Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Térdizületi arthrosis /kopás/ fórum

Térdizületi arthrosis /kopás/ (beszélgetős fórum)


11. 75bb1970ba (válaszként erre: 8. - Guruljka)
2015. okt. 9. 12:53
Köszönöm szépen a jó tanácsokat :) ...igen, azt megtapasztaltam, hogy a mozgással csínján kell bánni...én, aki mindig örökmozgó voltam, a lépcsőfokokat kettesével szedtem,/pedig nem vagyok mai gyerek / most minden lépésemre oda kell figyelni....egy rossz mozdulat és meglátom a csillagokat fényes nappal :D Az erősítés mindenképpen szükséges...tapasztalom, mióta biciklizek, nem olyan merevek a lábaim.
2015. okt. 9. 08:00
Ó, most láttam, hogy Guruljka már írta.
2015. okt. 9. 07:58

[link]

Itt olvastam róla.

8. Guruljka (válaszként erre: 6. - 75bb1970ba)
2015. okt. 8. 22:16

23 évet éltem le az arthrosisos férjemmel.


Nem ismerem az említett szert, de tudom, hogy vannak jobb időszakok, és hogy sokáig "nyugi van"... aztán egy apró porc-szilánk esetlef rossz helyre is kerül az ízületben még rádaásul, és jön megint a focilabda-térd.


Jó, ha óvatosan mozogsz, esetleg fekve végzett erősítés is jó lehet, mert akkor egy erősebb izomzat jobban fogja a térdet.

A kurkumát legalább naturban szedd, az én gyulladt vállamat rendbehozta. A kapszulában is csak maga a kurkuma van, az pedig kapható fűszerként egy százas körüli áron. Fél mokkáskanálnyit lehet sokféle ételbe akár bele is főzni. Ez legalább valamit csökkent a költségeken.

Láttam a facebookon egy műtéti eljárást, gyakorlatilag mű-ízületet építenek a kopott porcok helyére. Ha én lennék közvetlenül érintett, és ha van ilyesmire esély itthon, inkább ezt választanám azonnal, mint a sok éves fájdalmat!

7. 75bb1970ba (válaszként erre: 5. - 4740439ec6)
2015. okt. 8. 18:29
Én is kétkedésssel fogadtam/fogadom még mindig ....viszont sikerült olyan betegekkel beszélnem, akik hosszabb ideje szedik, és szinte teljesen gyógyultak....a porc szó szerint újjáépült...és a cél ez. Ezért is indítottem ezt a fórumot, hogy hátha szerzek újabb tapasztalatokat, mielőtt végleges döntésre adom a fejem :)
6. 75bb1970ba (válaszként erre: 4. - Guruljka)
2015. okt. 8. 18:23
Supervisor fórumát már én is olvastam, sőt másokét is, de úgy látom, valamiért ő a legnagyobb "ellenség". Akinek már volt benne része, az tudja, hogy a fájdalom csillapítása, a gyógyulás érdekében bármit megtesz. Én is bíztam az orvosokban, bíztam bene, hogy segítenek rajtam. Kora tavasszal, mikor elkezdődtek az erős fájdalmak, a térdem lufi nagyságuvá duzzadt, egy klinikai ortopéd főorvoshoz kerültem. Elintézett azzal, hogy lúdtalpam van, hordjak lúdtalpbetétet, emiatt fáj a térdem....holott a leleten feketén fehéren ott állt a diagnózis, de erről szót sem ejtett. Itthon, az internet segítségével kerestem ki, hogy mi is ez...addig fogalmam sem volt róla mi ez a betegség. A mun kahelyemig kb.600 m a távolság, kínok kínjával tettem meg...másodikon lakom, had ne ecseteljem hogyan mentem föl. A legerősebb fájdalomcsillapítókat szedtem, számoltam a perceket, hogy mikor vehetem be a következő gyógyszert. A háziorvosom írta fel a Condrosulf nevű porcképzőt, azt cxsak kúraszeűen lehet szedni, most a Lenkei féle porképzőt szedem. Mostanra a duzzanat jócskán lelohadt, enyhén bicegve, de vígan elmegyek a munkahelyemre, sőt teszek kisebb sétákat is. D vitamint, kalciumot, kurkumát szedek, naponta szobakerékpározok, az interneten talált tornákat végzem...csak óvatosan, mert terhelni nem szabad a térdet.Hetek óta nem vettem be fájdalomcsillapítót...nem mondom, hogy nem fáj, de el tudom viselni....tehát bízom benne, hogy van kiút műtét nélkül is.
2015. okt. 8. 16:01
Én nem szednék olyan cuccot,amiről nincs hivatalos ajánlás.A kamu OÉTI szám,már eleve gyanússá teszi az egészet.
2015. okt. 8. 14:56

Figyelmedbe ajánlok egy netes fórumot, ahol erről van szó:


[link]


Nem épül vissza a porc, de vannak műtéti eljárások! Jó lenne már az elején ezen elgondolkodni, mert ahogy súlyosbodik a kopás, úgy lesz esetleg kevésbé műthető a beteg.

Csodatabletták nincsenek sajnos.


Az a plusz nehézség, hogy a beteg a fájdalom miatt nem mozog, és emiatt keringési problémái is keletkeznek idővel.

2015. okt. 8. 13:38
Artroflex plus
2015. okt. 8. 13:32

kiírhatod nyugodtan a nevét

nem árulod! :)

2015. okt. 8. 13:30
Térdizületi kopásban szenvedek....sokat olvastam mostanában egy új készítményről, nem tudom, a nevét le lehet-e írni, nem minősül-e reklámnak?.... olvastam sikertörténeteket,persze vannak kétkedők is. Van valaki aki használja? .....és ha igen milyen eredménnyel? Szívesen fogadok bármilyen más tanácsot, tapasztalatot is.....a műtét kivételével, azt nem akarom.

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook