Van lehetőség valami jogi lépésre ebben az esetben szerintetek? (beszélgetés)
Nem erre gondoltam. A NAV megvizsgálhatja, hogy honnan volt ennyi pénze, stb.
Most néztem, lehet, hogy csak az illeték miatt nézi a NAV az ár-érték arányt, tehát legfeljebb magasabb illetéket ró ki.
Amikor mi vásároltunk egy ingatlant (üzlethelyiségnek) bementünk a földhivatalhoz és rákérdeztünk, hogy van-e rajta valamilyen tulajdonszerzést korlátozó bejegyzés. Miért kérném ki másnak a tulajdoni lapját. Egyébként ha őszintén elmondják az ügyintézőnek, hogy mi a helyzet, véleményem szerint segíteni fog.
Amúgy meg az eladónak kellene egy példány szerzôdést kapnia.
Több sebbôl vérzik ez a kissé zavaros eset.
Nincs gyámság alatt a bácsi, nem?
Tudtommal ilyen, hogy eladási szerződés nincs, hanem adásvételi szerződés.
Nem tudom, ilyen esetben lehet beszámíthatatlanságra hivatkozni? Anyukám nincs itthon, üdülni vannak, de megkérdezem, ha hazajönnek, hogy a szenilitás és a beszámíthatatlanság összefügghet-e egy ilyen ügyben.
És mi alapján kapja meg akkor a választ, ha nem kérik le az adatokat?
Csak azért, mert 86 éves, nem jelenti azt, hogy demens.
az ügyvédnek fel kell világosítani ilyenkor mindkét felet arról, hogy mit írnak alá.
Nem is értem a bácsit. Egy olyan fiúval ír alá bármit is, akivel nem is tartotta a kapcsolatot?
Bár az öregeknél bármi lehet! :(
És biztos, hogy adásvételit írtak alá? Láttad a szerződést? Vagy csak a bácsi mond valamit, amit gondol...?
Lehet, hogy igazad van. Hétfőn beszámolok.
A bácsi már kissé szenilis.
Nem kér tulajdoni lap másolatot (ez kerül pénzbe), hanem csak érdeklődni kell.
Ha nem kéred ki a papírokat, akkor szerintem az ingyenes.
na persze! és ingyen! naív vagy!
Hmmmmm... Én teljesen tanácstalan vagyok. Nem tudom hogyan segíthetek nekik.
Áh, egyszerű a dolog. Be kell vonni a NAV-ot is.
Igazából nem tudjuk, hogy a bácsit becsapták-e. Ezt azért nem ártana tisztázni, mert ez komoly bűncselekménynek számít.
Szeritem akár telefonon is megmonják. Gondolom én.
Tudtommal azért azt megnézik, ha egy lakás 15 milliót ér, és 3 millióért adják el!
Akkor épp mosolyszünet volt, szerintem a fia ezt kihasználva e tettek mezejére léphetett. Édesanyám ezidáig nem is godolt ilyen lépésre.
Vigyázat! A földhivatali érdeklôdés is pénzbe kerül!
De azért valljuk be, nem kötelezhetnek senkit, hogy a megtakarított pénzét a bankba tegye! Lehet, hogy a fiókban tartja valaki, azt meg nem tudod igazolni!
Hétfőn megpróbálok érdeklődni a Földhivatalnál, de szerintem az első lépés ennek az adás-vételi szerződés megszerzése után az volt.
Akkor miért nem vele kötött eltartásit?
Ez sajnos nem így mûködik.
A haszonélvezeti jogot nem adják csak úgy.
De könyörgöm, a bácsi ott volt az ügyvédnél?!!!?
Hol a pénz? Mi van a szerződésben? Kinek a nevén van a lakás?
Állítása szerint egyetlen fillért sem kapott.
A vételár kifizetése az ügyvéd elôtt szokott megtörténni.
Ezt a szerzôdésben rögzíteni is szokták:
"A vételárat hiánytalanul átadtam/átvettem."
További ajánlott fórumok: