Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯
190. ipi
2008. márc. 2. 16:25

Sziasztok, most találtam a fórumotokat :)

Az én fiam, Benő, 2005 október 21-i. Ma éppen nagyon elkeseredtem, mert mostanában nagyon dühítő a viselkedése. Nem fogad szót, lukat beszélek lassan már a saját hasamba.... A maga 16 kilójával és 98 cm-vel eldobja magát, üvölt és már nem igazán tudom neki elmagyarázni a kompromisszumaimat... Nagyon elkeseredtem a mai dühkirohanásainkban, mert sajnos én is el veszítem már a fejem, legszívesebben ott hagynám, ahol leült. Ti is éreztetek már ilyet? Egyébként, meg gyönyörűen fejlődik, okos, szépen beszél, bölcsis is.

De hogyan kezeljem? Hogyan értessem meg vele, hogy be kell tartania, amit ígér? És hogyan vislekedjen szépen, de legalábbis elfogadhatóan???

Bele betegszem ebbe a lelkifurdalásba, annyira nyomasztó...

189. mtt80
2008. febr. 28. 16:36

Ja, azt elfelejtettem írni az előbb, hogy találtam egy újabb babás-mamás oldalt. Még eléggé az elején jár, de ha érdekel nézd meg.

baba.rooom.hu

188. mtt80 (válaszként erre: 187. - B59d693a46)
2008. febr. 28. 16:30

Na igen, ez az, hogy ha nem vesznek vissza a suliba, akkor nagyon nehéz lesz mást találni. Ha megtudják, hogy van egy pici gyerekem, akkor biztos nem engem vesznek fel. Pont emiatt vagyok én is bajba a kistesóval kapcsolatban, amit te is írtál. Na de 4 év akkor is lesz közöttük minimum, leg.is én így szeretném.


Képzeld nálunk jövő hét hétfőn és kedden lesz nyílt nap az oviban. Elviszem Manót, hogy ismerkedjen egy kicsit a légkőrrel. Nem tudom, hogy tetszik majd neki. Rá egy hétre meg már a beíratás lesz. Nálatok is most van?


Nálunk is előfordul, hogy nem akar kimenni Manó még az udvarra sem! Bár az igaz, hogy ez eddig kb. kétszer fordult elő, de mindkétszer tök jó idő volt. Szerintem amiatt ne legyen lelkiismeret-furdalásod, hogy nem tudod mindig levinni a játszótérre. Én sem viszem túl sűrűn, bár igaz, hogy most már elővettük itthon a hintát, a csúszdát, és hamarosan a homokozót is elővesszük. Sokszor van, hogy Robi elviszi egy kicsit a játszótérre, amíg én itthon főzök, vagy takarítok. Olyankor nekem is lelkiismeret-furdalásom van, de hát valakinek azt is meg kell csinálni. Megbeszéltük, hogy legközelebb én is velük megyek. Édes hármasban. Igaz, hogy akkor nem lesz ebéd... Na mindegy! :)


Köszi anyukám elvan. Úgy mint eddig. Se nem jobban, se nem rosszabbul. Ez van!


Manó is ugyanúgy eszik, mint rég. Nem túl sokat. Bár a múltorában, anyósom hozott többször is ebédet az óvodából. Kimaradt nekik és hozott belőle. Na szóval abból rendesen evett. Igaz, hogy kinézni nem igazán tudtuk, hogy mi az, de finom volt. :) Úgy néz ki ízlik neki a menzai kaja. Lehet, hogy majd egyszer én is hordok, mondjuk úgy, hetente kétszer kaját valahonnan. Hátha akkor abból is enne rendesen. Az a baj, hogy én nem tudok annyi mindent csinálni. Főleg mellette nem.

2008. febr. 25. 13:55

Köszönöm szépen, aranyosak vagytok :)


Gondolkodtam már rajta, hogy megírom...majd egyszer...:)


Nehéz ügy ez a munkábaállás. Pont hétvégén volt egy rádióműsor arról, mennyire diszkrimináálják a kisgyerekes anyukákat a munkakeresés során. Ha nem tudnak visszavenni a suliba, talán jobb is, ha jön a kistesó, nem? Annak sincs sok értelme, hogy munkát keresel - ha esetleg nem vesznek vissza - és utána 1 évvel elmész szülni. Bár szerintem is jobb, a van köztük 4-5 év, de manapság épp a munkahelyek miatt vállalják be rögtön a 2. babát sokan. Mi nem gondoltuk meg magunkat. Néha, amikor Annának rosszabb napja van és hisztis, szófogadatlan, megbeszéljük Janival, hogy pont egy kistesó hiányzik...kitesz ő bőven 2-t időnként :)


Nagyon jó volt anuyéknál, Anna szokás szerint maradt volna még. Vett fel neki anyu Elmo-t, így most itthon is tudja nézni. Most, hogy már többet hallom a hangját, nem idegesít annyira...És tényleg jó, sok okos dolgot megtanul belőle.


Olyan jó idő volt ma, lent voltunk délelőtt a játszótéren. Kicsit lelkiismeret-furdalásom van, mert amikor dolgozom, nem tudom levinni. Janival lemegy persze, de pl. a sógornőmmel nem tudom, miért, nem akar lemenni. Itthon szeret vele játszani. Csak kár a lakásban ülni, amikor ilyen jó az idő.


Anyukád jól van?


Manó eszik már rendesen? Anna még mindig csak csipeget. :(

186. mtt80 (válaszként erre: 185. - B59d693a46)
2008. febr. 23. 14:45

Semmi gond, majd írsz, ha lesz időd!


Köszi a gratulációt, igen mindenre emlékszem még én is, és remélem fogok is! Te nem gondolkoztál még azon, hogy megírod Anna születését?


Talán nem is árt egy kis szünet most a vezetésben. Legalább ülepszenek a dolgok. Azután pedig újúlt erővel tudsz nekivágni a dolognak! Azért persze túl sokat ne várj vele!


Igen, a kistesón már gondolkodunk, de még tényleg csak gondolkodunk. Jó lenne előbb dolgozni, de hát nem tudom lesz-e esély rá. Persze próbálkozom, de hát nem tudom. Voltam bent a héten a volt munkahelymen, de a főigazgató pont nem volt bent, így vele nem tudtam beszélni. Aki ott volt vele beszéltem, hogy lesz-e vajon álláslehetőség, de hát ők nem tudtak (vagy nem akartak) semmit mondani. Kérdeztem, hogy ugye megint úgy is csak aug. végén derül ki, hogy kire lesz szükség szeptembertől (mert eddig mindig így volt), de azt mondták, hogy valószínű igen, de azért menjek be hamarabb is Gáborral (az igazgatóval) beszélni, hogy tudjon róla, hogy vissza akarok menni. Mondtam, hogy ok, majd benézek még addig. Persze nem sok esélyt látok.

Szóval a kistesóra visszatérve, én úgy szeretném, hogy 4 vagy 5 év legyen közöttük. Na és ugyebár, ha a 4 év mellett döntünk, akkor már ez év végefelé be kell indítanunk a babaprojektet. :) Én megint nyári babát szeretnék, aztán persze ember tervez, Isten ...

Ti még mindig nem gondoltátok meg magatokat kistesó ügyben?


Akkor biztosan jól telik a hétvégétek, ha kirándultok anyudékhoz! Anna biztosan élvezi! Most úgy néz ki az idő is tűrhető, úgy hogy sokat lehettek kint legalább.


Ja, és amíg el nem felejtem! NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKED ELŐRE IS

2008. febr. 22. 15:13

Bocs, hogy ilyen sokáig nem írok, de mostanában nincs túl sok időm.


Gratulálok a cikkedhez, nagyon szép. Érdekes, mennyire megmarad az emberben ez az esemény, én is tisztán emlékszem mindenre.


Eléggé nyomaszt és magam alatt vagyok, azóta nem is voltam vezetni. Tudom, ez sem jó, de nincs kedvem menni egyelőre. Majd vmkor a jövő hét közepén talán újra veszek egy órát, hogy ne felejtsek sokat.


Jó, hogy nem kapnak oltást, én sem bánom. :)


Holnap megyünk anyuékhoz hétvégére, Anna már be van zsongva...:) Reméljük, jó idő lesz, akkor sokat kint tudunk lenni.


Tényleg már gondolkodtok a kistesón? Nem úgy volt, hogy visszamész dolgozni?


Jó hétvégét! :)

184. mtt80
2008. febr. 20. 13:18
Ja, azt elfelejtettem, hogy ha minden igaz, holnap lesz olvasható a cikkem, Manó születéséről. :)
183. mtt80 (válaszként erre: 182. - B59d693a46)
2008. febr. 20. 13:10

Még mindig magad alatt vagy a jogsi miatt? Ne legyél! Legközelebb biztosan sikerülni fog, csak koncentrálnod kell! Az meg, hogy nem neked való a vezetés, szerintem egy nagy hülyeség! Hány olyan ember van, akinek biztosan nem adnék a kezébe kormányt, és mégis vezet nap mint nap! Ha te ilyeneken gondolkodsz, akkor biztosan jó és lelkiismeretes vezető lesz belőled! Mikor vizsgázol újra?


Azért nem kapnak 3 évesen oltást, mert amit 18 hónaposan kaptak, abban már benne volt az, amit 3 évesen kaptak volna. Nekem leg.is valahogy így mondta a dr.nőnk. Hát, nem is bánom!


A hétvégénk jól telt, nem volt semmi különös. Ide mentünk, oda mentünk és már el is telt. Szombaton esett a hó, de elég sok! Na hát Robikának több se kellett! Egyből: szánkó, szánkó! Úgy hogy az apjának el kellett vinnie szánkózni, bár annyi hó azért nem volt, na de mindegy! Nálatok is esett? Nektek hogy telt a hétvége?


Na és a suli milyen? Belerázódtál már? Milyenek a gyerekek? Lehet velük bírni? Anna hogy viseli? Megszokta már?

182. b59d693a46 (válaszként erre: 181. - Mtt80)
2008. febr. 18. 13:20

Miért nem kapnak 3 évesen védőoltást?


Nagyon magam alatt vagyok, nincs kedvem semmihez. Annyira nyomaszt már ez a vezetés, és félek, hogy ilyen hülyeséget legközelebb is elkövetek. egyszerűen nem értem, MIÉRt nem veszem észre azt a hülye záróvonalat. Már azon is gondolkodtam, ha ilyen figyelmetlen vagyok, talán nem is nekem való dolog a vezetés.


Ááá, dehogy mondanak nekünk ilyen értékeket tanácsadáson! A súlyát mérik meg maximum, a magasságát már nagyon régen mérték. Igaz, régen is voltunk. Azt hiszem, hamarosan elviszem, nem árt, ha látják, bár most szerencsére nincs gond az evéssel.

Látod, kár aggódni, Robikával minden rendben van.


Hogy telt a hétvégétek?

181. mtt80 (válaszként erre: 180. - B59d693a46)
2008. febr. 14. 17:42

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült! Elhiszem, hogy már eleged van az egészből! Az viszont jó jel, hogy azt mondta a vizsgabiztos, hogy jól vezetsz! Akkor tényleg csak egy kis figyelmetlenség volt az egész! Legközelebb biztosan sikerülni fog! Ne szomorkodj ezen! Bár tudom, hogy könnyű ezt mondani!


Robikával igazából nem csinálunk semmit, hogy elaludjon, elég annyi is neki, hogy ott vagyunk mellette. Be kell csukni a szemünket, és úgy tenni, mint aki alszik. Akkor ő is elalszik! Egyébként mi is el szoktunk néha aludni mellette! :) Pl. ma délután is elaludtam mellette.


Tegnap voltunk tanácsadáson. 14,5 kg és 96 cm. Minden ok. Azt mondta a dokinéni, hogy nincs szüksége étvágyjavítóra, mert nagyon jó súlyban van. Hiába mondtam, hogy nem a súlyával van a gondom, hanem azzal, hogy egyszerűen alig eszik valamit. Erre azt mondta, hogy biztosan eszik ő annyit, amennyi neki kell! Hát jó! Majd látom, hogy fogy-e még többet, ha igen, akkor majd azért csak adok neki valamit.

Nektek szokták mondani tanácsadáson a percentil-es értéket? Nekünk igen, Robika ált.-ban mindig 90-es fölötti. Most is súlyban 90-es, magasságban pedig 99-es. Ez azt jelenti (ha véletlenül nem tudnád), hogy súlyban a vele egykorúak 90%-a kisebb súlyú, 10%-a pedig nagyobb. Magasságban pedig 99%-a alacsonyabb, 1%-a pedig magasabb. Szóval ő nagyon magas. Mindig azt mondja a dr.nő, hogy jóval átlagon felüli.

Ja, és azt tudod, hogy 3 évesen ők már nem kapnak védőoltást?

2008. febr. 14. 15:02

Bocs, hogy eddig nem jelentkeztem, de eléggé magam alatt vagyok. nem sikrült a vizsgám :(( Olyan béna vagyok! Már túl voltam fél órán, mentünk visszafelé, amikor megint átmentem egy záróvonalon. Kész. Egyszerűen nem tudom, miért nem tűnik fel nekem, hogy oda van festve. Azt mondta a vizsgabiztos, jól vezetek, nem kellett volna megbuknom, csak legyek figyelmesebb. :((( Már nincs is kedvem autóba ülni.


Mit csináltok Robikával, hogy elaludjon? meséltek neki vagy elég ha csak ott vagytok? Én biztos elaludnék így :)

179. mtt80 (válaszként erre: 178. - B59d693a46)
2008. febr. 11. 12:33

Képzeld tegnap nálunk is palacsinta volt, és evett is belőle Robika! Pedig ebből sem igazán szokott. Hozzá paradicsomlevest csináltam és abból is evett rendesen. Már nagyon rég nem volt lehet, hogy azért. Anna is beebédelt tegnap?


Egyébként Manó most 14,5 kg, de volt már 15,2 is. Digitális szobamérlegünk van, úgy hogy azon meg tudom mérni. Csak az a baj, hogy nem csak most nem evett, hogy beteg volt, hanem már azelőtt sem. Amúgy tudom, hogy nem kevés a 14,5 kg, de ahhoz képest, hogy 2 évesen is már 14,7 kg volt, és azóta nem hízott inkább még fogyott, szóval ahhoz képest szerintem kevés. Magasságra kb. 96-97 cm lehet. Majd szerdán tudok pontos adatokat írni, tanácsadás után. Ti nem mentek mostanában tanácsadásra?


Igen, én is féltem nagyon, hogy hogy fog aludni a rácsos ágyán kívül, de elég jól elvagyunk. Igaz, hogy mellé kell feküdnünk valamelyikünknek, amíg el nem alszik, de ki lehet bírni. Egyébként szokott műsorozni rendesen! Még este 10 órakor is úgy kell neki könyörögni, hogy menjünk már tentélni! Azután még mindig kitalálja, hogy szomjas, hogy pisilnie kell stb. Szóval húzza az időt!

Azelőtt nálunk is úgy volt, hogy csak beletettük a kiságyába és kész. Elaludt egyedül. Hát igen, ez mára már megszűnt! Igazából már kb. 20 hós korától kimászott a kiságyából! :) Tiszta akrobata volt! Akkor kezdtük azt csinálni, hogy mellé feküdtünk a földre. (Mivel a rácsoságyba nehezen tudtunk volna.) :) Utána vettük neki a másik ágyat, így már mellé feküdhettünk. Kezdetben még, visszatettem a kiságyába, miután elaludt, de most már nem. Még mindig bent van a szobájában a rácsoságya is, de most már hamarosan feltesszük a padlásra, mert csak dísznek van. Majd jó lesz a kistesónak! :)


A cikkemhez azt írták, hogy febr. 21-én lesz aktív. Hát kíváncsi leszek rá! Mindenesetre jól átnézik!


Holnap ügyes legyél ám! Drukkolok nagyon!

178. b59d693a46 (válaszként erre: 177. - Mtt80)
2008. febr. 9. 18:58

Szerencsére Annának sem lett baja, én is jobban vagyok már, köszi. Ittam Coldrex italt, nekem az gyorsan szokott hatni. Aspirin C-t is próbáltam, de fáj tőle a gyomrom, nem bírom.


Kíváncsi vagyok, mit mond a doktornőtök. Anna sem hízik egy ideje, talán nem fogy, de még mindig 12-13 kiló, kis vékonyka. Igaz, sokat nőtt, de akkor is kellene biztos a súlyának is gyarapodnia vmennyit.

Most, hogy többet kint vagyunk, jobban eszik, de nem akarom elkiabálni. Holnap bablevest főzök, nem nagyon szereti, de mi már ennénk, 1000 éve nem volt már. Majd eszik a levéből kenyérrel, meg talán a répát megeszi belőle. Meg palacsintát rendelt, abból biztos rendesen fog enni. :)


Ma délelőtt 2 órát voltunk a játszótéren, alig tudtam hazahozni. Jól beebédelt, gondoltam, nagyot alszik. 1 (!) óra alvás után hallom: "Anya, ébren vagyok, menjünk a játszótérre!" Jani dolgozik ma és holnap, így én vittem mind a 2X. Jó nagyot levegőztünk, remélem, este elájul :)


Még a rácsos ágyában alszik, elég nagy, kényelmesen elfér benne, szinte még keresztben is. Amíg nem próbál kimászni, nem veszünk neki másikat, addig jó, míg nem tud szabadon garázdálkodni :) Félek, hogy akkor nehezebb lesz az altatás, megszűnik, a jó világ, hogy leteszem és kész...

Robika hogy vette az akadályt? Könnyen átszokott a kanapéra? Nem műsorozik lefekvésekkor? :)


Remélem, tényleg az utolsó vizsgám lesz kedden...:)


Ha betegek, természetes, hogy nem esznek úgy, szerintem fél kiló fogyás az nem vészes. Látszik, hogy jó súlyban van, szerintem nem kell érte aggódnod. Hány kiló is Manó?

177. mtt80 (válaszként erre: 176. - B59d693a46)
2008. febr. 9. 13:48

Remélem már jobban vagytok egy kicsit! Anna nem lett betegebb? Te hogy állsz?


Jövő hét szerdán megyünk tanácsadásra, úgy hogy akkor végre megkérdezem a dr.nőtől, hogy milyen étvágyjavítót (ill. vitamint) adjak Robikának. Igaz a héten is mondtam neki (amikor vissza kellett vinni Robikát), hogy alig eszik valamit, de azt mondta, hogy úgy látja, hogy nincs neki semmi baja, jó a közérzete, és hogy biztos eszik ő annyit, amennyi elég neki. Hát ja, csak akkor még nem tudtam, hogy már több mint fél kg-t fogyott. Azért ez náluk még elég sok. Vagy nem?


Szóval kedden lesz az utolsó!! vizsgád! Ez nagyon jó! Majd gondolok rád! Biztosan sikerül!


Igen, mi is sokat vagyunk kint ebben a jó időben! Velem délelőtt van kint az udvaron, az apja meg ált.-ban alvás után viszi el sétálni. Szóval meg van levegőztetve rendesen. :)


Már régen akartam kérdezni, hogy Anna még a rácsos ágyában alszik? Manó már egy pár hónapja nem, hanem a kis kanapéján.

2008. febr. 8. 13:56

Bizony, Elmo nagyon "fertőző" :) Elég volt, hogy véletlenül arra a csatornára kapcsoltam, belenézett és utána le sem vette róla a szemét. Itthon is emlegeti, már alig várja, hogy nézhesse újra.


Kérdeztem gyógyszertárban a Béres rágótablettát, nem igazán volt képben a nő, azt mondta, tabletták 3 éves kor fölött adhatók, inkább szirupot szoktak ennyi idősen kapni a gyerekek. Majd másikban is megkérdezem.


Anna is belázasodott, 2 napig 37.5 körül volt a láza, de szerencsére más baja nem lett. Én viszont tiszta nátha vagyok :( De inkább 1000-szer én, mint ő.


Ma játszótéren voltak apával, nagyon élvezte, haza sem akart jönni. A sétálgatás számára nem túl izgalmas, a játszótéren jól érzi magát. Jó lenne, ha már jönne a tavasz, kicsit jobb idő lenne.

Én meg vezetni voltam, kedden 2-kor vizsgázom :( Remélem, utoljára kell mennem, annyira jó lenne, ha sikerülne! Már úgy szeretnék vezetni.


Gondolom, ebben a jó időben, Ti is kint vagytok az udvaron?

175. mtt80 (válaszként erre: 174. - B59d693a46)
2008. febr. 5. 16:46

Igen beteg lett, de már meg is gyógyult. Nem tudom, hogy el kapta-e valakitől, szerintem nem. Egyszerű torokgyulladása volt. Még egy kicsit köhög, de nem vészes. Ma vittem vissza, még egy kicsit piros a torka, de nem nagyon. Kértem időpontot tanácsadásra is, jövő szerdán kell mennünk.


Örülök, hogy jól telt a hétvégétek anyukádéknál. Biciklizni még mi sem tudunk, de ami késik az nem múlik!

Na ugye, ugye! Az Elmo! Őt is megfertőzte akkor? Én is pont tegnap vettem videókazettát, hogy majd tudjak felvenni neki még részeket. A múltkorában már vettem fel neki egy párat. Nem csak hétvégente van, legalábbis a héten biztosan nem. Ma is volt 16:30-kor, és holnap is lesz ekkor. Csütörtökön és pénteken pedig a mait és holnapit ismétlik meg 13:00-kor. Hétvégén pedig van reggel is és 16:30-kor is. Ha érdekel nézd meg a Minimax oldalán a TV-műsort. Így tudsz szólni anyudnak, hogy mikor vegye fel az Elmot. Egyébként a hangja nekem sem jön be annyira, de hát ez van. Ebben legalább nincs lövöldözés meg hasonlók. Tényleg ilyen kicsiknek való.


Igen, a cikkem még mindig ellenőrzés alatt van, de hogy meddig még, azt nem tudom.


Én még nem próbáltam a Béres Junior rágótablettát, de azt hiszem a nővérem már igen. Ő is mondta már nekem, hogy adjak Robikának, de nem tudom, hogy elrágná-e.


Képzeld, elvitték a másik kiskutyát is szombaton. Úgy hogy most már nincs kiskutyánk. Manó egy kicsit sajnálta, először még sokat emlegette, de azóta már belenyugodott. Tegnap és ma már meg sem említette. Mondtuk, hogy neki megmarad a két nagy cocó! Ugyanis lovagolni szokott rajtuk. Jó helyre került ez is, úgy hogy az a lényeg! Így legalább egy gonddal kevesebb!

2008. febr. 4. 07:47

Megint beteg lett Robika?! Elkapta vkitől? Jobban van már?


Mi is féltünk kicsit, mert nálunk anyu volt megfázva, nehogy Anna is elkapja, de talán úgy tűnik, megúsztuk. Igaz, vigyázott is anyu, szegény Anna nem nagyon bírta, hogy nem lehet közelíteni a mamához, azért az ölébe ült időnként, odabújt.

Nagyon jól érzte magát, megint nem akart hazajönni. Unokatesókkel most nem találkozott, ők is betegek. Sokat kint volt, jót tett a levegő, rögtön jobb étvágya lett. Itthon meg könyörögni kell, hogy lemenjünk. Próbált biciklizni, de nem nagyon ment. Nem tudja még tekerni, talán nem elég erős hozzá vagy csak nem jött rá a technikára, nem tudom. Majd nyáron...

Anyuéknál van Minimax, képzeld, meglátta Elmot szombat reggel és teljesen lenyűgőzte. :) Amikor ismételték délután felvettük neki, meg a vasárnapit is, amíg ott voltunk, kb. 15-ször megnézte. Majd anyu vesz még fel neki részeket, hogy itthon is tudja nézni, mert teljesen beleszeretett. Azt hittem, minden nap van, de aztán láttam, hogy csak hétvégente 1-1 rész. Jó mert tanít is, zenés is, bár engem Elmo hangja kicsit idegesít, elég sipákolós :)


A cikked még mindig ellenőrzés alatt van?


Te próbáltad már a Béres Junior rágótablettát? Sógornőm azt adja a gyerekeknek, immunerősítő és étvágyjavító is, anyu azt mondta vegyek Annának. Te adtad már Robikának?

173. mtt80
2008. jan. 30. 15:31

Képzeld Robika beteg lett. Tegnap belázasodott, a legmagasabbb 39,4 volt. Megint jó éjszakánk volt! :( És még hány ilyen lesz! Ma voltunk dokinál, és azt mondta, hogy vírusos torokgyulladása van egy kis mandulagyulladással megspékelve. Persze gyógyszert nem kapott. Adjam neki a Nurofent és az Antipyretikum kúpot lázra, na meg a Sinecod cseppeket a köhögésre. Ugyanis egy kicsit köhög. Szóval akár el se mentünk volna, mert eddig is ezt adtam neki. Majd később meg ha jobban felszakadozik a köhögése (már előre tudom), akkor meg adhatom neki nappalra a Rhinatiol szirupot, és este a Sinecod-ot. Mindig ezt szokta mondani. Persze azért majd hétfőn vigyem vissza. Nagyon jó!


Az tök jó, hogy egy kicsit ki tudtál mozdulni! A színház meg tényleg jó kikapcsolódás! Én spec. azt sem tudom megmondani, hogy mikor voltam utoljára. Egész életem során nem voltam túl sokszor. :( Sajnálom nagyon, mert amúgy szeretnénk menni én is és Robi is, de itt a közelünkben leghamarabb Kecskeméten vagy Szegeden van színház. Az meg azért egy kicsit messze van, főleg hogy Robikát mi sem tudnánk igazán kire bízni. Most hogy anya beteg, elég nehéz. Ugyanis eddig is ők vigyáztak rá, ha pl. este kellett. A nővérem szívesen vigyáz rá, de hát neki is ott a 3 gyerek, esténként ő sem tud eljönni otthonról. Anyósom még dolgozik, meg hát ő nem is itt helyben van. Ha minden igaz júniusban elmegy nyugdíjba, úgy hogy akkor már könnyebb lesz, bár anyáékra szívesebben hagyom(nám). Pedig nincs semmi bajom anyósommal sem (ő egyébként óvónő), de mégis.

Szóval épp a napokban gondolkodtam el rajta, hogy ha akarnánk se nagyon tudnánk kimozdulni esténként. Most látom csak, hogy mennyi segítséget jelentett, hogy anyék itt vannak a közelben és hogy egyáltalán vannak. Csak hát most, ezzel a betegséggel... Egyébként elvan, most vettek tegnap újra csontvelőmintát, hogy megnézzék. Ugyanis a fehérvérsejt már nem olyan nagyon sok, de a vörös meg nagyon kevés, nem akar szaporodni.

Gondolom nektek is milyen nehéz lehet nagymama nélkül a közelben. És még milyen sokan vannak így! Nekem eddig szerencsém volt, és remélem hogy még lesz is! Szegény anyát is nagyon bántja, hogy annak idején tesómnak mennyit segített mind a 3 gyereknél, nekem meg most nem tud. Na de remélhetőleg majd még tudni fog! Bízni kell benne!

Menjetek ti is amilyen sűrűn csak tudtok anyukádékhoz, amíg lehet! Gondolom nekik is rossz lehet, hogy ritkán látják Annát, és nem tudnak nektek segíteni olyan sokat.

Bocsi, hogy ilyen ömlengősre sikeredett ez a rész, de most úgy kikívánkozott belőlem!


A kiskutya még meg van sajna! :) Már egy kicsit elegem van belőle! Olyan rossz! Beszökik a konyhába is állandóan a macskabejárón, és persze megeszi a cicák kajáját!


Nálunk is hasonlóképp van mostanság a hamikázás. Robika reggelire ált.-ban semmit sem eszik. Azután ebédre eszik valamennyit (na nem viszi túlzásba), majd vacsorára is. Tegnap pl. elég sok májas kenyeret megevett vacsira. Mondjuk most, hogy ismét beteg, nem csodálkozom rajta, ha nem eszik.


A cikkemmel nem tudom mi lesz már, még mindig nem adták be. Még mindig ellenőrzés alatt áll. De meddig??

172. b59d693a46 (válaszként erre: 171. - Mtt80)
2008. jan. 29. 14:34

Mostanában kevesebbet jutok ide, mióta dolgozó nő lettem újra .)


Ez már haladás, hogy 2-3 szavas mondatokat mond! A fiú ismerőseink, Anna kortársai is általában itt tartanak.


Jól telt a hétvége, itt is iszonyú szél volt, le sem tudtunk menni két napig. Vasárnap egy kolléganőmnél voltam meglepi szülinapi bulin. A férje szervezte, nem sejtett semmit, így nagyon jól sikerült, tényleg meglepődött. Jó egy kicsit kimozdulni, feltölti az embert. Már olyan szívesen mennék színházba is, nagyon hiányzik. Majd szeptembertől kapunk bérletet a suliban, végre mehetek újra. Csak sajnos Jani nem tud jönni, neki kell Annára vigyázni :)Az estét nem tudjuk máshogy megoldani.


Anyukád hogy van?


Mi is megyünk majd anyuékhoz péntektől vasárnapig, Anna már számolja vissza a napokat. Karácsonykor voltunk utoljára és már nagyon szeretne menni.


Kiskutya megvan még? Vagy már lett gazdája?


Anna olyan rapszódikusan eszik. Főtt ételből elég jól belakik, de reggelire, vacsira alig eszik vmit. Már annyi mindent próbáltam, de mindig azt mondja, nem éhes. :( Nálatok megoldódott a dolog?

171. mtt80 (válaszként erre: 170. - B59d693a46)
2008. jan. 27. 14:23

Igazából szerencsére nem hiányolja annyira a másik kutyust Robika. Néha még kérdezi, hogy "másik kicsi?", de azután amikor mondjuk neki, hogy "tudod, hogy már nincs másik, elvitték", akkor elfogadja és már nyúzza is azt amelyik megmaradt! :) Bár azelőtt is inkább mindig ezt nyúzta, mert ez volt a kisebb. A másikat már el sem bírta. :) Majd akkor lesz nehezebb, ha majd ezt is elviszik. Akkor nem lesz egy sem, csak a nagyok. Bár azokat is nyúzza rendesen, állandóan cocózik rajtuk. :)


Képzeld mostanában már egyre többször mond rövid mondatokat Robika. Na nem kell nagy dologra gondolni, csak amolyan 2-3 szavas mondatokra, de nekünk már ez is nagy haladás!

Ja, és a pelus is már egyre többször marad száraz reggelre. Ugye már csak éjszaka van, de azt még nem merem elhagyni, mert azért néha még belepisil, bár igaz, hogy ritkán és keveset.


Nemsokára, ha felébred Manó elmegyünk anyáékhoz, meglátogatjuk őket. Itt akkora szél fúj, hogy valószínű kocsival megyünk. Nálatok is nagy szél volt ma? Tegnap meg Robi hazahozta mamámtól a kis traktorunkat (tudod, olyan fűnyíró kistraktor), és azzal játszott egész nap Manó. Nagyon tetszik neki! Alig bírtam beráncigálni a szobába egész nap! Az apjával szerelték, mert valami nem működik benne. Én nem értek hozzá.

Nektek hogy telt a hétvége?

170. b59d693a46 (válaszként erre: 169. - Mtt80)
2008. jan. 25. 21:25

Azokon a napokon nekem is szörnyű fejfájásom szokott lenni, sokszor 3 gyógyszert veszek be egész nap, de nem használ. Egyébként is sűrűn fáj sajnos nekem is :(


Akkor biztos jó helyre került a kutyus. Láttam az iwiw üzifalon, hogy elvihető a másik is. Robika mit szólt? Nem sajnálta?

169. mtt80
2008. jan. 25. 19:34

Még mindig ellenőrzés alatt áll a cikkem. Nem tudom, hogy meddig ellenőriznek egy cikket!? Na mindegy.


Hogy van a fejfájásod? Nekem már jobban. Ma is fájt egy kicsit, de ez semmi a tegnapihoz képest! Egyébként nálam ez minden hónapban előfordul, azokon a bizonyos napokon. :( Ilyenkor olyan erős, hogy már-már migrén jellegű. Egyébként is sűrűn fáj a fejem.


Képzeld elvitték az egyik kiskutyánkat! Már csak a másiknak kellene gazdit találni! Remélem annak is sikerül hamarosan. Bár még csak kedden voltak 7 hetesek. Örülök is neki, hogy elvitték, meg sajnálom is. Na de majd csak megszokja az új helyet is. Egy fiatal párhoz került és ott is van két kisgyerek. Na meg van még két másik kutyájuk is. Egyelőre szobakutya lesz, amíg hideg van és ilyen kicsi, de utána kint lesz.

168. b59d693a46 (válaszként erre: 167. - Mtt80)
2008. jan. 25. 09:04

Ok, köszi, akkor majd figyelem.


Remélem, jobban vagy, tegnap nekem is szonyúan fájt a fejem. :(

167. mtt80 (válaszként erre: 166. - B59d693a46)
2008. jan. 24. 15:44

Még nem lehet olvasni a cikket, egyelőre most ellenőrzik. Nem tudom, mikor adják be. Már tegnap beküldtem, de azóta is ellenőrzés alatt áll.


Így akkor könnyebb volt Annának is, hogy a megszokott emberkékkel volt, amíg te dolgoztál. Így Manóval sincs gond, ha olyannal van, akit szeret.


Most ne haragudj, de be is fejezem, mert annyira fáj a fejem, hogy ez már kibírhatatlan. :(

166. b59d693a46 (válaszként erre: 165. - Mtt80)
2008. jan. 24. 14:08

Ma is jó volt, eddig csak pozitív tapasztalatom van. A kollégák szerint most boldog tudatlanságban vagyok, ők már nem ennyire lelkesek. Nyilván így más, nem nyomasztanak napi gondok, nincs hajtás. :)

Anna nagyon jól bírja, 2 napot Janival volt, ma a sógornőm vigyázott rá. Nincs vele probléma, megérti, hogy anyának dolgozni kell. Ez egy kis edzés nekünk, szeptemberől meg jön a neheze.


Szerintem is jó a Vitacolán, nem annyira immunerősítőként, mint étvágyjavítóként.


Akor ennek a D-vitaminnak utánakérdezek, de én 2 naponta adom. Persze előfordul, hogy elfelejtjük mi is :)


Hol van a cikk Manó születéséről? Nem találtam.

165. mtt80 (válaszként erre: 164. - B59d693a46)
2008. jan. 23. 13:05

Szívesen, de nem én jelöltelek, hanem Manó! :))


Örülök, hogy jól telt a suliban az első nap! A többi már csak még jobb lehet! Hát igen, ez sűrűn előfordul, hogy lemaradnak az anyaggal. Akkora a követelmény! Ma milyen volt? Na és Anna hogy tűri? Otthon volt, vagy vitted magaddal?


Mi járunk rendszeresen tanácsadásra. 1 éves koráig havonta, 2 éves koráig 2 havonta, most meg már csak 3 havonta. Majd februárban megyünk legközelebb. Én minden egyes alkalommal megkérdezem, hogy mikor jöjjünk legközelebb. Ja, és persze hozzánk is jön a védőnő 2 havonta, bár annak nem sok értelmét látom. Na de mindegy!


A D-vitaminból én úgy tudom, hogy naponta kell 1 cseppet adni. Vagy nem? Bár nálunk elég sűrűn elmarad, úgy hogy örülök, ha hetente kap 2 cseppet. :) Valahogy elszoktam tőle nagyon. Amíg pici volt, mindent olyan rendesen megkapott, soha nem felejtettem el semmit, most meg...


Képzeld, a nővérem is a Vitacolan-t ajánlotta, hogy azt adjam Robikának. Ő is azt adta annak idején a gyerekeinek. Ők csak úgy hívták, hogy napocskás vitamin. :) El is felejtettem, de most hogy mondta, már emlékszem rá. Pedig amikor te írtad, olyan ismeretlen volta a neve, de így már emlékszem. Szóval megnézem a gyógyszertárban, hogy van-e. A 3 közül valamelyikben csak találok! Nem?


Megírtam Manó születésének történetét! Majd ha gondolod olvasd el. :) Te még nem írtad meg Annáét? Én már régóta fontolgattam, hogy majd megírom, de most jutottam el odáig. :)

164. b59d693a46 (válaszként erre: 163. - Mtt80)
2008. jan. 22. 14:53

Köszi a jelölést az iwiw-en :)


Jól telt az első nap az iskolában, nagyon jól éreztem magam. Jó volt újra a kollégák között lenni, az osztály aranyos, okosnak is tűnnek. Jó volt kicsit normálisabban felöltözni, kosztümbe, magassarkúba...Igaz, hogy teljesen más tananyaggal készültem, kiderült, hogy egy pár fontos verset nem vettek az ókorból, én meg kezdtem volna a középkort. Így visszakanyarodtunk és verseket elemeztünk, rögtönöztem. De szerencsére nem volt gond, nem felejtettem annyit. :)


Olyan dolgoktól, amiben sok karotin van, pl. répa, gyümölcslevek, kicsit sárga lehet a gyerek, ha sokat fogyaszt belőlük. Még jó, hogy találkoztunk a védőnővel az utcán, akkor mondta. A szomszédunkben született pici baba, oda jár rendszeresen, de hozzánk be sem jön. Menni sem kell tanácsadásra, csak néha összefutunk. Pedig jóban is vagyunk, ismertük már korábban is. Azt mondta, nem tud ennyi helyre menni. Ti jártok még rendszeresen?


Ugye a D vitaminból 2 naponta 1 cseppet kell adni?


Anna nyáron próbált biciklizni anyuéknál. De akkor még nem boldogult vele, úgy akarta hajtani, mint a motort. Mutattuk neki, de nem tudta tekerni. Majd tavasszal újra megpróbáljuk.

163. mtt80 (válaszként erre: 160. - B59d693a46)
2008. jan. 21. 12:28

Végül is vettema gyógyszertárban Erigon szirupot, ami elvileg mindenféle köhögésre jó. A nővérem ajánlotta, mert nekik ezt írta a dr.nő máskor. Tényleg lehet, hogy használ, mert talán már javulok egy kicsit, bár még mindig nagyon köhögök.


Ja, igazi vagyon! Végülis tényleg az lenne, ha nem kellene rögtön befizetnem belőle egy jó pár csekket. :( Ugyanis a két elmaradt gyessel, bizony feltorlódtak a befizetni valók is. Szóval még elég sem lesz. :) Egyébként képzeld ma megkaptam ezt a hatalmas összeget! Már rajta van a számlámon! El sem hiszem!


Hogy hogy sárga az orra és a keze? Ilyet még nem is hallottam. Pedig Robika is elég sok répát eszik (nyersen is imádja), de én még nem vettem rajta észre.


Most kénytelen voltam Pickwick teát adni Manónak, mert a másik fajta elfogyott. Már máskor ivott pár kortyot a miénkből, úgy hogy szerencsére megitta, szerette. Majd megnézem a Lidl-be azt a teát, amit írtál.


Hát lehet, hogy kipróbálom azt a Cebion szirupot! Bár szombaton finom tyúkhúslevest és bolognai-t készítettem, és képzeld evett mindkettőből! Sőt még vacsorára is, sőt másnap is! Szóval most a hétvégén nagyon meg voltam elégedve vele!


Tényleg Anna tud már biciklizni? Mármint gondolom 2 keréken még nem, de úgy értem, hogy tudja már tekerni a pedált? Manó még csak hátrafele. :) Majd ha jön a jó idő gyakorolni kellene, bár most is szoktunk néha itt az udvarban. :)


Holnap megkezdődik a munka? Izgulsz egy kicsit? Én biztos izgulnék majdnem 3 év kihagyás után. Biztos nem lesz könnyű újra belerázódni a dolgos hétköznapokba, bár így azért könnyebb, hogy nem egész héten dolgozol!

Majd írd meg, hogy hogy sikerült az első napod az iskolában! :)

162. mtt80 (válaszként erre: 161. - Heni76)
2008. jan. 21. 12:15

Szia!

Nálunk is hasonló a helyzet az ételekkel. Az én kisfiam sem kóstolja meg, hanem csak ránéz, és már nem is kéri. Szerencsére ő viszont a gyümölcsöket, zöldségeket megeszi, sőt a levesekkel sincs különösebb baja. Imádja az almát, és a répát.

Nagyon ügyes a beszédterén a kislányod! A kisfiam még nem tart itt sajna. Most már összefűz 2-3 szót, de ennyi.

161. heni76 (válaszként erre: 155. - 244ed1c739)
2008. jan. 20. 14:26
Szia!Az én lányom most lesz 4.-én 2.5 éves,Petrának hívják.Folyékonyan beszél,tudja a színeket,10-ig elszámol,1.5 hónapja kezdtük a bilizést és nagyon szépen megy neki,néha magától ráül,lehúzza a kis bugyit és elvégzi a dolgát(néha még ki is viszi és kiönti a wc-be),persze azért van olyan nap amikor becsurog a pisi!Viszont nagyon rossz evő ő is!Ami a fogához való:kakaó(napont kb:1 liter),tejbegríz,rántotta,sajtostészta,bundáskenyér...ilyenek!Se gyümölcs,se zöldség,se leves!Vitamin lekvárt szedünk!Pedig napi szinten próbálkozom nála mindennel!Az a röhej,hogy meg sem kóstolja hanem egyből már nem is kéri!Remélem ez megváltozik ha az idén szeptemberben elkezdi az ovit!
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook