Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tavaszi húsgomboc recept

Tavaszi húsgomboc recept

A Tavaszi húsgomboc hozzávalói:
2 db karalábé
25 dkg zöldborsó (fagyasztot is lehet)
3 szál sárgarépa
1 cs petrezselyem
40 dkg darált hús
1 tojás
kk füszerpaprika
1 kisfej vöröshagyma
só bors
1 Ek liszt


A Tavaszi húsgomboc elkészítési módja:
A karalábét és a sárgarépát apró kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót egy lábasba, tesszük. Annyi vizel, hogy ellepje kevés sóval feltesszük főni. A daráthúst,sót borsot pirospaprikát lereszelt hagymát, tojást jól összekeverjük. Gombocokat készitünk és a forrásban lévőre sorba rakjuk. Majd 40 percig lassú lángon meg főzzük. A liszthez vizet adunk és behabarjuk, megszorjuk petrezselyemmel. tálaljuk

Aki szereti tejföllel is habarhatja.

Vagy bármilyen zöldség féléből elkészitheti.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tavaszi húsgomboc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook