegséget. :(


Nekem nagyon tetszik az 56 csepp vér, meg nekem nagy kedvencem volt Kaszás Attila, miatta is nézem állandóan. Annyira szomorú, hogy 47 éves korában meghal egy ilyen tehetséges ember, itthagyva az akkor másfél éves kisfiát, most meg pár hete megszületett a kislánya, uyganis a felesége már várandós volt. Miért történnek ilyenek?!


Ma sétáltunk egy nagyot, esett a hó, így Anna szívesen játszott lent végre. Az étvágya továbbra sem vmi jó, de nem volt Vitacolán a gyógyszertárban, majd januárban veszek.


Még egyszer gyors gyógyulást Manónak! :)


"Virradjon rád szép nap,

köszöntsön rád jó év,

kedves hajlékodba költözzön a jólét.

A szívedbe boldogság,

a lelkedbe béke,

ezt kívánom neked a következő évre!"

139. mtt80 (válaszként erre: 138. - B59d693a46)
2007. dec. 31. 14:59

Hát természetesen Robika beteg lett. Múlt éjjel már 39,5 volt a láza, de már tegnap is lázas volt, csak még nem ennyire. Ma mentünk is az ügyeletre, és kiderült, hogy mandulagyulladása van. Kapott antibiotikumot is és a köhögésére is gyógyszert. Remélem a ma éjszakánk már nem lesz olyan rossz, mint a tegnapi, mert alig aludtam valamit. Egyfolytában azt figyeltem, mennyire lázas Manó. Ő is többször felébredt, gondolom a láz miatt. Szegényt tegnap este hűtőfürdőztük is, de úgy vacogott, hogy nem volt szívünk túl sokáig benn tartani.

Egyébként mi sem voltunk közösségben, csak hát az unokatesókkal találkozott ő is. Ott meg beteg volt mind a 3 gyerek. :( Drága sógórnőméknek meg nem volt annyi eszük, hogy betegen ne hozzák el őket hozzánk. Na mindegy! Erre nem tudok mit mondani. Pont akkor itt voltak nálunk a nővéremék is, még jó hogy ők legalább nem kapták el egyelőre legalábbis. Mi direkt nem mentünk el a sógórnőmékhez, mert tudtuk, hogy betegek, az ajándékokat is csak Robi vitte el nekik, ők meg beállítottak. Mi meg csak nem mondhattuk nekik, hogy ne jöjjenek! Nekik kellett volna annyi eszüknek lenni. Nem igaz? Tudtam, hogy Robika el fogja kapni tőlük. Ott is mind a 3 köhög, de nagyon, és 40 fokos lázuk volt. Na mindegy, ez már így alakult!


Szóval így mi sem megyünk sehova, még anyáékhoz sem este, ne hogy elkapja ő is Manótól a betegséget, tudod neki most mégjobban kell vigyáznia!


Mi még nem láttuk az 56 csepp vért. Milyen volt? Gondolom biztos jó, ha minden nap megnézed! :)


Szóval legközelebb már csak jövőre írok!


Utolsó napján ennek az évnek szerencsemalackák ismét útra kélnek. Azt kívánom térjenek be hozzád, s hozzanak jövőre is sok-sok boldog órát! B.U.É.K.

2007. dec. 30. 17:05

Nekem is volt olyan táblám, nagyon szerettem én is. Mikor voltunk az iskolában, Annának is az tetszett a legjobban, hogy lehetett a táblára firkálni.


Többnyire sajnos így dolgozik Jani, egyok nap hajnalban elmegy és csak este jön haza. másnap újra ugyanez. :( Elég fárasztó, 3-kor meg 4-kor kel...Én nem bírnám, az biztos.


Na, kb. én is ilyen szintű sütiket szoktam "alkotni", mint Te. :) Bár már sütöttem párszor kevert tésztás egyszerű meggyes sütit, joghurtosat. Muffint is szoktam csinálni.


Anna szerencsére nem beteg - lekopogom. Nem is voltunk mostanában közösségben, csak unokatesókkal találkozott, de ők nem voltak betegek szerencsére.


Ti láttátok az 56 csepp vért? Nekem most hozta a Jézuska karácsonyra, minden nap megnézem, nagyon tetszik. Láttuk moziban is.

137. mtt80 (válaszként erre: 136. - B59d693a46)
2007. dec. 29. 17:43

Nem hülye kérdés egyáltalán, mert valamikor Robikát is csak egy ideig köti le a lovacska, amelyik megy. Van egy nagyobb is, ami csak nyerít, és arra rá szokott ülni (pedig annyira nem nagy), és lovagolva végig futja a szobákat. :) Amúgy kapott vonatokat is (köztük Thomas-t is), építünk sínt, és az is nagyon tetszik neki. Azzal is elvan egy ideig. Most meg tegnap kint voltunk a táncházban karácsonyi bulin, és ott talált egy táblát. Tudod, olyan kis táblát, amire krétával lehet rajzolni. (mint a suliban) Nekem is volt annak idején ilyenem. Na szóval azzal vagy egy órát elvolt. Szépen rajzolgatott rá. Úgy hogy mondtam is Robinak, hogy majd ilyet vennünk kell.


A betegséggel még mindig ott tartunk, hogy egy kicsit folyik az orra és köhög. Még mindig nincs láza, de remélem nem is lesz.


Biztos finom lehet az a halászlé, bár én nem szeretem a halat. Semmilyen formában. Ez van. Egyébként én sem örököltem anya konyhaművészetét, de majd csak belejövök. Süteményeket sem igazán szoktam, csak ilyen tök egyszerűeket, mint pl. a muffin. Most azért jutott ez az eszembe, mert pont most csináltam. :) Ja, és csináltam kókuszgolyót is. Azt is nagyon szeretjük és nem kell nagy tudomány hozzá.


Tényleg jó kis szilvesztert fogtatok ki! Hogy hogy este 8-ig dolgozik, utána meg már mindjárt hajnalban megint. Ez hogy lehet?

Egyébként mi is csak anyuékhoz megyünk (nővéremékkel egyetemben), ott leszünk egy darabig, utána pedig itthon édes 3-asban. Ez is már afféle hagyomány. Minden évben így van.


Anna nem beteg? Nálunk egyébként van valami járvány most. Köhögés, orrfolyás és 40 fokos láz. Remélem az utóbbit kihagyjuk! :)

136. b59d693a46 (válaszként erre: 135. - Mtt80)
2007. dec. 28. 21:25

De jó, elhiszem, hogy szereti őket! Lehet, hogy hülye kérdés, de hogy játszik velük? Annának egy kutyája van, ami megy, ugat, csóválja a farkát. Egy ideig elvan vele, de aztán szegény kutyus megy-megy...ugat, már rég nekiütközött a falnak, Anna meg már mást csinál közben. Túl sokáig nem köti le. :)


Remélem, nem lesz beteg Robika! Bár már az orrfolyás is épp elég, szegények azzal is megszenvednek. :(


Mi szenteste mostanában halászlét szoktunk enni. Korábban szinte ugyanaz a menü volt, amit leírtál, pár éve anyu mindig halászlét főz szentestére túrós rétessel...hmm...isteni volt az idén is. "Szegediesen" készíti a halászlét, nagyon-nagyon finom. Persze másnap volt húsleves, a sültek, töltött káposzta és vagy 5 féle süti. Olyan ügyes. Én vhogy nem örököltem ezt a nagy konyhaművészetét. Finom szokott lenni amit főzök, még nem volt rá panasz, de nem tudok annyi félét, mint ő és az az igazság, amíg ő élvezi, én inkább szenvedek a konyhában. :)


Szilveszter...ne is mondd! Jani dolgozik 31-én, este 8 körül ér haza. Ez még hagyján, de mennie kell 1-jén hajnalban is. :(( "Jól" jött ki ez az év. Nem mentünk volna sehová - legfeljebb anyuékhoz -, de így itthon lesz pizsma party. Szegény, jó, ha meg tudja várni az éjfélt.

És ti?

135. mtt80 (válaszként erre: 134. - B59d693a46)
2007. dec. 28. 14:36

Igen, ezek a lovak nyerítenek. :) Ja, meg az egyik megy is. Nagyon jó!


Mostanában Robika sem hízik olyan nagyütemben, mint régebben. Nem is eszik olyan sokat. Van, hogy egész nap alig eszik valamit. Nem tudom miért. Most meg lehet, hogy beteg lesz. :( Folyik az orra, és köhög. Remélem láza nem lesz!


Nálunk a menü szenteste ált.-ban: tyúkhúsleves, töltött káposzta, valamilyen sült, és hal. Persze hozzá különféle köretekkel. Ja, és valamilyen pörkölt is van ált.-ban. + sütemények :) Úgy hogy televagyunk mire a végére érünk gondolhatod!

Nálatok?


Szilveszterezni otthon fogtok 3-asban?

2007. dec. 27. 16:45

Jó sűrű programotok van. :)

És ezek a lovak csinálnak vmit?


Sikerült meglepni a fával, este feldíszítettük, nagyon örült neki reggel. Gyönyörködött benne. :) Jó, hogy ők még így tudnak mindennek örülni, nem?


Tobzódunk a játékokban, tényleg mindent egyszerre akar csinálni és semmit nem akar elpakolni, minden ki van pakolva.


Ma sikerült lecsalnim kicsit sétálni, de közben egyfolytában mondogatta, hogy menjünk haza játszani. Pedig csak muszáj levegőzni, észrevettem, hogy az étvágya sem olyan jó, mióta nem akar lemenni, nem is aludt olyan nagyokat. Most bezzeg...már 3 és fél órája szundizik. :) Azt hiszem, veszek újra Vitacolánt, sokkal jobban evett, amíg kapta. Anyuék is mondták, hogy fogyott, ők ritkábban látják, jobban feltűnik nekik. Én nem vettem észre rajta.


Ti mit szoktatok vacsizni szenteste?

133. mtt80 (válaszként erre: 132. - B59d693a46)
2007. dec. 26. 19:32

Nekünk is hasonlóképp telik a karácsony. Robika is nagyon örült az ajándékoknak és most ő sem tudja, hogy melyikkel is játszon. Vagyis még nagyon ideje sem volt rá nagyon, mert alig voltunk itthon mostanában. 24-én este mentünk keresztanyámékhoz vacsorára, tegnap egész nap kint voltunk Tömörkényen a két dédimamánál és a mamánál, ma pedig anyáéknál voltunk. Most délután pedig nálunk voltak vendégek. Holnap anyát vinni kell a kórházba kezelésre, délután pedig megint hozzánk jönnek vendégek. Holnapután a csongrádi dédiket is meg kellene látogatni és még valamikor az unokatesómékhoz is el kellene menni. Szóval ilyenkor ez megy állandóan. Gondolom máshol is. Már egy kicsit sok a végére. Na de hát ez van.


Biztos jó lehet az a baba! Mik nincsenek manapság! Már mindenfélét kitalálnak! Robika a lovaknak örült a legjobban, éppen 3 félét kapott. :)


Végül sikerült meglepni Annát a karácsonyfával? Nekünk nem teljesen jött össze. 23-án elkezdtük díszíteni, amikor aludt Robika, csak hát nem végeztünk mire felébredt, úgy hogy vele fejeztük be. Mindenesetre nagyon tetszett neki, és így is meglepődött rendesen.

2007. dec. 26. 16:09

Hogy telik a karácsony?

Robika örült az ajándékoknak?


Mi tegnap jöttünk haza anyuéktól, de nagyon sajnáltam Annát, semmi kedve sem volt eljönni. Ott voltak az unokatesók, nagyon maradt volna, csak Jani dolgozott ma reggel.

Annyi mindent kapott, mindennek nagyon örült, azt sem tudja, mivel játsszon. Most minden elöl van, egyszerre akar mindennel játszani. :)

Kapott anyuéktól egy babát, ami megissza a vizet a cumisüvegből, utána szól, hogy "pipi" és bilire kell rakni és pisil. :) Nagyon jó. Úgy sír, mint egy igazi baba és még pislog is.


Ha Anna felébred, megyünk anyósomhoz, ott gyűlik össze Jani családja.

131. mtt80 (válaszként erre: 130. - B59d693a46)
2007. dec. 23. 12:08

Akkor lassan Anna is elér odáig, hogy 10-kor alszik el. Robika is így csinálja. Sőt, hiába viszem el fél 10-kor aludni, csak fél 11 - 11 körül alszik el újabban. :(

Remélem azért ki tudtok menni egy kicsit a levegőre, úgy talán majd jobbat alszik.


Mi is ma díszítjük fel a fát, ha minden jól megy, akkor amikor Robika alszik délután. Este mi nem igazán tudnánk, mert valahogy 11-kor már nem nagyon lenne kedvem hozzáfogni.


Tegnap este a Csongrádi Alföld Néptáncegyüttes-nek volt a karácsonyi gálaműsora. Tudod ebben az együttesben táncolt régebben Robi. Nagyon jó volt és Robikának is nagyon tetszett, csak állandóan fel akart menni a színpadra, mert a főpróbán megengedték neki, hogy felmenjen. :) A nővérem kislánya is táncolt és hát persze hozzá is menni akart állandóan.


Most már az ünnepek előtt nem valószínű, hogy írogatunk, hiszen lesz dolog bőven, úgy hogy...


Legyen az ünnep csöndes,

Mint a szív dobbanása!

Legyen békés,

Mint a hó hullása!

Legyen az új év

Boldog, mint a

Gyermek kacagása,

S teljesüljön a pici

Szívetek minden kívánsága!


Boldog karácsonyt kívánunk nektek!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook