Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tudnátok nekem Budapesten (legjobb lenne, ha a 3.ker) jó általános iskolát ajánlani? fórum

Tudnátok nekem Budapesten (legjobb lenne, ha a 3.ker) jó általános iskolát ajánlani? (tudásbázis kérdés)


2015. febr. 4. 10:18

Sziasztok!

Remèlem, van mèg itt valaki...

Az èn lányom is most lesz iskolás. Mi a Váradi utcaihoz tartozunk, elèggè vegyes vèlemènyeket hallottam az iskoláról,a leendő tanító nèniről viszont jókat hallottam( Czibulyás Zörög Blanka).

Vèlemènyeket szívesen fogadok.

Èn most leszűkítettem az iskolákat a következőkre: Aquincumi, Kerèk, Váradi, Krudy, Harrer,Erdőaljai, talán Keve ès Fodros.

Az èn lányom kètnyelvű, itthon hallja az angolt, de nem beszèli igazán. Szeretnèk angol kèttannyelvű sulit neki, vagy ahol angolt tanítanak elsőtől. Igazából egy közèp erős sulit keresek, legyenek szabályok, tanulás, de ne legyen megalázás, legyen egy kicsit tyúkanyó típusú tanító,legyen sikerèlmènye a gyereknek,szeressen meg tanulni a 4 èv alatt.

Eddig ahol voltunk nyílt napon, szülőin, vagy iskolacsalogatón: Harrer, Kerèk. Ma megyünk Aquincumiba.Jövő hèten: Erdőaljai ès Váradi, 18.-án Krudy, közte pedig foglalkozások gyerekeknek kül. iskolákban.

Melyiket ajánljátok vagy pont fordítva, ès mièrt?

Köszönöm.

2009. júl. 4. 22:23
A Pais sem rossz ...
2009. júl. 3. 18:27
Nem ragaszkodom kifejezetten a Waldorfhoz eddig csak olvastam róla ezért is szerettem volna itt véleményeket olvasni, mivel gondolom ti jobban tudjátok, van ismerösötök akinek a gyereke oda jár, többet hallottatok róla stb. Daroki amit irtál az nagyon megtetszett az én fiam itthon is járt külön focira, imádja, és a nyelvek közül szeretném ha egyenlöre egy idegen nyelvet tanulna mert szerintem a + 3 kicsit sok volt. Nem az a célom, hogy a fiam a legerösebb suliba járjon, sokkal inkább azt, hogy örömmel járjon:-)
6. daroki (válaszként erre: 1. - Crystall)
2009. júl. 3. 17:37

Szia!


Én is 3.kerületi vagyok,mindkét fiam a Nagy László Általános iskolába jár.Körzetileg ide tartozunk,de nem kimondottan emiatt akartam,hogy ebbe a suliba járjanak.Én annak idején inkább tanítónénik alapján választottam,amit a mai napig sem bántam meg.Nagyfiamnak szuper volt mindkét tanicsija(ofő,napközis)kisebbik fiamnak meg még ennél is szuperebbek a tancsijai:)Sajna a napközis tanárnénijük már nem lesz velük a 4.osztályban,egyenlőre nem tudjuk,hogy ki lesz helyette?Reméljük ugyanilyen csupaszív nő:)

Nagyfiam rajztagozatos osztályba jár,kisebbik fiam pedig focis osztályba,mindketten angolt tanulnak.Szeretik a sulit,a tanárokkal sincs gondunk.Viszont nem tartom erős sulinak,tanulni ugyan itt is kell,de hallottam itt a kerületben jóval erősebb,magasabb követelményű iskolákról is.

5. mel81 (válaszként erre: 4. - Crystall)
2009. júl. 3. 16:52

Amiket leírtál, az alapján nem igazán értem, miért akarod waldorfba íratni a fiadat. Ha jól tolerálja a fegyelmet, szerintem még jobb is neki a sima suli.

A waldorfba olyan gyerekeket érdemes vinni, akik nem tudnak a normál iskolába beilleszkedni, fegyelmezetten viselkedni, de egyébként okosak, tehetségesek. Attól, hogy valaki "simán" okos és tehetséges jó (sőt lehet, jobb) neki a hagyományos tanítási mód.

Az öcsém is írtó tehetséges gyerek volt mindig, hagyományos suliba járt, igaz hatosztályosba már specializáltan (a Fazekasba).

Szerintem nálatok is inkább ez lehetne az irány, mert itt Pesten nagyon bőséges a választék jó középiskolákból, és addig már csak három év van. Addig egy hagyományos, de jó suli megfelelő lenne.

A waldorfnak egyébként sok hátránya is van (legalábbis, amit én hallottam róla): drága, sok a problémás gyerek, és az egyik szülő lehetőleg ne dolgozzon, hanem napközben segítsen be az iskola életébe (felújítás, foglalkozások stb.).

Azonkívül, ha egy menő (és mondjuk nem waldorf) középiskolába szeretne később menni, lehetnek problémái (nem csak az új rendszer megszokása, hanem előítéletek is vele szemben).

2009. júl. 3. 11:34
Sziasztok! Köszönöm, hogy irtatok. Úgy néz ki, hogy Budapestre költözünk, fiam szeptemberben megy 4. osztályba és mielött személyesen is elmennék iskolákat nézni gondoltam hátha kapok itt is pár tanácsot. Ö hozzá van szokva a fegyelemhez, elég szigorú tanitó nénije volt. A magyaron kivül itt kötelezö volt a szlovák, ezen kivül angolra és németre is járt. Én azt szeretném elsösorban, hogy örömmel járjon iskolába nem úgy mint itt az osztálya 90%-a akik hasfájás, fejfájás tüneteket produkáltak annyira ki voltak merülve, dicséretet mindig csak az a bizonyos 3-4 lány kapott. Szóval nyelv, szakkörök rendben, de elsösorban barátságos, kellemes iskolát keresek. Leirnád légyszives, hogy mi az ami nem szimpatikus neked a Waldorfban?
2009. júl. 3. 07:43

Szia! Attól függ, mit szeretnél egy iskolától.Nelv, szakkörök vagy keményebb suli..

Jókat a hallottam a Szt. Péter Pálról, katolikus suli, Csillaghegyi ált. iskoláról.

Mustármag suli Békáson nagyon barátságos, kellemes iskola(szintén vallásos).

A Waldorfról hallottam jókat, de nekem nem minden szimpi benne.

2009. júl. 3. 05:52

Egyik ismerősöm kislánya az idén volt elsős, ő a Gyógyszergyár utcába jár. Elégedettek vele, volt "tanfolyam" (ilyen ismertető jellegű) beiratkozás előtt a gyerekeknek, már akkor megszerették.

Én a Waldorfról nem hallottam jókat, de azt se olyantól, akinek odajár a gyereke, hanem aki oda szeretné járatni.

2009. júl. 2. 22:40
Sziasztok! Szeretnék egy jó általános iskolát találni, leginkább a 3. kerületben. Van itt valaki aki tudna nekem segiteni? Esetleg a Waldorfról vélemények?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook