Ti tudtok félretenni a temetésetekre? (beszélgetés)
Miért a fekete?
Testvéremnek a kedvenc ruháit vittem be, nem öltönyt, és nem is feketét.
Egy bohókás 42 éves srác volt.
En ehhez is bena vagyok.
hogy lehet beazonosítani valakit simán?
Egyszerübb lenne ha oda irnä a nick nevet.
Akkor se tudnäm, hogy ki ö valojäban.
Engem ugy zavarnak az anonym forumnyitok...
Nem tudom, hogy kinek irok..
Semmi ilyesmiről nem tudok. Hónapokig nem segített senki, ünnepnapon kit hívtunk volna.
Idő sem lett volna szaladgálni, alighogy elment az orvos, órán belül jöttek. Talán babona alapja lehet.
En azert elraktam egy szem Negrot az utolso utamra a farzsebembe..-))
Biztos ami biztos...
Mert "kísérjük halottunkat utolsó útján végső nyughelyére", ezt mondják, na jó, azt hiszem, a ravatalozóban.
Nálunk mas a temetői úthálózat kiépítése, ha mindenki kocsival pöfögne oda, érdekes lenne...igen, a mozgáskorlátozottnak jogosan járna egy csendes szállító jármű.
Az én közelemben is van egy helység, ahol végső búcsút vehet a család, ott elhelyezik az elhunytat ha a család ezt kéri.
Természetes hogy ennél a megoldásnál meg kell adni a módját, ünneplőbe öltöztetik a távozót.
Sajnos friss tapasztalat.
Egy barátunk másfél hete halt meg egy budapesti kórházban.
Csak lepedőt kértek a hamvasztáshoz.
Apukám 24 éve, akkor is csak lepedő kellett.
A kettő nehéz együtt, ha életjáradékot szeretnél, az nettó mani, kapsz x forintot, amennyi megéri még az ügyfelednek, de akkor általában nem jár más,csak a kialkudott ár.
Vagy a tényleges eltartás, ápolás, mosás, főzés, orvosról gondoskodás, rezsifizetés megállapodás alapján lehet némi költőpénz is.
Akit szeretnél, hogy rendelkezésedre álljon éjjel-nappal, nehezen fogsz találni, a magánéletét kellene feláldoznia akár 15-20 évre is.
Egy apartmanos otthon lenne a megfelelő szerintem.
Igen, az lenne a megoldás, tudom.
Egyfelöl mert lelkileg tehetetlenné váltam, fizikálisan is romlok de még bírom.
Olyan szerződés kellene hogy eltartásim és ami vele jár, keverve az életjáradékkal
Ezt meg nehéz megtalálni, megoldani
A többi részlet OFF itt
Miért nem adod el, haszonélvezettel?
Még jó megélhetést biztosíthatna számodra.
Nagy kertes családi házért , remélem, csak eltemettet az önkormányzat, mert senkim nincs elméletileg :(
Aki van azzal meg évenként két telefon
Nem foglalkozom ezzel, azt hagyom utoljára.
Természetesen van egy kis vésztartalékom, de pont nem ilyenre gyűjtögetem.
Ha valami meghibásodik nálam, vagy egészségügyi problémáim adódnak, akkor nem idegeskedjek a pénz miatt.
Ha eljön az idő, és végleg lelépek erről a sárgolyóról, majd a röhögő örökösök elrendezik a továbbiakat.
Ezen nem problémázok a mostani életemben.
További ajánlott fórumok:
- Spórolgatnék, félretennék
- Ma van a Takarékossági Világnap - te mennyi pénzt tudsz félretenni?
- Ti tudtok spórolni, félretenni a fizetésetekből?
- Mennyi pénz számít soknak a mai világban? Van pénzügyi tartalékod, tudsz félretenni?
- Havi 120ezret tudok félretenni.Felújításra gyüjtök.
- Neked mennyit sikerül félretenni a havi fizetésből?