Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Melegszenyakrém:) recept

Melegszenyakrém:) recept

Elkészítési idő 10 perc

A Melegszenyakrém:) hozzávalói:
25 dkg parizer (egyben vásárolva)
20 dkg reszelni való sajt
2 dl 20 %-os tejföl
1 tk mustár
1 ek majonéz
1 mk vegeta
2 db tojás


A Melegszenyakrém:) elkészítési módja:
A tojásokat keményre főzzük, és miután lehűtöttük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A parizert 3-4 mm-es kockákra felaprózzuk. A tejfölt elkeverjük a mustárral és a majonézzel, valamint a vegetával. A sajtot lereszeljük, 1/4 részét félretesszük, amivel a szendvicsek tetejét fogjuk megszórni. Az összes hozzávalót jól összekeverjük és kb 4 mm vastagon ráhalmozzuk, rákenjük a kenyérszeletkékre, végül megszórjuk a félretett sajttal. Előmelegített, forró sütőben 200 C°-on addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.

A massza előre elkészíthető. Amikor jönnek a vendégek csak a sütőt kell bemelegíteni és az előre felszelt kenyeret megkenni.

Ha sütőpapírral kibéleljük a tepsit, nem fog gondot okozni a mosogatás ha itt-ott lecsurog kicsit a massza:)

Ízlés szerint tehető még hozzá morzsolt csemegekukorica, illetve a szendvicsek tetejére mehet még ketchup:)


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A melegszenyakrém:) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook