Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Vineta avagy erdélyi padlizsánkrém recept

Vineta avagy erdélyi padlizsánkrém recept

Elkészítési idő 60 perc

A Vineta avagy erdélyi padlizsánkrém hozzávalói:
személyenként 2 darab érett padlizsán,2 közepes fej vöröshagyma
kevés ecet vagy citromlé

őrölt bors
saját készítésű vagy vásárolt majonéz


A Vineta avagy erdélyi padlizsánkrém elkészítési módja:
A padlizsánt vaslapon megsütöd, úgy hogy közben 3x megforgatod. Mind a négy oldala szenesre kell süljön. Még melegen lehúzod a héját, és a belsejét egy műanyag szűrőbe teszed, hogy a keserű leve kicsorogjon. Mikor kicsorgott, fakanállal vagy fakéssel vágódeszkán apróra vágod. Egy kevés ecetet vagy citromot keversz bele, hogy ne barnuljon meg. Belereszeled a hagymát úgy hogy a leve is belecsorogjon. Sóval, borssal fűszerezed, majd a végén belekevered a majonézt.Legalább egy órán át hagyod hűlni a hűtőben, majd kenyérre kenve eheted paradicsommal vagy paprikával.

Érdemes beszerezni egy vaslapot, és azon sütni, mert csak akkor lesz igazi füstös íze a padlizsánnak. A levét mindenképpen csorgasd le. Ne turmixold a belsejét, mert akkor bébiétel állagú lesz. A hagymát Erdélyben soha nem párolják meg, így lesz pikáns íze a krémnek. A házi majonéz a legjobb, ettől lesz jó zsíros színe a padlizsánkrémnek.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A vineta avagy erdélyi padlizsánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook