Vörösiszap katasztrófa (beszélgetés)
Na, lányok mi nem tudjuk megoldani ezt a helyzetet!
Menjünk aludni...nekünk még van hová lehajtani a fejünket!
Persze,hogy nem. Veszélyes ez az anyag.Én is tudom,ők is ,mindenki,aki meg mást mond arra nem kell hallgatni.
Jajjjj ! :(
Ne légy már Vágó II. :(
NÉZD csak MEG a VILÁGPANORÁMA 1. részét a WTC-ről szól a műsor és talán felnyílik a szemed felnőtt létedre már. :(
De mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg, aztán dumáljon mindenki... :(
Magyarországon jelenleg még két helyen van az ajkaihoz hasonló vörösiszaptározó létesítmény, mindkettő mára már bezárt timföldgyárakhoz kapcsolódott. Az egyik Mosonmagyaróváron található, egészen közel a város széli utcákhoz, a másik pedig Almásfüzitőn, közvetlenül a Duna mellett áll. Európában pedig több helyen is hasonlóképp tárolják az erősen mérgező vörösiszapot, így Franciaországban is zagytározókat használnak, illetve a Greenpeace adatai szerint Spanyolországban is több száz ipari iszaptároló van, köztük tucatnyi akkora vagy még nagyobb, mint ami Ajka közelében környezeti katasztrófát okozott. Az Ecologistas en Acción nevű spanyol környezetvédelmi szervezet pedig külön felhívta a figyelmet a sevillai Las Cruces bánya tározójára, amelynek a gátja szerintük éveken belül leomolhat, mert instabil anyagból épült. Ebben csak száraz anyagok tárolására adtak engedélyt, de a szervezet szerint a csapadék miatt a hulladék mára már eliszaposodott.
Ilyen gondolatom nekem is volt, lehet, hogy csak a szomszédos földterületet akarták elárasztani, nem számítottak ekkora pusztításra. Persze ez csak találgatás, bár ezektől a gátlástalanok miltimilliárdosoktól minden kitelik. Főleg, ha eddig a politika is mellettük állt (ld. a másik érdekeltet - MOTIM).
...szerintem nem egy ember a felelős! a munkatárs , azért nem szállt ki, mert másképp nem hallották volna az emberek!
Ott volt egy munkatársa a cégnek és nem mert ki szállni az autóból..hangos bemondóba beszélt...
Igen a cég felelőtlenségből,gondatlanságból,hozzá nem értésből.De direkt...én nem hiszem. Akárhogy is borzasztó ez az egész.
Tudod, amíg nem kerülünk ilyen helyzetbe, el sem tudjuk képzelni, mit érezhetnek.... mi is egy folyó mellett élünk , nem is messze, naponta kijártam megnézni, nem tör -e ki a víz....
...tényleg nincsenek csodák:(
[link]
láttam egy kutyust alig tudott csóró ugatni..én nem tudom, de ezek a cégvezetők...szánalmasok...pár ember miatt szenvedjen ember, állat, természet élővilág?
a halak elpusztultak..és várjuk meg még mi történik..ha a Dunát eléri...akkor imádkozhatunk!
ez a másik...az árvizesek is panaszkodnak...sok embernek sehol a fedél a feje felől.(((
Most ahogy mondod... Hát simán el tudom képzelni! Az állatokat ne is mondd!!! Annyira sajnálom őket! És sajnos nálunk tényleg ők az utolsók. Pedig nekik mi vagyunk az elsők!
Én is!!!, de sajnos nekem is csak annyi van, hogy nekünk elég és a gyerekeinket is segítenünk kell!
...szívesen telefonálok, de remélem odaér majd , ahová szántam!
Direktbe azért ilyet csak nem csinál egy cég sem??
De a felelős...a cég...ki más??
mi egyszerű emberek nem sokat tehetünk....sajnos...telefonálunk ok...de sajnos mihez elég ez a pénz...itt nem segít pár milla..ide milliárd kell..és az állam sem gazdag...itt a tél..szerencsétlenek..de sajnálom őket.((
Legtöbbünk közelében vannak cégek, telephelyek, vállalkozások. Csak sajnos azt senki nem tudja hogy melyiknél mit,hogyan tárolnak(néha gyártanak) csak látunk, érzünk füstöt, büdöset, ezt-azt. De hogy milyen károsodás éri az embereket azt nem szokták elárulni.
Ez most komoly? Gondolod,h szándékosan okoznak ekkora kárt? A világon mindenhol ez a vezető hir.Ez egy nagyon nagy tragédia és biztos van felelős,de azért én nem gondolom,h szándékos lett volna.
Volt...Csernobil egyebek...de ez ehhez hasonló nem volt...lehet volt ahol senki nem él...de ez itt történt mo...a világ sajtóinál ez a főcím!
..ez , azért kicsit durva!...nem gondolod!?
Biztosan ott a politika is, de még soha nem volt részünk ehhez hasonló katasztrófában, így nem igen tudják, mit is kellene csinálni!
...szerintem felrakni az embereket egy autóra, adni nekik valahol egy berendezett házat, és az ott maradott házakat ledózerolni, hiszen az már soha nem lesz a régi, csak egy holdbéli táj!
Jaj ne már...
Ezek az elméletek:(
Hasonlít a tavalyi H1N1 chip őrülethez...
Ok. Szóval úgy értetted, hogy ilyen jellegű és mértékű katasztrófa nem történt még. Igen ez tény. Sajnos!
Nem is olyan hihetetlen...ebben van valami...
- Mára kiderült, hogy a tárolókban nem csupán vörösiszap volt, hanem az ajkai ólomkristálygyár savas maradékát is oda hordták. Lehetőleg minél hamarabb ki kell deríteni, hogy milyen anyagok vannak ebben az egyvelegben, bár ki lehet mondani, hogy a területet elöntő áradatban csaknem az egész periódusos rendszer megtalálható - fogalmazott Dr. Padisák Judit a Pannon Egyetem Mérnöki Karának Környezettudomány Intézetének igazgatója.
Szerintem ebben szándékosság van. :(
Már a BIZTOSITÁSI összeg is nevetséges 8 millió. :XD)))
Szerintem kell a terület a bővítéshez, és szerintem semmi köze az átázáshoz, inkább hiszek olyanban, hogy már előre kitervelt robbantással hozták létre a gátszakadást, már a robbanóanyagot akkor elhelyezhették, mikor a gátat készítették, csak titokban, aztán mostanra vált aktuálissá a dolog, mivel több alu. alapanyagra lesz szükség az újonnan beruházó nagy autógyárakhoz, hogy ne kelljen importból fedezni a többlet szükségletett, így a gazdaság jobban jár... :(
Az így keletkezett anyagi és egyéb károk ellenére is megéri, ha az embereknek új lakást esetleg házat kell venni hosszútávra tervezve is. ;)
Az állatoknak meg kis hazánkban, úgy sincs értéke. :(
Szerencsétlen állatokat sajnálom főleg, akik menekülni sem tudtak... :(
A kutyák is sok helyen láncraverve kínok közt fulladtak bele... :,.(..
Az a szomorú,hopgy afelelősök nem foglalkoznak az üggyel....minden mögött politika...
Persze a sajtóna azt kell mondani ok lehet vissza költözni...az embereket hülyének nézik...én sem mennék vissza...és ahogy szárad az iszap egyre veszélyesebb!
Én is hívtam!...de az édeskevés, többet azonban nem igen tudunk tenni!
További ajánlott fórumok: