Virágok panellakásban (beszélgetés)
most kell készülődni az őszi átültetésekre
tanács kellene a balkonon termeszthető fűszerekkel kapcsolatban
Na akkor arra majd ügyelek :)
Nagyon panelbe való,mert nem igényes,csak nem szabad túlöntözni! :)
Kaptam egy Zamioculcas nevű virágot. Ilyen virággal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Egyébként most vettem 2 szobanövényes könyvet és idén nekiállok a lakás bevirágosításának. Hátha találok valamit ami tényleg szeret itt nálunk...
Sajnálom. Nálunk is van ilyen közös,vagyis a lakók oda viszik le az erkélyekről a cuccokat, szerencsére nem fagynak le...
nekülnk van egy alagsri részünk a panelonbelül. gaz, hogy másokkal közös, de midnki viyáz a másik virágair is. Bizonnyára ez szerencse is.
jah, akkor mintha én a panelban a spájzba tenném ?:)
fényszegény, de nem túl hideg helyre tettük a cserepeseket.
azt hogy csináltátok ? :)
téliesitettük a virágainkat
A mikulásvirágom nem bírja az ittlétet? Lehet nagyon száraz a levegő? Mit lehet tenni ellene? A virágot priccelővel is fürdetem már, hogy jó legyen neki, de az sem segít... :( Valami más virágot tudtok, aminek nem ilyen nagy az igénye a párás levegőre?
sziasztok. én egy éve lakom panelban,
s elmondhatom, hogy az egyetlen hátránya virágtartás szempontjából, hogy nagyon száraz,ezért sűrűbben locsolok. nálam minden fajta szépen fejlődik.még a páraigényes monstera is.
a gondozás alapja a helyes öntözésben rejlik !
a telet nehezebben viselik a fűtés miatt,
de az aránylag hűvös helyiségben jól érzik magukat. :)
Köszi, akkor lehet vadászom, mert sehol sem lehet kapni... :(
Én a zöldeket szeretem. Az összes fajta pálmát. De a kedvencem a rózsa.
Arra gondolsz, aminek a kiegészítő címe ez?
Így lesznek a legzöldebbek és legvirágosabbak a szobanövények
Köszi szépen. Szerintem ha készen lesz a nagyszoba is, akkor veszek egy ilyen vitorlavirágot is...
Valami hasonló szépséget tudtok még nekem ajánlani?
Spathiphyllum floribundum / wallisii /
Nyáron virágzik, márc-szept
Világos, vagy félárnyékos, alkalmazkodóképes. Egész évben 18-25 C fokot kíván, a télen is legalább 16 C fokot.
Öntözés:
Tavasszal és nyáron lágy, szobahőmérsékletű vízzel kell egyenletesen öntözni. Október - január keveset kell öntözni. Meleg napokon permetezni kell.
Nekem az is van és talán "ő"rá tudom azt mondani,hogy igénytelen.Nyáron ugyan kicsit szenvedett a melegtől,mert most szebb.Ám gond nélkül tűri,ha esetleg megszomjazik,mert eléggé "ivós"fajta.A huzatra talán érzékeny,de semmi extra és nagyon dekoratív szerintem.
ISBN:963 8380 31 4
Holló és Tsa
Igen, bejön. Ugyanis Nekünk északi-keleti szobáink vanak, s az életem is rövid hozzá, hogy kikísérletezzem, melyik éli túl a dolgot.
Halina Heitz: Szobanövények
Újkert,és itt is veszem a virágokat...
Kb.50cm. magas a törzse,onnan kezdődik a kerekre formázott fenyőtüskés rész..na,ezt jól elmagyaráztam...azért érthető v.mennyire?
Az van ráírva,hogy:"Cryptomeria jap...
Mi annak a címe? Lehet nekem is érdemes volna megvenni?
Neked bejönnek az aszerint választott növények?
Van egy könyvem a benti virágokról, abban a leírásokat elolvasom, s így választok virágot.
a vitrolavirágról mit tudtok? Van valakinek panelban?
További ajánlott fórumok: