Undorító - az olimpiai megnyitó (beszélgetés)
Még ami eszembe jutott.
Gondolom minden 4 évben ez jár a fejedben, ugye?
A másik, ott Afrikában pl van egy csomó gazdag ország, nekik illene segíteni az ő kontinensükön élőket, nem? AZ egyiknek a foga is aranyból van a másik meg éhen pusztul...
"Ezzel bizony ők is segítenek abban, hogy naponta sok ezer gyermek haljon éhen. Pár gorilla lakóhelye miatt:/"
Még jó, hogy nem vagy gorilla, akkor nyilván nem így gondolkodnál.
Ugyanis az ember már képes a születésszabályozásra, ahova istenke nem adott legelőt, oda bárányka sem kell. Ilyen egyszerű. Nem értek egyet azzal, hogy az ember "én fontosabb vagyok mint egy állat" címszóval minden más élőlényt kénye kedve szerint gyilkolásszon, elvegye az élőhelyét csak mert ő ész nélkül akar szaporodni. Milyen jogon?
Nem olyan egyszerű segíteni az afrikai országok éhezőin. Persze könnyű számok mögé bújni, de a valóságban máshogy működnek a dolgok.
Bármilyen hihetetlen is, óriási erővel dolgoznak azon, hogy ne szenvedjenek hiányt az éhező államok polgárai. Sajnos nem old meg semmit, ha dobáljuk nekik az élelmiszert:/
Törekvések vannak arra, hogy gazdaságilag megerősödjenek azok a térségek, ezzel hosszabb távra megoldva a gondokat. Például a pálmaolaj-üzletág milliónyi hektáron próbál pálmákat termeszteni, ezzel munkát adva sok sok embernek a térségben. És ez csak egy kiragadott példa. Viszont nem könnyű ott beruházni. Ha nem a kormányok, akkor az állatvédők állják útját a fejlesztéseknek:/ Sajnos a jogvitákban egyes jogi aktivisták az állatok érdekeit az emberek fölé helyezik. Ezzel bizony ők is segítenek abban, hogy naponta sok ezer gyermek haljon éhen. Pár gorilla lakóhelye miatt:/Évek óta tart a vita, mi a fontosabb, az ember vagy az állat:S
Szállíthatunk élelmiszert, gyógyszert örökké, az egyre nagyobb éhező populációnak, de ez értelmetlen hosszabb távon.
Az olimpiai megnyitó szép volt. És nem a látványra értem ezt elsősorban.
Ők oda születtek, mi meg ide, nekem először a saját gyerekeimről kell gondoskodni, aztán ha marad jöhet a testvéreimé és így tovább.
Sajnálja az ember őket persze, de ők arra a földrészre születtek és nem fejlődtek sehova és ez az ő dolguk. Ha akarnának tudnának fejlődni, de lehet nem akarnak, szerintem nem is lennének ránk kiváncsiak.
Itt sem kérdik a kisebbségtől meg, hogy akarnak e ők integrálódni, csak nyomják a lóvét ész nélkül.
Amelyik normálisan akar élni az meg is teszi és úgy neveli a gyerekét. Valószínű nekik így jó, akkor nem tudom, hogy mit erölködünk.
Maga a megnyitó nekem sem igazán tetszett. De nem a ráköltött pénz miatt.
Amúgy milyen alapon kutakodunk mi Anglia zsebében. Az ő pénzük, arra költik, amire akarják. Örüljünk, hogy nem fegyverekbe fektetik be. Ez az ország nagyon sokat költ jótékonyságra. Az olimpia egy olyan esemény, amit az egész világon láthatnak, tehát egy egész világnak hirdetik a népek békés egymás mellett élését. Két világháború után van fontosabb eszme a Föld nevű bolygón? A 3.-at csúcstechnikával vívnák, de a 4.-et kövekkel.
Csak olyannak tudsz hathatósan segíteni, aki akar is tenni, nem csak várja az ölébe hulló manát. Én szoktam jótékonykodni. Akár kéregetőkről van szó, akár hivatalos papírokkal gyűjtőkről. De szívesebben adok olyan célokra, amelyek nem a létfenntartásról szól, hanem határozott cél érdekében kérik a pénzt, mondjuk egy új gyógyászati eszköz vásárlására. Valóban, Afrikában hatalmas az éhínség, de ott vannak azok a törzsek, akik ugyanott még ha nehezen is, de boldogulnak.
És a mi tűzijátékunkból hány nélkülöző családot lehetne megmenteni vagy bármilyen más hasonló rendezvényből?
vagy az általad kidobott élelmiszer, stb. hány más családnak lenne elég?
Az ilyen dolgokat nem szabad ebben mérni...
16? Jaaaa.
Akkor mit is keresek meg itt :D
Azért összetetteb, mert
1. valahol még mindig jobban hisznek amulettekben, mint az óvszerben (nem csak trógerségből kerülik a 16-18 éves korig kötelező iskolát)
2. ahol lenne ingyenes óvszer, ott kényelemből nem használják a férfiak, a nőknek meg nincs választása
3. valahol egyszerűen nincs elérhető fogamzásgátló eszköz
4. mindennapos a nemi erőszak rengeteg térségben
5. ha megfogant, akkor nincs orvos, aki megfelelő körülmények közt abortálná az emberiót
6. az éhezés következtében nő a libidó, és a jobb eséllyel esik teherbe egy nő (kitalálta ezt a természet)
Ezek a problémák hatalmas tömegeket érintenek. Szerintem ennyi épp elég, hogy ne akarjuk összevetni magunkat velük.
Ismertem személyesen is afrikait.
Vannak eszméletlen szorgalmasak és vannak lusta dögök,akik csak a segélyért állnak sorba.
Pont,mint a fehér ember esetében.
Ejha.
Hat ha tudod, minek is vitazunk itt az afrikaikrol :)
Csak akkor meglep, hogy nem ismerdd a munkamiraljukat.
További ajánlott fórumok:
- A kövér szó nem egyenlő az undorítóval
- Reális egy olimpiai aranyért a kb 30-35 millió?
- Ti egyetértettek azzal, hogy minden olimpiai bajnokunk a 35. élet éve után életjáradékot kapjon, ami most 198 942 forint havonta?
- Mi a véleményetek Update Norbi olimpiai véleményéről?
- Ti mit gondoltok Farkas Péter volt olimpiai bajnokunk viselkedéséről? (most hozták haza)
- Mit tegyek?Kinek szólhatnék, nagyon undorító dolog