Te is evőkanállal bontod a narancsot? (beszélgetés)
Én nem pucolom. Felvágom szeletekre és kieszem a héjából 😅🤣
Nekem 2 db teás kanalam van. Anyósom kb. 100 db-os evőeszköz gyűjteményéből:DDD
No,ilyet ha látok,megveszem.
(Csuda lenne fából is, de ahhoz kéne egy kis darab nemesebb fa.)
Már a kámjából sincs a fordító kanálnak :)
Jééé...mondtam..nem is tudtam...én le vagyok "maradva" mert késsel becikkezem a héját és a kezemmel lehámozom a husáról,ennyi.
De hogy milyen édes is!
Már 7 és fél hónapos, szép nagy: a feje magasabb, mint a 85 centi magas konyhapultom, de tudja, hogy az tilos terület.
Ha viszont a földre esik valami, az biztosan az övé...:D
Nekem a PRESTO narancshámozó a kedvencem, valami szuper!
[link]
Olyan jó kis bundis az a kutyus:))) Minden bocsánatos:)
Ilyen már nekem sem.Volt hozzá húsos tál az 2 éve esett áldozatul nekem:0
EZ OK ,érdekes az öntöttvas serpenyőn ezt nem érzem:Jó kis steak, és karizomra is alkalmas:))
Anyunál van ilyen:
[link]
Meg ami alatta van, kicsit sárgásabb, és kevésbé mély, ebben szokott panírozni.
Nekem nincs. De jó lenne...
Semmi teflonom nincs.
De én is az olajos palacsintatésztát sütöm, már ha sütök.
Kézre állt az a fordító másféle étel sütésénél is. De nem találom. Ha lepottyant, akkor tudom, "kicsoda" vitte ki zsákmányként.:D És már biztos szilánkokban van.
Pedig a túróstésztát lekapatni öntöttvas edényben...nyami...És a tükörtojás sem ragad oda örökre,mint a rozsdamentes csodaedényekben.
Nálam mindíg a régi nagyokkal eszik,és a régi mélytányérból ami tényleg mély:)
Nekem mindig beszakad a köröm alatti rész,a narancs meg csípi :(
Igen,manapság a teflon miatt már jó az élezett széles-lapos fakanál is,mondjuk én annyi olajat keverek a palacsintatésztába,ameddig nem marad picit olajfoltos a híg tészta teteje,akkor tényleg alig kell olaj hogy ne ragadjon.
Tényleg más az íz:)nekünk vasbogrács,bár nem igazán vagyok érte mert minden kaja vasas alapízű kicsit:)
Naná! Van a rendes kanalak mellett ilyen régi extra evőkanál, férjem szerint az újak kicsik, csak puding evésre valók. Tény, hogy kisebb lett az evőkanalak mérete valamiért.
Egyébként én is kézzel hámozom a narancsot. Soha nem szakadt még be a körmöm töve vagy az ujjbegyem sem ettől, sem mástól.
Papámék fanyelű igazi vas étkészletét nagyon szerettem,mert az pont jó méret volt gyereknek,és más íze volt a vas miatt az ételnek.
Legjobb a laza kabátú mandarin.
Igen, régen nyeszeteltünk is a tányéron rendesen a tompa vackokkal.
Palacsintát fordítani is jó, de étkező kés, régen ilyennel ettünk az asztalnál.
A palacsinta fordító a nyél és az "él" találkozásánál általában hajlított és az "éle" kicsit szélesebb, párhuzamos.
Az én palacsinta fordítóm fából készült, a vége vékonyra csiszolt,becsúszik a palacsinta alá. Na annak nem hajlított a nyele.
[link]
Nem reszelős, teljesen tompák.
Készlet ,ilyen benga nagyok villái ,kanalai is::)) De a férj szereti ,lehet vele termelni rendesen(szerinte) Bár igaz:))
Ilyenünk nem volt, ez veszélyes fegyver :)
Aminek reszelős a vége, modernebb változat. Ezek teljesen tompák... meg lehetne élezni, de felesleges.
Összes házban, ahová járok, ilyenből tucatnyi van. Kertben is használják, soha nem megy tönkre, nem törik el, nem rozsdásodik, egész télen kint van beleállítva a fatörzs repedésébe :)
További ajánlott fórumok: