Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zserbógolyók meggyel recept

Zserbógolyók meggyel recept


Elkészítési idő 25 perc

A Zserbógolyók meggyel hozzávalói:
A golyókhoz:
15 dkg darált dió,
20 dkg darált háztartási keksz,
1 ek. kakaópor,
2 ek. baracklekvár,
2 cs vaníliás cukor,
kb 10-12 szem meggy,
annyi meggylé, amivel a massza formázható lesz

A csokimázhoz:
15 dkg jó minőségű étcsoki,
5 dkg margarin


A Zserbógolyók meggyel elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit jól összedolgoztam, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formáltam, úgy hogy minden golyó közepébe beledugtam egy fél szem meggyet. Utána hűtőbe tettem. Az étcsokit gőz felett a margarinnal felolvasztottam, majd a zserbógolyókat beleforgattam, zsírpapírra tettem és dermedésig visszatettem a hűtőbe.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zserbógolyók meggyel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook