Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Vendégváró sajttekercs recept

Vendégváró sajttekercs recept

Elkészítési idő 30 perc

A Vendégváró sajttekercs hozzávalói:
35 dkg edami sajt,
25 dkg félzsíros tehéntúró
12 szelet sonka (szögletes formájú)
1 csokor petrezselyem


A Vendégváró sajttekercs elkészítési módja:
A sajtot lobogó vízbe teszed, szűrőkanállal. Addig tartod benne, míg az egész tömeg megpuhul. Levajazott alufólián kinyújtod, kb.25*35 cm db lesz belőle. Lerakod rá a sonkát, az egészet beborítva, erre rákened a túrót, amit előzőleg az aprított petrezselyemmel összekevertél. Szorosan feltekered, folpackba csomagolod, a két végét szorosan összetekered. 24 órára hűtőbe teszed. Ferdén érdemes szeletelni, kb 0,5 cm-es darabokra. Ízletes, gusztusos vendégváró az ünnepi asztalon.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A vendégváró sajttekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook